Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: iyileştim... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
afaff
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Konu: iyileştim...
    Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2015 Saat 19:42
arkadaşlar uzun zamandır bişey yazmadım çünkü emin olmak istedim ama sonunda bu hastalıktan kurtuldum hem de hiç beklemediğim bir şekilde siz de eminim duyunca çok şaşıracaksınız hastalığımı psikolojik bir ilaç çözdü psikolojik deyince benim tip5 hastası olduğumu düşünebilirsiniz ama alakası yok kokunun varlığını son derece hissedebiliyordum gittiğim doktora asıl şikayetimi sölemedim çoğumuzun diyemediği gibi farklı şeylerden yakındım ama nasıl olduysa verdiği ilaç işe yaradı hem de bu ilaç bir antibiyotik vb. bişey değildi evt kokuyu antibiyotikler de geçiriyordu ama herkeste olduğu gibi geçici olarak neyse lafı uzatmayayım şu an toplam 3 ilaç kullanıyorum 2 si antidepresan diğeri kokuyu geçirdiğini düşündüğüm ilaç antidepresanların koku üzerinde etkili olduğunu düşünmüyorum ama diğer ilacın etkisini artırmada işe yarıyor olabilirler ilacın adı solian solüsyon ilacın adını verdim çünkü yazmasam bile isteyecektiniz biliyorum AMA KESİNLİKLE DOKTORA DANIŞMADAN KULLANMANIZI ÖNERMİYORUM BİR PSİKİYATRİ DOKTORUNA DANIŞIP KULLANACAKSANIZ ÖYLE KULLANIN!!!! doktora danışmadan kullanmanızı istemediğim içinde ilacı nasıl kullandığımı yazmak istemiyorum herkesin bünyesi farklı çünkü günde ne kadar kaç ml almanız gerektiğine doktor karar vermelidir.

bazı soruları siz sormadan cvplayayım koku evt burnumdan da geliyordu hatta ağzımdan daha çok burnumdan geliyordu özellikle yemek yedikten sonra bariz şekilde artıyordu iyileşeli birkaç ay oldu ama bekledim ki emin olmak istedim ilacı bırakmış değilim hala kullanıyorum antibiyotik gibi bişey olmadığından uzun süreli kullanabiliyorum ilacı ilk kullandığımdan itibaren etkisini görmeye başladım tam etkisini ise 1-2 ay sonra gördüm

bugüne kadar denemediğim şey kalmadı diyebilirim ama hepsi hayal kırıklığıyla sonuçlandı hep geçiçi çözüm oldu artık dayanma gücümün kalmadığı bi anda Allah karşıma böle bi mucize çıkardı ama bunun için çok dua ettim gerçekten ilk defa böle uzun süreli bir iyileşme yaşıyorum diyebilirim

sosyal hayatım yavaş yavaş iyiye gidiyor ama hala psikolojik açıdan tam olarak bu travmayı atlatamadım her iyileşen insanda olduğu gibi ama gün geçtikçe tamamen (yani psikolojik olarak ta) bu travmadan kurtulacağıma inanıyorum

murat hocamın da bu ilaç hakkında yorumlarını merak ediyorum

sorularınız olursa her daim yanıtlamaya hazırım çünkü sizi en iyi ben anlarım daha önce de sölediğim gibi iyileşsem dahi burayı terk etmiyecektim ve bunu sizinle paylaşacaktım ki öle de yaptım bazıları gibi iyileşip sonradan da forumdan ölece bi sürü soruyu yanıtsız bırakıp gitmek istemedim Allah hepinize hepimize şifa versin.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2373
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2015 Saat 19:57
Bravo.
Sizin durumunuzda olan çok sayıda Tip5 vaka var.
Ben deli değilim deyip psikiyatriye gitmiyorlar. Sizin yazınız umarım onları cesaretlendirir.

İyileşenler genellikle grupta yazı yazmazlar, geri dönmezler, eski günlerini hatırlamak bile istemezler. Siz geri dönüp yadığınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlarınızın sorularını yanıtlayın teması kesmeyin lütfen.
-M
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2015 Saat 23:54
insallah iyileşmisindir. stresten kaynaklıda ağız kokusu oluyor. burundan geliyorsa burun kaynaklı sinüzitten dolayıdır. ilaçları kesince koku devam edebilir.antidepresanlarda zararlıdır bende bir aralar içtim tabi o zamanlar bir şey yoktu.kilo aldım baya verdm sonra. beyini uyusturucu etkisi yapıyor.
IP
psikiyatr-ozen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı psikiyatr-ozen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2015 Saat 12:29
Merhaba,

Psikiyatri uzmanı Dr.Murat Eren ÖZEN ben. Bu yazınızı okuyunca tıp dünyası ve bilimi adına çok umutlandım. Bu deneyiminiz beni şaşırtmadı değil, harikulade.

Bu tip durumlar için bizler bu konuda muzdarip olanlara çare bulmaya gayret gösteriyoruz.

Takip ettiklerimiz arasında çok olumlu sonuçlar alanlar oldu, sabretmek en önemlisi; sizin yaptığınız gibi. Önce kendinin doktoru olacaksın demek tam sizin için uygun, ama diğer kendi başına iyileşmesini beklemek gerek diyenler için değil.

Her ne kadar bu konuda muzdarip geniş bir topluluk olsa bile bu sorunun (hastalık/bozukluk/veya adına ne derseniz deyin) doğası gereği, kişiler bunun psikolojik olduğunu düşünmemekte veya inanmamaktadırlar. Ya da inanası gelmemektedir.

Kişilerin bu burundan, ağızdan veya ağızdan-burundan koku yayma sorununun psikiyatrik/psikojenik olduğunu kabul etmeleri, psikiyatrik yardımlara motive olmaları, verilen tedavi ne ise (gereken tedaviyi) kabul edip sabır göstererek iyileşeceklerine inanmaları önemli basamaklardır.

Çok önemli bir nokta var ki, bunu göz ardı etmemek gerekir. Şöyle ki; kişiler muhakkak ki sorunlarına çare bulmak için araştırmalıdırlar, okumalıdırlar, gerekirse iletişime geçebilirler. Ancak, bu paylaşımlar kişilerin tedavi amaçlı girişimlere yönlenmesini sağlamıyorsa, sadece olumsuzluklar üzerinde odaklanmasını sağlayıp tedaviye engel oluyorsa internet üzerinde binlerce sayfa okumak, deneyim veya şikayet okumak boşa geçirilmiş hayatlar olacak ve ruh sağlığımızın başı bu "koku" ile dertte olacaktır.

Tedaviler konusunda cesaretli olalım, kesin hükümlü olmayalım.

Burada paylaşılan ilaç bir başkasına iyi gelmeyebilir.

Bir psikiyatri uzmanı ile tedavinizi sürdürmenizi öneririm.

Bana bir hipnoz yapılsın ve bu koku bitsin demenin çare üretmeyeceğini bilelim.

İlaçsa ilaç, terapiyse terapi, veya her ikisi ise öyle olmalı ama buna gideceğiniz psikiyatri uzmanı karar versin.

Psikiyatri ilaçları bağımlılık yapmıyor; bırakmada sorun yaşatan ilaçlar bağımlılık yapıyor aslında, bu bağımlılık değildir.

Psikiyatri ilaçları kilo aldırıyor veya uyku yapıyor denir hep. Kişiye göre ilaç seçimi yapılmaz veya takip edilmezse, veya ilaç verilen kişi bunu ilaç veren doktoruna söylemezse sorun düzeltilemez.

Ancak, bu paylaşımı yapan kişi de görüyor ve onu paylaşıyor ki, gerçekte de böyledir, psikojenik koku sorunu olanların psikiyatri uzmanı olmadan bir Diş Hekimi tarafından tedavi olması da çok mümkün görünmüyor.


Sevgi, saygı ve hürmetlerimi Sunarım.

Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sağ ve Hast Uzmanı, ADANA
www.stres112.com (soru sorabileceğiniz bir adrestir)

Düzenleyen aydinmur - 10-Eylül-2015 Saat 12:39
IP
afaff
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2015 Saat 12:56
bende sinüzit yoktu ayrıca burundan da koku geliyorsa buna sadece sinüzitin ndn olduğunu söyleyemeyiz tip4 hastalıklarında da koku burundan gelebiliyor ve ben tip4 olduğuma inanıyorum
ilaçların zararına gelince doktorum bu ilaçların vücuda herhangi bi zarar vermediğini söyledi ayrıca bu ilaçlar bende beyni uyuşturma gibi bi etki yapmıyor sadece normalden brz daha fazla uyumamı sağlıyor o kdr
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Kasım-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2015 Saat 16:36
Ataff benim anlamadığım geçmeyen ağız kokusu bakteri kaynaklı olur sen Psikoloji ilaçları kullanmışsın nasıl fayda sağladı anlamadım başkalarıda alıyodu heralde senin ağız kokunu sadece sen alsan neyse Psikolojik deriz eyw ama şimdi başkalarınında aldğı koku nasıl geçer bilemedim ben şimdi solüsyonada baktım oda Psikoloji ilacı Tuhaf :)
IP
psikiyatr-ozen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı psikiyatr-ozen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2015 Saat 16:45
Tekrar Merhaba,

Koku ve koku algısı üzerine yapılan çalışmalar beyinde birtakım kimyasal düzeneklerin normalden farklı çalıştığını göstermiştir. Bu düzenekler serotonin başta olmak üzere diğer nörotransmiterler (noradrenalin, dopamin, histamin gibi) tarafından düzenlenmektedir. Vücudun kendi kendini düzenleyememe veya ayak uyduramaması sonucu bu düzeneklerde de bozukluklar ortaya çıkmaktadır. Bazı hastalıklarda bu doğrudan ilişki tespit edilmiş olsa bile diğer koku yaydığını söyleyen kişilerin şikayetleri ile hastalıklar arasında ilişkiyi gösterememiştir. O zaman "koku yayma" sorunu başka bir sınıf altında incelenmelidir.
Serotonin sadece mutluluk hormonu olarak bilinirse de aslında sinir sisteminin ahenk içinde çalışmasına aracılık eden birçok madde ve hormondan sadece birisidir. Serotonin mutluluk dahil olmak üzere kas tonusu, barsak hareketleri, kalp atış hızı, tansiyon düzeni, sindirim sistemi, ağrıyı hissetme kabiliyeti, koku algısı, öfke kontrolü/saldırganlık, hormon salgılarının düzenli çalışması gibi birçok duygu ve davranışlarımızı kontrol etmemizde yardımcı olan sinir sisteminde iletimi sağlayan bir maddedir.

İleride bu konu üzerinde yorum ve katkılarıma devam edeceğim.

Selam, sevgi saygılarımla
Dr.Murat Eren ÖZEN, Adana
www.stres112.com (soru sorabileceğiniz bir sayfadır)
IP
afaff
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2015 Saat 18:27
aleho inan bu sorunun cvbını ben de bilmiyorum ben de iyileşmeden önce bakteri kaynaklı olduğuna yüzde yüz emin gibiydim çünkü antibiyotikler geçici de olsa işe yarıyordu ama bu ilacın işe yaramasını ben kendimce şöyle açıklıyorum bu ilaç benim vücudumda ters giden birşeyleri düzene soktu bence bu ters giden şeyleri bir bakteri de tetikliyor olabilir başka bir şey de tetikliyor olabilir ama dediğim gibi bu ilaç o ters giden durumu düzeltti bende

ayrıca psikiyatr-ozen in kokuyla ilgili yazdığı şeyler çok mantıklı ve bu durumu açıklıyor olabilir
IP
psikiyatr-ozen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı psikiyatr-ozen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2015 Saat 12:57
Merhaba,

Kullandığınız ve sizi iyileştirdiğini düşündüğünüz ilacın etki mekanizması konusunda aklınıza bir soru geldi mi?

Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sağ ve Hast Uzm., ADANA
www.stres112.com (soru sorabileceğiniz sayfadır)
IP
afaff
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2015 Saat 21:12
Orjinalini yazan: psikiyatr-ozen

Merhaba,

Kullandığınız ve sizi iyileştirdiğini düşündüğünüz ilacın etki mekanizması konusunda aklınıza bir soru geldi mi?

Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sağ ve Hast Uzm., ADANA
www.stres112.com (soru sorabileceğiniz sayfadır)


evt nasıl etki ettiğini merak ediyorum gerçekten açıklarsanız sevinirim
IP
ncort
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2015 Saat 23:44
Benim de bir tane psikiyatrik sorunum var ve bu sorun ile agiz kokusu ayni zamanlarda basladi. Psikolojik degil agiz kokum burasi kesin. Bu konu acilmadan oncede bunu dusunmustum. Ikisinin arasinda bir baglanti aramistim.

Bu arada bende dil arkasi diski kokusu var.
IP
psikiyatr-ozen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı psikiyatr-ozen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2015 Saat 23:17
Merhaba,
Serotonin aslında vücudun ahenk içinde çalışmasını birtakım işlevleri sağlar ve aracılık eder. Serotonin bir nöromodülatördür, düzenleyicidir. Bir hormon değildir. Serotonin sinirlerin iletiminde yer alan bir maddedir. Vücudun "bütün işlevlerini" düşünmeliyiz. Yukarıda saydığım ilk mesajlarımdaki gibi birçok vücut fonksiyonunu da sağlar, düzenler ama tabii ki tek başına bunu yapmaz. Sinir (nöron) hücreleri yoluyla vücuda sinyaller gittiğine göre serotonin de neredeyse tüm sinir hücrelerinin iletiminde rol alır. Ağrı algısı, iştah (acıkmak, tok hissetmek), sevinç-üzüntü, uyku düzeni, kan şekeri dengesi, koku algısı, tansiyon dengesi (dengesizliği/asabi tansiyon), barsak hareketleri (kabızlık, ishal) vs. gibi vücut fonksiyonları da sinir sinir sistemi ile düzenlenir. Doğal olarak "koku" da bu düzenleme içindedir. (Önemli not: Serotonin olmazsa hayat olmaz). Serotonin ahenkli (düzensiz) çalışmazsa vücut fonksiyonları da düzenli olmaz. En önemli örneklerden birisi de asabi tansiyon yüksekliğidir (Sinirsel hipertansiyon diye de anılan). Tansiyonu birkaç tansiyon ilaç kombinasyonuna (birlikteliğine) rağmen düzenlenemeyen kişilerde asabi tansiyon olduğu düşünülür ve psikiyatrik yardım istenir. Bir şekilde altta yatan ruhsal süreç/sebep bulunur veya bulunmaz ama psikiyatri tarafından bir düzenleyici verilir. Bu düzenleyicinin amacı vücutta düzenli gitmeyen tansiyonun düzene girmesi ve yüksek veye oynak seyreden tansiyonun düşürülüp belirli (normal) sevieyede tutulmasının sağlanmasıdır. Serotonin de yine sinir sistemi yoluyla tanssiyonu düzenlediği için "serotonin düzenleyici" verilmelidir. Bu, şu anlama gelir; vücudun kendi başına yapamadığını veya düzenleyemediğini dışrıdan vermek gerekir. Tansiyon kendi başına düzene girememekte, hatta tansiyon düzenleyiciler dahi etkili olamamaktadır. Serotonin psikiyatride şu an en çıkan ilaçların içinde bulunan ve tedavide çok etkili maddedir. Yani dışarıdan bir düzenleyici olarak belli süreler (bazen iyileşmeyen psikiyatrik bozukluklarda aralıklı veya sürekli) verilmelidir. Ancak, gereken süre ve dozda verilmediği (gereken süre ve doz= tedavi edici) sürece de etkisini göstermeyecektir. Serotonin düzenleyiciler belli süre kullanılmadığında ise etkili olmayacaktır, yani iyileşme görüldüğünde ve iyileştikten sonra da bir süre kullanılmalıdır. Asabi tansiyonu olan kişilerin serotonin düzenleyicilerini almaları ile tansiyonlarının düzene girdiği görülür. Sinir sistemi ahengini bun düzeneyiciler (ilaçlar) sayesinde kazanır. Fonksiyonlar olması gerektiği gibi işlemeye başlar.

Serotonin tansiyon örneğinde olduğu gibi saydığım ve sayamadığım birçok vücut işlevi için gereklidir.

Serotonin ayrıca birçok vücut bölgesinde ayrı işlevleri yerine getirmede araclık eder.

Kullanıp da iyileştiniz söyleyen ve buraya yazan danışan kişinin bahsettiği ilaç da serotonin üzerinden etki eden ilaç grubundandır. Doğrudan etki olarak serotonin değil ama bir yerde serotinin'i düzenleyici etkiye sahiptir. Beynin belli bölgelerinde serotonin için düzemleyici işlevi sağlar. Ancak, belli süre veya belli doz değil, "belli süre ve dozda" kullanılırsa etki göstermeye başlayıp tedavi etkinliği ortaya çıkar. Koku üzerindeki düzenleyici işlevi de bu şekilde olur. Akademik bilgi kısmı ise şöyledir; Serotonin birçok reseptör (almaç) üzerinden etki eder ve değişik vücut işlevleri için bu reseptörleri kullanır, kullandığınız ilaç 5HT2a reseptörü üzerinden etki eder.

Bu reseptörler düzenli olarak dışarıdan verilen ilaçlarla uyarılır ve düzen altına alınırsa (düzene sokulursa) işlevler de normale dönecektir.

Koku algısı da sadece burunda değil aynı zamanda beyne giden bazı sinir uçları yolu ile algılanır. Duyuların algılanma biçimi de serotonin aracılığıyla olur. Yeterli veya düzenli algı için serotonin düzenli çalışmalıdır.

Olfaktör (olfaktor/olfactory) sistem (beyindeki koku algılama sistemi) serotonin işlevini kullanır. Kokunun doğru algılanması, olan kokunun algılanması veya olmayan kokunun algılanmaması serotonin ve sinir sistemi sayesinde olur.

Olfaktör sistemin doğru çalışması için de dışarıdan psikiyatrik destek vermek gerekebilir (asabi hipertansiyonda olduğu gibi). Eğer, olfaktör sistemde algılama sorunu dışında başka bir nedeni yoksa olmayan kokunun algılanması psikiyatrik yardım gerektirir.

Bu şekilde olfaktör sistemin serotonin düzenlemesi sağlanmalıdır.

Maalesef ki, bunun bilinmemesi nedeniyle "koku yaydığını", "koku algıladığını" veya başkalarının kendisinin burun ve/ya ağzından çıkan kokudan rahatsız oldukları düşüncesine kapılabilirler. Bu amaçla birçok hekimi gezip çare arayabilirler. Psikojenik (psikiyatrik) kısmının olabileceğini ise neredeyse çoğu kişi kabul etmemektedir.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı tedavi olma /çare bulma noktası psikiyatri (ruh sağlığı ve hastalıkları) uzmanlarıdır.

Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sağ ve Hast Uzmanı, ADANA
www.stres112.com
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2015 Saat 19:37
Merhaba, foruma hoşgeldiniz Murat Eren Bey. İnşallah, KBB ve Gastroenteroloji uzmanı arkadaşlarınız da bu sorunun büyüklüğünün farkına varıp aramıza katılırlar.

Ben de ağız kokusu sorunu şikayetim sebebiyle birkaç kişi tarafından "psikolojik, psikoloğa görün." önerisi aldım. Hatta bir doktor nörolojiye gitmemi istedi, psikolojik değilmiş ama bazen beyin olmayan kokuyu varmış gibi algılayabiliyormuş. Aklımı karman çorman ettiler, neyseki ağız kokusunu ölçtürdüm çok yüksek değerde çıktı da koku olduğuna emin oldum. Buna bile sevindim neredeyse yani...

Kokunun psikolojik olduğunu nasıl anlayabiliriz veya o ruh hali içinde kabul etmesek de psikolojik boyuttan ne zaman şüphelenmeliyiz?
IP
afaff
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2015 Saat 22:12
@asdf psikolojik ilaçlarla iyileşmen için illaki olmayan bir kokuyu algılaman gerekmiyo eğer bi yanlış anlaşılma varsa onu da düzeltmek istiyorum benim kokum psikolojik değildi yani olmayan bi kokuyu algılıyorum gibi bi durum yoktu koku başkaları tarafından da algılanabiliyordu böle bir durumda olmama rağmen psikolojik ilaçlarla kurtuldum yani bir psikoloğa görünmeniz için illa tip5 hastası olmanız gerekmiyo tip kaç olursanız olun bi görünmekte fayda var bana fayda eden ilaçlar size de fayda edebilir bunu bilin
IP
News
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 9
Alıntı News Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2015 Saat 14:19
Arkadaslar daha once psikoloji olarak var olan bu kokudan bahsetmiştim hala daha destekliyorum bu gorusu ama eksik olan noktalar var mesela evde yalnızken neden hala koku hıssediyoruz sımdı yeni bir tartışma konusu baslatacağım bende dahil bu forumdaki herkes gunde boğazını en az 20 30 defa temizliyor oguruyor gargara vs bunun cok yanlış oldugunu farkettim sizden 3 gun hiç boğazınızı müdahale yapmamanızı isteyecegim dusunsenıze banyo yaparken Adıl dış sıralarken surekli öğürüyoruz boğazını tahriş oluyor boğazınızda doluluk husus varsa sıcak birseyler içebilirsiniz sanki boğaz temizliği sonrası bende burun ve ağız arası mesafe kısalıyor aldığım nefes boğazımı kurutuyor ben bu testi yaptım cok ferahladım farenjıt ten kurtulmakta artısı birde siz deneyebilirmisiniz sadece 3 gun en ufakta olsa gargara oğurme veya sızı boğaz temizliğine itecek diğer faaliyetlerden uzak durun sonuçları yazarsanız diger uyelerede faydası olur diye dusunuyorum
IP
Meari
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı Meari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2016 Saat 11:46
Sanırım bu hastalıktan sadece tip5 olanlar kurtuluyor tip5 hastaları dışında iyileşen var mı gerçekten merak ediyorum :(
Ya Şafi
IP
Güşta
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 20-Kasım-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı Güşta Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralık-2019 Saat 18:14
Kokum 19 yaşlarında baslamsti 5yildir vardı doktora pek gozkmedm bi sıkıntı yoktu ağız ici problemlerim vardı sadece dolgu yapıldı dış taşım temizlendi ama geçmemişti 20lk dışım hala cikmamisti arkadaşlar bi gün çok ağrıyla doktora gittim çekilmesi gerektiğini söyledi iki hafta önce çekildi 2 hafta oldu ve kökum yok kullandığım ilaçlardan değilse eğer kokum simdilik geçti diyebilrm eğer sizinde varsa düşünmeden çektirin.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu