Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Hastane - Tahliller Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 55
Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Konu: Hastane - Tahliller
    Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2013 Saat 13:05
Pazartesi hastaneye gidicem.Cumaya kadar boş vaktim var.İlk olarak dermatologa dilimi göstericem.Sonra kbb-dahiliye-gastro-göğüs.Araştırabildigim herşeyi araştırıcam.Açık açık söylicem herzamanki gibi derdimi.Tesler konusunda doktorlar yönlendirirler heralde.Sizin bildiginiz - yararlı olabilecek ne testler yaptırabilirim ?

-Yalnızca ağzımdan koku geliyor, burnumdan gelmiyor.
-Hapşuruncada koku var.
-Yemek yemek, diş - dil fırçalamak etki etmiyor.
-Dilimde tabaka var fırça etkisiz.
-Bir ara kurt olmadıgı halde bağırsak ilaçları (Kontil,andazol) tamamen geçmişti ama bırakınca geri geldi hemen.
-Pharmol Zn gargara kullandım etki etmedi.

Hastane dönüşlerinde muayenemi test sonuçlarını burda paylaşıcam tek tek.
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2013 Saat 11:50
Bugünümü doktorda geçirdim.1 günde 4-5 bölüme gittim.Aslında hala çok ilgili, olaya bilimsel yaklaşan doktorlarla karşılaştığım için şaşkınım.Özet geçeyim

-İlk olarak KBB ye gittim.Kronik farenjit tanısı koydu ve geniz akıntın var dedi.2-3 ilaç yazdı tablet-burun spreyi.İlk kez az önce kullandım henüz bir fark yok ama hemen etki etmez herhalde.Ama internette araştırdığım kadarıyla kronik farenjitin tam bir tedavisi yokmuş.Bekleyip görecez.
- 2. olarak dahiliyeye gittim.Tahliller 3 farklı tahlil yaptı.2 tane çıktı sorun yoktu ama 3.sü yarın çıkıcak bekliyorum yarın gel konuşuruz, olmazsa endoskopi yaparız dedi.

- 3. olarak göğüs hastalıkları bölümüne gitti akciğer tomografisi çektirdim temiz akciğerlerinde sorun yok dedi.Boğazımı kontrol etti bu doktorda farenjitin var koku bundandır dedi.

- 4. gastroenterelojiye dahiliyede işim bitince gidicem.

Gelişmeler oldukça yazarım burdan.

Hocam size bir sorum olacak.Kokumun farenjitten olma ihtimali nedir? Bu kadar şiddetli bir koku yaparmı ?
Belirtilerimi paylaşmıştım uyuyormu ?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2013 Saat 05:29
Kardeşim seni nasıl etkiliyor bu kronik faranjit paylaşır mısın bizimle?

Mesela ben kola içtiğim zaman resmen tahriş olmuş gibi öksürük krizine giriyorum. Herkes ardı ardına 3-4 sigara içebilirken (kötü bir şey tabi) ben, hele hele aç karnına içtiğim zaman boğazlarım fena oluyor.

Bunlar faranjit belirtisi olabilir mi?
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2013 Saat 12:47
Bende farenjitin hiçbir belirtisi yok gibi. Sadece boğazım gıcıklanıyodu arada ama bu herkeste oluyor. zaten kronik farenjitin çok az belirtisi varmış. senin durumuna yorum yapmam yersiz olur bence bi kbb görünmelisin hemen anlıyor zaten doktor
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2013 Saat 02:43
Bugün kbb ye yine gittim. ilaçların fayda etmediğini söyledim. tomografi çektirdi herşey temiz çıktı. kbb den kaynaklanmıyor kokun dedi. gastroya gittim ağzım kokuyor diye endoskopide birşey çıkmaz yapmam dedi. özefagus filmi çekti o da temiz çıktı. yani elde var kocaman bir Sıfır.

Gitmediğim bölüm kalmadı daha ne var bilmiyorum.
IP
şifa
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı şifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2013 Saat 05:28
Ben de geçen yıl boğazda tıkanıklık, geniz akınıtısı gibi belirtilerle doktora gitmiştim. Kronik faranjit çıktı. halbuki bu koku 10 yıldır var bu yüzden eğer koku uzun süredir varsa bence faranjit değildir. en azından kendi adıma böyle düşünüyorum. hele ki dilde pas varsa direkt mide yada bağırsak kaynaklı old düşünüyorum. çünkü eğer bir hastalık olmasaydı dilimiz kendi renginde yani pembe renkte olurdu. demek ki iç kaynaklı bir sorun. ama tabi asıl soru sorunun adı ne ve çözümü var mı..
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2013 Saat 05:23
Ben kokunun kaynapını bulsam yeterli.Çözümü yıllar boyu uğraşırım.Ne yaptığımı bilirim en azından.bende koku uzun süredir var faranjit oldugunu sanmıyorum.dilimde çok pas var
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2013 Saat 11:23
kardeşim birde şöyle düşünün bak dilimiz normalde pembe tamam kabul bu faranjit olayı zaten tam boğazda,ü ağzını kapat dil kökü direk iltihaplı bölgeye geliyor, hatta farkıdnaysanız dil kökünüz daha sarımsı beyazımsı olur bu da demektirki dili mide bağırsak vs etkiler düşüncesiyle alakası yok.. bende kronik faranjitim ilaçlar hiç bir etki etmedi klodamin spreyi sıkınca biraz geçiriyor sonra devam ilaçlar bitsin tekrar gidicem
IP
ornitop
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2013 Saat 12:43
kokunun kaynağı mide olabilir.

reflü belirtileri :
Tipik Belirtiler
1) Göğüste göğüs kemiği arkasında yanma
2) Ağıza acı ekşi sıvı gelmesi
3) Geğirme, şişkinlik
4) Ağıza gıda artıkları gelmesi
5) Yutma güçlüğü, yutakta takılma duygusu

Atipik Belirtiler
1) Ses kısıklığı
2) Gıcık öksürüğü
3) Ağız kokusu
4) Çarpıntı, kalbe bası hissi
5) Nefes darlığı, nefes yetmezliği duygusu
6) Astım
7) Diş çürüğü
8) Süreğen yutak yangısı (kronik farenjit)
9) Hıçkırık
10) Süreğen sinüzit

Boğaz reflüsü belirtileri nelerdir?

Boğazda takılma-gıcık hissi
Boğazda sanki bir yabancı cisim varmış hissi
Boğaz ağrısı
Geniz akıntısı
Gün içerisinde ses değişikliği
Sık boğaz temizleme alışkanlığı
Boğazda sanki bir yabancı cisim varmış hissi
Ses kısıklığı
Seste çatallanma
Uzun süreli kuru öksürük
Sabahları yataktan uyanıldığında kalın sese sahip olup zamanla sesin
düzelmesi
Özellikle sabahları beyaz, koyu yapışkan kıvamda balgam çıkarma
Horlama
Burun tıkanıklığı
Yutma güçlüğü
Kulakta dolgunluk
Ağız kokusu.

endoskopi yaptır bnce. mide kaynaklı sorunlar geniz akıntısı-faranjit-sinüzit sebebiyet verebiliyormuş ve midedeki sorunu çözmeden bu sorunlardan tam olarak kurtulamazsın..
IP
RoyalAlbert
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 21
Alıntı RoyalAlbert Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2013 Saat 05:03
Şu boğaz reflüsünün her bir alameti bende mevcut şimdide sanki perdenin arkasından boğaz reflüsü el sallıyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2013 Saat 08:25
RoyalAlbert, insan sorununu anlamayınca- çözemeyince okuduğu her şeyi kendisinde var sanıyor. Bence sorunun çözümü usanmadan değişik doktorlara gitmek. Maddi, manevi çöküntü oluşuyor, insanda bıkkınlık doğuruyor ama başka çözümü yok.

Buradaki mesajları biraz bu gözle okumak lazım. Yazılanları görünce rahatlıyoruz, umudumuz yeşeriyor; çözüme ulaşamayınca karamsarlık artıyor. Öğrendiğimiz hastalıkları sorunun çözümü değil de, sebeplerden biri olarak düşünmek daha sağlıklı olur. Sorun giderildiğinde veya o sorun bizde yoksa "Sebeplerden birini eledim." diye düşünür, karamsarlığa kapılmayız.

Bir de bazı doktorlara "İnternete şunu okudum, belirtiler bana uyuyor; xxx hastalığım olmasın." dediğinizde köpürüyorlar. Heralde hastalıkla ilgili bilgileri, gökten sadece kendilerine indi sanıyorlar. Ya da kulaktan kulağa aktarılan bir sır olarak görüyorlar. Bu yüzden doktora gittiğinizde sadece belirtileri anlatın, teşhisi doktor koysun. Çözüm olmuyorsa, ilgisiz davranıyorsa başka doktora gidersiniz.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2013 Saat 08:30
Boğaz reflüsünün belirtileri gayet ağır görünüyor. İnsanın ağız kokusu olmasa bile bu belirtiler varsa doktora gider zaten. Bana, gözden kaçacak bir hastalık gibi gelmedi. İnternetten araştırdım, çözüm yine diyet ve yaşam şeklinde bitiyor.

""... -Yatmadan 3 saat önce herhangi bir gıda yememek/ içmemek (su dışında),
-Aşırı yemekten kaçınmak ve yemeklerden sonra hemen yatmamak,
-Kızartılmış gıdalardan uzak durmak,
-Alkol, kahve, çay, çikolata ve asitli içeceklerden kaçınmak,
-Rahatsız ettiği bilinen yiyecekleri tüketmemek olarak özetlenebilir.

Yatarken yatak başın 10-15 cm yükseltilmesi gerekir. Burada çift yastıkta yatmak değil, yatak başının yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Dar giysilerden ve sıkı kemerden kaçınmalıdır. Sigara, alkol kullanılmamalı; ideal kilo korunmalıdır. Ayrıca karın bölgesini aşırı sıkan kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Ek olarak:

-Yemeklerden hemen sonra yatmaktan ve eğilmekten kaçınmak,
-Aspirin gibi mideye dokunan ilaçları zorunluluk yoksa kullanmamak,
-Yoğun stresden kaçınmak veya stresle başa çıkma sanatını öğrenmek,
-Karın solunumu yapmak,
-Sık ve az miktarda öğünlerle beslenmek,
-Kafein ve nikotinden uzak durmak,
-Domates ve domates sosu içeren yiyecekler, acılı yiyecekler, ananas, sirke ve turunçgilleri ölçülü tüketmek,
-Çikolata, kuruyemişler, mentol ve alkollü içecekler alt yemek borusu kapakçığını bozar, bunlardan da uzak durmak,
-Yağlı yiyeceklerden kaçınmak,
-Tam yağlı süt yerine yağı azaltılmış veya yağsız süt ve süt ürünlerini tercih etmek sayılabilir.

Doç. Dr. Erkan Tarhan
Memorial KBB Bölümü ""

IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2013 Saat 13:46
aynen boğaz reflüsü bendede ilgi uyandırdı sanırım bunun için dahiliyeye gideceğiz değilmi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2013 Saat 22:31
Arkadaşlar
Boğaz reflusu yoktur.
Reflu kelimesi ingilizcedeki reflux 'tan kaynağını alır

Flux = akma, ileri akma, akarak yayılma, akarak ilerleme
ReFlux = Geri akma, akarak geri çekilme, tersine akma anlamına gelir.

Midedeki besinlerin yemek borusuna yükselmesi bir tersine akmadır yani refludur. Açılımı ise gastro esophageal reflux diease (GERD) şeklindedir. Kısaca reflu deriz.

Mideden reflu yaparak yemek borusuna yükselen besinler boğaza gelince boğaz reflusu olmaz. Ağıza gelince ağız reflusu olmaz. Bu hastalık yine gastroözefajiyal refludur. Ve dahiliye-gastroenteroloji branşının sorumluluk alanına girer.

Gittiğinizde boğaz reflusu terimi ile muhatabınızın kafasını kartıştırmayın diye söyledim.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2013 Saat 22:52
Orjinalini yazan: adanali

Bir de bazı doktorlara "İnternete şunu okudum, belirtiler bana uyuyor; xxx hastalığım olmasın." dediğinizde köpürüyorlar. Heralde hastalıkla ilgili bilgileri, gökten sadece kendilerine indi sanıyorlar. Ya da kulaktan kulağa aktarılan bir sır olarak görüyorlar.

Tıbbi bilgi internette ticari amaçlarla çarpıtılmaktadır.
İnsanların değer verdikleri en önemli unsur sağlıklarıdır. Paralarını sağlık için harcamaktan çekinmezler. Bunu bilen açık gözler, sizin karın ağrınızı reyhan yaprağı ile iyileştireceğim diye internet siteleri hazırlamaktadır. Vatandaş mide ülseri olsa bile bu internet sitelerini okuyarak hem parasını, hem mesaisini harcamakta, hem de dolandırıcılara yakıt oluşturmaktadır. Üstelik gerçek tedavisini bu şekilde ertelemektedir. Bu şekilde davranarak hastalığının daha zor tedavi edilebilir şekile dönüşmesine sebep olmaktadır.

6 numaralı diş ağız kokusu yapar diyen internet sitesi vardır. Sakın kanal tedavisi yaptırmayın ağız kokusu yapar diyen siteler vardır. Buna benzer sayısız yanlış bilgi internet üzerinden büyük bir trafik ile yayılmaktadır. Bilgi kirliliği, yanlışlıklar, çirkin ticari dedikodular, marka ve firma isimleri, bitki kökleri, bitkilerin isimleri, hiç bir ilişkisi olmadığı halde internette yazdığı için kullanılan ilaç isimleri, sahte başarı beyan eden acayip ilaçlar inetrnet yolu ile yayılmaktadır. Biz hekimler bu işe yeterince önem vermediğimiz için halk hurafecilerin eline düşmektedir.

Her gün telefon, eposta, veya bizzat gelerek buna benzer acayip dedikodu ve hurafeleri bize soruyorlar. Burnuma gümüş suyu damlatayım mı yoksa içeyim mi?, basur ağız kokusu yaparmı, basuruma nidazol sürsem mi? Nerden aldınız bu bilgiyi diye sorulduğunda internetten aldığını öğreniyoruz. Hurafeleri düzeltmekten yorgun düşüyoruz. Akıl almaz aptal dedikoduları internetten yazıyorlar. Bu dedikoduları buradan yazarsam hayretler içerisinde kalabilirsiniz, fakat bunları yazarsam içinizden inananlar olabileceği çekincesi ile yazamıyorum.

Bir öğrenci tahtaya kalktığı zaman öğretmen , öğrencinin birinci cümlesinin gelişinden ikinci cümlesini içeriğinin ne olabileceğini kuvvetle tahmin ve müdahale edebilir. Bu durum küstahlık, kehanet veya kibir değildir.

Bu sebeple bir hasta hekime verdiği ifadesinde internetten şunu okudum diye söz başlayınca 1-0 yenik başlar. Hekim topu yeniden orta sahaya çekebilir, önlem alabilir.

Bunun sebebi hekimin kibiri değil aptal dedikodulara yorgunluğudur.
-M

IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2013 Saat 09:53
Orjinalini yazan: ormes

kardeşim birde şöyle düşünün bak dilimiz normalde pembe tamam kabul bu faranjit olayı zaten tam boğazda,ü ağzını kapat dil kökü direk iltihaplı bölgeye geliyor, hatta farkıdnaysanız dil kökünüz daha sarımsı beyazımsı olur bu da demektirki dili mide bağırsak vs etkiler düşüncesiyle alakası yok.. bende kronik faranjitim ilaçlar hiç bir etki etmedi klodamin spreyi sıkınca biraz geçiriyor sonra devam ilaçlar bitsin tekrar gidicem

Bilmiyorum ya faranjitten yada bağırsaktan kaynaklı ama belirti vermediği kesin.Dilim aşırı sarı bildigin katman var doktor normal dedi ama ben kimsede böyle bir dil görmedim.Kamerayla incelemiyorlarmı bu boğazı ?
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2013 Saat 12:43
Larengofarengeal Reflü neye verilen isim aydın hocam? Boğaz reflüsü yoktur demişsiniz ama kbb uzmanları böyle bir şeyden bahsediyor. Burada tabikide sorunun temeli mide.

http://www.doktorsitesi.com/video/bogaz-reflusu-nedir-nasil-tedavi-edilir/2180
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 03:24
Hocam, siz meslekî açıdan bakıyorsunuz ama buradaki arkadaşlar ne demek istediğimi net anlamışlardır. Muayene bile etmeden iki ilaç yazan, ısrarla " ağız kokun yok " diyen doktorlardan herkese gına geldi. Ağız temizliği, diş hekimlerinden bile iyi olan hastasına " Günde iki kez dişini fırçala, geçer." diyen de az değil. ( Bana da bir doktor " Diş ipi kullanma, ağız kokun artar" demişti!? )

Bu sorunu kabul edip doktora gitmek bile başlı başına bir dertken, duyduğumuz merak ettiğimiz şeyleri sorma hakkımız da olsun. Hasta bu soruları sorma aşamasına geldiğinde birçok doktoru gezmiş, çare bulamamış durumda oluyor. Doktor bir beş dakikasını ayırırsa bir şey kaybetmez . 'Bazı doktorlar' diye de özellikle belirtmiştim.

Bizdeki asıl sorun ağız kokusunun bir dal olarak ayrılmaması. İçinde bu kadar farklı etkenin olduğu bir hastalık belki de kanser gibi ayrı branş hâline gelmeli. Yoksa diş hekimi - KBB - gastro arasında mekik dokumaya devam ederiz.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 03:32
Orjinalini yazan: ornitop

Larengofarengeal Reflü neye verilen isim aydın hocam? Boğaz reflüsü yoktur demişsiniz ama kbb uzmanları böyle bir şeyden bahsediyor. Burada tabikide sorunun temeli mide.

Boğaz reflusu diye bir şey yoktur. Gastroesophageal reflu sebebi ile mide içeriğinin yutak seviyesine çıkması durumu vardır. Bunu tarif etmnek için ne diyeceksiniz, nasıl isimlendireceksiniz nasıl belirteceksiniz ? Mecburen Laryngopharyngeal (seyreden Gastroesophageal) reflux diyeceksiniz yani kısaca ve haklı olarak reflu'nun laringofaringeal olanı diyeceksiniz.

Gastroesophageal reflux hastalığı olmadan farinks larinks trakea veya ağızda reflu olmaz. tek başına böyle bir hastalık tanımlı değildir.

Ben sizin yerinizde olsam, böyle bir ortamda, didiklemek, gol atmak, buzağı aramak yerine, doğru sorular sorar, benden faydalanmaya, daha çok öğrenmeye, istifade etmeye çalışırdım.
-M
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 04:30
gol atmak gibi bir amacim olmaz zaten. doktorlarin bahsettigi bir seyi soruyorum size.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 10:42
herkese merhaba

Murat hoca' nın adanalı' dan istediği testleri hepimiz biliyoruz. gaita, kan, idrar vs.

bu testleri devlet hastahanesinde ben de yaptırdım. muayene olduğum doktora; sabahları aç karnına dahi şişlik hissediyorum, yemek yedikten 1-2 saat sonra bile açlık hissi var dedim. kendisi benden yukarıdaki testleri yaptırmamı istedi, bunlara ek olarak ta ultrason yaptırdı. testlerde herhangi bir sorun görünmüyordu. değerler parametrelerin içindeydi. yalnız, ultrason sonucunda karaciğerde büyüme tespit edildi. teslerin sonuçlarını aldım ama doktora gösteremedim henüz. karaciğerdeki büyümenin ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışacağım. (dengeli beslenmeye çalışıyorum; aşırı yağlı, tuzlu, acılı yemiyorum. alkol kullanımım çok düşük. maaştan maaşa 2-3 bira)
IP
RoyalAlbert
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı RoyalAlbert Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2013 Saat 06:38
Arkadaşlar,Benim de direttiğim nokta, neden başlı başına ele alınmıyor bu hastalık dalı.Madem hastayız madem çaresizlikten her hurafe her dedikodu veya adını ne koyarsanız koyun bu gibi şeylere inanıp para harcayıp hep olduğumuz çizgiden bir adım bile öteye gidemiyoruz, o zaman bu hastalığın adam akıllı ele alınması lazım.Geçen sene ağrıyan bir dişim vardı kanal tedavisi dolgu derken ağrısı kesilmedi bende dayanamayıp bir hafta önce özel muayenehanede diş hekiminin yanına giderek çektirdim.Bunu fırsat bilerek attım meseleyi ortaya.Hocam dedim benim ağzım kokuyor.20 lik dişimin bir tanesi yarım çıkmış o koku yapar mı ? bi kontrol edebilirmisiniz.Olur dedi baya baya baktı inceledi vs dedi ki bu dişler koku yapmaz.O zaman dedim KBB ye mi gideyim nasıl edeyim dedi ki ben sana ilaç yazayım o dedi geçirir.Ben kör cahilim hiç ilaç bilgim yok hiç birisini kullanmadım gibi varsayarak çok sevinirim dedim aldı reçeteyi hop ilk sıraya nidazolu yazdı ardından alkollu gargara bi tane daha yazdı onu okuyamadım.Hocam dedim antibiyotik mi yazdınız.Evet dedi yazmayın kullanmam yeteri kadar hatta fazlasını kullandım gargara alkollu onuda kullandım artık kullanmam dedim durdu düşündü tamam dedi ben yazıcağımı buldum bunu kullan tetradox 100 mg yazdı içerğini sonradan araştırırım diye sesimi çıkarmadım ardından ekledi ayva ye diye o çok iyi gelir.Bende içimden dedim ki Hocam biz ayvanın hasını yemişiz bu dakkadan sonra ayva yesem ne olur yemesem ne olur ilaca baktım antibiyotik ve genelde sivilce tedavisinde kullanılan bi ilaç bunu kendim araştırdım yetmedi eczacıya sordum söylediklerimi destekledi.Almadım şuraya getirmek istiyorum mantık şundan ibaret; bu gelen hasta benim başımdan gitsinde nereye giderse gitsin.Tıp dairesinde bi o tarafa bi bu tarafa savrulan hasta bu sefer aktarda gözünü açarak midesini resmen botanik parka çeviriyor akla hayale gelmeyen bitkileri tanıdım bu sayede.Ama tanıdığımla kaldım bu yüzden şimdilik sadece ne doktor ne aktar uzaktan forumu takip ediyorum inşallah kurtulan arkadaşlarım olursa çok sevinirim bilirim ki doğru yolu bulmuş,becermiş,kurtulmuş.Ben çok yoruldum bu yüzden şimdilik olayı beklemeye almış durumdayım.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2013 Saat 10:06
Helicobacter, Murat Hoca benden kan, idrar testi istemedi. Gaita(dışkı), sinüs tomografisi, üre nefes testi istedi.

Gastroya gittiğimde karaciğer büyümesi bende de çıkmıştı. Zaten genellikle büyüme, böyle rastlantı eseri fark ediliyormuş. Çok meraklanacak bir hastalık değil. Bazen fazla kilo ve hareketsizlik sonucu oluşuyormuş. Sadece içkiyle alakalı değil . Eğer büyüme çok ileri boyutta değilse ilaç bile yazmazlar "Bol bol hareket et, dengeli beslen" derler. Karaciğer çok dayanıklı, güçlü bir organ; öyle kolay kolay çökmüyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2013 Saat 01:37
Royal, dediğin ilaca internetten baktım. Sadece cilt amaçlı değil, bir çok etkisi var.

""Tetradox, duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu ürogenital sistem, solunum sistemi, yumuşak doku, gastrointestinal, oftalmik ve diğer çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.""

Diş eti iltihabı için de yazılabiliyormuş. Okuduğum kadarıyla berbat bir ilaç, kesinlikle kullanma. İçtikten sonra bir saat yatılmayacakmış aksi halde yemek borunu, mideni delebiliyor. Ekşisözlükte bu ilaçtan herkes şikayetçi.

Doktor muhtemelen, boğazında iltihaplanma - farenjit - geniz akıntısı gibi bir şey gördü. Boğazını rahatlatmak için bu ilacı yazmış olabilir.

Benim aklıma kronik farenjit geliyor. Mantık yürütüyorum: KBB uzmanları bu hastalığı tedavi edilmez olarak görüyor, o yüzden ilaç yazmıyorlar. Diş hekimine gidince adam bakıyor dişlerde bir şey yok, boğaz felaket. Boğazı düzeltmek için ilaç yazıyor. Tamam, kronik farenjit zor iyileşen bir hastalık. Alttaki nedenleri araştırsalar belki de geçecek veya ağız kokusu hafifleyecek.

Keşke doktora bu ilacı neden yazdığını daha doğrusu teşhisini sorsaydın.
IP
RoyalAlbert
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı RoyalAlbert Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2013 Saat 08:49
Valla dediğim gibi kullanmayacağımı bildiğim için çokta üstüne düşmedim zaten bende nette yorumları felan okuyunca iyice ürperdim.Bugün kanser bile erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkünken olaya bak kronik faranjit denilen bu illetten herkes muzdarip.Yaradan elbet bununda şifasını vermiştir.Dermansız dert olmaz ama gel görki bulamıyoruz ...
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Agustos-2017 Saat 21:20
Arkadaslar herseyi denedik ya 16 yil oldu nerdeyse benim bu durumuma yahu millet uzaya kamp kuruyo biz hala deneme yanilmayla bir suru kisi bu isin ustesinden kendimiz gelmeye calisiyoruz cok komik bence ne zaman tip bu konuda bi arastirma yapicak ne zmaan gencecik insanlariz yazik degilmi bize bee biktimmmmm artikkkkkk yoruldummmm yeterrr
IP
bedbahtadam
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 11
Alıntı bedbahtadam Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Agustos-2017 Saat 03:05
Bikkin valla öyle bizi tutsak eden gizli parmakliklar ardinda gecen yillar...düsunuyorum bazen mucizeye(lanetten kurtulus) sahit olsam bile bu yillarin psikolojisini nasil aticam uzerimden..vardir bir hayir deyip arastirmalarimizi kendimiz surdurcez yapacak bisi yok Allah yardimcin olsun
IP
Ethic
Üye
Üye

Gönderilenler: 54
Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2017 Saat 19:41
Merhaba arkadaslar, hiç kimsenin canimi sikmak istemem fakat disinizle ilgili bir agiz kokusuna sahipseniz(ki bu çok hafif bir koku bizimkilere göre) tedavi olabilirsiniz. Fakat onun disindakiler (özellikle drlara defalarca gidip sorunun kaynagini bulamayanlar) bosuna caba harcamayin. Türkiye nin en iyilerine muayene oldum. Bir tanesi de enfeksiyon hastaliklarindan Prof, kendi çocugu da ayni dertten muzdarip. Bunun tedavisi yok arkadaslar. Bizim floramiz böyle daha fazla paranizi kaptirmayin.
IP
bedbahtadam2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı bedbahtadam2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2017 Saat 20:58
Intihar mi edelim ethic? Umutsuzluk yayma iyilesenler %100 var tip 1den 5 e kadar hem de kalkip herkes itiraf etmiyor edemiyor yabanci forumlara bakmani tavsiye ederim
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check
IP
Umutla
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı Umutla Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2017 Saat 18:20
Ya ethic öle deme daha yeni para ayarladim bütün gerekli tahlilleri yaptirip kurtulucam umuduyla yola cikmaya hazirlaniorum 😔
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2017 Saat 11:58
Ethic söyle düsün bak bu sorun önceden bizde yoktu sonradan geldi demekki bir yerde bir sikinti oldu ve bu sorun ortaya çikti o sikintiyi bulursak sorunda ortadan kalkar benimki önceden kendi kendine 3 sefer geçmisti 1 seferde ilaçla geçti Biteral ile havasiz ortamda yasayan bakterileri öldürüyor bu bakterinin kaynagi bizde kokuya neden oluyo mesele onun kaynagini bulmakta senin gittigin doktorlar bulamadi diye çözümü yok anlamina gelmez istedigin profesörlere git onlar her zaman kendi bildigi seyin üzerinde dururlar o bilmiyosa çözümü yok demektir degil!
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2017 Saat 08:46
floramiz böyle = alin yazimiz böyle

inaniyorumki evrende herseyin bir denklem üzerine kurulu olduguna yani sorularin cevaplari sorunlarin çözümleri iyi kötü güzel çirkin hersey karsilikli agiz kokusunun olusumu - agiz kokusunun yok edilisi gibi gibi sadece problem tespit ve tedavi etmekte , burada en büyük problem önce tespitin agiz kokusu sorununun kaynaginin %99 üzerinde tespit edilememsi insanlar 2 lemde kaliyor ya surada ya burada diyor bilemiyor bilemeyince sorunu için çözüme nasil gidebilir degil mi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2018 Saat 15:48
Arkadaslar tükürük bezi biyopsisi yapilmisti bana sonucu çikti, doktora göstermedim henüz ama tükürük bezinde enfeksiyon anlamina gelen birseyler yaziyor, sonucu burda paylasmak istiyorum ancak mesaja nereden fotograf ekleniyor bulamadim, bilen varsa söylesin sonuç fotografini ekleyebilirim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2018 Saat 09:38
Orjinalini yazan: nisaluce

Arkadaslar tükürük bezi biyopsisi yapilmisti bana sonucu çikti, doktora göstermedim henüz ama tükürük bezinde enfeksiyon anlamina gelen birseyler yaziyor, sonucu burda paylasmak istiyorum ancak mesaja nereden fotograf ekleniyor bulamadim, bilen varsa söylesin sonuç fotografini ekleyebilirim

Tükrük bezinden biyopsi mi???
O neden yapildi?
Raporu klavyeden yazarak yollayin
-M
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2018 Saat 19:36
Hocam, Kendimi bildim bileli günde 4-5 litre su içerim, gözlerime kum kaçmis gibi batma olur, agzim siddetli olmasa da kurur tukurugum bazen az ve koyu kivamli olur, gözlerim, burnum, özellikle bogazim çok kurur.
Göz doktorlari bende otoimmün hastaliklardan olan sjögren sendromu olabilecegini söylemislerdi, romatolojinin yaptigi kan tetkikleri normal çikti, Bu hastalikta kesin tani tükürük bezi biyopsisi ile konulur dedi doktor, o yüzden yapildi, anladigim kadariyla sjögren degilim, sonuç raporunda yazanlari aynen yaziyorum:

Makroskopik bulgular:
0,5x0,4x0,4 cm ölçülerinde gri beyaz renkte bir adet doku parçasidir.

Yapilan özel ve immünhistokimyasal boyalar:
CD4(+),CD3(+),CD20(-)

Tani:minör tükürük bezi
Insizyonel biyopsi:sialoadenit

Not:chisholm ve mason fokus skorlamasi: 1 hafif yangi(+)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2018 Saat 16:08
ne sikayetiniz vardi ki, bu biyopsi yapildi?
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2018 Saat 17:40
Gözlerimde, agzimda, burnumda, bogazimda kuruluk sikayetim oldugu için yapildi hocam, sjögren salgi bezlerinde tutulum yaparak kendini gösteriyor. Hatta burnumun kurulugu o kadar fazlaki beni derin uykumdan uyandiriyor. Bu haftaiçi doktora gidecegim, doktorun yorumunu tekrar paylasirim. Belki buradaki insanlara bir sekilde farkli bir yaklasimin faydasi olabilir, bir umut..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu