|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Deviasyon ameliyatı sonrası | |
Yazar | Mesaj |
01adanalı
Üye Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
Konu: Deviasyon ameliyatı sonrası Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2014 Saat 13:17 |
17 yaşındayım ve burnumdan nefes almakta güçlük çekiyorum.Bunun çözümüde deviasyon ameliyatı...Ben üniversiteye hazırlanıyorum ve benim için 1 günün bile önemi çok fazla.Ameliyattan sonra ders çalışmam da herhangi bir zorluk çeker miyim? Ameliyat sonrası neler olacak yardımcı olursanız sevinirim
|
|
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2014 Saat 23:56 |
sana tavsiyem olacaksan hemen bu yaz ol kurtul aksi halde ders çalışırken çeşitli sorunlar yaşayabilirsin. bu sorunlar seni ve çalışmalarını olumsuz yönde etkiler diye düşünüyorum.
hangi sorunlardan bahsettiğim ise mesela rahat nefes alamaman beynine oksijenin az gitmesine sebep olur. bu da çeşitli sebeplerle birlikte dersleri anlamanı zorlaştırabilir ve konsantrasyonunu düşürebilir. tahmin ediyorum sende grip nezle gibi sorunlar da oluşuyordur... bu sorunlar da ders verimliliğini düşürmekle beraber gerek soru çözerken gerek denemelere girerken acayip sıkıntı oluşturabilir.çünkü sürekli başın kitaplarda olacak ve bu durumda bir elinde kalem diğer elinde mendil olacak şekilde bu dönemi bitirirsin benden söylemesi :) tabi sınavlarda çevrene de sıkıntı verebilirsin bu yüzden. bir diğer sorun da bu dönemde stres hat safhada olacak ve yukarıda dediğin gibi rahat nefes almaman sonucu ile sık sık baş ağrıları yaşayabilirsin.. bunlar da seni sıķıntıya düşürebilir. şöyle de olabilir bütün bunlara katlanırım diyorsan (bu sorunlar varsa tabi) bu dönemi atlattıktan sonra rahat kafayla da ameliyatını olabilirsin. ameliyat da o kadar sıkıntılı değil belki 1 gün ders çalışamayabilirsin diğer günler normal hayatına devam edersin.. bende ameliyat olmuştum sonra yazarım buraya. yukarıda söylediklerim sadece tavsiyedir.. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
doksanikii
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2014 Saat 15:46 |
Ben de deviasyon ameliyatı oldum fakat ameliyattan sonra burnumdan hiç nefes alamaz oldum geceleri uyuyamıyorum ve öncesinde de alerjim vardı fakat ameliyattan sonra burnum her şeye alerjik reaksiyon gösterir oldu. Sana tavsiyem şu ki ameliyatta ne olacağı belli olmaz önce sınavına gir üniversiteyi kazan (ki ben öyle yaptım) önümüzdeki yaz ameliyatını olursun. Doktorlar ameliyatla bütün dertlerinin biteceğini ve çok rahat nefes alacağını vaadediyorlar fakat bu durum malesef herkes için mükemmel sonuçlar yaratmıyor lütfen ameliyat planlarını bi süreliğine ertele.
|
|
01adanalı
Üye Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2014 Saat 17:24 |
burnumdan sadece nefes alamıyorum,grip nezle gibi sorunum yok burnum rahatsız edici bir şekilde akmıyor da.İkiniz de mantıklı şeyler söylüyorsunuz aslında ama kararsız kalmaya devam ediyorum şuan.doksanikii sen ameliyat oldun ve iyileşemedin mi orayı pek anlayamadım.Bir hayalim var ameliyatı olduktan sonra 2 3 gun ıcınde ders calısabılırmıyım her şey yoluna gırer mi daha fazla aydınlatırsanız benı ikilemde kaldım çünkü
|
|
doksanikii
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 20:56 |
Ben ameliyat olalı 11 ay oluyor deviasyon ameliyatının yanında alt konkalarımın içi oyularak küçültüldü, ameliyattan sonra burnumdan hiç bir şekilde nefes alamaz oldum. En iyi doktorlara gittim kimi burun etlerin çok şişmiş dedi kimi etlerin normal burun kanatların çökmüş dedi açııkçası doktorlara da güvenemez oldum ama tek emin olduğum ameliyattan sonra her şey çok daha kötü oldu gece uyuyamaz; normal bi şekilde konuşamaz oldum. Sana ameliyat olma demiyorum herkeste aynı şekilde sonuçlanacak diye bir şey yok. Bi büyüğün olarak sadece tavsiye verebilirim ameliyatta ne olacağı belli olmaz her ihtimale karşı sınavına gir çık daha sonra ameliyat olursun. Çok geçmiş olsun.
|
|
Gemi
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 21:08 |
Ben deviasyon ameliyatı oldum, ve çok memnunum.
ameliyattan önce çok çabuk yorulurdum ve çok uyurdum. nefes almakta zorluk çekerdim. Ameliyattan sonraki 4. gunde tamponum çıkarıldı, ve ben o gun gunluk rutinime geri döndüm. Yani ameliyat bana gun kaybettirmedi, aksine kazandırdı cunku erkenden uykumu almış bi şekilde uyanmaya başladım. nefes alış verişlerim düzeldi. Ameliyat olacaksan eger silikon tampon takılacagından emin oldugum bir hastanede ameliyat ol. tamponun silikon olması buyuk rahatlık. ben ameliyattan sonra bu tampon sayesinde rahatca nefes aldım. eskisi gibi pamuktan tampon olsaydı çok zor olurdu, düşünmek bile istemiyorum. Gelelim forum olarak ortak problemimize: Agız kokusu ! KBB doktoruna agız kokum var dedigimde bana deviasyon ameliyatı önermişti. Ameliyat olduguma pişman değilim ama koku konusunda bende hiç bir değişiklik yok. Bugun tekrar kbb'ye gittim, bu sefer de doktor bademciklerin alınmasını öneriyor. İçimden 'yemezler' dedim :) |
|
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 23:26 |
bu sorundan dolayi seni somut olarak rahatsiz edebilecek nedenler yoksa şuan ameliyat olman gereksiz bence. sonra da olabilirsin, acele etme
Ameliyata gelince de tek sikintli tarafi burnuna yapilan tamponlardr . eger burun deliklerin kapatilmayacak sekilde tampon yapilirsa hicbir sikinti yasamazsn , ders calismani engeleyecek bir durum da olmaz. yalnz hemsire tamponu benimki gibi 2 burun deligini de kapatacak şekilde yaparsa (doktor hemsireye boyle yapilmamasi gerektigini önceden söylemiş bir de) 2 gün boyunca agizdan nefes alip vermek zorunda kalirsn ve gercekten çok sikintli bir durum bu. zor olan da bu sadece Ayrca 18 yaşini doldulmadgin için devlet hastanesinde yaplmaz diye hatirliyorum, özelde de belki yapilir. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|