Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: cb12 agiz kokusu icin gargara Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
anamuur
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Konu: cb12 agiz kokusu icin gargara
    Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2014 Saat 21:29
hocam yeni bir gargara cikmis agiz kokusu icin reklamlarda gordum icerigi hakkinda bir.bilginiz var mi etkili olur mu sizce
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 11:11
Sordunuz, Şimdi düşüncemi yazayım.
1- Bu ürün alkol içeriyor bu sebeple tek kalemde üzerini çizerim. gerisini konuşmaya gerek yok. Fakat madem klavye başına oturdum o halde devam ediyorum:

2- Tatlandırıcı ve koku vericiler içeriyor. Bu maddeler saatler sonra koku yapıcıdır.

3- Bir haftadan uzun kullanırsanız ağzınızı dişlerinizi ve dilinizi kahverengine boyar

4- Yapısında birden fazla sayıda alkol bulunduğu için yapacağı koku spektrumu geniştir.

5- Türkçe sayfada gebeler kullanabilir diye yazılmış. Böyle bir şey ingilizce sayfada yazmıyor.

6- Türkçe sayfada "Dinlenin, bol su için ve maydanoz çiğneyin" yazdığına göre işin içerisinde satıcının da kendi ürününden şüphesi olabilir veya cehaletin web sayfasına izdüşümü olabilir.

Böyle gereksiz ürünlere pirim vermeyin.
=======================================

ODEROL gargara bu üründen daha iyidir , daha etkilidir, daha kalitelidir, daha dürüst bir firması vardır, daha ucudur, kimyasal yapısı mükemmele daha yakındır.

Fikrimi sorduğunuz için teşekkür ederim
-M

Düzenleyen aydinmur - 02-Haziran-2014 Saat 10:13
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 17:38
ben tesekkur ederim hocam siz olmasaydınız boyle bir urunu coktan alıp kullanmıstım bile.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 20:38
Gargaranın adı yurtdışında sb12 olarak geçiyor, neden böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar acaba ?

Tablet şeklinde olanı da var. İlk defa tablet şeklinde bir ağız kokusu ilacı gördüm.

Hocam, ağzı dili boyayacak olsa mutlaka uyarırlardı. Yurtdışında bu tür uyarıları yapmayanlar büyük ceza alıyor. İçindeki Chlorhexidine Diacetate miktarı düşük olabilir mi ?

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 20:44
(her konsantrasyonda) CHX sert ve yumuşak dokuları boyar.
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 06:48
daha beter edio bu gargara ! ben denemistim buunu alcool dolu bu resmen votkayla gargara gibi oluyo ! signal expert alkolsuz ve aquafresh alkolsuz var aktif zincli çinko yani birmilyon kez daha guzel etkili ha birsey daha diycem bunlar iki uç sene once yoktu ! murat hocanin gargarasi çikmadan ordan yururttuler bence ! Turkiyeden 3 sise almistim buralarda yoktu diye bir sene sonra listerine ve signal sonrada aquafresh çikardi ! adamalr yenilik nerde tak aninda goruntu ! bizdede tesvik engelliyolar neymis surmak yok yola devammis murat hocanin burun damlasi çiksin en az uç ay sonra burdada çikar adamalrin internet arastirma sistantlari var forumlarda ne oluyo ne bitiyo tum arastiriyolar! bizdede muzik dinleyip twit atmaktan baska film izlemeye yariyor internet sorsan internetsiz yapamiolar ama hiç faydali kullanilmiyor internet yasalari bile yok bizde millet milyar odlarlar kazaniyor tek kurus vergi vermiyor. ista adamalr bundan ileri bizim darmayi dolmayi bile bir senedir farsi diye biberi patlicani tomatesi dondurulmus yemek olarak satiyolar!neler neler sonra efendim avrupa soyle boyle hayatlari arak bunlarin
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2014 Saat 11:38
Mideden gelen koku için freshies veya crystal breath kullanan var mı ? Sadece soğan sarımsak kokusu için mi etkilidir yoksa gastrit, kabızlık gibi kokulara da faydalı olur mu ?
IP
Helicobacter
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2014 Saat 08:45
mideden olma ihtimali ile freshies kullandım ama faydası olmadı. bunun yanında normal kudret narı macunu ile zeytinyağlı kudret narını denedim, hiçbirinin faydasını görmedim. sadece kudret narı macunu mideyi rahatlatıyor ve şişkinliği azaltıyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2014 Saat 20:36
Freshiesi migrostan aldım, görünce hatırladım daha önce kullanmıştım. Geçen sefer biraz işe yaramıştı bu kez sanki midem ağzıma geldi. Ağzımda acı bir tat oldu, biraz susup konuşmaya başladığımda yanık gibi kömür gibi tuhaf bir koku geldi. Freshiesi kullanırken , eucarbon diye gaz için bir ilaç da kullandım onda kömür içeriği var eucarbonun etkisi de olabilir.

CB12 'nin en büyük yararı , ağız kokusu sorununu normalleştirmeye yarayacak olması. Yani şöyle, insanlar bu reklamı izleyince, ağzı kokan tanıdıklarına " sende de ağız kokusu var, bu gargarayı denesene " diyebilecek. Gargarayla sorunu çözülemeyen kişiler doktorlara gidecek, hastalar çoğaldıkça doktorlar kendilerini geliştirmek zorunda kalacak. Biraz uzun bir yol gibi ama hiç yoktan iyidir.

Şimdilik tek sorun, reklamların Müge Anlı 'nin programının arasında yayımlanıyor olması. Saat 7 - 10 arasında prime timeda yayımlansa daha doğru hedef kitlesine ulaşır.
IP
biyologokhan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı biyologokhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayıs-2014 Saat 09:55
Orjinalini yazan: aydinmur

Sordunuz, Şimdi düşüncemi yazayım.
1- Bu ürün alkol içeriyor bu sebeple tek kalemde üzerini çizerim. gerisini konuşmaya gerek yok. Fakat madem klavye başına oturdum o halde devam ediyorum:

2- Tatlandırıcı ve koku vericiler içeriyor. Bu maddeler saatler sonra koku yapıcıdır.

3- Bir haftadan uzun kullanırsanız ağzınızı dişlerinizi ve dilinizi kahverengine boyar

4- Yapısında birden fazla sayıda alkol bulunduğu için yapacağı koku spektrumu geniştir.

5- Türkçe sayfada gebeler kullanabilir diye yazılmış. Böyle bir şey ingilizce sayfada yazmıyor.

6- Türkçe sayfada "Dinlenin, bol su için ve maydanoz çiğneyin" yazdığına göre işin içerisinde satıcının da kendi ürününden şüphesi olabilir veya cehaletin web sayfasına izdüşümü olabilir.

Böyle gereksiz ürünlere pirim vermeyin.
=======================================

ODEROL gargara bu üründen daha iyidir , daha etkilidir, daha kalitelidir, daha dürüst bir firması vardır, daha ucudur, kimyasal yapısı mükemmele daha yakındır.

Fikrimi sorduğunuz için teşekkür ederim
-M

Sayın aydınmur,
söylediklerinize katılmıyorum ve insanları yanlış yönlendirdiğiniz için de sizi kınıyorum. ürünü tam olarak bilmeden ön yargılı biçimde insanları yanlış bilgilendirmişsiniz. Şimdi sizin söylediklerinize gelince;

1-Evet ürün Alkol içeriyor! içermesi de gerekmektedir. Çünkü içerisindeki klorhexidin in stabil hale gelmesi için alkol ihtiva etmektedir yoksa klorhexidin tam olarak etkisini göstermez. içerisindeki Alkol oranıda %1.8 dir. Sizin örnek gösterdiğiniz piyasadaki diğer ürünlerdir ve içeriğinde %21.6 alkol vardır.%1.8 alkolün zararlarını oturup konuşabiliriz.

2-Tatlandırıcı ve koku içermesi kozmetik amaçlıdır bu ürün 12 saat boyunca ağzınızda nane ferahlığı sağlamaz, kozmetik olarak geçici ferahlık ve koku verir.ASIL ETKİSİ AĞIZDAKİ KÖTÜ KOKUYA SEBEP OLAN GAZLARI PARÇALAMASIDIR!!!

3-Senelerce kullansanız dahi ağızda ve dişlerde renklenme yapmaz klorhexidin miktarı optimum düzeydedir. Yapılan klinik çalışmalarda yapmadığı ispatlanmıştır. Eğer yaparsa bana ulaşın paranızı iade edelim.Sizin söyledikleriniz ağız antiseptiklerinde kullanılan klorhexidinin uzun süre kullanımından doğan yan etkilerdir. Bu ürün antiseptik değildir!

4-Alkol konusunu zaten yukarıda yazdım. Bu konu literatürde ribaund atak diye geçer. Yani çok alkollü ve antiseptik ürün kullanıp bırakırsanız ağız florasını bozduğunuz için bu ürünleri bıraktığınızda koku daha şiddetli bir şekilde geri gelebilir.

5-Evet gebelerde dahi kullanılabilir. Yapılan çalışmalarda sistemik dolaşıma geçmediği gözlemlenmiştir.
Çalışmaları özelden paylaşabilirim.

6-Normal ilaç alımlarında bile doktorlar hastalarına tavsiyelerde bulunurlar. (bol bol su iç, C vitamini al, terleme, protein al vb.) şimdi doktor bu ilaçları verirken aslında ilaç bir işe yaramıyor sen dinlen vitamin al bu hastalık geçer mi demek istemiştir??
Her hastalıkta tavsiyelerde bulunulur.

Asıl gelelim Oderol tanıtımına!
1-Oderolün yapılan bir klinik çalışması yoktur ve CB12 nin klinik çalışmalarını kullanmaktadır.Aksini ispat ederseniz buyrun kanıt gösterin!!
2- Oderol ucuz dediğiniz; uzun süre kullanımda CB12 daha ucuzdur! CB12 250ml ve günde 2 defa kullanımı vardır.   Oderol günde 3 defa ve 200ml dir. Matematiği olanlar farkı görebilir.
3- Firma konusu araştırılabilinir. Global bir firmanın ürünüdür.
4-Kimyasal formülü mükemmele yakın demişsiniz, ellerinde literatür bile yok; ki CB12 nin çalışmalarını kullanıyor.
5-Yukarıda Klorhexidin i bombalamışsınız ama Oderol de Klorhexidin içeriyor?

Düzenleyen aydinmur - 02-Haziran-2014 Saat 10:14
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayıs-2014 Saat 13:04
Chlorohexidin (CHX) hem glukonat hem asetat formunda deri ve mukozalarda ve apatit yüzeylerde kümülasyon gösteren glukonik asit esteridir ve kısa sürede kahverengiye boyar. Biz klinikte ortalama 7 inci günden sonra bu renkleşmeyi tesppit ediyoruz. Bu sebeple chx içeren gargaraları en uzun 1 hafta veririz. Oderol de 1 haftadan sonra boyar, çünki onda da CHX bulunmaktadır.

Biliyorsunuz alkol, alkolik fermentasyon yapan bakteriler tarafından aldehitlere formol'e dönüştürülür. Bunlar keskin kokulu hidrokarbonlardır. Bu sebeple ağız kokusu ürünleri alkolsüz imal edilmektedir. Bu çok bilinen basit-temel bir bilgidir. Adeta ilke'dir. Ağız kokusu ürünlerine çözücü olarak su veya gliserin kullanılmaktadır.

Bilmem açıklayıcı oldu mu?
-M
IP
evian1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı evian1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayıs-2014 Saat 15:58
yuzde doksan dokuz muslim ulkeyiz diyor genel anketler ! cogu haram olanin azida haramdir efendi ! isterse bir damla olsun !
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayıs-2014 Saat 16:44
hocam parodontax ağız gargarası için ne düşünüyorsunuz? sürekli kullanıma uygun mudur?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayıs-2014 Saat 16:54
Onun kimyasal yapısını bilmiyorum Buket hanım.
Neler var içinde ?
-M
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2014 Saat 11:02
D-glukonik asit, N,N''-bis(4-klorofenil)-3, 12-diimino-2,4,11,13-tetraazatetradekanediamidin bileşiği(2:1)(klorheksidin diglukonat) 0,2%w/v
çözücü(78,8%w/v),çözünmeyi arttırıcı madde (0,8%w/v),nem tutucu(20%w/v) ve aroma(0,2%w/v)
hocam şişenin üzerindeki içeriği aynen yazdım :)bunu doktor diş etlerim hassas olduğu için verdi.
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2014 Saat 11:07
klorheksidin için yazdıklarınızı okudum, bu lekeler geçici mi, ben de oldu. Sürekli kullanımı leke dışında bir sorun yaratır mı?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2014 Saat 12:08
Bu ürünün yapısına göre biyo davranışı şu şekildedir:

D-glukonik asit esterlenip hyaluronic acid'e dönüşen çekirdek moleküldür. Bu madde eklemlerin içerisine injekte edilen, bağ dokusu tamir maddesidir. Bir gargara içerisine konulması diş etinin tamir olayına yardım etmesi amacı ile olabilir.

Klorheksidin antiseptiktir fakat dişleri ve dili boyar. Bu sebeple 1 haftadan uzun kullanılmamalıdır.

Yapısındaki aroma ise ürünü kullandıktan saatler sonra kokuya dönüşebilir.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2014 Saat 12:10
Orjinalini yazan: buket

klorheksidin için yazdıklarınızı okudum, bu lekeler geçici mi, ben de oldu. Sürekli kullanımı leke dışında bir sorun yaratır mı?

Evet geçicidir.
1 haftadan uzun kullandıysanız kahverengi renkleşme henüz başladıysa 1-2 hafta içinde tamamen kaybolur. Eğer daha uzun kullandıysanız kaybolması aylar sürebilir.
-M
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2014 Saat 18:02
çok teşekkür ederim hocam, iyi ki varsınız...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2014 Saat 10:22
Geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de meslektaşlarıma hitaben ağız kokusu üzerine bir konferans verdim.

Bu ürünün ithalatçısı firmanın ürün sorumlu müdürünü konuşmama davet ettim. Gelemedi işi çıktığı için İstanbul'a dönmüş, yerine bir başka kardeşimizi dinleyici olarak vekaleten göndermiş.

Alkolun neden ve nasıl koku yaptığını orada anlattım. Bütün meslektaşlarımı alkollü ürünler konusunda aydınlattım. Ağız kokusundan başka, alkollü gargaraların ağız kanseri ile ilişkili olduğunu söyledim, İsterdim ki, bu ürünün sorumlusu da orada olsun ve onu da ikna edeyim, böylece bu ürünün ithalatını durdursunlar ve ilacı piyasadan çeksinler keşke. Paramız yurt dışına gitmesin, gereksiz yere insanlar umutlanmasın keşke.
-M
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2014 Saat 20:53
Hocam emekleriniz için sonsuz teşekkürler, sayenizde çok yararlı bilgiler ediniyoruz. Arkadaşlar ben cb12 adlı gargarayı denedim, paramı çöpe atmış gibi hissettim, Pharmol Zn kullanıyorum şimdi,çok memnunum :) Daha önce parodontax'ı tavsiye etmiştim ama Murat hocamın dediği gibi bir haftadan fazla kullanılmıyormuş...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu