Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: KBB Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ornitop
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Konu: KBB
    Gönderim Zamanı: 09-Subat-2013 Saat 11:11
Uzun zamandır bu problemi yaşıyorum. Sayısız kbb doktoruna gittim. Son olarak gittiğm doktor sinüzit teşhisi koydu ki daha öncekiler sinüzitin yok demesine rağmen.
Ornitop(500mg) ve Augmentin (1000mg) iki ilaç kullanıyorum.
5. gün koku yok. Gelişmeleri aktaracağım...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2013 Saat 09:20
bence kokunun geçmesi yine de sinüzitin olduğunu göstermez sonuçta bu kullandığın antibiyotikler farklı yerlere de nüfuz ediyo ve burda çoğu kişi antibiyotik kullanırken kokunun geçtiğini söylüyo önemli olan antibiyotiği bıraktıktan sonra kokunun geri gelmemesi
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2013 Saat 08:18
10. gün. antibiyotiğin son günü. hala koku yok. ilaçlar bende kabızlık yaptı.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2013 Saat 10:04
Teşekkür ediyorum gelişmeleri bildirdiğin için.Sonraki haftalarda da bu sayfayı güncelle lütfen.
IP
cuma
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 82
Alıntı cuma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2013 Saat 22:48
Augmentin (1000mg) bu ilacı kullanırken bende de koku geçmişti.yani arkadaşın dediği gibi bu ilaçları kullanmak sorunun sinizütten kaynaklandığını göstermez.çünkü benim sorun mideden geliyor ve faydasını görümüştüm bende.

ben mesela bütün kullandığım antibiyotiklerin prospektüsünü okudum.hepsinde bir ortak nokta bulmaya çalıştım,yani bu ilaçlar en çok hangi hastalığa iyi geliyor da benim koku gidiyor diye.ve hepsindeki ortak noktanın 'aerob bakteriler',gram pozitif,gram negatif' bakteriler olduğunu gördüm.
bu bakterilerin en çok bulunduğu yerlerin mide olduğunu öğrendim.inanın o zamana kadar sorunun midede olduğu hiiiç aklıma gelmemişti.çünkü hiç bir problem yoktu bunla alakalı.eğer sizler de benm gibi bu bakterilerden şüpheleniyorsanız sorunun midede olma olasılığı yüksek..
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2013 Saat 13:32
ilaçları bitirdim. diş ipi kullandıgımda çok kötü kokular olurdu. şuanda hiçbir koku yok. fakat dil üzerinde az az pas oluşmaya başladı tekrar. ağız sağlığım gayet iyi doktrorun demesine göre (diş etleri, bademcikler vs.)

cuma arkadasın dediği gbi sorunum midede veya daha baska biryerde gibi.

cuma arkadaş sen nasıl bir sonuca ulaştın? çözüm bulabildin mi?

çörek otu yağı kullanmaya başlıcam . mantar ve bakterilere karşı faydalıymıs. tabi bununla beraber doktora tekrar başvurcam ..

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2013 Saat 03:48
Sinüzit ağız kokusu yapar. Ağız içi iyiyse, kulakta - burunda - boğazda sorun yoksa dahiliye - gastroenterolji bölümüne uğra. İşin en zor kısmı burası, bakteri makteri dinlemezler: " Sancı - gaz - yanma var mı, ağzına su geliyor mu vs" Bunlar olumsuzsa pek üstünde durmazlar. Şansına ilgili - blgili bir doktor çıkmazsa ağız kokusu dediğin anda, dişçi veya KBB uzmanına yönlendirirler.

O zamana kadar sindirim hareketlerine dikkat et. Sancı-yanma- şişkinlik oluyor mu, kabız ishal var mı; ağzına acı su geliyor mu ...

Bitkisel ilaçlardan çok şey beklemek biraz abartılı oluyor. Bu ilçaların pazarlama mantığı "Bu ürün xxxxx'e 'yardımcı olur' " . Atıyorum, sindirim sorunlarına yarımcı olur. Sen kayısı yesen de sindirim sorunlarına faydalı olur. Üstelik şimdi kimi uzmanlar, bitkilerin çayını değil hap haline getirilmiş şeklini öneriyor. Çay halinde olunca içindeki faydalı şeyler ya yok oluyor ya da tam ortaya çıkmıyor diyorlar.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2013 Saat 06:24
gelişme: diş ipimde sıfır koku mevcut(önceleri felaketti)

dil kökumde tabaka mevcut hala . anlayamadgm konu çerez ağız kokusu giderir diyorlar ama ben çerez yedkten sonra dilimde tabaka bariz artıyor.

sorun şu: dilimdeki tabakanın sebebi mide-bağırsak mı?

ağız kokum var ama eskisi kadar şiddetli değil ama tabakadan kurtulmam lazım. nasıl olcaksa artık?
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Subat-2013 Saat 13:45
diş ipimde hala koku yok ama dilimdeki tabaka gitmiyor. spor yaptgmda kokuyu daha iyi hissediyorum. yorumu olan var mi?
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2013 Saat 13:24
pazartesi gunu endoskopi,ultrason testleri yapilacak. gelismeleri aktaracagim.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2013 Saat 06:37
ENDOSKOPİ SONUCUM :

Midede ve oniki parmak bağırsağında iltihap.

Ayrıca mideden yemek boruSuNa asit kaçağı.. Yani muhtemelen reflü de var.

2 HAFTALIK İLAÇ TEDAVİSİNE GİRDİM. GELİŞMELERİ AKTARACAĞIM.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2013 Saat 16:10
%100 emin olmamakla beraber sorun midemde. sinüzit, faranjit, geniz akıntısı gibi hastalıkların sebebi de mide kaynaklı olabiliyor(gastrit-reflü).

reflü belirtileri :
Tipik Belirtiler
1) Göğüste göğüs kemiği arkasında yanma
2) Ağıza acı ekşi sıvı gelmesi
3) Geğirme, şişkinlik
4) Ağıza gıda artıkları gelmesi
5) Yutma güçlüğü, yutakta takılma duygusu

Atipik Belirtiler
1) Ses kısıklığı
2) Gıcık öksürüğü
3) Ağız kokusu
4) Çarpıntı, kalbe bası hissi
5) Nefes darlığı, nefes yetmezliği duygusu
6) Astım
7) Diş çürüğü
8) Süreğen yutak yangısı (kronik farenjit)
9) Hıçkırık
10) Süreğen sinüzit

Boğaz reflüsü belirtileri nelerdir?

Boğazda takılma-gıcık hissi
Boğazda sanki bir yabancı cisim varmış hissi
Boğaz ağrısı
Geniz akıntısı
Gün içerisinde ses değişikliği
Sık boğaz temizleme alışkanlığı
Boğazda sanki bir yabancı cisim varmış hissi
Ses kısıklığı
Seste çatallanma
Uzun süreli kuru öksürük
Sabahları yataktan uyanıldığında kalın sese sahip olup zamanla sesin
düzelmesi
Özellikle sabahları beyaz, koyu yapışkan kıvamda balgam çıkarma
Horlama
Burun tıkanıklığı
Yutma güçlüğü
Kulakta dolgunluk
Ağız kokusu.

en büyük şikayetim boğazımdaki yumurta akı kıvamındaki sıvı. bunun sebebi de anladığım kadarıyla reflü-gastrit.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2013 Saat 16:47
Laringofaringeal Reflü için Risk Faktörleri
Saruç ve arkadaşları tarafından yapılan ve European Archives of Otorhinolaryngology dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, gastroözefageal reflü [GER] (mideden yemek borusuna mide içeriğinin geri kaçışı) hastalığı olan bireylerde laringofaringal reflü [LFR] (gırtlak düzeyine kadar ulaşan, mide içeriğinin geri kaçışı) görülmesi ile ilgili risk faktörleri olarak şu değişkenler belirlenmiştir: Erkek hasta, hiatus hernisi, hastalık belirtilerinin uzun süredir devam ediyor olması, yüksek vücut kütle endeksi, erozif GER ve Barrett özefagusu bulunması. Helicobacter pylori varlığı ile LFR arasından anlamlı bir birliktelik saptanmamıştır.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2013 Saat 12:48
Sonuç: refluye bagli kronik faranjit. mide ilaclari kullanimi sonucu dildeki beyaz tabaka baya azaldi ama tam bir iyilesme yok maalesef. tedaviye devam..
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2013 Saat 05:07
Beyler peki reflu olanlar agiz bir muddet kapali kaldiginda koku, tabaka artiyornu ?
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2013 Saat 23:52
gelisme : mide ilaci + pharmol zn + nanotech z kullaniyorum. dildeki tabaka her geçen gun azaliyor. sorunun tip 1 mi yoksa mide kaynaklimi oldugunu ilaci birakinca daha net anlayacagim galiba.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mayis-2013 Saat 00:56
durum tespiti : mide ilaclarini kullanmayi biraktm. dilimde azalan pas artmaya basladi. hatta ilaci biraktktan snra faranjtm baya artti. bu surecte pharmol zn kullanmayi hic birakmadm. anlasilan sorun midede.. dusunduren soru su : mide ilaclari olmadan nasil bir cozum bulacagim ? fikri olan paylassin lutfen.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2013 Saat 19:41
aylar sonra edit:

disçi-kbb-dahiliye kisir döngüsü içinde tekrar kbb ye geri döndüm. dis ve mide sikintilarini tamamen elemis durumdayim. reflü dendi faranjit dendi sinüzit dendi...

sinüs tomografsi sonucu antibiyotk tedavisi basladi ve ayni zamanda xyzal adli alerji ilaci. tedavi esnasinda her sey süper dil tertemiz geniz akintisi sifir .. bu esnada xyzal adli ilacim bitti ve dört günlük antibiyotk kaldi. antibiyotge devam ederken geniz akintisi ve tabi koku geri geldi..

antibiyotgi biraktm alerji ilacina basladm tekrar genz akintisi yok..

bu durum biraz dusundurucu. acaba farknda olmadgm alerjik bir durum mu var? sol burunda tikaniklik olurdu, tikaniklik yok. bu durumu destekleyeck tek sikintim günes ve isiga karsi hassaslik, göz bozuklugu(3,25 miyop) ..

tekrar doktora gidecegim buyuk olasilikla alerji ilacini yapistircak bana.. alerji testleri vs. vs.

geniz akintisi sebebi tam ne hala çözmüs degilm.. yeni hedef alerjik rinit :)

IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2013 Saat 23:17
sunu fark ettim alerji ilacini kullanmazken sinus rinse kullannca 1 saat buyunca burnumdan salya akitmak zorunda kalirdim.(yumurta aki kivaminda) ama simdi denedim sinus rinsi sifir salya geldi. zaten bu salya genizde koku yapiyor çogumuzda. birsürü antibotik denedm ilk defa antibiyotksiz bi sonuca vardim..
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2013 Saat 21:31
ayni durum bende de var. sinus rinsi ameliyat olmadan kullandigimda anormal derecede y. aki dedigin sivi olusuyordu. zamanla azaldi ama... neden bilmiyorum artik.

Ben kesin karar verdim bi histamin kullanicam. Ameliyatta kullandigimi bulmaya çalisicam bulamazsam seninkini kullanicam.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2014 Saat 22:57
sinus tomografim sonucnda alerji ilaci ve antibiyotik kullanimi 3 hafta once bitti. bu esnada 15 gun corekotu yedim (ac karna) ve sinus rinse kullandim. 3 haftadir hicbir sey kullanmiyorum. bogazmda takilma hissi yok (yumurta aki kivami )

2hafta once kbb doktoruma gittim. agzin kokmuyor dedi onceden boyle birsey dememisti.

1 haftadir annemi koku var mi sorularimla biktitdim. sen hastamisin dedi :) kokunun olmadigni soyliyor.

konusurken insanlarin tepkilerine bakiyorum . aydin hocanin tip 5 icin yazdigi seyleri birdaha okudum.

psikoljik bir hastaligim var galiba... insanlar dis fircalamiyor ve umurlarinda degil. rahat davranmayi denemem lazim heralde. herkese acil sifalar.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2014 Saat 20:45
çörekotunun faydasi sürekli dile getiriliyor, hadisleri de var. Ancak abartili anlatimli (her yiyecegi evrenin sirriymis gibi sunduklari forumlar) forumlarin disinda bilimsel olarak nelere iyi geldigini çok merak ediyorum.

