Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Anket Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Anket Sorusu: Muayene oldu?unuz hekim a?zynyzy koklamak isterse be dü?
Oy Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
31 [45,59%]
19 [27,94%]
18 [26,47%]
0 [0,00%]

Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Anket
    Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2013 Saat 11:45
Bazy meslekta?lar hastanyn a?zynyn koklanmasynda ysrar ediyorlar. Bu ?ekilde muayene yapylmasynyn hasta üzerinde nasyl etkisi oldu?unu bilmek için bu anketi düzenledim.

Muayene oldu?unuz hekim bir boru yakla?tyrarak veya do?rudan a?zynyza e?ilerek nefes vermenizi isterse, a?zynyzy kendi burnu ile koklarsa neler dü?ünürsünüz. ?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2013 Saat 07:46
Teknik olarak bilmem ama psikolojik olarak çok iyi bir yöntem . Hasta, doktordan net bir onay alynca en azyndan sorununun gerçekli?ini anlamy? olur. A?zyny koklamasa bile "kokunuzu alyyorum, ama rahat olun vs" ?eklinde bir yakla?ymda da bulunabilir. Ben de sorunumu doktorlara söylemeye utanyrdym , utana sykyla söyleyince de "di?lerini düzenli fyrçala" ?eklinde cevap alyrdym. ?imdi daha rahat konu?uyorum, soruyorum, fikir alyyorum.

Bu forumlaryn en faydaly yany, insan sorunu çeken bir sürü ki?iyi görünce problemini kabulleniyor, rahatça her ?eyi söylüyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2013 Saat 07:54
Bu da yeni ö?rendi?im de?i?ik bir yöntem. Tabii, bir yöntem mi bilmiyorum. Di? hastanesi, dolgu için uzak tarihe randevu verince di? eti uzmany bir di? hekimine gittim. Hem dolgu yaptyryrym, hem di? etine bakar diye dü?ündüm. Çürük di?imi gösterdim, ayryca "a?yz kokusundan ?ikayetçiyim" dedim. A?yz içine bakty, kontrol etti: " Bir çürü?ün var ama a?yz içinden kaynaklandy?yny sanmyyorum, di?lerin iyi, hepsini yaptyrmy?syn" dedi. Ben ysrar edince "?imdi anlaryz" dedi. Eline bir cihaz aldy -heralde detertraj için kullanylan cihazdy - di?lerimin üstünde gezdirdi, koku alyyor musun dedi. Almady?ymy söyledim. Demekki a?yz içinden de?il dedi.

Ben "Allah Allah nasyl olur" falan deyince bo?azyma bakty " Bo?azyn çok kötü, karnybahar gibi olmu?; Kbb uzmanyna görün" önerisinde bulundu. Onlaryn da bir sorun bulmady?yny ö?renince "Nasyl olur, hiçbir doktor bu bo?azda sorun yok diyemez" dedi.

?imdi, KBB uzmany dört be? doktora gittim, son gitti?imde özellikle a?yz kokusu için geldi?imi söyledim. Sinüs tomografisi de çekildi, doktor rapora bakty "bunlar a?yz kokusu yapmaz" dedi. ( 'Bunlar' dedi?i kronik sinüzit , burun eti falan ...)

Hadi, devletteki doktor usanmy?, yorulmu? diyelim özeldeki doktorlaryn biraz daha dikkatli olmasy gerekmez mi? Di? hekiminin gördü?ü sorunu KBB uzmany nasyl göremez, anlamak mümkün de?il.

Bu ba?lykla alakasy yok ama ekleyeyim; doktor di? etlerine masaj yapmamy önerdi, elinizle fazla bastyrmadan di?etlerinizi fyrçalady?ynyzy dü?ünün. ( Çok ilginç, sempatik bir doktor. Dolgu yaptyrdy?ym be?inci altyncy doktor, ilk kez i?ne yapmadan dolgu yapyldy ve de hiç acytmady. Nasyl oldu anlamadym. )
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2013 Saat 20:48
Bu da yeni ö?rendi?im de?i?ik bir yöntem. Tabii, bir yöntem mi bilmiyorum. Di? hastanesi, dolgu için uzak tarihe randevu verince di? eti uzmany bir di? hekimine gittim. Hem dolgu yaptyryrym, hem di? etine bakar diye dü?ündüm. Çürük di?imi gösterdim, ayryca "a?yz kokusundan ?ikayetçiyim" dedim. A?yz içine bakty, kontrol etti: " Bir çürü?ün var ama a?yz içinden kaynaklandy?yny sanmyyorum, di?lerin iyi, hepsini yaptyrmy?syn" dedi. Ben ysrar edince "?imdi anlaryz" dedi. Eline bir cihaz aldy -heralde detertraj için kullanylan cihazdy - di?lerimin üstünde gezdirdi, koku alyyor musun dedi. Almady?ymy söyledim. Demekki a?yz içinden de?il dedi.

:-)))))
Müsaadenizle yukarydaki paragrafy 1580 di? hekiminin bulundu?u bir eposta grubunda payla?mak istiyorum.
Ne durumdayyz. üzülüyorum üzülüyorum üzülüyorum üzülüyorum ....
-M

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Şubat-2013 Saat 06:46
Tabii payla?abilirsiniz. Yalnyz doktorun da günahyny almayayym, baya?a ilgilendi, açyklamalar yapty ; çekilmi? di?lerim vardy, onlaryn yerine ?öyle yap böyle yap falan tavsiyede bulundu. Elime bir ayna verip di?lerimi göstererek izahat verdi. Yirmilik di?lerimi çektirmem lazym my diye sordum, çektikleri a?yz röntgeninden di?lerimi gösterip, alt di?le temasy var, çekmek gereksiz dedi. O cihazla ne yapmaya çaly?ty ben de hiç anlamadym, koku gelseydi "di? ta?yndan" diyecekti belki de.

Kafama takylan tek bir nokta oldu, ilk bakty?ynda "detayly bir detertraj yapalym" dedi, ben: "15 - 20 gün önce di?er ?ubenizde detertraj yapyldy" dedi?imde , hymm iyi o zaman falan diye geçi?tirdi.

Anketle alakaly söylersem, hastanyn rahatça konu?abilece?i bir doktor.
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2014 Saat 11:23
Murat hocam öncelikle böyle bir durum etik ve psikolojik bakımından tartışmaya açık ve konu yorumu olarak da göreceli bir yapıya sahiptir.

Etik olarak hekimin hastasından böyle bir talepte bulunması ne kadar doğru bir davranış olduğu tartışılır.
Sonuçta karşısındaki bir insan evladıdır. Normal insanlar gibi onun da kendince bir hayata bakış tarzı,duygu ve düşünceleri vardır.
Hemde karşısındaki insan duygusal manada daha da hassas bir yapıya sahip olduğu bilinmelidir.
Çünkü bu sorun insanı gerçekten derinden etkileyecek boyuttadır. Şimdi hekim bu yapıya sahip bizlere böyle bir talepte bulunması bizim gözümüzden nasıl algılanabilir sizce? yada kendimizi nasıl bir ruh hali içinde bulabiliriz?
Bunların yanında ayrıca psikolojik olarak zaten iyi bir durumda olduğumuz söylenemez.Bu sorunu yaşayanlar olarak az yada çok psikolojimizin kötü bir durumda olduğunu düşünüyorum.
Dolayısıyla böyle bir davranış bizlere (belli etmesekte) ne denli etkileyeceğini düşünebiliyor musunuz? ( Sayın hocam buraya kadar yazdıklarımdan hekimin davranışının yanlış olduğu anlaşılmasın lütfen. Aksine ben böyle bir onura sahip hekimin elleri öpülesi insan olduklarını düşünüyorum. Sadece bir genelleme yaptım. Bu konuda aşağıda düşüncelerimi belirteceğim.)

Peki bütün bunlara rağmen böyle bir yöntemin dışında nasıl bir yol izlenebilir?
Öncelikle herşeyden önce böyle bir sorun nedeniyle hekime gidip kendimizi anlatabiliyorsak daha doğrusu sorunumuzu anlatmaya çalışabiliyorsak (kendimizi ne kadar ifade edebileceğimiz de ayrı bir durum zaten) hekimlerin yukarıdaki soruları sorgulamaları veya düşünmelerine emin olsunlar hiç gerek yok. Neden mi?
Bir insan böyle bir sorun için kolay kolay hekime gitmez/gidemez. Dolayısıyla hekime böyle bir sorunun olduğunu söylüyorsa bir insan, aslında bu sorunu kafasında kabullenmiş, çözümü için herşeyi yapmaya ve yaptırmaya zaten hazır olduğunu bilmeli hekimin. Aynı zamanda psikolojik olarakta belli bir seviyeye çoktan gelmiş veya aşmış bir durumdadır. Yani hekime gelebilecek cesareti ve güveni varsa psikolojik anlamda kendini buna çoktan hazırlamış ve kabullenmiştir. Bu durumda hekimlerin yukarıdaki soruları ciddiye almamaları gerektiğini düşünüyorum.

Asıl bu konu hakkında şunlar söylenebilir; Eğer gerçekte hekim iyi niyetle , karşısındaki hastaya da bu güveni verebiliyorsa ve yöntemde ısrar ediyorsa bir hekim kardeşimiz( bu yöntemi ısrar edenin olduğunu da düşünmüyorum açıkçası) bu yöntemin böyle değil de bu yöntemi başka bir yolla yapabilirse daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.
Hem insani olarak hemde karşısındaki insanın kendini kötü bir durumda hissetmeyeceği bir şekilde yapabilirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Hem hekim böyle bir yöntemi uygulatmak isterse hasta ya utancından ya çekinmesinden yada hekime rahatsızlık vermemek için yaptırmasını istemeyebilir. (ki benim de düşüncem bu yönde. Ben herşeyden önce sırf karşımdaki insana rahatsız vermemek için yaptırmak istemeyebilirim. Yine de çoğumuzun sorunundan gerçekten emin olmak için bunu yapmak istediğini düşünüyorum.)

Bu yöntemin yukarıda yanlış olduğunu söylemiştim. Peki aynı uygulamaya farklı bir yöntem nasıl izlenebilir?
Yazdıklarım lütfen yanlış anlaşılmasın. Benim siz saygıdeğer hekimlere bir yol-yöntem göstermeye çalışmak gibi bir amacım yok. Haddim de değil zaten.
Sadece kendimce bir fikir belirtmek istiyorum. Şöyle bir yol izlenebilir belki: Hekim aynı uygulamayı hastanın karşısına geçip hohlaması veya boruya üflemesi şeklinde değil de, yapılabilirse(hatta böyle olursa çok daha makul olur) hastanın gözünü kapatmasını hatta gözünün görmeyeceği bir şekilde bir bez veya gözlük takıp formalite icabı birkaç değişik kokuyu burnuna yaklaştırıp test etmesini isteyebilir ve sonucunda da aynı durumdaki hastaya bir boru vasıtasıyla nefes egzersizleri yapmasını isteyebilir. Tabi kişinin karşısında hekim olacak ve tekrar bir iki koku testi yapıp bitirebilir. :D
Böyle olması hekim açısından çok meşakkatli ve yorucu olabilir ama eminim hasta açısından çok faydalı olur. Hasta bu durumda fazla utanma duygusu içinde olmayacak ve kendini kötü bir durumda hissetmeyecektir.

Diğer yandan da hekimin nasıl bir durumda olacağı da az çok tahmin edebiliyorum.Zaten böyle bir davranışı yapabilecek hekimin kardeşlerimiz de ya olmayacağını yada çok az kişinin yapabileceği kanısındayım.

Velhasıl çok iyi bir uygulama olduğunu ancak yöntem olarak başka bir yol denenebilinirse çok daha sağlıklı olacağını söylemeye çalıştım.

Yine de değerli arkadaşlarıma umudumuzu kaybetmememizi, elbet birgün hayat bize de gülecek deyip Allahtan şifalar diliyorum..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu