|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: iç organlardan kaynaklanan koku | |
Yazar | Mesaj | |
nurka
Üye Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
Konu: iç organlardan kaynaklanan koku Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2013 Saat 22:19 |
|
s.a arkadaslar bayadir foruma takilamiyorum sonuçta disarda hayat devam ediyor üni falan okuyorz normal insan gibi yasamaya devam ama bir kusurla yasiyoruz iste...
neyse yillardir bu agiz kokusu lanetine bende sizin gibi çare bulmaya çalisiyorum herhalde buldum gibi bise emin konusmak istemiyorum ama bi açiklama yapicam belki etkili olur. simdi ben dis doktoruna gittigimde bana 2 sey söyledi ya disten kaynaklaniyor ya da içerden kaynaklaniyor diye bana dis için gargara ve bir ilaç verdi. iç organlardan kaynaklanabilir diye de NIDAZOL ilacini verdi.sonra ben bunlari sira sira kullandim önce gagaralari kullandim fakat geçmedi.sonra NIDAZOL denen mucizevi ilaci kullandim koku falan kalmadi mutluluktan uçtum resmen arkadaslar ortamlara falan girdim milletle iç içe olmaya basladim tabi bunlar 15 gün sürdü ilacin etkisi geçti koku tekrar geldi.simdi ben bunu niye anlattim NIDAZOL ilaci neden benim agiz kokumu geçirdi diye ilaç üzerinden çok arastirma yaptim sorunumu bulmaya dogru ilerliyorum galiba nidazol ilacinin tedavilerinde bagirsaklardan akcigerlerden söz ediyor ve ben endoskopi olmaya karar verdim iç organlardan mi degil mi endoskopi sonucuma göre bakicam yakin zamanda endoskopi olcam gelismeleri aktaricam size allaha emanet olun... dip not:ya bu nidazol ilaci ayni LIMETLESS filmi gibi izleyenler bilir adam hapi aliyo degisik insan oluyo ortamlara akiyo falan hap bitiyo adam isyanlarda ayni benim durum nidazolu içiyorum koku falan yok ilaç bitiyo hayata küsüyorum :):))))) |
||
sifa
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2013 Saat 11:34 | |
Nidazol alirsin koku geçer, sonra prospektüsü okursun hemen hangi bölgelere etki ediyor diye sonra endikasyonlarini falan. Zannedersin ki iç organlardan kaynaklaniyor, endoskopi olursun gastrit, reflü çikar kaldi ki bu hastaliklar artik her 3 kisiden birinde var. Sonra emin olursun evet evet sorun mide de diye. Helipak seti kullanirsin geçmez. Ama sorunun mide de oldugunu eminsindir sonra mideye etki eden bitkisel ürünleri arastirirsin. Kudret nari gibi degisik macunlar, bitkisel çaylar vs vs. Sonra bakarsin koku yine geçmez. Yanlis bir tani koydugunu anlarsin ve tekrar kbb a geri dönersin.
Velhasil nidazol %95 imize iyi geliyor ama daha sorunu mide de tespit edipte kurtulan olmadi. Sen endoskopini ol yine yapilmasi gerekenleri yap belki sende tesiri olur ama olmazsa mide diye düsünme çünkü nidazol anaerob bakterilere etki ediyor. Ve bu bakteriler belki bogaz floranda yogunluktadir veyahut dilin arka kisminda. Allah sifa versin. Hepimiz bu çabalarimizin mükafatini alacagiz insaAllah. Bir de akLima bir sey geldi bu sorunu düsünürken. Keske dedim bi kisa film çekilse dijital platformlarda gösterilse, medyaya tasinsa da bu kokunun ne kadar zor bir durum oldugu yada en azindan hastalik oldugu anlasilsa. Doktorlar belki görür de bu geçistirdikleri durumun ne kadar ciddi bir hastalik oldugunu anlarlar, ne bileyim maddi çikarlari için bile olsa arastirirlar. Sonuçta bir doktor çiksa bize güven verse bilimsel açiklamalar yapsa söyle olur böyle olur ama eninde sonunda sorunu buluruz kurtaririz dese bütün varligimizi ayaklarina serebiliriz. Ama iste yok çünkü bir çogu bilinçsiz ve arastirma ruhu yok. |
||
nurka
Üye Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2013 Saat 17:29 | |
kardesim öyle bise yazdin ki simdi çarsamba aynisi benimde basima gelicekmis gibi hissediyorum nidazol zaten sadece mide degil üst solunum yollarina da iyi geliyor kafamda simdi deli sorular dolasmaya basladi cidden iç organlardan kaynaklanmasi çok düsük ihtimal yahu ne yapsam ne etsem simdi arada derede kaldim endoskopi olsam mi olmasam mi :SS çok düsük ihtimal ama denemeden basariya ulasamam ne yapsam bi fikir verin ?? ://
|
||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2013 Saat 14:57 | |
Reflü - gastritin agiz kokusu yapmasi konusunda degisik görüsler var. Bazi uzmanlar sadece açken koku olacagini söylüyor. Ille endoskopi olacaksaniz, mide kapakçigina özellikle baktirmak da çok faydali olur.
|
||
sifa
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2013 Saat 11:51 | |
Bence de kesinlikle endoskopi olmalisiniz. Hem baska bir hastaliginiz varsa onu da ögrenmis ve tedbir almis olursunuz. Misal benim agiz kokum geçmedi ama iyi ki de endoskopi oldum diyorum hem aklimda mideye dair bir sorun kalmadi hem de reflü baslangici çikti hiçbir belirtisi olmadigi halde bende simdi çok dikkat ediyorum reflü olmayayim diye. Eger endoskopi olmasaydim reflü basima geldikten sonra anlayacaktim ve reflü çok zor bir hastalik bir de onunla ugrasmak zorunda kalacaktim. Hiç tereddüt etmeyin hemen olun inanin hiçbir sey kaybetmezsiniz.
|
||
umutsuzVaka
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2013 Saat 19:03 | |
arkadaslar bu lanet koku bende de var ne yazik ki..bi de benim sorunum kendi agiz kokumu hiç bir sekilde hissetmiyorum..Arkadaslarin yanlarinda onlarin hal ve tavirlarindan anliyorum ancak..lütfen hiç kimse bana sen agzin kokuyormus gibi hissediyorsun demesin,ben bu illetle kendimi bildim bileli savasiyorum..kaç sefer disçiye gittim sorun yok dedi,kkb ye gittim sorun yok dedi ,3 kere endoskopi oldum ciddi bir sorunun yok dediler...agzim sanki diski gibi yellenme kokusu gibi kokuyor..bu konuyla alakali onlarca doktora gittim hiç birinden fayda görmedim.hiç birini kendine hayri yok...bunca yil ugrasmamim sonucunu ben kendim teshis koydum..muhtemelen bagirsaklarla mide arasindaki kapakçik açik kaliyor ve bagirsaklardaki koku direk nefes seklinde disariya çikiyor...gerçekten çok sikintili bir durum özellikle kis aylarinda yaz aylarinda yine bir sekilde idare edilebiliyor ama kisin halin berbat oluyor..bu kokudan ancak ameliyatla kurtulabilirim diye düsünüyorum.. hocam bu konudaki fikirleriniz nelerdir ..?
|
||
nyse_o
Üye Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2013 Saat 22:23 | |
kardesim flagly nidazol gibi ilaçlar kullandin mi yada oksijenli su yada pharmol zn bunlardan bir tanesini kullandiysan etki etkimi. bu kapakçigin açik olmasindan süpheleniyorsun. bunu bende düsünüyorum. ama düsünmek istemiyorum birde. bunu en sona biraktim. bir sekilde adimlar atiyorum yavastan. burun ameliyati oldum beklemekteyim bunun yaninda bitkisel bir çay yaptim bugün 1 ay kullanicam bir etki ederse burda paylasirim. pek umudum yok ama. birde akciger böbrek ve bagirsak kurdu parazitlerine yönelicem bakalim. karamsar olma birgün iyilesicez kardesim. artik yazerken agliyorum ellerim titriyo inanmak istiyorum. sinirlerim bosaldi resmen suan
|
||
hasta31
Üye Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2017 Saat 17:36 | |
5 6 sene önce en az 5 6 kere mide agrimasindan hastanelik olmusumdur...
Buna baģli olarak agiz kokusu olusmaya baslamis olabilir mi? Kokuyu da yaklasik 5 6 senedir çekiyorum.. 16 yasindayim. Bazen hala ara ara nedensiz agriyor zamansiz olarak. Hocam yorumunuzu beklerim.. Saygilarimla |
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
Reisbey233
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 28-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2018 Saat 10:29 | |
Arkadaslar bunun tek bir cozumu var intihar baska kurtulus yok gitmedigim diktor kullanmadigin ilac kalmadi hem kimyasal hem bitkisel gargara desen bitkisel cay desen bal desen pekmez yogurt probiyorik vitamin en etkili antibiyotik yok caresi yok ve ben evlenemiyorum bunun yuzunden lanet olsun allahim canimi alda kurtulayim yoksa ben kendi canimi alacagim
|
||
Allahimyardimet
|
||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2018 Saat 08:41 | |
Murat hocam merhaba
Sitede antibiyotik kullanan arkadaslarda geçici süreligine agiz kokusu ortadan kalkinca antibiyotigin vücudun herhangi bir bölgesinde olan bakteriyi öldürebilecegini (tam olarak bu cümle olmasa da bu minvaldeydi diye hatirladim :)) bu sebeple kokunun tamamen bagirsaktan kaynaklandigini söyleyemecegimizi belirtmistiniz Peki bagirsak parazitleri için kullandigim ilaçlarin (kontil andazol gibi ayri zamanlarda kullanilmasi) agiz kokusunu 20 günlük bir süre için geçirmesi hakkinda ne düsünüyorsunuz |
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2018 Saat 13:30 | |
Kontil helmitol vesaire parazit ilacidir fakat bunlarin bir kismi imidazol grubu oldugu için yanlislikla anaerop bakterileri de öldürür. Etkisi yeterince özgün degildir. Sadece parazit öldürmekle sinirli degildir. Bu sebeple bir karsilastirma yapmaya yeterli zemin olusturacak ayirim yapilamaz.
-M |
||
marln
Üye Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2018 Saat 18:37 | |
Hocam bende nefes kokusu var gaitada parasit aramasi yaptilar ve protozoon kisti ve helmityum cikti acaba bu sebeb olurmu
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2018 Saat 21:20 | |
Bu parazitle agiz kokusuna sebep olsun veya olmasin acele tedavi olmaniz gerekir. Derhal saglik ocagina gidip size verilen ilaçlari kullaniniz |
||
Diloy
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 30-Agustos-2021 Saat 18:58 | |
Murat hocam kafayi yemek üzereyim aklimda sadece bu konu var.
Küçüklükten beri var ama hayatimi pek etkilemiyordu idare ediyordum bi sekilde sakizlarla. Son 1 yilda zamanla asiri fazlalasti. Mesela bende söyle bir sey var eskiden de böyleydi konusurken 50-60 cm mesafeden koku gitmese de öksürünce igrenç bi koku çarpardi karsimdakine yani benim içimden geliyor bu koku ama ciger röntgenlerim temiz. 1 yildir nereseyse hergün fazla alkol almaya basladim zamanla yavas yavas tepe noktasina ulasti koku durumu. Temmuz ayinda 3 haftalik grip ve gribin sonunda 2 gün boyunca kusma ve ishal durumunu yasadim ve bu koku arsa çikti. Mesela ben eskiden de alkol içtigimde bi farkli kötü kokardim. Bu olaydan sonra alkol içtigimde les kokmaya basladim yani gün içindeki kokudan ayri söylüyorum. Su 3 haftalik grip ve ishal kusma olayindan sonra idare edemiycegim noktaya geldim. 4 gündür flagyl ve largopen kullaniyorum ama anlamiyorum etki ettigini yani ben kendi kokumu alamiyorum hiçbir zaman. Ama sabahlari yine igrenç tatla uyaniyorum öyleyse bu ilaç bana etki etmemistir degil mi? Ve gün içinde de agzimin koktugu anlardaki tadi hissediyorum. Andorex gargarada bi süre ferah hissedebiliyorum sadece. Hocam karisik oldu ama kisaca öksürdügümde yayilan koku ve alkol içince asiri artan koku varsa ne düsünebiliriz bana bi fikir verebilir misiniz? (bu arada alkolü biraktim) |
||
Murat880
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2021 Saat 17:34 | |
Diloy sinüzit için beslenme düzenini degistirmen gerekiyor koku alamanin nedeni sinüzit koku alma yetisini çok azaltan bir hastalik bende alamiyordum eskiden azala Azala daha rahat aliyordum eczaneden magnezyum calcine al magnezyum sütü diye geçer bunu abartmadan 500 mg ölçüsünü bilmiyorum sen bakarsin sabahlari aç karna iç 2 saat bisey yeme biraz erken kalk büyük tuvalet için bu günde en az 1 2 kere çikman gerek yoksa olmaz onun disinda 1 hafta ekmek süt ürünleri seker et yumurta hayvansal ne varsa kes kuruyemis meyve baklagil sebze yesillik ye yesilini iyice çigne acele etme aksam yatmadan 2 3 saat önce meyve ye bakalim durumun ne olcak 1 hafta sonra ben sana garanti veriyorum sorunun büyük oranda gecicek ilk günler çok koku olur nedeni sinüzüt bogazina Akicak hizla devam et birakma
|
||
Diloy
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2021 Saat 18:53 | |
Bende sinüzit yok koku ilk problem olmaya basladiginda yani 5 sene önce falan sinüzitten kaynakli olabilir diye ameliyat olmustum baktim geçmedi (tabii o zamanlar sosyal hayatimi pek etkilemiyordu sabah les gibi kokardi hemen dis firçalardim naneli seker vs öyle idare ediyordum) dedim böyle idare edicem yapicak bir sey yok. Burnumda deviasyon var ve konka sisligi buna ragmen grip disinda burun tikanikligi yasamam ve çok iyi koku alarim. Odamdayken salondaki balkonda içilen sigaranin tam sönmedigini bile farkedebiliyorum annemi uyariyorum hep :) Murat hocanin bi yazisini görmüstüm çok mantikli geldi aslinda agiz kokusu oldugu için geniz akintisi var. Benim sorunum kbb degil bagirsak buna eminim artik. 1 yil boyunca çok alkol aldim buna bagli hergün ishaldim bagirsak floram allaha emanet yavas yavas bozuldu. Geçmise dönüp bakinca naneli seker sakiz ihtiyaciminda yavas yavas daha da arttigini farkediyorum. En son 2 günlük bi ishal durumundan sonra heralde bagirsak floram son nefesini verdi :) koku inanilmaz artti. Son 2 haftadir doktorlara bi asgari ücret harcamisimdir ama düsüne düsüne sorunu kendim buldum. Bir anda bu noktaya gelmedim o yüzden bir anda düzeltemem bagirsak için probiyotik kullanmaya basladim hergün kefir içiyorum alkolü biraktim daha saglikli beslenmeye çalisiyorum hp bakteri için antibiyotik kullaniyorum umarim iyilesebilirim ya da en azindan eski halime döneyim ona bile raziyim. :( |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2021 Saat 21:02 | |
Alkol alanlar agiz kokusundan iyilesmezler.
Alkolüü terk etseler bile en erken 9-12 ay sonra iyilesme yavas yavas baslar. Belki daha uzun. |
||
Inception
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2021 Saat 21:14 | |
Alkol alanlar agiz kokusundan iyilesmezler. Alkolüü terk etseler bile en erken 9-12 ay sonra iyilesme yavas yavas baslar. Belki daha uzun. Hocam bu dediginiz hangi tip koku için geçerlidir tip 1 buna dahilmidir Neden bu kadar uzun sürüyor 9-12 ay ne oluyorda iyilesme daha erken baslamiyor. |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2021 Saat 00:25 | |
1 seneye yakin neredeyse hergün alkol aldim 5 gündür flagyl kullaniyorum koku sifir bugün test ettirdim. Ama burnumdan çok çok az geliyormus o da çok az demekki sinüslerde yerlesik o bakteri cumartesi ameliyat oluyorum antibiyotige devam ediyorum umarim iyilesirim. Konu alkolle alakali degil bence alkol kokuyu çok daha arttiriyor sadece kullandigin sürece. |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2021 Saat 21:06 | |
Alkol Tip 1,4 ten sorumludur. Sindirim kanali mikrobiyotasi, karaciger çevresindeki yag dokusu, bagirsakta hasar gören membranlar yaklasik 1 yil içinde kendisini toplayabilir. Yas ve alkol alim sikligi bu süreyi uzatabilir. Iki kisi agiz kokusundan iyilesmeyi hak etmez. Bunlardan birincisi alkol alan sahistir. |
||
nicksizz4
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2021 Saat 21:20 | |
Ikincisi kimdir
|
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2021 Saat 22:43 | |
Haketmezden kastiniz nedir hocam? Bu yaklasiminiz alkol için olan "dini" sebeplere dayandirdiginiz bir tepki mi yoksa alkolün iyilesmeyi mümkün kilmadigi bilindigi halde alkol almaya devam ettigi için mi? Bu konuyu biraz açarsaniz kendimi hakarete ugramis hissetmem zira alkol aldigimi belirten üye sadece benim. |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2021 Saat 20:59 | |
Alkolün iyilesmeyi neden engelledigi yazimin içerisinde belirttim. Aynen söyle yazdim: "Alkol Tip 1,4 ten sorumludur. Sindirim kanali mikrobiyotasi, karaciger çevresindeki yag dokusu, bagirsakta hasar gören membranlar ....." Buradaki sayisiz insan genele veya bana özelden alkol aldigini beyan etti. Ne sizi alkolizm ile itham ettim, ne de islami unsurlari telkin ettim. Siz bunlari zihninizde "iç sesiniz" olarak olusturmus olabilirsiniz. |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|