Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Dr .Murat Aydın Ne Yapardı? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Konu: Dr .Murat Aydın Ne Yapardı?
    Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2016 Saat 13:17
Herkeze selamun aleyküm malum herkezde dert aynı aqız kokusu itirafı bile zor.Herkez öyle veya böyle birbirine destek olmaya tecrübelerini aktarmaya yönlendirmeye çalışyor elinden geldikçe.Ama pekte başarılı olduqumuz soylenemez .Belkide sorun bizdedir kendimizi tam anlatamıyor veya doqru yerlere gitmiyor olabiliriz.Sevgili Dr Murat Aydın hocam sizin aqziniz koksa hemde leş gibi fırçalasanız dahi gecmese sız ne yapardınız?Nerelere giderdiniz?Dr arkadaşlarıniźdan yardımmı isterdiniz?Size torpilmi gecerlerdi?Lütfen cevap verin siz olsaniz ne yapardınız?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2016 Saat 14:56
Şaşırtıcı sorunu ziçin teşekkür ederim. Beklemiyordum doğrusu.
Kendi üzerimde ilaç denemesi yaparken kendimde suni ağız kokusu oluşturduğumda bu soruyu kendime sormuştum. Ağzımda 8 ppm H2S kokusu var iken "ya hep böyle kalırsam?" dedim. Bir süre sonra suni ağız kokusu geçince veya çinkoyla nötürleyince, insan anlıyor ki= "Sebep yoksa ağız kokmaz" diyor. Ağız kokusu için bir sebep olmalıdır. Aksi halde neden koksun.

Yıllardır bu işin içerisinde ağız kokusundan yakınan halkın önemsenecek bir çoğunluğunun kötü ağız bakımı yaptığını gördüm. Birey iddialı bir üslup ile, el kol hareketleri ile çokgüzel ağız bakımı yaptığı halde ağzının koktuğunda ısrar ediyor, çok güzel diş fırçaladığını söylüyor. Eline fırça verip buyrun lütfen fırçalayınız diyorsunuz 15 saniye diş fırçalıyor. Veya nasıl fırça kullandığını soruyorsunuz OralB gibi yumuşak veya hızlı yumuşayan fırçalar kullandığını görüyorsunuz. Elbette ağzı kokuyor. Halk suçlu değil, okullarımızda Bulgaristan'ın yüzölçümü öğretiliyor ama diş fırçalaması öğretilmiyor.

Veya ağızında koku (varsa) kaybolsun diye Alkollü ürünler kullanarak ağzında yoksa bile kokuyu başlatıyor. Biliyorsunuz alkol, sadece alkol gibi kokmaz ağız kokusu üretir. Halk bunu bilmiyor. İçinde alkol bulunan gargaraların züerinde ağızkokusu gargarasıdır diye yazıyorlar televizyonda reklamını yapıyorlar.

Daha acıklısını itiraf edeyim: ben yayınlayıncaya kadar "nasıl diş fırçalanacağını" diş hekimliği fakültesi öğrencilerine öğreten bir yazılı eserimiz bile yoktu. Diş hekimleri bile diş fırçalamasını derste sözlü olarak öğreniyorduk. Yani kulaktan dolma ne kadar olursa o kadar öğrendik okulda.

Fakültelerimizde ağız kokusu yok farz ediliyor. Ayrıca Tıp fakültesinin hiç bir dersinde, kbb, dahhiliye, gastro uzmanlık derslerinin hiç bir tanesinde ağız kokusu başlığı yoktur. Hekim kendi sağ duyusu ile kafasındaki temel bilgiler ile sentez yaparak ağız kokusuna yaklaşır. Açık konuşmak gerekirse ülkemizde ve dünyada ağız kokusu başlığında eğitim yoktur.


Gittiğiniz her hekimin farklı şeyler söyleyip, farklı şeyler düşünmesinin sebebini şimdi anlıyor olmalısınız. Piyasadaki boşluğu şarlatanlar ot-kıl-tüy-bitki ve muskalarla doldurdu. Ağız kokusu duaları yayınlandı. Ağız kokusundan yakınan bireyler buna benzer forumlarda Çünkü biz görevimizi yapamadık.

Bireyler önce bir hekime gider sonra başka hekime gider sonra diğer branştan hekime gider, doktor market yapar, çare bulamaz en başa döner. Veya yorulur bıkkınlıkla bırakır. Psikolojik bir çöküntüye girer. gerçek bir obsesif kompulsif depresyon hastası olurlar psikiyatrist tedavisi gerekir. Birileri ağız kokusunu tedavi etse bile psikiyatrist tedavi edinceye kadar ağız kokusundan şiakeyet etmeye devam eder. Bu sebeple ağız kokusu ve psikolojik ağız kokusu iki ayrı hastalıktır. Birinden iyileşmek ağız kokusundan kurtulmak demek olmuyor.

Burdaki gibi diş temizliği yapın: http://murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html
Ben biliyorum deyip satır atlamadan okuyun.
-M
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 17:33
Teşekkürler hocam yorumunuz için .Biz yine o zaman doktorculuk oynamaya devam edelim o zaman.
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 23:42
Hocam ben hala israrciyim dislerimi duzenli ve guzel fircaliyorum ....baska nasil bi yol izlerdiniz hooocam
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 23:47
Murat hocam ben bisi danismak istiorum size simdi iyi bi devlet hastanesine gtmeyi dusunuoum bu hafta kbb icin bursada yasiorum buyuk sehir yani bademciklerimi aldrimayi dusunmuyorum ALDIRCAM kesin yanidusuncemden cikti artik fakatttt hastane ii ve guzel olsada devlet hastanesi ve doktora nekadar kisin hasta oldugumu aldrimam gerektigini ve koku yaptigini solesemde doktorun bana cevapinim su olucagini dusunuorum   BISI YOK SENIN BADEMCIKLERDE ALMAYA GEREK YOK nasil gerek yok her yil 4 5 kez 40 41 dereceye kadar atesim cikio serum yiyorum 2 3 kez serum yiyorum ..dicem .......hocam ozel hastanede ki sistem parayi veren dudugu calar hesabi ...iki arada kaldim ben DEVLET HASTANESINDEN BI VATANDAS OLARAK YARARLANMAM BENIM VE BIZIM HAKKIMIZKEN NIE BOLE BU DEVLET HASTANESI DOKTORLARI PARA ALDMADAN AMELIYAT YAPMIOLAR .... illa ameliyat olmak icin yalanmi solemek lazm ...hocam dusuncelerinizi merak ediorum?????
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2016 Saat 07:26
mmk:
Ne söylemek istediğiniz yazının içinden net olarak anlaşılmıyor. "aldrimayi dusunmuyorum ALDIRCAM kesin" derken neyi kast ediyorsunuz? Aldıracak mısınız aldırmayacak mısınız? Bademciklerinizin alınması gerektiği halde aldırmak mı istemiyorsunuz? Size alınsın diyen doktoroldu ama siz Bursa'da mı aldırmak istemiyorsunuz? ateşim çıkıyor demenize rağmen alınmasın diyen mi oldu?
-M
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2016 Saat 13:39
Hocam yanlis anlamissiniz ben mesajda kesin aldirmak istedigimi canima tak ettigini soyluyorum fakat doktorlarimizdaki yani devlet hastanesindeki doktorlarin yan gelup yatmasindan yok ven yapamam almam demesinden ameliyat dahi olamiyoruz hakkimiz olmasina ragme ona sinirleniorum
IP
üniversiteli
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 10-Ekim-2017
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
Alıntı üniversiteli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasım-2017 Saat 17:15
Murat hocam doktorunuz size bademcik artı sinüzit artı septum ameliyatını beraber yapacağım deseydi ne yapardınız?

Bademciklerimde aşırı kötü koku ve taş birikimi var sinüslerimin biri kapalı . Burun yollarım dar imiş ama ben gayet rahat nefes alıyorum.teşhis geniz akıntısı.

Bu arada hem ağız kokusu hemde nefes alıp verirken yaydığım bir koku VARMIŞ!! (Bunu hissedemiyorum)
kurtulabiliriz...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu