Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Sirke + Su Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Scorpio
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Scorpio Cevaplabullet Konu: Sirke + Su
    Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2012 Saat 21:03
Merhabalar,
Daha önce de yazmistim problemlerimi, tekrar paylasayim. Agiz kokusu sürekli oluyordu, dilimin üstü beyaz-sari tabaka ile kapliydi genellikle (hos hala gitmedi o tabaka), bilek yalayinca kötü koku geliyordu.
Dislerimi günde iki ya da üç kez firçalamaya basladim çinkolu macunla, dil firçasiyla da dilimi firçaliyordum alkolsüz agiz bakim suyu ve dis ipi de kullaniyordum. Bunlar agiz kokumu azaltti fakat pek geçirmemisti.
Birkaç gün önce kahvalti yapip dis firçaladiktan sonra bi su bardagi suya bi yemek kasigi elma sirkesi katip içtim. Ve agzimdaki kötü tat yok oldu. Aksama kadar koku hissetmedim bilek yaladim yakinlarima sordum, elime hohladim koku yoktu.
Bunu artik her gün iki kere yapiyorum, çinkolu karbonatli sakiz da çigniyorum çok iyi geldiler.
%100 geçmediyse de %90 geçti diyebilirim.
Çok merak ediyorum, sirkenin ne özelligi var da bunu yapti.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2012 Saat 14:27
sirke olarak hangisini kullaniyosun elma, üzüm vb.
IP
berataydin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı berataydin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2012 Saat 20:28
Orjinalini yazan: afaf

sirke olarak hangisini kullaniyosun elma, üzüm vb.

buraya bak: sirke ile gargara yapilisi
IP
joker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 9
Alıntı joker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 08:26
bu yazıyı okuduktan sonra sirkeli suyu bende denedim. gercekten etkisini gördüm. agız temizliginizi güzelce yaptıktan sonra veya once deneyin faydasını göreceksiniz. hemde doğal.

teşekkürler Scorpio
IP
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2013 Saat 07:45
Sirkeli suyu içince gerçekten faydasını gördüm ve de sorun mide kaynaklı mı diye düşündüm. Daha sonra sek sirkeyle gargara yaptım ve yine faydasını gördüm. Midemde hiç bir sorun olmadığını yıllar once yaptırdığım testlerde söylemişlerdi zaten sorun ne yaparsam yapayım dilimin üstünden kaybolmayan o tabakadan kaynaklanıyor. Peki dilimi dişimi günde 4 defa fırçalamama ragmen o tabaka neden oluşuyor bir türlü anlayamadım.
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 55
Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2013 Saat 12:40
Orjinalini yazan: doksaniki

Sirkeli suyu içince gerçekten faydasını gördüm ve de sorun mide kaynaklı mı diye düşündüm. Daha sonra sek sirkeyle gargara yaptım ve yine faydasını gördüm. Midemde hiç bir sorun olmadığını yıllar once yaptırdığım testlerde söylemişlerdi zaten sorun ne yaparsam yapayım dilimin üstünden kaybolmayan o tabakadan kaynaklanıyor. Peki dilimi dişimi günde 4 defa fırçalamama ragmen o tabaka neden oluşuyor bir türlü anlayamadım.

Aynı sorun bendede var dilimi dışarı çıkarınca resmen koku yayılıyor
IP
şifa
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı şifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2013 Saat 03:56
Evet sirkeli suyu biraz önce bende denedim. Nidazol ile aynı etkiyi yapıyor. Tek bir farkla, doğal ve zararsız bir çözüm. Gerçi sirkenin uzun süre kullanımı mideye zarar verebilir ama sadece gargara ile de bu sorunu çözebiliriz. Ve forumu takip ettiğim kadarıyla bize iyi gelen iki mucize nidazol ve sirkeli su. Ama hepimizin sorunun kaynağı muhtemelen farklı. Ve hepimizin dilinde de bir türlü gitmeyen sarı bir tabaka. Bu tabakaya neden olan şey sadece kbb yada midede ki iltihap mı? Eğer öyleyse kbb ve mide de bu kadar tetkik yapıldığı halde neden hala sorun çözülemiyor? Ya da illa kbb yada mide olmak zorunda değil. Vücudumuzun her hangi bir yerinde ki iltihapta etkili oluyor ve biz bu iltihabın kaynağını bulamadığımız için kurtulamıyoruz bir türlü.
IP
Kelebek
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı Kelebek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2013 Saat 09:53
sirkeli su cidden işe yarıyor ben de denedim benimkinin kaynağı bademcik.
arkadaşlar bir diş hekimi olarak size öneriyorum en başta hiçbir şey yapmadıysanız bir diş hekimine görünün protezinizin altına besin birikmiş olabilir (köprü veya kuron protezi), diş taşları olabilir, sizin fark edemediğiniz arayüz çürükleri olabilir öncelikle diş hekimine gidip genel bir ağız muayenesi olun onlar size zaten önerirler ne yapacağınızı.
eğer bunlar fayda etmezse ilk olarak kbb'ye gidin kokunun diş haricinde %80i kbb kaynaklı olur. okuduğum kadarıyla ortakulak ilhtihabı veya bademcik( ki bende bademcik sorunu var) taşı olabilir. eğer bunlar da değilse (ama hemen emin olmayın çünkü birçok hekim sorunun koku olduğunu duyunca ciddiye almıyorlar, araştırma hastanelerine gitmeye çalışın) midenize baktırın. bademciklerden şüpheleniyorsanız elinize bir fener alın ve iyice ağzınızı açarak bakın bademciklerinizin üstünde yarık var mı var ise muhtemelen içlerinde magma denilen bademcik taşları vardır ve çok kötü koku yapar. şimdilik söyleyeceklerim bu kadar umarım herkesin sorunu çözülür sirkeli tuzlu suyu mutlaka deneyin içmek sorunda değilsiniz gargara yapın iyi günler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2013 Saat 11:13
Orjinalini yazan: Kelebek

arkadaşlar bir diş hekimi olarak size öneriyorum en başta hiçbir şey yapmadıysanız bir diş hekimine görünün protezinizin altına besin birikmiş olabilir

Siz diş hekimi misiniz?
-M
IP
Kelebek
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Kelebek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2013 Saat 12:00
sayılırım 5. sınıfta okuyorum sitenizi çok faydalı buldum benim sorunum dişlerimde değil bademciğimde ama tebrik ederim böyle bir site açarak çok önemli bir konuya parmak basmışsınız.
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2013 Saat 06:18
Bende denedim gercekten farkedilir bir azalma oldu,acaba hergun sirekeli su icmek ya da gargara yapmak yerine kaynagini bulabilirmiyiz?
IP
adem
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı adem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mayis-2013 Saat 23:37
arkadaslar
aç karnina sicak suya karistirilmis limon suyuda çok ise yariyor
IP
adem
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı adem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mayis-2013 Saat 00:12
arkadaslar
bendeki sorunun, sindirim sistemi kaynakli olduguna yüzde yüz eminim .
uzun denemelerden sonra söyle bir sey kesfettim.(tabi esimin yardimiyla)
ekmegi ve tatliyi,sekerli her seyi,galeta hariç her türlü hamur isini,çay kahve ,kola ve fantayi tamamen kestim ve gene yatmadan önceki 4-5 saat yemegi kestim .
Bu düzeni 10-15 gün uygulamayi basardigim dönemlerde kokudan tamamen kurtuldum.
artik tamam deyip normal yeme içmeye döndügümde, sorun tekrarlandi.
IP
Cansu008
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Cansu008 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2014 Saat 17:43
cidden arkadastaki etkiler bende de oldu.Gün içinde agzimin tadi degisiyor böyle kokuyormus gibi geliyordu hatta bilek yalayinca filan kokuyordu yani.agiz kaynakli olduguna emindim çünkü dil kökü sari gibiydi koku kaynagi orasiydi besbelli. Biraz arastirdim candida mantariydi çünkü bu mantar aynen dil kökü sari ve agiz kokusu yaparmis. pamukçuk denilen küçük yaralara neden olurmus ki bende fazla çikar. Sagliksiz beslenme asiri seker çikolata kahve tüketimi sonucu ortaya çikarmis aynen benim yani.Neyse sonuç olarak bu mantarin olup olmadigina dair tükürük testi var bir bardaga tükürdügünüzde tükürük yüzeyde kaliyorsa saglikli eger yavas bi sekilde bardagin altina iniyorsa(Igrenç) mantar var demek. Bunu da yaptim ve mantarin varligi kesinlesti. Sonra düsündüm bu mantar vajinada da olabiliyormus hatta vajinaya elma sirkesi tampon filan yapiyorlarmis bende biraz su biraz sirke agzimi gargara yapar sekilde çalkaladim ve cidden arkadasin dedigi gibi koku hiç hissetmedim ve 1 sa sonra filan o testi yaptim tükürük suyun üzerindeydi.SIrkenin nasil bir özelligi ise mantari yok ediyor demek ki. Bence bunu herün 1 kez uygulayip beslenmeye filan dikkat edlirse belli bi süre sonra hiç yapilmaya gerek bile kalmaz. Kisaca her sey beslenmeye ve hijyene bagli.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu