Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Ağız Kokusu Şüphesi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
avaman
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı avaman Cevaplabullet Konu: Ağız Kokusu Şüphesi
    Gönderim Zamanı: 24-Kasım-2013 Saat 21:41
Öncelikle tüm forum kullanıcılarına iyi günler dilerim.

Sorum şu olacak:

Ağız kokumun olduğundan şüpheliyim. Birkaç sorum olacak

1: Dilimin arkasında pas var. Bu her insanda olur mu ve bu koku yaatır mı?
2: Bileğimi yaladığımda tükürüğümü kokluyorum ve kötü kokuyor. Ama kuruduktan sonra koklayınca koku almıyorum. Bu normal midir?

Ayrıca şüphemden dolayı 2 haftadır alkolsüz gargara kullanıyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2014 Saat 18:49
avaman,bu söylediğin iki sorunun cevabını bende merak ediyorum..
ve bende bu sorunlardan dolayı şüpheliyim kokudan. sendeki son durum nedir acaba ?
şüphelerinden kurtuldun mu? birde arkadaşlar dil pası acayip kafamı karıştırıyor, dil pası için bir çözümünüz var mı?
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2014 Saat 22:05
Dil pasina odaklanmayin. Asil nedeni bulmaya calisin. Asil nedeni bulursaniz zaten dil pasi da ortadan kalkacaktir.
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2014 Saat 19:07
kesinlilke eğer şekeri unlu yiyecekleri azalt yada yeme dil pası azalacaktır lakin koku gitmeyecektir. şifanın dediğine katılıyorum.
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2014 Saat 09:06
evet aslında asıl sebebine odaklanmak gerekir,haklısınz arkadaşlar.tavsiyeleriniz için teşekkürler..
IP
compor
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 44
Alıntı compor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2014 Saat 16:45
Benim kafamdaki soru şu: "Hayatımdaki hangi değişiklik ağız kokusuna sebep oldu?"

Bu dertten muzdarip birçok insan gibi ben de ilk başlarda sorunun H. pylori olduğunu düşündüm. İlaçları düzenli almama ve sonraki endoskopilerimde H. pylori'ye rastlanmamasına rağmen koku kesilmedi.

Kokunun başladığı zamanlarda gayet hareketsiz bir yaşantıya geçtiğimi hatırladım. İş arıyordum ve bütün günü bilgisayar başında veya yatarak geçiriyordum. Beslenmem kesinlikle düzenli değildi ve neredeyse hiç su içmiyordum. Sonrasında koku olduğunu farketmem, ilk başlarda önemsememem, diş fırçalamayla geçmeyeceğini algılamam... yani gerçekten çözüm aramaya başlayana kadar uzun bir süre geçti.

Eğer ki bu sorun tam da hareketli yaşamı (spor ve diğer aktiviteler) bırakıp durağan yaşama (spor yok, işe arabayla git gel vs.) geçtiğim zamana denk gelen bir rahatsızlık değilse, ben sorunun yaşam tarzına bağlı olarak vücutta meydana gelen değişikliklerden kaynaklandığını düşünüyorum.

Mucize bir ilaçla bu işin birkaç gün içinde çözülebileceğine pek ihtimal vermiyorum. 3 kere endoskopi oldum, birçok KBB ve gastroenteroloji uzmanına muayene oldum, bütün 20'liklerimi çektirdim, dolguları amalgamla değiştirttim, diş teli taktım, tomografiler, kan testleri, röntgenler ama koku aynen devam etti. Çünkü bu işin basit bir çözümü yok, herşey birbirine bağlı. Vücudun kendini onarabilmesi için sağlıklı bir yaşam tarzına dönüp o şekilde yaşamaya devam etmemiz gerekiyor.
IP
ölümcül
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı ölümcül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2014 Saat 12:47
Compor çok iyi bir noktaya değinmişsin. Bende yaşıtlarıma göre çok hareketsizdim. Bütün günümü bilgisayar başinda geçirirdim. Belkide vuçudda biriken toksinleri atamadığımizdan kaynaklanıyordur.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu