|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Ağızda yapışkanlık Midede sürekli açlık | |
Yazar | Mesaj |
ormes
Üye Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: Ystanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
Konu: Ağızda yapışkanlık Midede sürekli açlık Gönderim Zamanı: 21-Ağustos-2013 Saat 11:38 |
Merhabalar uzun süredir tatildeydim forumumuza giremiyordum ilk müsait zamanımda girdim.
Öncelikle burnumda deviasyon ve her iki orta konkada büyüme var. Şikayetlerim son günlerde artmaya başladı ağız kokum ve sanırım bu nefes kokusuda olabilir sabahları ve gün içinde özellikle normal insanlarınki gibi değil çok yoğun beyaz pas var. Dişlerimi ve dilimi fırçaladıktan sonra koku 15 dakika minimuma iniyor ama sonrasında yavaş yavaş tekrar oluşmaya başlıyor. Midemde sürekli bir acıkma hissi var yanmada çok sık olmaya başladı sabahları sanki ağzıma iltihap akıyormuş gibi hissediyorum. Tıka basa yemek yediğimde ise koku çok azalıyor nedenini anlamış değilim. Deniz veya havuzdan sonrada dildeki pasta kokumda minimuma iniyor ve şöylede birşey var zaman zaman geçiyor mesela ayda 1 hafta dikkat edersek çok az oluyor. Geçen diş macunumu değiştirdim daha öncede aynısı olmuştu koku yine azalmıştı ama tekrar eski haline geldi bilmiyorum kafam karışık. Sizce neden olabilir ne yapmam gerekir ? yardımlarınız için teşekkür ederim |
|
ormes
Üye Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: Ystanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
Gönderim Zamanı: 21-Ağustos-2013 Saat 11:39 |
Ağzıma iltihap akıyor buda dişlerime yapışıyor gibi hissediyorum ve yavaş yavaş ağzım yapış yapış oluyor :(
|
|
nyse_o
Üye Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Gönderim Zamanı: 21-Ağustos-2013 Saat 12:34 |
Şu saydıkların çoğu insanda var bu sayfada. ŞEKERİ HAMURU kolayı meyve suyularını çıkartdığında muhtemelen dilindeki beyazlıke gidicektir. Ama koku gitmeyecek büyük ihtimalle. Burun ameliyatı olucam hala da olunca bilgilendiririm seni. Miden yanıyosa endoskopi yaptırabilirsin öncelikle.
|
|
sifa
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
Gönderim Zamanı: 21-Ağustos-2013 Saat 14:08 |
Midede yanma hissi var demişsin ağzına iltihap değilde acı su geliyor olabilir mi?? Belki mideden gelirken akıntıyla karşılaşıyor ve ağza yapışkan koyu kıvamlı olarak geliyor. Boğazında falanda bir acı hissediyorsan bu iltihap geldikten sonra bence reflü olabilir. Miden de iltihaplanmış olabilir. Endoskopi yaptırdın mı hiç?? yaptırırsan kesin çözüm alırsın.
|
|
ormes
Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2013 Saat 15:42 |
sizlerinde tıka basa yediğinizde ağız kokunuzda büyük oranda azalma oluyormu ?
|
|
Helicobacter
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2013 Saat 00:13 |
aynı sorun halen bende de var. sorunun mide kaynaklı olduğunu düşünüp, nefes üre testi arkasından endoskopi yaptırdım. testte helicobacter çıktı. ilaçları kullandım, arkasından bir test daha yaptırdım. sonuç, temiz. forumdaki arkadaşların yönlendirmeleriyle sinüs tomografisi çektirdim, burunda kemik eğriliği çıktı. kışa doğru ameliyat olmayı düşünüyorum. bakalım sonuç ne olacak?!
|
|
compor
Üye Kayıt Tarihi: 14-Kasım-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2013 Saat 10:05 |
Ben de aynı durumda sayılırım. Endoskopi yaptırdım, helikobakter çıktı tedavi oldum. Birkaç ay içinde septoplasti olacağım ancak ppi kullanmama rağmen sabahları boğaz yanması devam ediyor. Tahminlerime göre septoplasti sonrası nazal koku gitse bile mide kaynaklı koku devam edecek. Her gece yemek borusunun mide asidiyle tahriş olması ilerde kansere yol açabilecek bir olay. 10 sene ağız kokusuyla yaşa, sosyal hayatın bitsin, ömrünü bundan kurtulmaya ada sonra tam kurtulmuşken 2-3 sene sonra kanser ol. Yani demek istediğim kronik reflünüz varsa buna da bir çözüm bulmak lazım.
|
|
nyse_o
Üye Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2013 Saat 10:23 |
devisyon ameliyatı oldum dün bakalım ne olacak şuanda tampon var bir hafta sonra çıkçak ilaç kullanıyorum şuanda içinde antibitiyotikte var tabi etkisi olup olmADIĞINI 2-3 ay içersinde anlarım gibime geliyo. ZATEN KOKU GİTMESEDE EN AZINDAN HER TOMOGRAFİDE BU RAHATSIZLARIM ÇIKIYODU EN AZINDAN AKLIMDA KALMAZ BELKİ BURNUM AKMAYA BAŞLAR BU BİLE BENİ SEVİNDİRİR.
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2013 Saat 14:12 |
Geçmiş olsun.
2 aydan önce her hangi bir karar vermemek gerekir. |
|
king
Üye Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2013 Saat 17:09 |
o tamponun verdiği eziyet çok kötü oluyor kardeşim ya [object HTMLImageElement] tompan silikon mu pamuk mu? |
|
nyse_o
Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2013 Saat 19:13 |
ÖNCELİKLE ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM HOCAM. TAMPON BURNUMUN İÇİNDE SİLİKON OLMASI LAZIM. EN ZOR GERÇEKTEN BU ZAMANLAR. EN RAHAT ZAMANDA HERHALDE AMELİYAT OLDUĞUN ANDIR. SADECE NARKOZ ZAMANINI HATIRLIYORUM. 3 SAAT SONRA ADIMI SÖYLEYEN BİRİ BAŞIMDA HERŞEY OLMUŞ BİTMİŞ. TABİ BU ZAMANA KADAR SERUM YEMEMİŞ BİRİ OLARAK ÖNLÜKLE SENİ SEDYEYLE AMELİYAT MASASINA GÖTÜRÜYORLAR ORASI BİRAZ GERİCİ OLUYO. ŞUANDA BURNUM KANIYOR ARA ARA. AMA İYİYİM GEZİYORUM. HATTA AMELİYAT OLDUKTAN 4 SAAT SONRA KAFETERYADA OTURDUM. BAKALIM TAMPON ÇIKTIKTAN SONRA ANTİBİTİYOTİKLERİN ETKİSİ BİTTİKTEN SONRA NE HALDEYİM. BUNU AĞIZKOKSUNDAN BİR KURTULUŞ OLARAK GÖRMÜYORUM. SADECE BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUM. EĞER OLURDA AĞIZKOKSUNDA BİR AZALMA MEYDANA GELİRSE HERHALDE DÜNYANIN EN MUTLUSU BEN OLURUM. KENDİMİ KURMUYORUM OYÜZDEN.BENİM BURNUMDA ET VE DEVİSYON VARDI. İKİSİ BİR ARADA OLDU BAKALIM. GELİŞMELERİ TEKRAR YAZARIM SİZLERE.
|
|
Helicobacter
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2013 Saat 00:00 |
sanırım et ve deviasyon problemleri ben de var. peki bu operasyon dil pasına etki eder mi? sorduğum 2 doktor, dil pasının sigaradan kaynaklandığını söylediler ama fizyolojik bi sorundan bahsetmediler.
|
|
nyse_o
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2013 Saat 11:02 |
HELİCOBACTER DİL PASINA ETKİ EDİP ETMEDĞİNE ANCAK 2-3 AY SONRA SÖYLEYEBİLİRİM.ŞEKERLİ ÜRÜNLERİ BIRAKIP KOLA HAMUR İŞLERİ ŞEKERLİ ÇAY MEYVE SUYULARI ŞEKERLER ÇİKOLATA VS. BUNLARI BİR HAFTA BIRAK BAKALIM GİDİCEK Mİ SENDE
|
|
sifa
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2013 Saat 13:52 |
NYSE_O çok geçmiş olsun. 2-3 Aya senden güzel haberle duyarız inşaAllah. Ama dediğin gibi koku geçmese de bu senin için önemli bir adım en azından bu hastalığı elemiş olacaksın. Allah yardımcın olsun, en kısa zamanda iyileşirsin umarım.
|
|
Helicobacter
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2013 Saat 17:37 |
neyse_o; ben onları bıraksam bile, onlar beni bırakmaz :)
|
|
nyse_o
Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2013 Saat 23:20 |
teşekkür ederim iyi dileklerin için şifa. helicobacter güldürdün beni:)lakin bir hafta dene bence sonra gene yersin en azından etki edicekmi görürsün.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|