Bilen varsa paylasirsa çok memnun eder beni.
IP
ninewfs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı ninewfs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2017 Saat 23:18
Merhaba. Malesef kronik farenjitim. Alerjik veya kucuk bir ihtimal de olsa burun egriligine bagliyorum. Bende agiz kokusu her zaman var. Ama cok rahatsiz edici degil. Burnumdan da koku cikmiyor. Iki uc ay once agiz kokum ve farenjitim aniden artti. Disimin curumus olabilecegini dusundum ve doktora gittim. Arka taraflarda bir disimdeki siyahlik ilerlemis. Dolgu yaptiracagim. Diger dislerimde de siyahliklar var ama dolgu gerektirmedini soyluyor doktorlar.
Dis doktorlarinin koku yapmaz dedikleri curuklerin farenjiti arttirdiklarindan kokuyu da arttirdiklarini dusunuyorum.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2017 Saat 12:19
Orjinalini yazan: ninewfs

Merhaba. Malesef kronik farenjitim. Alerjik veya kucuk bir ihtimal de olsa burun egriligine bagliyorum. Bende agiz kokusu her zaman var. Ama cok rahatsiz edici degil. Burnumdan da koku cikmiyor. Iki uc ay once agiz kokum ve farenjitim aniden artti. Disimin curumus olabilecegini dusundum ve doktora gittim. Arka taraflarda bir disimdeki siyahlik ilerlemis. Dolgu yaptiracagim. Diger dislerimde de siyahliklar var ama dolgu gerektirmedini soyluyor doktorlar.
Dis doktorlarinin koku yapmaz dedikleri curuklerin farenjiti arttirdiklarindan kokuyu da arttirdiklarini dusunuyorum.

selam hocam siz bademcik ameliyati olmustunuz degilmi? peki nasil oldunuz anlatirmisiniz biraz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2017 Saat 14:06
Kardesim bademciklerinizi aldirmayin büyük hata yapiyorsunuz.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2017 Saat 18:42
dostum bademcigimden tas çikarttim parmagimla sikip çok defa ayrica bademcigi alinmis arkadaslarim var ne gibi bi hata oluyo anlamadim birtane operatör yada profesör olsa doktorlara soru sorma sitesindede kbb ci doktor rütbesini tam hatirlamiyorum operatör veya profesördü bilimsel olarak 4 yasindan sonra bademcigin alinmasinin vücutta bi eksiklik olduguna dair bilgi yoktur diyor ve kendi görüsündede sakincasi olmadigini söylüyordu
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2017 Saat 22:09
Sen hala anlayamamissin vücudun çalisma mekanizmasini. Eger orada tas oluyorsa vücudun baska biryerinde sorun var demektir. Sen o sorunu halletmeden bademciklerini aldirirsan baska yerlerinden mutlaka patlak verir. Bu islem bagisiklik sistemine karsi yapilan bi savas ve bu savasi asla kazanamayacaksiniz. Nokta.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2017 Saat 11:05
Bademickleri aldirabilirsiniz diyen doktorlara sinirleniyorum açikcasi. Insanlara bir tedavi yolu gösteremiyorlar kolaya kaçip alalim diyorlar.
Apandist rahatsizligi olmadigi halde apendektomi yaptik diyip bi kesik atip kapatilan kaç kisi var bu ülkede Sayilarini Allah bilir. Daha neler neler. Allah bize yardim etsin ne diyim.
IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2017 Saat 11:05
Ne alakasi var kardesim? Herkesin bademcik yapisi ayni degil gözenekler tas olusumuna meyilli ise tas olusur, bademcigin alinmasi durumunda düzelir.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2017 Saat 19:36
kbb ye tekrar gittim kafa sinüslerime bakti test yapti bisey görünmüyo dedi balgamin gelme nedeni bizim açimizdan görünmüyo yok görünüyo birsey görünmüyor dedi , bademciklerime baktirdim özellikle o içinden tas çikarttigim bademcigimi gösterdim onada bakti adam iyi dedi eh kbb deil hypilori için üre nefes testi oldum endoskopi olmadim üre nefeste hypilori olmadigi çikti kil kurdu desek bugüne kadar 5 6 çesit farkli ilaç almisimdir eh artik biktim be kardesim dislerimide firçalarim iyi bakim yaparim nedir sorunum sorunumu bile bilmiyorum net olarak delirecem ya
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2017 Saat 23:16
Vücutta ters birseyler gidiyor demekki. Yoksa niye orda tas olussun. Vücut içindeki atiklari o sekilde atiyor disariya. Sen diyorsunki hayir efendim atmasin biz orayi direk alalim.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu