Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Tedavi Sürecim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Konu: Tedavi Sürecim
    Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2016 Saat 22:07
Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere ağız kokusuyla ilgili mücadeleme yazıcam.Henüz kurtulmuş değilim.Bıkmadan usanmadan üstüne gidip allahın izniyle kurtulucaz bu hastalıktan. Nice kanser hastaları iyileşirken bu gibi hastalık neden iyileşmesin diyerek hepinize ümit vermek istiyorum.
İlk olarak koku olduğunu anladığımda internetden araştırmaya başladım.
Sonrasında diş ile ilgili problemlerimi yaptırdım. Dolgu , çürük diş çekimi, diş taşı temizliği.
Bu arada ben hiç ama hiç koku alamıyorum. Fakat karşı tarafdan belli oluyor. Zaten anneme sorarak durumu teyit ettim.
Diş hekiminden sonra Kbb doktoruna gittim. Küçüklükten beri sinuzit hastası olduğumu bildiğim için işte bu sefer oldu demiştim. Doktor bey iyi biriydi fakat, film çekip sonuçlara baktığında, burunda kemik eğriliğim var ve akıntı var dedi. Eyvallah dedim, ilaç yazdı kullandım. geçmedi.
Benim boğazım o kadar hassas ki azıcık yüksek sesle konuşsam hemen tahriş olur ve sıcak su içerim, ve çokca bademciklerim şişer. Bu yazda şişmişdi farklı bir Kbb'ye gittim antibiyotik (nasıl yazılıyor bilmiyorum) yazdı kullandım. Yaz döneminde memleketde olduğum için anneme soruyordum. Ve koku gitmişti. o kadar sevinmiştim ki anlatamam.
Bir hafta sonra okul açılmıştı ve memleketden gitmişdim.Ben kokudan kurtulduğumu sanmışken okulda arkdaşlarla konuşurken hepsi ağzını kapatıyordu. Bazen arada uzun mesafe olduğunda bile.Anladım ki koku bir iki hafta sonra geri gelmişti.

O halde Dahileye gideyim dedim. Bugün Dahiliye doktoruna gittim. Devletde daha önce ilgiden memnun kalmadığım için özel hastaneye gittim.Yurtdışında çalışmış Yrd.doç ünvanlı bir doktordu kendisi. Tavırlarını pek beğenmedim. Sürekli diğer hastaları ve ülkenin kötülüğünden bahsediyordu. Neyse, Pat diye söyledim ağızım kokuyor diye :) Çünkü arkdaşlar benim sigortam yoktu. Yeşilkart karşılamıyormuş. Öğrenci halimle kenara köşeye attığım , harç parası için biriktirdiğim paradan verdim. üstüne tahlil vs derken 105 TL verdim :( sağlık olsun...
Doktora üstüne basa basa şunları dedim:
Kbb ve diş doktoruna gittiğimi söyledim. Antibyotik kullanınca ağız kokusu geçti,demikki bir yerlerde bir mikrop var ve ben bağırsak florası ve mide bakterisinden şüpheleniyorum dedim. Test sonuçları yaptırdı.Midede bakteri yokmuş. faranjit var sende dedi ve şunları yazdı:
İliadin sprey,dicetel tablet, metsil fort,gaviscon şurup.
Bunları kullan on gün sonra gel dedi.
Bakalım gidicem tekrar. Umarım iyileşir ve sorun çözülür inşallah.

Şunu anladım. bu hastalık garibana göre değil.Eğer öğrenciyseniz tam bir kabus. ben muayene ücretini 30 lira diye düşünüyrdum ve ona göre özelde kbbyede giderim diyordum ama sadece dahiliye için 105 tl gitti.
Bu hastalıktan kesin kurtulmam gerekli ,çünkü arkdaşlar sizin mesleğinizi bilmiyorum ama benim mesleğim en az iki   kişinin yanyana gelerek bilgisayarda bir şeyler ortaya çıkartma çabasında olduğu için , bu şekilde çalışamam , diğer iş arkadaşlarım rahatsız olup işe odaklanamassa sorun olan ben uzaklaştırılmak zorunda kalırım. Ee hayatımı nasıl sürdürebilirim para kazanmadan. İmkansız. Öyleyse Kesin çözmeliyim. Bu yazda staj yapıcam çok dertliyim...

Bu satırlar 23 yaşında mühendisliğe adımda bir yılı kalmış bir kardeşiniz tarafından yazıldı.

Murat hocam'a da böyle bir platform kurduğu için teşekkür ederim.Ve adı geçmişken aklıma gelen bir soruyu sorayım. Antibiyotik kullanınca geçen bir koku varsa ,bu muhtemlen diş probleminden değil, mikrop kaynaklıdır diyebilirmiyiz? Eğer midede helikobakteri yoksa ,ve diş problemleri çözüldü ise , Tekrar bekılması gereken yer Solunum yolları(Kbb) mıdır?

Bu arada , iyileşen arkadaşlar neredesiniz , desteklerinize ihtiyacımız var.

İyileşince hayalim; Güzel bir mesleğim var, inşallah ilerede güzel kazanırsam , ağız kokusu ile mücadele kliniği açacağım ve ücretsiz olucak. İnternetde global anlamda güzel bir internet sitesi kurarak onları da bu topluluğa kazandırıp dünya çapında sosyal farkındalık projesi yapmak istiyorum.

Bu yazıyı sürükli güncel tutacağım, doktor ve süreçlerimi devamlı yazacağım.
Okuduğunuz için teşekkürler...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2016 Saat 08:18
ülkemizde Ağız kokusu kliniği kurmak yasal olarak pek mümkün değil.

Antibiyotik ile kaybolan ağız kokusu belirli bir hastalığın işareti olmayabiliyor. Bakteri faaliyetleri sebebi ile ortaya çıkmış bir ağız kokusu olabileceğini düşündürüyor. Hatırlamak gerekir ki; Fizyolojik ağız kokusu da antibiyotik ile azalır.

Foruma katıldığınız için teşekkür ederiz
-M
IP
Mnsm
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2016 Saat 23:04
Arkadaşımızın dediği gibi ağız kokusuyla ilgilenen, araştıran bir klinik veya bir doktor var mıdır gitsek ?
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2016 Saat 01:42
inşallah hepimiz iyileşriz de o ücretsiz kliniği beraber açarız kardeşim.Haberlerini bekliyoruz...
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2016 Saat 21:22
evet inşallah hepimiz iyileşiriz. Merak etmeyin ,tüm haberleri anında paylaşacağım. Bir doktor tanıdığım vardı. aklıma o geldi. kendisi üniversite hastanesinde histoloji bölümünde Doç.Dr. ,yarın onun yanına gidicem ve utana sıkıla hastalığımı anlatıp bana yardım etmesini teklif edicem. Üniversite Hastaneleri daha detaylı inceliyor diye duymuştum umarım faydası olur.
Gelmişken söylemek istiyorum; sürekli kulak ile burun yolunda bir ağrı oluyor. yani ayda iki üç kez yaşıyorum bunu, sanki bir iltihap var orada. ve ayrıyetten azıcık yüksek sesle konuşsam bademcikler şişiyor.Akıntı da devam ediyor.
Benzer problem yaşayan varmı? birde siz kokuyu hissediyormusunuz?
IP
gepupagep
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-Ağustos-2014
Konum: Burdur
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı gepupagep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2016 Saat 12:31
by_arda2 orta kulak iltihabının ağız kokusuna sebep olabieceğini okumuştum internette araştır istersen
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2016 Saat 17:36
Merhaba arkadaşlar.
Gelişmelerden haberdar etmek adına bugünkü maceramdan bahsedeyim. Kbb doktoruna gittim. Sinüzit ve franjit hastası oldugum halde <daha önceki doktorlarda söyledi sinüzit oldumu> sende sinüzit yok dedi.
Daha önce diş fırcalarken boğazımdan bademcik taşı gelmişti. Bundan bahsettim. Orta kulak iltihabından bahsetttim ve lütfen bunların üzerinden gidelim dediğim halde adam umursamaz bi tavırla, bizde kokuyu ölçecek cihazlar yok bazı tetkiklerin yapılması gerek dedi, adını unuttum sinirden ve adam işi beyin de bir timor olabilire kadar getirdi. Yuh dedim. Amacım sadece bademcik taşlarına bakması ve orta kulak iltihabı ile sorun varmıydı onu sormaktı. Biraz ben ters cevap verince geçmiş olsun dedi ve kapıyı gösterdi.
Bende kazandığın parayı sorgula, helal değil dedim.
-küstah herif dedi
Küstah kelimesi ,teoride şimdilik ben olsamda ,pratikde benim vergimle orda oturup bana ahkam kesen sensin dedim.
Bi şey diyemedi bende çıktım..

26.01.2016 dan gelişmeleer bunlar.pes etmedim. Farklı kbb doktoruna gidicem. Herkes aynı değil.
Yukarıda unuttum demeyi, ankara hacettepeye git dedi sayın doktor.
Cuma günü memlekete gidicem orda kbb ye giderim yuksek ihtimal.
Betül diye bir arkadaş vardı o da bi ameliyet olmuştu, eğeer okursa burayı hangi hastane ve hangi şehir olduğunu özelden atarsa sevinirim.

Görüşmek üzere takipte kalın.
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Temmuz-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 32
Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2016 Saat 13:55
aydın murat hoca konuyu özgün olarak açarsa sevinirim.

merhaba. kendimi bildim bileli ağız kokusu var bende 3 ay evvel bu problemi halletmeye karar verdim. 3 ay evvel kbb doktoruna gittim röntgen çekildi ve hiç bir problem olmadıgı söylendi. araya iş güç girdi o yüzden pek ilgilenemedim bu problemle. bugün özel hastaneye gittim. orta halli bir özel hastane ama gayet yerinde ve işini baştan savma yapmayan bir hastane olarak gördüm ben. çünkü tanıdıklarım memnundu.

herneyse dahiliye doktoruna başvurdum. problemimi anlattım. küçüklükten bu yana geldigini ortaokulda bile bu problemin oldugu söyledim. ayriyetten benim şüphelendigim bağırsak problemi vardı. çünkü sürekli olarak bir hazımsızlık var ve tam dışkılama olmuyor genelde. adam tansiyona kadar ölçtü çeşitli sorular felan sordu. kan tahlili,idrar tahlili vede dişçiye gitmemi söyledi. tahlilleri verdim 2 tüp kan ve idrar tahlili işte. 2 saate alırsınız tahlilleri dedi arkadaş. yukarı çıktım dişçiye. oda röntgene yolladı 1 tane dişimde çok ufak bir çürük çıktı vede 20 lik dişlerden kaynaklanabilecegini söyledi. 2 saat geçti tahlillerimi aldım.

Dahiliye doktorunun odasına çıktım tekrar. tahlillerde hiç bir problem olmadıgını söyledi. hocam mide ve bağırsaga eğilmesekmi dedim. kesinlikle gerek yok dedi. adamla yaklaşık 10 dakika konustuk ve gayet samimi geldi bana. mesela seni gastroenterelojiye yollasan boşu boşuna paran gidecek ve seni uyutacaklar bi kötürüm gibi dedi. yani gayet samimi geldi adam bana. git dişçiye dişlerine temizce baktır ne gerekiyorsa yap başka türli hiç bir sorunun yok çünkü dedi. hatta çıkışta ' hocam dişçidede problemi çözemezsem ne yapayım' diye sordum. dişçiden temiz bir şekilde çıktıgın zaman hiç bir problemin kalmayacak diyede kendinden emin konuştu.

herkes bilgi sahibi olsun diye tecrübemi paylaştım. tedavi sürecini anlatacagım. Tavsiyelerini bekliyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2016 Saat 14:32
Bir çok forumda söyledim, yeniden yazayım:
Bir tek kişinin özgün durumu üzerine fikir yürütmüyorum, yazmıyorum, yorum yapmıyorum.
Genel ağız kokusu bilgileri vermeye çalışıyorum.
-M
IP
caresiz98
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı caresiz98 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2017 Saat 10:21
Öncelikle herkese iyi günler. Herşeyden önce şunu söylemek istiyorum. Pes etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bazen kendimi elimde bi 70 lik vodka şişesiyle parkın birinde buluyorum ama genede pes etmeyeceğim.

Konuya gelelim. Ben kendimi bildim bileli nefesim kokuyormuş düşüncesindeyim. Çünkü bu hastalık küçüklüğümden beri benimle beraber ama insanların buna aşırı tepki vermemeleri beni küçükken araştırmaya itmedi. Bundan 2 sene önce staj yaptığım yerde yanıma 2 personel oturdu ve burası çok pis kokuyo falan felan deyip mızmızlanıp gittiler yanımdan. Ondan sonra hergün aynı oldu. Girdiğim her ortamda aynı ogünkü olaylar yaşanmaya başladı. Ben hangi ortama girdiysem millet burnunu falan tutmaya başladı. Bende araştırmaya başladım. İlk mide araştırması yaptırdım endoskopi yaptırdım. Yediklerime dikkat ettim. Ama geçmedi. Endoskopidede hafif bi gastritin var ağız kokusu yapmaz deyip yolladılar. Sonra kbb ye danıştım. Geniz akıntım olduğunu söyledim. Boğazlarımdada farenjit yapmış ikiside kronikleşmiş malesef. Ameliyat dedi deviasyon ameliyatı. Gittim ameliyat oldum. 1 ay sancı çektim geçmedi. Hergün sinüs kit kullanıyorum dişlerimi 3 kere fırçalıyorum. Geçmiyor. Bedenen ölmüyosun ama Hayatta yaşamak istediklerini yaşayamadıktan sonra sevdiğin kızın yüzüne bakarak seni seviyorum diyemedikten sonra hayatta yaşamanın ne anlamı varki? Bu forumu keşfettim ve bu dertten muzdarip kardeşlerim abilerim olduğunu gördüm. Ama çare hala bulamadım. En son gittiğim kbb doktorum halitometre diye bişey var ağız kokunu ölçmek için dedi. Ama bulamıyorum o aleti her hastanede yokmuş. Zaten nefesimin koktuğunu biliyorum ne gerek var halitometreye. Bana psikoloğa git bi hap veriyo aklından çıkıyo herşey dedi. Öylede hayat yaşanmazki. Karşındaki alacak nefes kokunu sen takmıycaksın bu daha kötü. Busefer sorunlarını araştırmayacaksın. Neyse arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Çözüm bulursak hayatta hiçkimse benim başarımı engelleyemeyecek.
O gün gülmek bizim..
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016
Konum: Isparta
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2017 Saat 19:06
Hocam acaba hangi tiplerde yemek yendiğinde veyahut diş fırçalandığında ya da şeker felan yendiğinde koku geçer veyahut maskelenir?
Tip 2 3 ve 4te kokunun maskelenmesi gibi bir durum olabilir mi?
Yoksa bunlar tip1e özgü belirtiler mi ?
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2017 Saat 11:55
Selam Arkadaslar,
uzun zamandir ugrayamiyordum..Kisaca simdilik uyguladigim ve yardimci olan seyleri paylasmak istiyorum sizinle.
Bazi noktalari önceden de yazmistim ve zaman gectikce daha da emin oldum.
Öncelikle kisaca özetleyeyim bendeki kokunun kökenini, çünkü herkesin koku nedeni ayni degil bildigimiz üzere.

Bendeki koku temel olarak bagirsak tembelligi, yahut bagirsak florasindaki bir düzensizlikten kaynaklaniyor. Simdiye kadar deneyimledigim tüm seylerde bu sonuca vardim.
Şöyle ki, bağirsaklarimin yavas calismasindan dolayi bir doluluk olusuyor ve bunun bir çok seye etkisi oluyor.
Ilk önce ve en önemli etkisi burnumun kuru ve genzimde/Sinüzlerde çok katı ve yapişkan, balgamımsı bir dolulugun olusmasi.
Nefes almakta zorlaniyorum ve o kati yapidaki balgam (baska kelime bulamiyorum, irite etmesin sakin..balgam derken genellikle akcigerden gelen o kati siviyi düsünüyoruz ama bu genizde ve sinüzlerde..sümük kelimesini sevmedigim icin balgam diyorum ;) ) bir türlü incelmiyor ve o kisimlari tikiyor. Böyle olunca koku da tavan yapiyor.
Dilimde cok cok belirgin bir tabaka olusmuyor aslinda, ama yine de hic yok diyemem.
Yani temel sorun burun bogaz kisminda olusuyor. En önemli nokta şu:Bu sadece bagirsaklarim doluyken olusuyor!

Yani çözümü bagirsaklari olabildigince bos ve hareketli tutmakta buldum. Ayrica da burnumu almanca ismi 'Nasendusche' olan ve bugüne dek burun kit'i olarak adlandirdigim, fakat bu forumda ismi gecen o aletten farkli olan bu aletle temizliyorum. Icine önce tuz ve biraz sicak su dolduruyorum, kuvvetlice elimde calkaliyorum (tuzun erimesi icin) ardindan icine bir cay kasigi kadar karbonat ve tamamen dolana dek sicak su dolduruyorum.
Burnumdan akittigimda diger burun deligimi kapiyor ve kafama arkaya ve yana egiyorum.
Bunu günde iki kez uyguluyorum.
Bagirsaklarimi da şu şekilde hareketlendiriyorum:
Öncelikle ise gitmeden iki saat önce kalkiyorum.
Su isitip, iki üc bardak hafif elma sirkeli ılıktan biraz daha sicak olan suyu seri sekilde iciyorum. Su ile birlikte 400mg'lik Magnezyum hapi iciyorum.
Kaslari hareketlendirdigi icin bagirsaga da pozitif etkisi oluyor.
Evde yapilmasi gereken isleri yapiyorum..Size örnek olmasin, ama ben yapiyorum (kullanmayanlar sakin ha bunun icin baslamasin!): bir iki sigara iciyorum pencerede.

Tuvalete bu iki saat icinde mutlaka bir defa cikiyorum. Bunlari yapmayinca asla olmuyor.

Gün boyu rafine seker, hazir gidalar tüketmiyorum.
Cikolata asla yemiyorum.
Kahve, türk çayi, diri sogan, pismis ya da diri sarimsak asla tüketmiyorum..Bunlar balgami katilastiriyor, asiri kötü kokan gazlara ve hazimsizluge sebep oluyor.

Önceden hazirladigim yemekleri tüketiyorum. Bunlar ekmek, pilav ve benzeri karbonhidratlardan yoksun yiyecekler.
Genellikle haslamis, ya da AZ yagda pisirilmis cesit cesit sebzeler. Yemek ile birlikte mutlaka Vit B türlerinin icinde bulundugu vitamin hapini ve vitD3 hapini aliyorum. Ayrica günde bir kez Vit C hapi aliyorum. Bunun pzerine mutlaka cok su icilmeli.. arada bir (2 günde bir, bazen günlük) suya atilan Aspirin kullaniyorum. Vücuttaki sivilari inceltiyor ve akcigerde katilasmis balgam varsa atilmasini kolaylastiriyor.
Bunu tabii ki Aspirin alinmasinin dogru olmayan hastaliklara sahip olan arkadaslar yapmasin!!!Kan inceltici haplar yasaksa, sakin almayin.

Aksama dek iki defa mutlaka tuvalete cikiyorum ve dislerimi normal sekilde 2-3 defa fircaliyorum. Ardindan dilimi karbonatla fircaliyor ve bol su ile calkaliyorum. Agzimdaki o kati ve yapiskan doku bununla durulasiyor.
Ayrica cok su icin ve büyük+kücük tuvaletinizi asla ertelemeyin!

Ben bu sekilde kokuyu 80%azalttim.
Sorunun tıbbi açidan temeli nedir diye soracak olursaniz, hala bilmiyorum. Bagirsagimdan kaynaklandigini ve bunun burun ve sinüzlere etki ettigini biliyorum sadece..ve de daha ince olmasi gereken sivilarin tüm vücudumda kati oldugunu biliyorum.

Simdilik bu kadar arkadaslar..Ha bir de cok fazla yememenin iyi etki gösterdigini biliyorum. Aclik iyi geliyor..Tabii hepten gün boyu aclik degil, ama az yemek ve özellikle karbonhidratlardan biraz uzak durmak iyi geliyor.

Ayrica tavsiye edebilecegim bir de dis arasi fircalari var. Her yemekten sonra mutlaka uygulayin. Ama dis araliklariniza uygun olan kalinlikta alin. Cok kalin olunca dis etini zedeliyor.


IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2017 Saat 12:33
NOT:
Bir de şunlari ekleyeyim..
Burnunuz bebdeki gibi kuruysa ve bu kuruluk cok rahatsiz ediciyse, burnunuzun icin kücük parmaginiz ya da kulak pamugu ile sürebileceginiz uygun krem ve yag kullanin. Benim kullandigim Bepanthen Augen und Nasensalbe. Yani göz ve burunda olusan yaralarda kullanilan bir kren. Kücük bir kutuda satiliyor ve fiyati ypksek ama burun icinde kullanilmasi zararli degil. Sakin bildigimiz yüz kremlerini denemeyin.
Parfüm ve katki maddeleri var icinde ve yumusatmaktan cok zarar verir.
Ayrica cay agaci yagi iyi geliyor 'Teebaumöl' ve de benim gün icinde yaklasik 20-30 defa nemlendirmek amacli kullandigim deniz tuzu iceren burun sprey'i var. Icinde tibbi acidan hicbir etkin madde yok. Bildiginiz tuzlu su..sìktıktan sonra kafami arkaya egiyorum ve sinüzleri de nemleniriyor.
O kati sivinin oradan cikmasini kolaylastiriyor.

Ayrica üstte belirttigim sabah az sirkeli su icme olayi midesinden rahatsiz olanlar icin zararli olabilir. Bende de kronik gastrit var.
Bu yüzden 3 ayda bir 2-3 hafta boyunca aksamlari 20mg'lik Omeprazol isimli mide koruyucu hapi kullaniyorum.
Bunu uyguladigimda sirkeli suyun bir zarari olmuyor.

Hocam umarim kullandigim ürünlerin isimlerini yazmis olmam sorun teskil etmez, ama bunu reklam amacli yapmadigimi umuyorum ki tahmin ediyorsunuzdur.

Hepinize huzurlu günler dilerim..
Umarin hepten çözeriz bu sorunu.
IP
pardon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Mayıs-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı pardon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 16:36
selam yakın zamanda endoskopi yaptırdım yine bazı miğde ilaçları verdiler ama sonuç pek farklı değil. kronik yorgunluk var mı diye sormuşsunuz bende var. hatta bunu şöyle fark ettim dahiliye doktoruna ağız kuruluğum olduğu söyledim doktor beni fizik tedaviye yönlendirdi ordan bana eklem iltihabınız olabilir dediler ve bi ilaç verdiler bu ilaçtan sonra bende yorgunluk ağız kokusu ve kuruluğuyla ilgili aşırı gelişme oldu eskisi gibi iletişim kurabilmeye filan başladım ama hapın aşırı yan etkisi vardı ve gerekli testler yapılmadan verildiğini duyan başka bi doktor bırakmamı tavsiye etti. bırakınca aynı. şimdi bu testleri yaptırıcam haftaya. ama yorgunluğu ve ağız kuruluğu olan kişiler bence mutlaka bunu da göz önünde bulundursun çünkü dilimdeki pas vs. ilk defa tamamen geçmişti.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu