Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: DIL ARKASI BEYAZLIK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
MMMM
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı MMMM Cevaplabullet Konu: DIL ARKASI BEYAZLIK
    Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2013 Saat 14:18
Dil arkasi beyazlik hakkinda bir soru sormak istiyorum.

Dil arkasi beyazlik varsa kesinlikle kokacak diye bir kaide yok ama büyük ihtimal koku olur mu ?

Yani dil arkasinda beyazlik varsa %70 agiz kokusu problemi var diyebilir miyiz?
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2013 Saat 11:20
BENCE DIYEMEYIZ. ASLINDA BIZ SÜREKLI ARASTIRMA IÇERSINDE OLDUGUMUZ IÇIN BIRSEYLER BULUYORUZ. MESALA TOMOGRAFI ÇEKTIRIYORUZ BURUN DEVISYON VE KONKA ÇIKIYOR. HALBUKI ÇOGU INSAN TOMOGRAFI ÇEKTIRSE ÇOGUNDA ÇIKAÇAKTIR. BENIM SÜLALEMDE BURUNDAN DEVISYON NEDENIYLE AMELIYAT OLAN ÇOK KISI VAR. AMA AGIZLARI KOKMUYOR.
IP
ölümcül
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı ölümcül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2013 Saat 19:26
Arkadaslar özellikle bu kokuyla yeni tanisanlar veya sorununun dilinde oldugunu düsününenler için yaziyorum.
Ben iki senedir bu konuyla ugrasiyorum. Bu iki senenin bir senesini koku kesinlikle dilimden kaynaklaniyor diyerek geçirdim.Kokumun dilimden geldigini düsünmemi saglayan tezler vardi çünkü.Bende hrkes gibi "dilimi firçaladigim zaman koku %90 kayboluyor", "parmagimi bogzima sürttügümde parmagim çok kötü kokuyor" diyordum. Elimden gelen bütün saçma seyleri yaptim. Dilime tuz bastim, Aktarcidan aldigim degisik bitkileri islatip dilimde beklettim,3 tane naneli sakizi dilime yapistirip uyudum vs... Murat Hocanin "Pharmol Zn"sine kavusana kadar bunlari yaptim.
Bu ikinci senemde kokunun dilimden kaynaklanmadigini anladim.(dilimde hala koku olmasina ragmen). Dilde koku olma olayini kendimce söyle açiklayayim: Bu kötü koku yapan gazlar (midede,burunda,akcigerde vs.)nefesle birlikte agizdan disari atiliyor. Sürekli gelen bu gazlar, oldukça pürüzlü bir yüzeyi bulunan dile tutunup yerlesiyorlar. buda dilde koku yapiyor. Dolayisiyla nefesinde koku olan herkesin dilindede koku oluyor. Bogazda biriken o gazlari, sekerli seyler, peynir, çay vs. azdirdigi için, bu gidalar hepimize zararli geliyor. Önemli olan kaynagi bulmak. Bunun içinde ilgili doktorlar gerek. Bu yazdiklarima ragmen koku dilimde diye tutturoyorsan (benim gibi )Pharmol Zn kullan, dilindeki kokuyu geçirecektir ama gerçek koku devam edecektir. Hepinize acil sifalar.
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2013 Saat 11:57
ölümcül yazinizi çok begendim. sizin bu sitede daha aktif olmaniz bizim içinde sizin içinde daha iyi olacaktir. sürekli birseyler yapmaya çalismaniz çok güzel. sizden bir ricam olucak murat hocanin bir test yapalim adli baslikta tükürük için bir test var ona katilirmisiniz. katilim çok azda burdan çikabilecek sonuçlar bizim için çok önemli. birde sizdede agiz kurulugu varmi? belirtileri Agiz Kurulugu Rahatsizligim Oldugunu Nasil Anlayabilirim?
Herkes zaman zaman agzinda kuruluk hissedebilir. Bu his kaybolmuyorsa, tükürük üretiminde bir problem olabilir. Agiz kurulugu semptomlari sunlari içerir:

Agizda, yapiskanlik ve kuruluk hissi
    Yutkunma güçlügü
    Dilde yanma hissi
    Bogaz kurulugu
    Dudaklarda çatlama
    Tat almada azalma veya agizda metal tadi
    Aft
    Sürekli kötü agiz kokusu
    Çigneme/konusma güçlügü
eczanelerde suni tükürük tabletleri varmis. burda 4-5 eczaneye gittim bulmadim. Agiz kurulugu nelere yol açar?

tükürügün az olmasi ciddi problemleri de beraberinde getirebilir.
    bakteri plagi ve yiyecek artiklari kolayca birikir. bu, diseti hastaliklari ve çürügü hizlandirir. tükürügün kendi basina yikama-temizleme mekanizmasi dis yüzeylerini temiz tutmaya yardimcidir.
    tükürük çürükleri önler, dis yüzeyini temizler ve asitleri nötralize eder. böylece çürük önlenir. ... gibi gibi. bol bol su içmek çözüm gibi gelmedi. bana. tez sunumumda agzim bir kurumustu inanin ölüyordm resmen. bunun üzerindede durulabilir. belki.
IP
senbence13
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı senbence13 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2017 Saat 13:32
arkadaslar agzimin üst kismi ayni böyle beyaz ve agiz kokusunun buradan geldigine eminim ne yapmam lazim?

beyazlik: https://i.hizliresim.com/qbg40D.jpg

not: rahatsiz olacak insanlar olabilecegi için resmi hizliresime yükledim
IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2017 Saat 16:56
Arkadaslar, Murat hocam merhaba. Bu kurtulmasi zor kokudan kurtulmak için bi çok sey denedim. Bi dünya muayene tahlil doktor, bitkisel kürler vs vs. Neyse artik kabul ettim ki tip 1 im. Ama sorun su ; benim dilimdeki tabaka dilimin üstünün sag ve sol kenarlarinda olusuyor. Yani bi çok kisininki gibi arkada degil. Kokunun kaynaginin burasi oldugunu da parmagimla koklayip hissediyorum. Tabi firçalama sürem uzadikça tabaka da ortalara ve arkaya dogru ilerliyor. Firçayip pharmol zn ile gargara yapiyorum. Tabaka gidiyor. Koku da 4 5 saat olmuyor. Bi sitede kenardaki tabakanin karaciger problemlerine isaret ettigi falan yaziyordu. Dogru olabilir mi. Tahlilde bisey çikmamisti. Bu koku yapan tabaka illa biseye isaret etmek zorunda mi? Bi çok kiside tabaka var ama koku yok
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2017 Saat 23:48
Murat hoca kissisel sorulara cevap vermiyor.

Dilin sag ve solu demek siz dilinizi çikarinca anlasilmaz agiz kapaliyken bafemcige denk gelen yerler. Yani bademcik tasi olusumu basliyor oda dile sirayet ediyor ilk asamada ve sonra tüm bogaza yapisiyor olusumu
Dis tasini bile tetikliyo eminim
Buda vücüt kireçlenmeye basliyo demek
Dis tasida kireç
Bademcik tasida
Gargara dis ipi fayda etmez sen temizle arkadan gelir
Önce vücüttaki kireçlenmeyi kirman gerekir
Bende de var ayni sorun kireci kirmanin en dogal yolu ise limon resmen eritiyo ama dikkatli ve kontrollu olmak gerekir
Mide rahatsizligi olan limonu yani c vitaminli asitli seyleri yiyemez dolayisiyla vücüt dengesi bozulur ve sorunlar sorunlar koku olmasa belki farkinda bile olmicaz tas olusumu var sende dikkatli olmalisin
IP
bikmis
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı bikmis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2017 Saat 21:44
Merhabalar
Uzman doktorlarimiz ne önerirler tam 2 yildir dilde beyazlik asiri agiz kokusu oluyor.daha once boyle degildi artik çok sik oluyor.2-3 ayda bir oluyor ve geçiyor.oldugu zamanda diskida hafif yumusak oluyor.sonra yine kayboluyor 2-4 ay sonra yine oluyor.
bir türlü geçmiyor ne önerirsiniz?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2017 Saat 20:44
Mnsm mrb
Limon konusunda nasil davranabilirim?
Yani nasil bir ölçü kullanmam lazim biraz bilgi verirmisin kardesim?
Çunku mantikli geldi bana ve limonu kullanmak istiyorum.
Benim koku sanirim üst solunum yollarindan.
(Belki de de oyle saniyorum) ama epey azaldi burundan nefes egzersizi yaptiktan sonra.
Yani ne kadar baska yollar bulup azaltirsam iyi.
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2017 Saat 23:40
Limon tuz karisik gargara yap
Limon suyunuda düzenli olarak iç ama bi anda yüklenme kardesim midede sikinti olabilir azar azar
Aslinda pek bi ölçü yok ama limondan zarar gelmez
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2017 Saat 16:58
Eyvallah kardesim.
Sifalar diliyorum
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2017 Saat 23:28
Mahoni bu nefes egzersizi dedigin nasil oluyor söylermisin?
IP
hile123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı hile123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2018 Saat 21:18
Her sabah dil macunu ve dil firçasi ile dilimi firçaliyorum fakat öglene dogru tekrardan dilimin arka kismi(kökü) beyaz oluyor ve oradan çok kötü koku geliyor sizce sebep nedir? 2 kere dahiliyeye gittim fakat mideden kaynakli degil dediler.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu