|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24-Mart-2022 Saat 19:09 |
Yarin gastro hekimleri dahil olarak dahiliye hekimlerine agiz kokuslari üzerine bir konusma yapacagim.
- Hangi agiz kokularinda neler yapilabilir. - Hangi agiz kokularinda dahiliye hekimi nasil müdahale etmemelidir - Kandida diyeti, alkali diyet, fitoterapi, karaciger detoksu, ve diger okus pokuslari da anlatmayi düsünüyorum. Sizlerin iletmemi istediginiz, gündeme getirmemi arzu ettiginiz, belirtilmesinde fayda gördügünüz, konusmama dahil etmemi istediginiz bir konu basligi var mi? |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam, huzursuz bagirsak sendromu, sibo, sürekli ishal - kabiz döngülü hastalarda kokunun sebebi mide bagirsak olabilir mi?
Mide asidi azligi besinlerin sindirilememesi nedeniyle koku yapar mi? |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
Ayrica yine sormanizi isterim ki reflü ve helicobacter pylori kokuya sebep olabilir deniyor. Neden test sonucu helicpbacter pozitif çikan ve reflü olan herkeste koku olmazken bazilarinda oluyor?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Bu soruyu dahiliyeciler bana soruyor. Ben niye onlara sorayim? Konusmam sirasinda H. pylori gastriti ile agiz kokusu arasinda yeterli baglanti gösterilmemistir. Bunu anlatacagim. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Reflü de tek basina agiz kokusu sebebi degildir.
Reflü'nün agiz kokusu sebebi olabilmesi için alt segmentlerde hastalik bulunmasi gerekir. Bunlari anlatacagim ve her agiz kokusu vakasina endoskopi yapmaktan vaz geçilmesini teklif ve telkin edecegim. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Yahu bana sorduklari sorulari ben niye onlara sorayim ? :) Aklorhidri agiz kokusu yapmaz ama egilim yaratir. Sibo, ishal , kabiz nefeste H2 gazi veya tip 4 egilim yaratir. Sizden Söyle sorular bekliyordum: Endoskopide nelere bakiyorsunuz. ne zaman endoskopiye karar veriyorsunuz? Kolonoskopi ne zaman gerekir, parça alinirken mide içinde delinme kanama olur mu? En sik rastlanan mide hastaligi nedir? en sik rastlanan belirtisi nedir? Agiz kokusu sebebi ile gelenlerin endoskopi sonuçlarinda yüzde kaçinda hangi hastaligi gördünüz falan filan. Yarin öglene dogru yeniden onlayn olup buraya yazdiginiz sorulari bir kagida not edecegim. Eger konsept uygun olursa gündeme getirecegim. Kongre belki interaktif yapilmayabilir. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam H2 gazi kokulu bir gaz midir? vikipedide yer alan bilgiye göre hidrojen gazi kokusuz bir gaz olarak tanimlanmis. H2 nin sikligi H2S nin olusumunu destekleyici bir unsur olduguna mi delalettir? nefeste h2 bulunmasi nefes kokusunu ortaya çikarir mi? |
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
Benim ve forumda gördügüm kadariyla birçok arkadasta kronik karin agrisi esliginde karin guruldamalari var. Agiz kokusuyla iliskili degil ama fazladan 1 soru sorulmasi istenirse bunun olasi nedeni ve çözümleri nelerdir. Böyle sikayetlerden yakinip tedavi ettikleri hastalar var mi sorabilirseniz sevinirim. Konsept agiz kokusunu ilgilendiren mide rahatsizliklari biliyorum ama eger fazladan genel bilgi almak maksadiyla birkaç soru daha yöneltilirse bir sorunun da bu olmasini isterim. Saygilar sevgiler iyi çalismalar.
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Aslinda bizim gastro hekimlerine soracak sorumuz kalmadi hocam :D her soruyu size sorduk sitede mevcut kitapta mevcut bilgileri kurcaladik. Tabi farkli kaynaklara da göz attik ama büyük ölçüde sizin sundugunuz bilgiler sonrasinda pekte sorulacak soru kalmadi gibi görünüyor Allah razi olsun.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Bu dahiliye hekimleri ile yaptiginiz görüsme hakkinda bir sey yazmadiniz Murat hocam? Ne oldu, neler konusuldu, yeni seyler ögrenildi mi, gelisme var mi?
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Evet hocam gorüsme sonucunu bizimle paylasin lütfen. Acaba benim sorumu da sorduysaniz ne cevap verdiler merakliyim. Saygilar.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |