Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Burun eti büyüklüğü ile alakalı olabilir. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Ateş
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı Ateş Cevaplabullet Konu: Burun eti büyüklüğü ile alakalı olabilir.
    Gönderim Zamanı: 05-Mart-2025 Saat 04:59
Yıllardır bu illetten kurtulamayan biri olarak en son 15 gün önce tesadüfen burun açıcı (iliadin) sprey kullandım sağ burnum %40 oranında tıkalıydı ve burnum tamamen açılınca koku kayboldu artık sorunumu buldum daha önce defalarca kbb’ye gitmeme rağmen sonuç alamamıştım ama sorunum burnumla alakalıymış. Sayın Murat hocam sizce bunun sebebi tam olarak nedir nasıl bir yol izlemeliyim sizi tenzih ederek söylüyorum doktorlarımızın bu ilgisizliğinden sıkıldım artık lütfen yardımcı olun.
IP
derin cel
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı derin cel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2025 Saat 19:52
Tam olarak aynısı bende var . Sağ burnumda bir tıkanıklık var. Nefes almama engel olmadığı için çok önemsememiştim.Bu haftasonu eczaneye sprey almak için gideceğim.Daha önce gripken burun açıcı sprey kullanmıştım ama etkisi olmamıştı. Belki bu sefer olur.
Sizdeki tıkanıklık da uzun zamandan beri mi var?
IP
Ateş
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ateş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2025 Saat 04:27
Bende uzun zamandır var. Hatta 4 sene önce ameliyat oldum fayda etmedi
Ama unutma 5 gün boyunca 8 saat aralıklarla günde 3 kere kullan bence bu forumdaki çoğu kişinin sıkıntısı aynı.
IP
Bulut675
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı Bulut675 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2025 Saat 15:39
Merhaba benim dilimde gün içinde tabaka oluşuyor
Mesela sabah dişimi fırçaladıktan sonra dilimi temizliyorum yarım saat bir saat ferah ferah oluyorum
Öğleye doğru yemek yemeden birşey içmeden o hafif beyaz tabaka yine oluşuyor günaşırı temizlemeye başladım ama ağzımı kapatıp 5 dk sonra açınca nereden geliyorsa o koku ve tat yine gelşyor
Ben de bu yazılanları görünce şöyle düşündüm beyaz tabaka genize yakın kısımdan ya da boğazdan geliyor olabilir ? Çünkü çok hızlı geri dönüyor sonu yokmuş gibi temizliyorum yine geliyor
IP
Ateş
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ateş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2025 Saat 00:11
Büyük ihtimalle genizden kaynaklanıyor sende burun temizleme kiti flan kullan (sinüs rinse kit) al eczaneden sana tavsiyem içine yarım çay kaşığı elma sirkesi kat genzin temizlensin bak kokuda azalma oluyormu. Koku kaybolur veya azalırsa büyük ihtimalle seninde sorunun genizden kaynaklanıyor. Ben sorunumun genizden kaynaklandığını kesin olarak biliyorum ama çözüm bulamıyorum sizde umarım kokunum kaynağını bulabilir ve o yönde yoğunlaşırsınız.
IP
derin cel
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı derin cel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2025 Saat 17:32
Orjinalini yazan: Ateş

Yıllardır bu illetten kurtulamayan biri olarak en son 15 gün önce tesadüfen burun açıcı (iliadin) sprey kullandım sağ burnum %40 oranında tıkalıydı ve burnum tamamen açılınca koku kayboldu artık sorunumu buldum daha önce defalarca kbb’ye gitmeme rağmen sonuç alamamıştım ama sorunum burnumla alakalıymış. Sayın Murat hocam sizce bunun sebebi tam olarak nedir nasıl bir yol izlemeliyim sizi tenzih ederek söylüyorum doktorlarımızın bu ilgisizliğinden sıkıldım artık lütfen yardımcı olun.
katkınız için çok teşekkür ederim.Spreyi kullanıyorum,sanırım sorun burunla alakalı değil. Aslında sorun dilimde biliyorum ama temizlemekten başka ne yapabilirim ki
IP
Ateş
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ateş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2025 Saat 18:58
Sorun dilinizdeyse dil fırçası kullanın Murat Hocamın bir videosunda izlemiştim 100 vakadan en az 90’ı dilden kaynaklanıyormuş dilinde beyaz bir tabakada varsa günde 8 defa flan dil fırçası dili fırçalaman gerekiyor.
IP
derin cel
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı derin cel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2025 Saat 21:53

Sorun dilinizdeyse dil fırçası kullanın Murat Hocamın bir videosunda izlemiştim 100 vakadan en az 90’ı dilden kaynaklanıyormuş dilinde beyaz bir tabakada varsa günde 8 defa flan dil fırçası dili fırçalaman gerekiyor.

Evet haklısınız.Ben de fırçalıyordum ama demek ki az fırçalıyormuşum günde 2 yetmiyor
Umarım siz de kokunun kaynagına care bulursunuz
Ben bir gün kurtulacagımıza inanıyorum
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 397
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2025 Saat 08:22
Dilinizi Murat hocanın dediği şekilde, dediği süre kadar fırçalamadığınız sürece koku gitmeyecek. Benim dilimdeki tabaka oluşma süresi epey uzadı, dilim kırmızıya döndü koku epey gitti.

Ben bazı zamanlarda avucuma 7-8 tane kaya tuzu parçası döküp 5-6 damla suyla eritip bu tuzlu suyu diş fırçasının kıllarına sürüp dilimi fırçaladığımda tabakayı tamamen yok ediyor ve dilin gerçek kırmızı rengi ortaya çıkıyor. (Yüksek tansiyonu olanlar dikkatli kullansın, kaya veya deniz tuzu olmalı sakın normal tuz kullanmayın)

Geçen bi video gördüm. Yeni doğan Süt danaları da tıpkı insan bebekleri gibi kolayca pamukçuk denen ve dili süt rengi bembeyaz kaplayan bir mantar hastalığına yakalanabiliyorlarmış.

Çiftçiler dananın dilini iyice dışarı çekip kaya tuzuyla ovalıyorlardı. Kaya tuzu dildeki pamukçuk mantarlarını söküp atıyormuş.

IP
derin cel
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı derin cel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2025 Saat 15:21
Orjinalini yazan: Tospik

Dilinizi Murat hocanın dediği şekilde, dediği süre kadar fırçalamadığınız sürece koku gitmeyecek. Benim dilimdeki tabaka oluşma süresi epey uzadı, dilim kırmızıya döndü koku epey gitti.

Ben bazı zamanlarda avucuma 7-8 tane kaya tuzu parçası döküp 5-6 damla suyla eritip bu tuzlu suyu diş fırçasının kıllarına sürüp dilimi fırçaladığımda tabakayı tamamen yok ediyor ve dilin gerçek kırmızı rengi ortaya çıkıyor. (Yüksek tansiyonu olanlar dikkatli kullansın, kaya veya deniz tuzu olmalı sakın normal tuz kullanmayın)

Geçen bi video gördüm. Yeni doğan Süt danaları da tıpkı insan bebekleri gibi kolayca pamukçuk denen ve dili süt rengi bembeyaz kaplayan bir mantar hastalığına yakalanabiliyorlarmış.

Çiftçiler dananın dilini iyice dışarı çekip kaya tuzuyla ovalıyorlardı. Kaya tuzu dildeki pamukçuk mantarlarını söküp atıyormuş.

Anladım mutlaka deneyecegım.Peki bu uygulamadan sonra kokunun buyuk kısmı azaldı mı?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2025 Saat 17:00
Orjinalini yazan: derin cel

Anladım mutlaka deneyecegım.Peki bu uygulamadan sonra kokunun buyuk kısmı azaldı mı?

Azalmaz olur mu hem de ne biçim azaldı hatta bazılarının şikayet ettiği o "soğan yiyince 2 gün kokusu ağzımdan gitmiyor" olayı bile geçti. Dil sırtı cidden halı gibi, her şeyi içşnde tutup, kokuşturup çürümesine ve bakterilerin sülfür gazı salmasına sebep oluyor.

Bakın çok ilginç bir şey söyleyeyim; niyetliyim, oruç tutuyorum. Sahurdan sonra dişler ve dilimi iyice fırçalıyorum. İnanın oruçsuz günlere göre koku hemen hiç yok.

Yedikçe dilden kaynaklı koku sürekli ama az ama çok herkeste oluyor.

Fırsatınız varsa diş fırçanızı dilinizin arkasından öne doğru günde 5 defa fırçalayarak temizleyin ama çok bastırıp da dilinizi kanatmayın. 1 hafta sonra günde 3'e düşürün.

Ben kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra günde 2 kere fırçalıyorum artık dilimi.

Eskiden üstün körü fırçalardım ama Murat hoca yutup ve bu forumda bizleri uyarınca daha dikkatli ve özenli fırçalamaya başladım.

Tüm bu işleme rağmen koku geçmiyorsa diş ya da diş etlerinde kesin sorun vardır.
IP
derin cel
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı derin cel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2025 Saat 21:49
Evet çok çok haklısınız. Ben de ramazan başladığından beri iftardan sonra dilimi temizlemeye başladım yatana kadar birşey yemiyorum ve çok iyi bir şekilde koku neredeyse 0a indi.insan o kadar rahat ediyor ki keşke tüm gün böyle olsa diyorum.Ama sahurda yemek yedikten sonra dilimi ne kadar temizlesem de sonrasında koku oluşuyor. Ama böyle kotü bir koku değil,dilde ekşi ya da garip bir tat bırakan koku.. Ek olarak birkaç kez hapşırdığımda burnumdan kötü koku almıştım,sonra boğazımdan kokunun gelmesi ihtimalini düşündüm ama hala net bir kaynak bulamadım
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2025 Saat 04:33

Ek olarak birkaç kez hapşırdığımda burnumdan kötü koku almıştım,sonra boğazımdan kokunun gelmesi ihtimalini düşündüm ama hala net bir kaynak bulamadım

Hapşurunca gelen kokunun kaynağı büyük ihtimal dil kökünde kalan ve tam temizlenemeyen tabakadan hapşurmanın basınç etkisiyle gelen koku.

Öğürme refleksi devreye girdiği için ilk başlarda tam olarak dilin en arkasına kadar gidilemiyor fakat dil alıştıkça öğürme refleksi de etkisini yitiriyor. Dilin en arka kısmını çay kaşığı ile yavaşça kazıyorum ben bazen. Kesinlikle fazla bastırmamak ve dili kanatmamak gerekiyor çünkü ağız, dil, diş etindeki mikroplar kanamayla beraber doğrudan vücudumuza giriyor.

Geçen bir kalp doktoru açıkladı, eğer diş eti kanamanız varsa ve bu sürekli oluyorsa mutlaka tedavi ettirin. Diş eti kanayınca kanayan yerden ağızdaki bakteriler, mikroplar, virüsler vs doğrudan kana karışıp tedavi edilmesi çok güç olan kalp zarı iltihabı yapıyormuş Allah korusun.
IP
derin cel
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı derin cel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2025 Saat 20:05
Orjinalini yazan: Tospik

Ek olarak birkaç kez hapşırdığımda burnumdan kötü koku almıştım,sonra boğazımdan kokunun gelmesi ihtimalini düşündüm ama hala net bir kaynak bulamadım

Hapşurunca gelen kokunun kaynağı büyük ihtimal dil kökünde kalan ve tam temizlenemeyen tabakadan hapşurmanın basınç etkisiyle gelen koku.

Öğürme refleksi devreye girdiği için ilk başlarda tam olarak dilin en arkasına kadar gidilemiyor fakat dil alıştıkça öğürme refleksi de etkisini yitiriyor. Dilin en arka kısmını çay kaşığı ile yavaşça kazıyorum ben bazen. Kesinlikle fazla bastırmamak ve dili kanatmamak gerekiyor çünkü ağız, dil, diş etindeki mikroplar kanamayla beraber doğrudan vücudumuza giriyor.

Geçen bir kalp doktoru açıkladı, eğer diş eti kanamanız varsa ve bu sürekli oluyorsa mutlaka tedavi ettirin. Diş eti kanayınca kanayan yerden ağızdaki bakteriler, mikroplar, virüsler vs doğrudan kana karışıp tedavi edilmesi çok güç olan kalp zarı iltihabı yapıyormuş Allah korusun.

Ek olarak fark ettiğim birşeyden bahswdeceğim belki birileri için faydalı olur
2 gün once sabah dilimle dişlerime dokundugumda ekşi asidik bir tat aldım ve kokunun buradan kaynakalanabileceğini düşünmüştüm. Sahurdan önce uyumadan dişlerimi ve dilimi temizleyip diş ipi kullanıyordum, Ama sahurdan sonra diş ipi kullanmayı düşünmemişim. Sahurdan sonra tüm dişlerimi atlamadan etmeden diş ipiyle temizledim. Sabah ilk 5 saat kokunun %95 i yok olmuştu. Ama sonrasında geri geldi, brşey yemeden kokunun geri gelmesi gerçekten sinir bozucu. Keşke bunu da tamamen ortadan kaldırabilsek. Ama koku azalana kadar uygulamaya devam,aydın hoca da zaten sıfır koku beklenemez demişti
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2025 Saat 10:38
Sevgili arkadaşlarım:
Yukardaki mesajlarınızda dil temizliğine önem verenlerinizde ağız kokusu şikayetlerinin azaldığını memnuniyet ile okudum sevindim. İnşallah devam ettikçe daha da azalacaktır.

Şimdi size bir görev veriyorum:
Bunu herkese anlatın. Dil fırçalayarak ağız kokusunun iyileşebileceğini her yerde konuşun, duyurun, yazın, insanları aydınlatın, onları bilgilendirin, karanlıktan kurtarın, doktor-doktor gezip mesai-para-umutlarını harcamasınlar, şarlatanların elinden kurtulsunlar.
Hepsi değil ama çoğu iyileşecektir.

Kandida, diyet, bağırsak, biyorezonans, fitoterapi, homeopati, muska, deve idrarı, sülük ve diğer tuhaf şeylere kapılmasınlar. Dillerini kazımadan fırçalasınlar.
Anlatın.
Öğretin.
IP
Ateş
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ateş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2025 Saat 16:42
Tekrardan herkese merhabalar burun eti ile alakalı olabilir diye başlık açıp bu konuşmayı başlatmıştım kokunun kaynağının burnumdan geldiğine o kadar çok emindimki mide,bağırsak,ciğer veya dil kaynaklı olabileceğine ihtimal bile vermiyordum. Ama kokunun kaynağı hiç tahmin etmediğim bir yerden kaynaklanıyormuş iyileşince şok oldum evet arkadaşlar kokunun kaynağı dil imiş dilimi Murat hocamın anlattığı gibi fırçalayıp ve dişkerimide en az 3 dakika fırçaladıktan sonra koku bir anda kayboldu.
IP
Bulut675
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı Bulut675 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2025 Saat 23:34

Tekrardan herkese merhabalar burun eti ile alakalı olabilir diye başlık açıp bu konuşmayı başlatmıştım kokunun kaynağının burnumdan geldiğine o kadar çok emindimki mide,bağırsak,ciğer veya dil kaynaklı olabileceğine ihtimal bile vermiyordum. Ama kokunun kaynağı hiç tahmin etmediğim bir yerden kaynaklanıyormuş iyileşince şok oldum evet arkadaşlar kokunun kaynağı dil imiş dilimi Murat hocamın anlattığı gibi fırçalayıp ve dişkerimide en az 3 dakika fırçaladıktan sonra koku bir anda kayboldu.
evet bende de dil kaynaklı oldugu cok belli sabah aksam temizliyorum kokudan tamamen kurtulamadım ama devam
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 26
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:11
tospik mesaj ktun doluymus burdan yazıyım youtube tevbeterapisi kanalının zekat videosunu izler misin hastalıkların çozumunden bahsediyor aslında genel anlamda bunların metafizik hastalık oldugundan bahsediyor cozumude anlatıyor
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu