|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
hooo
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22-Subat-2025 Saat 16:57 |
|
Ağız kokumun sebebinin ağız kuruluğu olduğunu fark ettim. Gece boyunca oluşuyor ve gün boyu devam ediyordu. Geniz akıntım gözle görülür şekilde belirgin olmasa da geceleri uyanıp su içme ihtiyacı duyuyordum. Yaptığım araştırmalar sonucunda, ağız kuruluğunun geceleri bakteri oluşumuna yol açarak sülfür benzeri bir kokuya neden olabileceğini öğrendim.
Bu sorunu çözmek için şu rutini uyguladım: Burun ve sinüs temizleme kiti kullanarak gece yatmadan önce ve sabah kalktığımda tuzlu su ile burun yıkama yaptım. Tuzlu su ile gargara yaparak ağız hijyenimi destekledim. Bademcik taşı sorunum olduğu için bademciklerimi aldırmıştım. Eğer bademcikleriniz duruyorsa, aynadan kontrol ederek taş olup olmadığını görebilirsiniz. Taş varsa koku kaynağı bu olabilir. Ağız duşu kullanarak bademcik çukurlarını temizledim. Dil temizleme aparatıyla dilimin arka köküne kadar temizledim. Yastığımı yüksek kullandım (bu çok önemli) ve yatarken ağzımı kapalı tutmaya özen gösterdim. Ağız açık uyumak, kuruluğu artırarak bakteri oluşumuna neden olabilir. Burun bandı kullanmayı tercih edebilirsiniz, burundan nefes almayı kolaylaştırır. Gün içinde burundan nefes almaya dikkat ettim ve ağzımın nemli kalmasını sağladım. Şekersiz sakız çiğneyerek tükürük salınımını artırdım. Bol su içmeye özen gösterdim. Bu rutini üç gün boyunca uyguladım ve dördüncü gün ağız kokum tamamen geçti. Eğer sizin de sorununuz ağız kuruluğuna bağlıysa, bu rutini bir hafta boyunca uygulayarak etkisini görebilirsiniz. Ayrıca sorununuz için chatgpt kullanabilirsiniz çözüm kaynağım yapay zeka oldu. |
||
![]() |
||
Kokusuz33
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
sorunun kaynağı bence geniz akıntısı senin. bende de var. yarın sinus rinse kit denicem gece yatmadan bakalım neler olcak
|
||
![]() |
||
derin cel
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba,
Bende sabahları tek taraflı burun tıkanıklığı oluyor, ve ağzımda tuzlu bir tat oluyor. Kokunun dilimden geldiğini farkettim. Temizliyorum,ama çok temizliyorum artık dilimin uç taraflarına doğru olan kısımda iz bile çıktı hep fırçaladığım için . gece uyuyup uyanınca kötü bir koku olmuyor ama tuzlu tat oluyor,gun ortasına doğru kotu kokuya donusuyor. Bu duruöda da bir akıntı soz konusu olabilir mi sizce? |
||
![]() |
||
hoooo
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende öyle düşünüyorum
|
||
![]() |
||
hoooo
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet benimde sabahları tek taraflı tıkanıklık oluyordu. Dediğin gibi tuzlu bir tat yok. Senin sorunun reflü kaynaklı olabilir asit gece yatarken yukarı çıkıp tuzlu tat bırakıyor olabilir. Sana tavsiyem benim rutini mi 4 5 gün dene fark olacak mı bak eğer olmazsa mide kaynaklı olabilir. (Reflü,mide kapakçığı genişliği vb).
|
||
![]() |
||
y.yılmaz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
kokunun sebebi çinko eksikliği olabilir mi peki?
|
||
![]() |
||
hoooo
![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
y.yılmaz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Ateş
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bendede aynı sorun var var. Sana tavsiyem eczaneden iliadin burun açıcı spreyi al 5 gün boyunca 8 saat aralıklarla kullan eğer kokuda azalma olursa sorun geniz veya burun eti büyüklüğü ile alakalı olabilir.
|
||
![]() |
||
hoooo
![]() ![]() ![]() |
|
Burun yıkamayı bıraktım yatarken ve sabah kalktığım da sprey sıkıyorum yetiyor + vicks sürüyorum burun kenarlarına. Dediğin gibi bende geniz eti ya da burun eti diye düşünüyorum |
||
![]() |
||
Ateş
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
|
Değerli arkadaşım sizlere geçenlerde sorunun burun kaynaklı olabileceğini söylemiştim çünkü burun spreyleri kullanınca koku azalıyordu bende sizler gibi geniz akıntısı vs. olduğunu düşünüyordum ama sorun çok başkaymış 15 senedir çektiğim bu sorunun çözümü dil fırçalamakla çözüm buldu şuan kokudan eser yok sadece yapmanız gereken en az 3 dakika dişlerinizi fırçaladıktan sonra dilinizi arkadan öne bastırmadan, kazımadan fırçalamanız
KOKUNUN KAYNAĞI TAM OLARAK DİL |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |