Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Çözümü çok uzaklarda aramayın Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Bulut675
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı Bulut675 Cevaplabullet Konu: Çözümü çok uzaklarda aramayın
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 10:49
4 yıldır bu sorunla karşılaşan biri olarak,ben de çoğu kişi gibi farklı sorunlara yöneldim.
İlk olarak diş çürüklerimi halledeyim sonra koku yider dedim. Dolguları yaptırdım,koku hala aynı. Araştırdım,araştırdım. Bademcik taşı mı dersiniz,bağırsak mı , mide mi, burun mu dersiniz hepsini düşündüm,araştırdım. "Koku bağırsağımdan geliyormuş"tarzı yorumları okurken hep ümitsizliğe kapılırdım.Ya benimkinin nedeni de buysa diye. Çünkü tedavisini bilmiyordum. İlk başlarda isyan eder olmuştum,dişimi fırçalıyorum neden hala koku var diye. Bir gün araştırma yaparken Murat hocanın youtube adresine rastladım. Dişlerini fırçalayıp koku çekenlerin çoğunun aslında dişlerini iyi temizlemediklerini söylüyordu.Bu ihtimali düşündüm ve fırçalarken süre tuttum. Tam olarak 40 saniyeydi. Bu süre temiz bir ağız için o kadar yetersizmiş ki. Neyse artık dişlerimi 3 dk fırçalamaya başladım,diş ipiyle tanıştım. Ama koku hala aynıydı.Youtubede bir videoda dil kazıma başlığını gördüm ve şaşırdım. Dil de mi kazınırmış diye. Gittim eczaneden dil kazıyıcı aldım. Başladım kazımaya,kokhnun grçme süresi max 5 dkydı. Sonra yine koku başlıyordu.Zamanla bunu yapmaktan da soğudum çünkü işe yaramıyordu. Eczanem de bana demedi ki dil kazınmaz diye. Murat hocanın videosunda dil neden kazınmaz diye bir başlık gördüm,izledim,aydjnlandım.Dil kazıyıcıyı çöpe attım ve fırçalamaya başladım. Çok fazla fark vardı ama koku kesilmemişti.Bir ay düzenlice yaptım. Çevremde bu sorunumu bilmeyenler dişlerinle çok uğraşıyorsun,akışına bırakmak lazım,ağız bu kadar steril olmasa da olur tarzı başına buyruk laflar ediyorlardı. Sadece dişlerini fırçalamanın yeterli oldugunu düşünüyorlardı tıpkı benim 4 yıl onceki halim gibi.Açıkcası çok da sitem ettim,5.sınıfta veya daha küçükken bize hiç bahsedilmemişti bunlardan. Güneşin Dünya'ya kaç milyon km uzaklıkta oldugunu öğrenmeden bunları öğrenseydik keşke. Lisedeki sağlık dersinde bile ağız hijyenine 2 sayfa ayırmışlar,dil temizliği nerede desen bahsi bile yok. Halbuki bunlar çok önemli ve öz bakım.Tamam herkes ağız kokusu sorununu yaşamıyor belki ama benim gibi yaşayacak olanlar için önlem olurdu.Kendi araştırmamı yapmadan,eczanemin dediği gibi dilimi kazımaya devam etseydim şuan o kokunun 10 kat fazlasını yaşardım eminim ki. Şimdi neler yapabileceginizi yazacagım. Evet her kafadan bir ses çıkıyor ama bunlar en temel şeyler. Bunları yapmadan mideye bağırsağa baktırmak ne kadar anlamlı bilmiyorum. Ve kokunun bu nedenlerle kaynaklanma ihtimali nedir onu da bilmiyorum,tıbbi bilgim yok. O yuzden en zahmetsiz, önemli şeylerden başlayacagım.
1-Dişimi zaten fırçalıyorum demeyin,fırçalarken süre tutun. 3 dkya mutlaka ulaşsın.
2-Diş hekiminize nasıl diş fırçalandığını sorun ben biliyorum demeyin,imkanınız yoksa youtubede çok açıklayıcı videolar var.
3-Çürük varsa mutlaka diş hekimine gidin.
4-Dil temizleyici alabilirsiniz ama ben diş fırçamı kullanarak da hallettim. Tercih meselesi.
5-Murat hocanın dil nasıl fırçalanır videosundan dil fırçalamayı oğrenin.
6-Diş ipi kullanın ki dişleriniz çürümesin.
NOT: ben bir doktor ya da diş hekimi değilim ama bunlar Murat hoca sayesinde öğrendiklerim. Şuan sadece öğrenmenize vesile oluyorum. Farkettiyseniz şu ilacı kullanın,bunu temin edin,şu hocaya gidin.şu karışımı deneyin,ağzınızı sirkeyle çalkalayın,karbonat yutun tarzı şeyler söylemedim.Bunların etkisi ne olur bilmiyorum ama bu yazıklarımı bir demeyin belki bir kişinin bile kurtulmasına vesile olurum.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu