Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: bir ilaç da benden. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Josephine
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Konu: bir ilaç da benden.
    Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2013 Saat 00:38
Arkadaslar kullandigim sürece bana çözüm getiren bir ilaçtan bahsetmek istiyorum.

Kronik alerjik rinitim var, asi da oldum ama çözümü yok. Sürekli burun spreyi ve antihistaminik verilir bilirsiniz. Burun spreyleri hiç ise yaramiyor. Nerdeyse tüm antihistaminikleri denedim. Degismedi. Biri hariç !

Telfast isimli ilaç bana çözüm olmustur.
Fexofenadine gerçekten çok iyi bir antihistaminik türü. Geniz akintisindan muzdarip olanlar denesinler, zarari yok. Telfast 120 mg yeterli olmadi, 180 mg kullandim.
Bunu en az 15 gün , günde 1 tane kullaninca koku kaybolmaya basliyor. Çok enteresan. 5 yildir ara ara kullanarak idare ediyorum. Karacigerine zarar vermez korkma demisti doktorum.

Tek sikintisi , nonsedatif gruptan olmasina ragmen tüm antihistaminikler gibi uyutuyor biraz. Otomobil kullananlar dikkat.
IP
king
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı king Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2013 Saat 17:18
Orjinalini yazan: telfast

Arkadaslar kullandigim sürece bana çözüm getiren bir ilaçtan bahsetmek istiyorum.

Kronik alerjik rinitim var, asi da oldum ama çözümü yok. Sürekli burun spreyi ve antihistaminik verilir bilirsiniz. Burun spreyleri hiç ise yaramiyor. Nerdeyse tüm antihistaminikleri denedim. Degismedi. Biri hariç !

Fexofenadine gerçekten çok iyi bir antihistaminik türü. Geniz akintisindan muzdarip olanlar denesinler, zarari yok. Telfast 120 mg yeterli olmadi, 180 mg kullandim.
Bunu en az 15 gün , günde 1 tane kullaninca koku kaybolmaya basliyor. Çok enteresan. 5 yildir ara ara kullanarak idare ediyorum. Karacigerine zarar vermez korkma demisti doktorum.

Tek sikintisi , nonsedatif gruptan olmasina ragmen tüm antihistaminikler gibi uyutuyor biraz. Otomobil kullananlar dikkat.

hocam simdi ilacin içerisinde zaten 16 kapsül var 15 günden sonra koku azalmaya basliyor demissiniz ilk zamanlar üst üste 2-3 kutu mu kullanacagiz siz ara ara 5 yil nasil kullandiniz bu ilaci?
IP
Josephine
Üye
Üye

Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2013 Saat 23:58
Orjinalini yazan: king

Orjinalini yazan: telfast

hocam simdi ilacin içerisinde zaten 16 kapsül var 15 günden sonra koku azalmaya basliyor demissiniz ilk zamanlar üst üste 2-3 kutu mu kullanacagiz siz ara ara 5 yil nasil kullandiniz bu ilaci?

ben 30 günde 20 ilaç kullaniyorum yaklasik. 1 kutu da 20 tablet zaten, 1 ay gidiyor. Ben yillardir kullaniyorum, böbrek veya karaciger - bir zararini görmedim, ama herkeste böyle olacak diye bir sey yok, kan testleriyle kontrol ettirilebilir. Ama zararsiz bir ilaç grubudur.
IP
Josephine
Üye
Üye

Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2013 Saat 23:59
Tip 2 var bende, tip 2 için iyi geldi diyebilirim.
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Agustos-2013 Saat 16:01
Hani bu zarar verme konusunda eminmisiniz. Bende Ömür boyu kullanmaya raziyim. Ama bir ilaçin uzun süre kullanilmasi bence zaralidir. sahsi fikrim. Bu Konuda bilgisi olan paylasabilir mi
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2013 Saat 12:53
benim bogazim nedense hep soguk almisim gibi yaniyor ta genzime kadar sadece dilimin arkasi beyaz ama yklu degil genzime bakincada beyazimsi bir akinti var tum gun
IP
01adanali
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Alıntı 01adanali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2013 Saat 14:03
evian kardes seninki faranjit belirtisi gibi geliyor bana
ins öyle degildir
IP
Josephine
Üye
Üye

Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2013 Saat 21:26
Orjinalini yazan: nyse_o

Hani bu zarar verme konusunda eminmisiniz. Bende Ömür boyu kullanmaya raziyim. Ama bir ilaçin uzun süre kullanilmasi bence zaralidir. sahsi fikrim. Bu Konuda bilgisi olan paylasabilir mi

Murat hocama danisalim isterseniz. Benim tipla hiçbir alakam yok, ben de sizler gibi hastayim. Ama zarar görmedigimi kendimden biliyorum. En azindan Nidazol kullanana kadar bunu kullanmayi tercih ederim, niye antibiyotikle bagisiklik sistemimi bozayim??

Özetle, Allerjik rinit ve kronik farenjit için oldukça faydali oluyor diyebilirim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2013 Saat 08:40
Telfast'tan bahsediyoruz degil mi?
Bir kaç haftadan uzun kullanmak dogru degildir.

Telfast vücudumuzda bir enzimi engeller, baski altina alir, salgilanmasina engel olur. Telfast ile engelledimiz enzimin adi "histamin" dir.

Histamin burnumuzda ve vücudumuzun her yerinde salgiyi azaltir. Böylece burun kurur ve postnasal akinti kaybolur. Vücudun her yeri etkilenir.

Örnegin histamin bagirsagimiza lazimdir. Histamin engellenirse kabizliga egilim baslar.

Histamin beynimize lazimdir. Histamin engellenirse uyuklama ve dikkat dagilmasi baslar.

Histamin akcigerimize lazimdir, oksijen alis verisi yapan salgilarin salinmasini, bronslari mikroptan koruyan salggilarin salinmasini histamin temin eder.

Histamin gözde, cinsel organlarda, böbreklerde ve kalp kasinda gereklidir.

Telfast alarak histamin enzimini burnunuzda engellerseniz vücudunuzun her yerinde engellediniz demektir.

Bu sebeple, ömür boyu (uzun süre) antihistaminik kullanmayi çok isabetli bulmam
-M
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2013 Saat 13:01
Birde ise yarayan bir seyin kullanilmasinda sikinti olmasa...
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2013 Saat 22:03
Simdi devlet bahçeli gibi bir hesap yapicam ve size sunucam:) Çogu kisiye komik gelebilir hatta banada komik geliyor ama napalim bu halimiz bize neler yaptirmadiki. BIZE IYI gelen 3 ilaç var ben flagly kullaniyordum kimisine nidazol kimisinede telfast iyi gelmis. Burdan bir hafta 2 tane flagly içsek sonra diger hafta pharmol zn ve oksijenli su gargara tuzlu su burun spreyleriyle idare etsek. oldu bize 2 hafta diger hafta 2 tane nidazol içsek ve tekrarinda gene oksijenli su pharmol zn vs. etti bize 4 hafta. 5. hafta telfast içsek 2 tane 6. haftada gene oksijenli su vs. 6 hAFTADA 6 tane ilaç içmis olduk 42 günde 6 tane 200 le çarparsak 8400 günde 1200 ilaç yani 23 yilda 1200 ilaç içmis oluyoruz. ara verip içiyoruz. Zararlimidir Elbet zaralidir. 1 senede 2 kez hastalanan kisi 2 antibiyotik kutusu bitirse 1 senede 40 ilaç içmis oluyor. Onun toplam rakamida 920 yani çok fark yok:) Ne hesap yaptim yahu:) 2014 te iktidariz diye bagirasim geldi simdi:)))))))) E nediyosunuz arkadaslar az da gülelim. ama uygulanabilirmi sizce !
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2013 Saat 09:55
Uygulanamaz tabiki de. 2 haftada bir farkli farkli antibiyotik kullanmak akil kari degil. Kaldi ki artik bazi doktorlar, antibiyotik kullanilmasi gereken durumlarda bile antibiyotik vermiyorlar zararlarindan dolayi.

Bence bu antibiyotik isini çok darda kalmadigimiz durumlarda kullanmayalim. Mesela 5 kisi bir arabada tatile gidecegiz, o zaman kullanalim :)
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 12:26
nyse_o yaptigin hesap teorikte mükemmel görünüyor ama uygulamada bizi sagligimizdan etmesin:) Biz yine en iyisi arastirmaya devam edelim:) Evian bize umut olmali bence çok ugrasti kendisi hem de yillarca. En sonunda küçük bir umut isigi yakaladi ve tamamen kurtulacagini umuyoruz.
Ama onun disinda çok zorda kaldigimiz durumlarda mesela mehmetin dedigi gibi 5 kisi bir arabada tatile gideceksek, ya da nisan dügün gibi toplu mekanlarda, özel ve önemli is toplantilarimizda deneyebiliriz;)
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 22:53
Wallah hala beni aricaklar burun ameliyati için beklemekteyim. Ayrica gömü disim var onu halletmem lazim. pes etmek yok Elbet bulucaz. Zaten Benim ALDIGIM kOKU tükürük kokusu. oda flagly mükemmel derecede kesiyo. Bu hesap ben 1 sene içinde çok siddetli 2 kez soguk alginligi yasiyorum oyüzden antibitiyotik içmek zorunda kaldigimdan hesap etmistim. Ne bileyim hadi 23 senede kesin çare bulunur diyorum ozamana kadar bari düzgün yasiyim:) sigaram yok alkolüm yok millet hap içiyo esrar içiyor sagliklarini kendileri elinden aliyo. Ben yasam kalitemi yükseltmek için yapmak zorunda olabilirim. FOX haberi izleyin hergün ne garip ölüm haberleri oluyor. oyüzden nezaman ölcegimizde belli degil bari yasarken ölmeyeyim dedim. uygulamadim ama sogukta degilim. Sanirim uygulucam. Bu Siradada bir çare bulunursa ne mutlu bana. hala arastiriyorum bende bakalim. Burun ameliyatindan sonra baska biseye yönelcem patoloji sonucunu bekliyorum birde. ALERJI TESTIMDEde bisey çikmadi. SU KOSKACADA SITEDE TÜKÜRÜGÜ KOKAN AMA AGIZ KOKUSUNU ALAMAYAN AGZI ÇOK KURUYAN TÜKÜRÜGÜ YAPISKAN GIBI OLAN ALLAHIN BIR KULU YOK MU YAW.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2013 Saat 12:11
Tükürügüm kokuyor ama agiz kokumu çok net aliyorum ben. Agzim çok kuruyor, tükürügümde viskoz kivaminda yapiskan gibi ama ben bunun geniz akintisiyla ortak oldugunu düsünüyorum. Hepsi bende var ayrica kronik bir burun akintisi da var ama netice yok maalesef..
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2013 Saat 12:30
Sifa Murat Hocanin testini yapsana. Bende bir koku aliyorum ama çok rahatsiz edici gibi degil geliyor. Bu tükürük testini yaptiktan sonra kokan sey tükürük ve agzim sadece bu kokuyor gibi geldi. Oksijenli su tezide çürüdü Murat Hoca kanser etkisi oldugunu söylüyor. Basa döndük simdi.
IP
king
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı king Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2013 Saat 16:11
evet telfast gerçekten etkili 18 gündür kullaniyorum ilaci etkisini 14-15 gün sonra göstermeye basladi ve suan koku yok:)
IP
Josephine
Üye
Üye

Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2013 Saat 00:06
Orjinalini yazan: king

evet telfast gerçekten etkili 18 gündür kullaniyorum ilaci etkisini 14-15 gün sonra göstermeye basladi ve suan koku yok:)

çok sevindim. arada ara verin ama....tekrar yogunlasana kadar.
güzel yani, kullanmasaniz da bir süre sizi idare ediyor. sonra gene geliyor tabii..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu