Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Agız kokusu testi ( Halitosis ) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
joker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 9
Alıntı joker Cevaplabullet Konu: Agız kokusu testi ( Halitosis )
    Gönderim Zamanı: 20-Mart-2013 Saat 07:44
Arkadaslar İstanbulda bu testi yapan Devlet Hastaneleri varmı biliyor musunuz ? Varsa fiyatı nedir ?

Dişlerimde hicbir sorun yok. Tedaviye bu testten başlamak mantıklı geldi.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese acil şifalar
IP
coqnfechn
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 55
Alıntı coqnfechn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 06:30
devlet hastanelerinin koku testi yaptığını sanmıyorum
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 06:33
devlet hastanesinde yoktur adamlar takmıyor birde testmi yapacaklar, dentistanbul hastanesinde var 100 tl
IP
joker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı joker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 08:13
yardımlarınız için teşekkürler öncelikle .

Yok sanırım bende araştırdım ama malesef yapan biryer bulamadım. ben midemden süpheleniyorum ilk etapta. devamlı bir yanma var yemek yesemde yemesemde . sanırım reflü var. bakalım yarın randevu aldım sabah doktora gidicem. gelişmeleri yazarım herkese allah şifa versin

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 13:06
"Devlet hastanelerinde yoktur." diye kestirip atmamak lazım. Araştırma hastanelerinde veya özellikle üniversite hastanelerinde olabilir.

Ben de çoktandır devlet hastanelerine gitmiyordum, yeni yeni gitmeye başladım. Gerçekten çok değişmiş. Bir kere doktorlar daha ilgili, ortam daha temiz. Bilen bilir Adana'da bir Numune hastanesi vardı, önünden geçtiğimde içimi sıkıntı basardı. Yeni taşınan yerine gittim, sanki otel gibi çok lüks bir yer. Doktor da gayet kibar, ilgili biriydi.

Joker; dişe, KBB'ye gittin mi bilmiyorum. Umarım önce onlara gitmişsindir. Mide kaynaklı ağız kokusu %1 deniyor. Burada sürekli dahiliyeden - gastrodan bahsetmemizin nedeni ağız içinde, KBB'de bir sorun bulamamış olmamız. Diş hekimiyle veya KBB uzmanıyla sorununu çözen çok kişi vardır. Senin sorunun da ağız içi kaynaklı olabilir.

Test yaptırman da şart değil ki ağız kokun varsa iyi bir diş hekimi sana yol gösterir.
IP
joker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı joker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 14:01
dişçiye gittim dişlerimin çok saglıklı oldugunu söyledi. hatta onada sordum kokudan rahatsız oldugumu oda mide - kbb - özellikle orta kulak - böbrek ve karacigerle alakalı olabilicegini söyledi.

bende ilk olarak midemdeki yanma geldi aklıma. ondan ötürü olabiliceğini düşündüğüm için ilk olarak mideden başlamak istedim.

Kbb kısmına ikinci etapta gitmeyi düşünüyorum.
Hep destek , tam destek...
IP
joker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı joker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 14:09
Orjinalini yazan: adanali

Test yaptırman da şart değil ki ağız kokun varsa iyi bir diş hekimi sana yol gösterir.

Bu testin amacı kokunun kaynagını bulmak degil mi peki ? Mide mi yoksa başka birşey mi onu söylemiyormu bu test ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2013 Saat 21:58
Orjinalini yazan: joker

Bu testin amacı kokunun kaynagını bulmak degil mi peki ? Mide mi yoksa başka birşey mi onu söylemiyormu bu test ?

Hayır söylemiyor. Seviyesini tespit ediyor.
IP
joker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı joker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2013 Saat 07:51
Teşekkurler hocam
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2013 Saat 10:11
Joker, böbrek - karaciğer hastalıklarında farklı kokular oluşuyordu. İnternette araştırırsan bulursun. Aseton kokusu vs şeklinde tarif ediliyor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2013 Saat 12:34
Size aseton hakkında bilgi vereyim mi?

Nefeste bulunabilen bütün gazların listesini yaptım. Her birisinin normal konsantrasyonları ve sebebini tablo halinde gösterdim. Hangi gazın ne anlama geldiği aşağı yukarı bellidir.

Aseton tek başına nefese gelmez. 3 gaz ayni anda gelir.

1- Beta hidroksi butirik asit
2- Aseton
3- Asetoasetat

Bu üç gaza birden keton cisimi ismi verilir. Birbirlerine dönüşebilirler. Keton cisimi vücutta karbonhidratın yanmaya başladığı, enerji olarak depodaki karbonhidratların kullanıldığını gösterir. Kadınlarda yumurtlama ve kanama günlerinde görülür. Zayıflama diyeti alanlarda, oruç tutanlarda ve her türlü açlık durumunda ortaya çıkar. Ağıza bir parça şeker atınca derhal kaybolur. Şeker hastalarında şeker normal seviyelerde ise nefeste görülmez. Alkol almışlarda, günler sonrasına kadar nefese gelebilir. Çünkü alkollerden hidrojen koparınca aseton oluşur. Birey eforlanınca bu gazlar kaybolmaz. Miktarı artar veya atılım süresi uzarsa (maruz kalma uzarsa) göz yanması yapar. Açlıkta nefeste bulunması hastalık değildir. Bu gaz Halimeter'i şaşırtır yanlış pozitif ölçmeler yaptırtır.
-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu