|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2015 Saat 07:15 |
Agiz ve nefes kokusu konulu bir kitap hazirliyorum.
Giris bölümünde veya ona yakin bir bölümde "ülkemizde agiz kokusunun durumu" basligi koymak istiyorum. Eger kendi kaleminizden güzel bir Türkçe ile katkida bulunmak isterseniz isminizi gizleyerek yayinlanmak üzere yazilarinizi [email protected]'a gönderebilirsiniz. (yayinlamayabilirim, veya kismen / üzerinde düzeltme yaparak yayinlayabilirim) -M |
|
![]() |
|
Hülya aydin.
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam, burun damlanizla ilgili bir gelisme var mi acaba ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Maalesef yok ve gelisme olacagi da yok gibi. Önümüzdeki ikiyüzelli sene bu ülkede faydali bir ilaç üretilemeyebilir.
Ben formülasyonunu hazirladim genç meslektaslarima fisildadim. Bana bir sey olursa mezarima gitmesin, benden sonrakiler topluma faydali olsun diye. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
adamsin murat hocam bu ezilmis agiz kokusu olan insanlara babalik yapiyosunuz adamsiniz adamin dibi
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
:( peki bize önerebileceginiz buna yakin bi ilaç var mi..Burun damlasi. .formylasyonundan bize bahsedermisiniz ?
|
|
![]() |
|
Cekince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mart-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam bugün hemen her sehirde bitkisel ilaçlar yapan kimi zaman saçma sapan seyleri insanlara önerenler kansere varana kadar tedavi yolu gösteren kendi yaptigi kremi kapsülü veren sifaci amcalar teyzeler varken, neden siz de kendi spreyinizi kendi kliniginizde satmiyorsunuz, üretimi mi zor sadece merak ettigim için soruyorum onlara yasak degil mi sonuçta
|
|
Biktim
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
2.5 mililitresi 110 dolara ithal edilen karbamit peroksit dis beyazlatma jelinin 100 mililitresini 6 TL ye yaptim, ürettim, kullandim. Bu bilgiyi web sayfama koydum. Dövüzlerimiz yurt disina gitmesin. Kendi ülkem kazansin istedim. Kimseden para istemedim. Buna ragmen Bir meslektasim beni ilaç eczacilik dairesine sikayet etti. Bunun üzerine ben zararli ilaç ürettigim sebebi ile dis hekimleri birligi bana sorusturma açti. Eczacilik fakülteleri inceledi sorun bulamadi ve aklandim. Ucuz dis yaptigi için sikayet edilen dis hekimleri var. Cehennemde zebani kullanilmayan tek mekan Türklerin bulundugu yerdir. Birimiz yükselirsek Kiskanç ve beceriksiz birisi çikar ve alttan çeker. Ben hangi cesaretle burun damlasi üretirim ? Bunu agir ödetirler, cezasiz birakmazlar. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
serefsizler kadar sereflilerde cesur olmalidir hocam biliyoruz bu ülkede hain alçak çok siz ezbere meslek yapmiyosunuz gördügüm kadariyla arastiriyorsunuz bir bilim insani gibi gibi demekte saçma aslinda buda bir bilim ve siz üzerinde çalisiyosunuz ürettiginiz cihazlar var ilaçlar var ezbere bi hekim degilsiniz baskalarinin kitaplarindan konusmuyosunuz oradan bilgi aliyosunuz ögreniyosunuz fakat kendi kitaplarinizi yaziyosunuz gördügüm kadariyla Halk sizden yana hocam bunu unutmayin!
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
hocam verdigim özlü sözlü örneki yanlis anlamayin , o laf icabi halk tabiri konusmalarim yani demek istedigim sizin fikriniz dogru hocam bu ülkede iyi is yapanlarin önüne hep gölge yapan isine çomak sokanlar olur ama ne olursa olsun Allah görüyo herseyi Allah katindada sizin çalismalarinizin degeri yüksek olduguna inaniyorum insanlik adina yaptiginiz çalismalarin manevi degerininde yüksek olduguna inaniyorum saygilar
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sözlerinizden gücenmedim alinmadim. Aksine hosuma gitti. destek buldum.
Bakin 1 olay anlatayim size, içinde bulundugumuz duruma biraz örnek olur: - Web siteme ne yazsam kendi sitesine kopyalayan bir meslektasimdan etik davranarak bilgiyi aldigi kaynagi (beni) kendi web sitesinde belirtmesini istedim, defalarca. Ne dedi biliyor musunuz? Beni rahatsiz etmeyin. Bir problem varsa avukatimla görüsün dedi. Peki dedim. Bilisim suçlari ve fikir ve sanat eserlerinden yargilanmasi için mahkemeye verdim. 27 Eylül'de Çaglayan adliyesinde hakimin karsisindaydik. Benim veb sitemi kopyalayan meslektasim hakime ne dedi biliyor musunuz? Ben web siteme koydugum bilgiyi Murat Aydin'dan almadim. Bu bilgiler her mesleki kitapta yer alan basit ve siradan anonim bilgilerdir dedi. Hakim karar verdi: Bilirkisiye sorulacakmis. Hangi bilir kisi agiz kokusunda bana bilir kisi olacak belli degil? 13 Aralik'ta 10:00 da ayni adliyede bir daha durusacagiz. Bakalim nolacak. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
gerçekten kötü bi durum hocam yani hirs san söhret insanlarin gözünü köreltiyo verdiginiz örnekte kötü bi durum yani umarim lehinize bi sonuç alirsiniz
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Hocam keske tüm dis Hekimleri sizin gibi olsa, bizim yanimizda olmaniz onemsemeniz çözüm uretmeniz bizi bu platformda bir araya getirmeniz takdire sayan. .sizi her daim cekemeyen kiskananlar olacaktir. Yazik üzülüyorum onlara ..Burun damlasi belki burda bicogumuza sifa olacakti onlarin kiskancligi ve hirsi yüzünden bicogumuz bununla yasamaya devam edicez belkide. .Hepimizin hakkina giriyorlar hocam.biz hep sizin yaninizdayiz sizinle gurur duyuyoruz
![]() |
|
![]() |
|
mmervve
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2014 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
![]() ![]() ![]() |
hocam ben birseyler yazip yollamak isterim.konu ülkemizdeki agiz kokusumu yoksa kendi yasadigimz durummu
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Kaleminizden çikan her(hangi) bir seyler yazin
|
|
![]() |
|
Deka
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Eylül-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar paylasimlarinizi okuyup takip ediyorum ama üye olarak bugün katildim arkadaslar.
Benim hikayemde kaç yasinda basladigini bile bilmedigim bir sosyal sorunum halinde yillardir. bunca süre idare ederek geçirdik hala öyle yapmaya mecburuz . Uzun lafin kisasi 11 seneden fazladir yasiyorum. Çaresini herkes gibi aradim .kbb gittim akciger filmi çektik kan testi diski testi tabi birsey çikmadi . Sadece midede hafif ülser var ki bir sürü ülser hastasi var hangisinde agiz kokusu var sorunun baska seylerden oldugunu düsünmeye devam ediyorum .Ve alerjik bir yapim oldugundan burun tikanikligi mevsime göre geniz akintilari sorunum var . Yine herkeste yogun kokuya sebep veren bir durum degil kanaatine vardim alerjilerinde . Sonuç bende bazen yilip bazen arastirdigim oldu genelde kokuya geçici sürelerde çare Buldum. Ama bende sürekli sari pas ve sonra beyaz renge dönen dil rengim var bunlarsa yine kesin bir noktaya ulastirmamasina ragmen . Gida bagirsak arasinda bir oranti olduguna inandim . Ve gaz karinda sislik koku halsizlik belirtilerininde desteklemesiyle . Kolon temizligi yazilarini okudum arastirdim. Ve bir aksam yatmadan birde sabah uyandigimda aç karnina sicak sirkeli su içmeye basladim kokuyu ve o hafiflik hissini bir nebzede olsa azalttigini gözlemledim . Tabi benim amacim uyandigimda temiz bir agizla uyanmak yemeklerden sonra agzim kokmasi korkularini yasamamak istemek . Bunun için ülkemizde bir bölüm Yok özel hastanelerde nefes testleri mevcut onlarda tahmin üzerine dogruya götürmeyen seyler. 21 yy da kendi hastaligimizi kendimizin bulmaya çalismasi çok üzüyor beni . Durduk yere birsey yokken bademciklerimi aldirip mide kapakçigi ameliyati yapip oruçlar tutmam gerekmemeli. Son olarak en mantikli gelen bagirsaklarda birikmis ve bizi zehirleyen atik maddelerden dogal yollardan kurtulmaya çalismak . Benim simdilik naçizane Öner'im bu kadar yorumlarinizi beklerim . |
|
![]() |
|
Deka
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Eylül-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Ve aslinda yazacak ekleyecek çok sey var
Kisaca yazmak istiyorum ama deneyin diyemem çünkü bilimsel bir açiklamasi Yok. Bagirsak mantari olabilirim ihtimaline karsi her aksam yatmadan önce ayni safa bitkisi çayini içtim .nefes kokusu devam etti. Midem için yine Öneri üzerine doktorlarin bir kismi önermiyor diyebilirim bir müddet kahvalti sonrasi .zeyrin çekirdegi yuttum mise sivisininalidgi için gastiriti geçirdi ama benim çok kisa sürdü . Bir süre kokunun azaldigini söyleyebilirim o sürede . Ses kisikligi ve kuru gicik balgam devamli var bununla beraber hep geçici koku inatla devam ediyor diyebilirim . Sakiz , lifli ve bazi dogal antibakteriyel gidalar tüketmeye devam Etsekte kalici bir çare lazim ... |
|
![]() |
|
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam kurbanda da yasadik dislerin altinda bosluk varsa hastanin ve o boslukta birseyler biikiyosa temizlenemeyen
Tamamen agzin kimyasiini bozar mi Yani dislerin altinda kismi bosluklar varsa isirinca hissedilen buralardan biriken bakteriler koku yapar mi Misal ben ne kadarda firçalasam dislerden plaklar gitmiyo dis arkalarindan taslar ayri plak bile temizlenmiyo Ama sogolsin disçiye gidiyoruz 5 dakka makinayla temizliyip bisey yok diyip yolluyo neyapmamizi öneririsizniz |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bireysel olarak sizin agzinizi bilemem.
Ama genel kural olarak söyleyebilirim ki nerede yemek sikisiyor ve temizlenemiyorsa orasi koku sebebi olabilir elbette. -M |
|
![]() |
|
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkürler
|
|
![]() |
|
sorunvar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Subat-2018 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dünya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar,merhaba her yeni güne ayni çaresizlikle baslayanlar, merhaba hergün acaba bir çaresini bulur muyum diye google da agiz kokusu konusunu yilmadan aratanlar.Foruma yeni katildim fakat düzenli olarak takipteyim.Çok daraldigim su aksam vakti yazmaya, sizlerle duygularimi paylasmaya karar verdim. Arkadaslar dislerim saglam sinüzit tedavisi gördüm bademcik tasim oldugu için bademciklerimi aldirdim. 3 sene önce endoskopi yapildi antral gastrit ve helikobakter pilori çikti tedavi gördüm agiz kokusu sikayetim azaldi fakat hiçbir zaman tam olarak geçmedi.Mide yanmasi bulanti gaz sikayetleriyle 2 ay önce dahiliye doktoru muayenesinden sonra tekrar bir antibiyotik tedavisi gördüm. 1 hafta agiz kokum yok denecek kadar azdi Allahimm ne kadar mutluydum huzurluydum hergüne umutla uyaniyordum. Malesef ki yine kurtulamadim.Çok dogru beslendigimi söyleyemem ama bana yaramayan seyleri biliyor ve uzak kalmaya çalisiyorum.Süt,seker,unlu mamüller,aci vss.. Arkadaslar çevremde agiz sagligina dikkat etmeyen o kadar insan var ki gram koku yok asla. Günde 5 kere dislerimi firçalasam da yasakli seyleri yemesem de olmuyor olmuyor gitmiyor bu koku.Otobüsten inerken müsait bir yerde inebilir miyim derken bile utaniyorum agiz kokum hissesilecek diye. Arkadaslarim dibime kadar gelip konusuyorlar cevap vermem gerekiyor konusamiyorum. Kendimi ifade edemiyorum. ailemle konusurken bile uzaktan uzaga iletisim kuruyorum. Bazen insanlar benimle konusurken kendi agizlarini kapatiyorlar çok utaniyorum. Ve gün geçtikçe içime kapaniyorum. Belki sizin isinize yarayacak tavsiyelerde bulunamadim ama derdimi paylastim. Umarim hepimiz bir gün agiz kokusundan kurtulup hayatin her anindan zevk alan insanlar olarak yasamimiza devam ederiz. Iyi aksamlar...
|
|
Dünya dönüyor.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Negatif seyler de olsa, duygularini bizimle paylastigin için
tesekkür ederim. Keske ben de size yardimci olacak yazilar yazabilsem ama zor iste! Yine de formu takip etmeye devam. Mutlaka birimizin bulacagi bir bilgi, sizin gibi çogumuzun kurtulmasini saglayabilir. |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba
Murat hocam ve arkadaslar ben de kendimi bildim bileli bu kokuyla ugrasiyorum Ve sormak istiyorum bademciklerimi tastan dolayi 1 ay önce aldirdim koku devam ediyor murat hocam bogazda burunda vs bu taslarin tekrar olusmasi mümkün mü çünkü koku ayni lütfen sizden yanit bekliyorum |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Burun içinde tas olusmaz.
Bademcik taslarinin agiz kokusuna sebep olmasi nadirdir. Dis taslari kötü/eksik firçalama ile aylar içinde tekrar olusabilir. Agiz kokusu yapabilir. -M |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam çok tesekkür ederim bademciklerimi 1 ay önce aldirdim koku devam ediyor doktorumu aradim birkaç ay daha koku olmasi normal dedi bana pek inandirici gelmedi hocam sizin ve bademciklerini aldirip kokudan kurtulan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bademciklerini aldirip kokudan kurtulan kimseyi (varsa bile) hatirlamiyorum.
Muhtemelen yok kadar az olabilir. -M |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
![]() ![]() ![]() |
Hocam çok sordum biliyorum ama son bi sey sormak istiyorum ben tip kaç agiz kokusuna sahibim bilmiyorum ama söyle bi durum var kokuyu sadece dislerimi emdigim zaman alabiliyorum bu tip 1 demek midir ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dislerinizi emdiginiz zaman belirli bir bölgeden veya her yerden degisik bir tat ve koku aliyorsaniz agiz kokusu kaynaginizin agzinin içerisinde oldugunu anlamis oluruz.
Eksik yumusak az veya kötü firçaliyor olabilirsiniz. Biliyor olsaniz bile bu sayfaya göz atiniz. http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam çok çok tesekkür ederim
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam tebrik ediyorum cok güzel konuya deginmissiniz.Dis doktorina ne kadar anlatsam dislerimde problem yok diyor sag arka disimi emdiüimde acayip koku geliyor ve su ile çalkalayinca orada kokuyu hissediyorum nasil bir yol cizmeliyim
|
|
Belki birgün
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
"Bu disimi emdigimde koku geliyor" cümlesini dis hekimine tekrarlayiniz. Röntgende veya disi saran çevre dokuda buna sebep olan problem görünebilir. -M |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam tekrar merhaba
Ben dislerimde emdigim zaman olan kokuyu Sadece sabahlari almaya basladim söyle bi soru sormak istiyorum saçma olacak belki ama ben bademciklerimi 1 ay önce aldirdim çünkü berbat haldelerdi sürekli iltihap ve tas geliyordu acaba koku geçti de ben hala psikolojik olarak mi bu durumdayim bununla ilgili bi yorum yapmaniz mümkün mü |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokunuzun devam edip etmedigini bilmiyorum. Sabahlari duydugunuz koku hastalik degildir. Normaldir -M |
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar dislerinizin arasinda et kalmis gibi emdignizde koku aliyormusunuz ??
|
|
Belki birgün
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Murat hocama 1 soru
3-4 gün süreyle diskiliyan bir insanda kolonda bekleyen diski sebebiyle kan gazlarinin akcigerden nefes olarak çikimi olayiyla nefes kokusu gözlemlenmesi normalmidir? ben dislerimi düzenli firçalarim ve bademcigimi aldirdim fakat buna ragmen halitosis yasiyorum problemi agizda degil nefes tip 4 kaynakli oldugunu düsünüyorum suradan yola çiktim : örnegin dün aksam saatlerinde yedigim soganin kokusu halen nefesimden hafifte olsa çikiyor ve aradan saatler geçmesine ragmen geçmemis durumda buda kan gazlariyla alakali bir durum degilmi peki sogan veya baska bir besin tükettigimizde bu kan gazlarindan gelen nefes kokusu herkeste oluyor dogrumu hocam? peki kabizlik yasadigimizda nefes kokusu yasamamiz kesin bir durummudur yani her kabiz insan mutlaka kolondaki diski kokusu kan gazlari araciligiyla akcigerden nefes yoluyla atilirmi bu kesinmidir bunu merak ettim tesekkürler , nefesten gelen akcigerden atilan kötü kokularin kaynagini nasil bulabiliriz ve nasil tedavi edebiliriz bunun hakkinda biraz açiklarmisiniz hastalar bu konuda ne yapmali veya hangi besinler genel olarak hep koku yapmakta ve bu besinler nelerdir uzak durmaliyiz saygilar. |
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sordugunuz için tesekkür ederim
Evet kolonda bekleyen besinler bakteriler tarafindan kokusturulur bu gazlar kana ve akcigerden nefese iletilebilir. Açiga çikan gazlar esas olarak hidrojen ve metandir. Hidrojen kokusuz bir gazdir. Açlikta 10 ppmden azdir. Fakat 20 ppm'e kadar tolere edilir. Ayrica baska LEL grubu gazlarin da kolondan nefese geçtigi bilinir. Ben bu grup gazlardan sadece hidrojeni tespit etmeye çalisiyorum fakat yüzlerce baska veya benzer gazlar da nefese geliyor olabilir. Buradan her kabizlik Tip 4 (nefes) agiz kokusu yapar sonucu çikmasin. 6 günde 1 defa diskilayanlarda nefeste hidrojen seviyesi düsük çikabiliyor. Bilmedigimiz ve henüz kesfedilmemis bazi baska mekanizmalarin bulundugu çok belli. Bu konuda herseyi bilmiyoruz. Laktoz intoleransi ve çölyak hastaligi olan bireylerde, spatik kolon, iritabil kolon, megakolon, malabsorpsiyon ve diger sindirim sistemi hastaliklarinda, kadinlarin adet gününde, nefese normalden farkli gazlar gelir. Birey kendisinde böyle bir durum bulundugunu anlama sansi olmayabilir. En siddetli hidrojen gazi laktuloz isimli seker ile üretilir. Agizdan bagirsaga kadar olan sindirim süresini (oro-çekal süre)tespit etmek için bu sekeri test materyali olarak kullaniyorum. Pirinç unu da test materyali olarak kullanilabilir. Bunlardan mahrum kalmayiniz, bunlari kendinize yasaklamayiniz. -M |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
![]() ![]() ![]() |
Ben dün duydugum bi seyi sizinle paylasmak istiyorum. Arkadasimin teyzesi agiz kokusu sikayetiyle kbb gitmis burun ameliyati olmus burnundan küçük bi cisim çikmis agiz kokusu sebebi buymus ve su an koku sifir.
Murat hocam size sormak istiyorum biz kbb doktoruna bu durumu anlatip tomografi çektirsek burunda bi cisim var mi belli olur mu hem bosuna burun ameliyati olmamis oluruz |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Tabi evet.
Tomografide yabanci cisim görülebilir. |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
![]() ![]() ![]() |
yasinda erkek hasta Eylül 2002 tarihinde, yaklasik 5.5 aydir süren kötü agiz kokusu yakinmasiyla hastanemize basvurdu. Öyküden, kendi yasitlarinin dahi agiz kokusu nedeniyle çocukla oynamayi reddettigi ögrenildi. Ankara disinda yasayan aile, bu yakinmayla çocugu daha önce iki kez dis, üç kez de çocuk doktoruna götürmüstü. Dis muayenelerinde, dislerde bu agiz kokusunu açiklayacak bir sorun olmadigi söylenirken, pediatrik degerlendirmelerde, iki kez sinüzit, bir kez de tonsillit tanisiyla ve agiz kokusu da her seferinde bu nedenlere baglanarak tibbi tedavi verildigi, ancak çocugun kötü agiz kokusunun hiç düzelmedigi anlasilmaktaydi. Aileye pis kokulu burun akintisi olup olmadigi soruldu ancak bu süre içerisinde olmadigi ögrenildi. Hastanin muayenesinde de, çocuga yaklasmaya baslayinca hemen hissedilen rahatsiz edici agiz kokusu saptandi. Kulak-Burun-Bogaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sinirlarda, orofarenkste yogun, pürülan postnazal akinti, anterior rinoskopide sag nazal kavite dogaldi, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabanci cisim süphesi uyandiran bir görünüm izlendi. Ancak çocugun muayeneye koopere olmamasi nedeniyle müdahale edilemedi ve genel anestezi altinda muayeneye karar verildi. Preoperatif hazirlik ve açlik süresini takiben, genel anestezi altinda yapilan muayenede sol nazal kavitede; etrafi kurutla kapli, siyah renkli naylon torba parçasi izlendi ve alligatör forseps yardimiyla çikarildi (Resim). Postoperatif dönemde, izotonik okyanus suyu spreyi önerildi. Iki hafta sonra yapilan kontrol muayenesinde, agiz kokusu ve postnazal pürülan akinti tamamen kaybolmustu ve nazal mukoza dogal olarak izlendi
|
|
![]() |
|
nyks
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Subat-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba herkese
Önümüzdeki hafta istanbulda bi bulusma yapmak istiyoruz. Gelmek isteyen olur mu? Bulusma yeri ya Kadiköy ya Besiktas olacak. Ona daha karar vermedik. |
|
![]() |
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |