|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 08:33 |
Eksisozlukte agiz kokusu basligina bakarken bu siteyi gördüm:
http://www.agzinkotukokuyor.com/ Sitenin mantigi su : Çevrenizde agzi kötü kokan biri varsa buraya onun mail adresini yaziyorsun, o kisiye agzinin kötü koktugunu söyleyen bir e- posta gidiyor. Tabii, kimin gönderdigi belli degil. Terkokuyorsun diye bir site vardi, onun taklidi. Deneme amaçli kendi adresimi yazdim, henüz mesaj gelmedi. Bu sikintiyi çeken arkadaslar olarak size soruyorum, böyle bir mail gelmesi sizi nasil etkiler ? Bu yöntemi mi tercih edersiniz yoksa çevrenizdeki birinin sizinle gelip özel olarak konusmasini mi ? Ben usanma noktasina geldigim için ikisini de umursamam. Sitedeki telefon numarasini googleda aratinca su adres çikiyor. ttp://www.dentbeaute.com |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Birisine agizinin koktugunu söylemenin en medeni, çagdas akilci ve dogru yolu uygun bir zamanlama ve üslup ile sözel olarak güzel bir sekilde bunu ifade etmektir.
Birisine isimsiz eposta yollayarak agzin kokuyor derseniz muhatabinizi ömrünün sonuna kadar unutamayacagi sekilde agir biçimde incitirsiniz. Sözler uçar ama o yazi kalicidir. Birey tedavi olsa bile o yazi kalabilir. Bu bir kötülüktür. Bu amaçla eposta göndermek için bir site kurulmmus. Öyle mi? Bu site sizlerin yazacaginiz eposta adreslerini toplayip satiyopr olabilir. söz konusu klinik sizleri tespit edip reklam hedefi olarak seçiyor olabilir. Bu mesaji yazan insan kendi agiz kokusundan intikam almak için eposta gönderiyor olabilir. Oynatiyor olabilir. Bir klinik kendi reklamini epostanin altina yapistiriyor olabilir. Hakaret etmek, asagilamak ve oynatmak istedigi veya dalga geçmek istedigi sahislara ve su anda kestiremedigim uygunsuz amaçlarla ilgisiz kisilere eposta göndermek isteyebilir. Hepsini bir kenara birakiniz kimliksiz eposta göndermek yasal degildir. Muhatab ile bu sekilde bir iletisimi dogru bulmuyorum -M |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
fikir olarak gerçekten ilginç bir siteymis. yalniz biraz empati yaptigimda siteyi yapan veya yapanlari da anlamak lazim diye düsünüyorum.
tamam,zaten yukarida Murat Hocamiz sitenin ne amaçla kurulmus olabilecegi ile ilgili ayrintili bilgiler vermis.. ben biraz da baska yönde bakarak yani sitenin ne amaçla kuruldugundan öte neden böyle bir fikir düsündüklerini de anlamamiz gerekiyor. söyle ki evet çevremizde bize karsi ne kadar kirici söz ve davranislar içerisinde olan insanlar varsa, ki varlar. bunun yaninda da eminim ki bizleri seven, bizlere deger veren,bizleri anlayan es,dost ve tanidiklarimiz da yok degil yani. ve bu iyi diye tanimladigimiz insanlar gerçekten bizleri sevdikleri için bizlere deger verdiklerin için bizlere karsi gerekenden fazla titiz davrandiklarini düsünüyorum ve öyle de yapiyorlar. ancak onlar açisindan baktigimizda iyiligimizi düsündüklerinden ama gerçekten iyiligimizi düsündükleri için bizleri de uyarmak veya böyle bir durumumuz varoldugunu bildirmek istediklerini ama sirf biz üzülmeyelim, darilmayalim diye bizlere karsi açik açik söyleyemiyorlardir veya çekiniyorlardir. arkadaslar düsünsenize bu dertten muzdarip olan biz bile açik açik baskalarina böyle bir sorunumuz var mi diye söyleyebiliyor muyuz veya söylerken nasil bir mahcubiyet içerisnde oldugumuzu az çok tahmin edebiliyoruz. ki bu derdin verdigi rahatsizligi hayatlarinda bilmeyenler veya göremeyecek olanlarin çekinmesi ne kadar büyük bir erdemlik ve ne büyük bir insanliktir. arkadaslar farkindayimiz biz hep kendimizi düsünüyoruz hep kendi bakis açimizdan bakarak konusuyoruz. neden bu bize böyle dedi, böyle hareketlerde bulundu vs vs diye içimizden geçmiyor mu allah askina. bilmiyorum hiç düsündük mü acaba biz onlarin yerinde olsaydik ne yapardik ? evet bu derdin nasil oldugunu hiç bilmedigimizi düsünerek yani hayatimizda böyle bir sorunla karsilasmadigimizi hayal edelim ve böyle bir dertten muzdarip olan birisiyle karsilastigimizi farzedelim. Acaba o insana nasil davranirdik? ne söylerdik veya agzin kokuyor diye söyleyebilirmydik ? ancak eminim çogumuz bu sözlüklerde yazanlar gibi veya açik açik karsimizdaki insani rencide eden insanlar gibi yada sagda solda arkamizda bizlerle alay eden ve bu derdi basit dis firçalayarak, gargara kullanarak geçebilecegine inanan insanlar gibi konusurduk, olurduk/olabilirdik diye düsünüyorum. Çünkü bu derdin nasil bir sey oldugunu bizde onlar gibi bilmeyecektik.. neyse kardeslerim yazi biraz uzun oldu, lütfen ama lütfen beni yanlis anlamayin burda sizleri veya kendimi kötülemek gibi bir anlam çikarmayin demek istedigim bizlerin de iyiligini düsünen insanlarin varolduguna ve çekindikleri için böyle bir yönteme basvuran insanlarin da olduguna dikkat çekmek istedim. duygularinizi incittiysem affiniza siginiyorum. Lütfen kendinizi üzmeyin, hayata karsi direncimizi yitirmeyelim.elbet birgün bizde bu kokudan eser kalmayacak ve bu lanet hastaliktan hepimiz kurtulacagiz ins. bilmiyorum ama hep içimde bu dertten kurtulacaz diye bir duygu var ve hep varolmaya devam edecek. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
adanali kardesim dedigin soruya ise dedigin gibi o kadar alistik ki artik insanlarin ne söyledikleri veya nasil söyledikleri umrumuzda degil.
ancak kendim için söyleyecek olursam açikçasi her iki yöntemde de kendimi kötü hissetmeme neden olur ama sanki bana biraz daha mantikli geldi bu eposta ile uyarmak gibi. yalniz yazilacak sözler incitmeyecek türden olmasi daha makul olurdu sanki. tabi bu seferde aklimizda binbir türlü senaryo geçerdi. kim gönderdi bu mesaji? neden gönderdi? bu mu gönderdi yok su kisi mi gönderdi? artik düsünmekten en yakinimizdaki insandan süphelenebilir bir duruma gelebilir veya hiç alakasi olmayan insanlara karsi kötü düsünceler içerisinde olmamiza neden olabilirdi ve en sonunda bütün bunlarla birlikte paronayak olabiliriz diye düsünyorum. aslinda Murat Hocamizin dedigi gibi yazi insanda daha kalici etkiler birakabilir ama bir insanin da kötü bir üslupla uyarmasini da istemem açikçasi. |
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar yazdiklarimda belki tam olarak kendimi anlatabilmis degilim ancak beni anlayacaginizi umuyorum.Allah hepimize acil sifalar versin ins.
|
|
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
nasreddin hoca demis ya ! bana merkeb'den duseni getirin diye ? çeken bilir adamlar saniyor disini firçala iki lokma bir sey ye geçer ! kendisi dis firçasini saçfirçasi sanari afedersin taaret almaz ama iste kader kismet
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bu siteye kendi eposta adresimi vererek agiz kokusu uyarisi yollamasini sagladim. Gelen epostanin altinda bir link verilmis. Verilen linkin açilimi 3 parçadan olusuyor:
1) http://www.google.com/url?q= 2) http%3A%2F%2Fwww.agizinkokuyor.com&sa=D& 3) sntz=1&usg=AyFQjCNFAhRGOAnP3j5cH2bNdQY5OzWfg Birinci parçada kendi sitesine pirim yaptirmak içindir. 2inci parça kendi sitesidir. Asil önemli olan 3üncü parçadir. Bu kodlar sizin epostanizin kayitlara geçmesi için tanzim edilmistir. --------------- Yukarida anlattigim seyler daha önce tahmin ettigim eposta yakalama servisinin dogru oldugunu düsündürüyor. Kimliksiz eposta göndermek ve böyle hassas bir konuda hakaret kuvvetinde anonsa yapmanin, bundan çok çok çok daha büyük mahsuru ise yasal, ahlaki, saygili ve medeni olmayisidir. (Böyle linkleri forumdan silmeli miyim diye bazen düsünüyorum ?) -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Site yöneticisiyle mesajlastim. Kendisi de bir dis hekimi. Özel mesajlasmalari ifsa etmek suç oldugu için ne dedigini yazamiyorum. Öyle uzun boylu bir konusma degil, siradan bilgilendirme konusmasi. Bu forumu söyledim, o e-postayi alacak ( okun ucundaki ) kisilerin ruh halini buradan daha iyi takip eder.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocama kesinlikle katiliyorum.
Bunu bir doktorun yaptigindan süpheliyim, doktorsa insanligindan daha da süpheliyim. Hocamin da dedigi gibi, mesaj, sevgilisinden, is arkadasindan, komsusundan intikam almak için bile gönderilebilir. Normal sorunsuz bir insani bile ne kadar sarsacak bir durum ve bir çok sekilde suistimale açik. Bu yapilan günümüz ruhsuz ve bir o kadar vicdansiz toplum anlayisinin geldigi noktayi gösteriyor. Tahammülsüzlügün, yüzeyselligin, günümüz sosyal düzeninin yansimasi olarak görüyorum. Bu en nihayetinde bizim için kabus olsa da özünde basit bir sorun. Verdigimiz rahatsizlikla kimseyi öldürmüyoruz degil mi? AIDS degil Kanser degil. Ölümcül bulasici degil. Biz zaten yeterince sorun haline getiriyorken, bu isi ticarete yada %100 kendi çikari haline dönüstüren ahlaki degerlerinin sorgulanmasi gereken bu site sahiplerini, ürün pazarlayanlari, Allah'a yürekten havale ediyorum. Site sahibi umarim mesajimi okumustur. Umarim biraz kendine gelir. Siteyi normal bulan arkadaslarin, sürekli insanlardan hakaret, kirici söz, alay isittiklerinden durumu kaniksadiklarina verdim durumu. Saglicakla, |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |