|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2013 Saat 05:25 |
Merhabalar 18 yaşında çok forum okuyan araştıran bir gencim. yaklaşık 3 seneden beri ağız kokusu kabusum başladı.yaklaşık 8 10 kez ağız kokusu sebebiyle farklı diş kliniklerine gitmememe rağmen hepsinden aldığım aynı cevap kokunuz ağızınızdan kaynaklanmıyor neyse bende halitosis ölçümü için dentist e gittim ve ölçürdüm 285 çıktı doktor bunun normal olmadığını söyledi ardından bu süreç benim için tekrar başlamış oldu. 2 hafta önce KBB kliniğine gittim boğaz burun bademcik vs baktı fakat bir sorun olmadığını söyledi daha ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Size şöyle açıklayayım dişlerimi her gün en az 2 kez fırçalarım fakat ben dilimi bileğime sürdüğümde kokladığımda az bir koku geliyor parmağımı yavaşca yumuşak damağa sürüp çıkardığımda kokladığımda iğrenç bir koku burnuma geliyor. kokunun yumuşak damak tarafından kaynaklandığından eminim. Mesela ağız kokusu varken dişlerimi değilde dillim ve yumuşak damağımı yumuşakça fırçaladığımda koku gidiyor fakat 10 dakika sonra yavaş yavaş tekrar geliyor. Sizce ben ne yapmalıyım ? lütfen bana yardımcı olun
|
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
Ağız kokusu ölçümü benim bildiğim kadarıyla okadar yüzeysel değil.285 nedir ? Birde yönlendirmedimi seni ölçümden sonra ?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Dişçiler genelde çürük diş - diş taşı - diş eti sorunun yoksa ağız kokusuyla pek ilgilenmiyorlar. 20 yaş dişleri de çok kötü koku yapıyormuş, onları da sor gittiğin dişçiye.
Senin sorunun kulak burun boğazla alakalı gibi. Ağız sağlığığının ve hijyeninin tam olduğuna eminsen bir iki KBB uzmanına daha git. Ben de bileğimi yalayınca koku gelmiyor ama diş ipini dişlerimin arasından geçirince iğrenç bir koku oluyor.(Daha önce bileğimi yaladığımda dışkı kokuusnu çok net duyardım.) İstanbulda jinemed diye bir yer var orası ağız kokusuyla ilgileniyor. Biraz pahalı olabilir. Bir de Serdar Aksoy vardı kim olduğnu hatırlamıyorum - jinemedin bir doktoru olabilir- O da ağız kokusu konusunda çalışıyordu. muayene ücreti 250 - 300 olması lazım. |
|
![]() |
|
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
diş ipi ile dişlerimin arasından koku almaya çalıştığımda hiç koku alamıyorum. Ben bademciklerimden şüpheleniyorum ama doktora bunu nasıl anlatabilirim ?
Ağız kokusu ölçümü halitosismetre 1000 e kadar çıkabiliyormuş normal de 50 den yukarısı koku başlıyormuş 285 de ciddi bir ölçüymüş gördüğün gibi yüzeyselliği bu, bademciğime baktığımda magma tarzı taşlardan görünen yok fakat koku kaynağı kesinlikle bademciğin olduğu yerler |
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Geniz akıntın var mı kaynağı orası da olabilir(sinüzit). Mideden kaynaklanıyorsa sorun ona baktır. Okisjenli su kullan bakalım koku tamamen geçiyor mu? Nidazol al tek seferlik bakalım etki edecek mi diyeceğim ama gönlüm el vermiyor.
Bu arada diş hekimi deriz biz Türkler dentist değil. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bravo. Türkçeye gösterdiğiniz titizlik için teşekkür ederim. Üstelik diş hekimi kelimesini bile doğru yazdınız. |
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar peki mesela sabah kalktığımda yediğim yemeğe göre damağımdaki tadın değişmesi yapışkanlığının yemeğe göre değişik olması ve fırçalamadan gitmemesi neyden kaynaklanır ? fırçaladıktan sonra ise damağımda diş macununa göre tad kalması neye bağlıdır ? uzun bir süre diş fırçalamazsam çikolata tarzı birşey yersem müthiş iğrenç bir koku oluşuyor bunun sebebi nedir ? açıkcası bunlar benim koku durumlarım ağızdan mı kaynaklanır yoksa bademcik,akıntı,mide vs mi ? cuma günü randevum var doktorun her sorusuna cevap hazırlamaya çalışıyorum şimdiden teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
ayrıca örnek olarak geniz akıntı çekme tarzı ile mesela boğazımızdan tükrük çekiyor gibi düşünürsek ağız kokum oldugu zaman tadı çok tuhaf oluyor ağız kokum yokken ise gayet normal oluyor ki bu baya nadir zamanlarda oluyor buda benim kokumun oluşturduğu durumlardan biri acaba bu neden kaynaklanır ?
arkadaşlar neden yardımcı olmuyorsunuz acaba |
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
ormes ben de derdimin farklı oldugunu düşünüyorum. Senin anlattıklarının aynısı bende de var bi de alerjim var ve midede dişlerde hiç bir sorun yok, fakatsürekli dilimde acı bir tat var. Senelerdir araştırıyorum ve en son alerjik fungal sinüzit olduğunu anladım ve hatta sinüslerden gözlere yayılmış gözlerim bozuldu ve aşırı göz kuruluğu çekiyorum. Bugüne kadar mantar kaynaklı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Mantar ilacı flucan kullanıyorum en azından gözlerime ve sivilcelerime iyi geldi dildeki tabaka da azaldı. Doktorlar pek teşhis koyamıyor çünkü çok nadir görülen birşey hatta çoğunun böyle bir hastalıktan haberi bile yok. Bence bunu bir araştır.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |