Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Deviasyon ameliyati sonrasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
01adanali
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 54
Alıntı 01adanali Cevaplabullet Konu: Deviasyon ameliyati sonrasi
    Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2014 Saat 13:17
17 yasindayim ve burnumdan nefes almakta güçlük çekiyorum.Bunun çözümüde deviasyon ameliyati...Ben üniversiteye hazirlaniyorum ve benim için 1 günün bile önemi çok fazla.Ameliyattan sonra ders çalismam da herhangi bir zorluk çeker miyim? Ameliyat sonrasi neler olacak yardimci olursaniz sevinirim
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2014 Saat 23:56
sana tavsiyem olacaksan hemen bu yaz ol kurtul aksi halde ders çalisirken çesitli sorunlar yasayabilirsin. bu sorunlar seni ve çalismalarini olumsuz yönde etkiler diye düsünüyorum.

hangi sorunlardan bahsettigim ise mesela rahat nefes alamaman beynine oksijenin az gitmesine sebep olur. bu da çesitli sebeplerle birlikte dersleri anlamani zorlastirabilir ve konsantrasyonunu düsürebilir.

tahmin ediyorum sende grip nezle gibi sorunlar da olusuyordur... bu sorunlar da ders verimliligini düsürmekle beraber gerek soru çözerken gerek denemelere girerken acayip sikinti olusturabilir.çünkü sürekli basin kitaplarda olacak ve bu durumda bir elinde kalem diger elinde mendil olacak sekilde bu dönemi bitirirsin benden söylemesi :) tabi sinavlarda çevrene de sikinti verebilirsin bu yüzden.

bir diger sorun da bu dönemde stres hat safhada olacak ve yukarida dedigin gibi rahat nefes almaman sonucu ile sik sik bas agrilari yasayabilirsin.. bunlar da seni siķintiya düsürebilir.

söyle de olabilir bütün bunlara katlanirim diyorsan (bu sorunlar varsa tabi) bu dönemi atlattiktan sonra rahat kafayla da ameliyatini olabilirsin. ameliyat da o kadar sikintili degil belki 1 gün ders çalisamayabilirsin diger günler normal hayatina devam edersin.. bende ameliyat olmustum sonra yazarim buraya.

yukarida söylediklerim sadece tavsiyedir..
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
doksanikii
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı doksanikii Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2014 Saat 15:46
Ben de deviasyon ameliyati oldum fakat ameliyattan sonra burnumdan hiç nefes alamaz oldum geceleri uyuyamiyorum ve öncesinde de alerjim vardi fakat ameliyattan sonra burnum her seye alerjik reaksiyon gösterir oldu. Sana tavsiyem su ki ameliyatta ne olacagi belli olmaz önce sinavina gir üniversiteyi kazan (ki ben öyle yaptim) önümüzdeki yaz ameliyatini olursun. Doktorlar ameliyatla bütün dertlerinin bitecegini ve çok rahat nefes alacagini vaadediyorlar fakat bu durum malesef herkes için mükemmel sonuçlar yaratmiyor lütfen ameliyat planlarini bi süreligine ertele.
IP
01adanali
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Alıntı 01adanali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2014 Saat 17:24
burnumdan sadece nefes alamiyorum,grip nezle gibi sorunum yok burnum rahatsiz edici bir sekilde akmiyor da.Ikiniz de mantikli seyler söylüyorsunuz aslinda ama kararsiz kalmaya devam ediyorum suan.doksanikii sen ameliyat oldun ve iyilesemedin mi orayi pek anlayamadim.Bir hayalim var ameliyati olduktan sonra 2 3 gun icinde ders calisabilirmiyim her sey yoluna girer mi daha fazla aydinlatirsaniz beni ikilemde kaldim çünkü
IP
doksanikii
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı doksanikii Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 20:56
Ben ameliyat olali 11 ay oluyor deviasyon ameliyatinin yaninda alt konkalarimin içi oyularak küçültüldü, ameliyattan sonra burnumdan hiç bir sekilde nefes alamaz oldum. En iyi doktorlara gittim kimi burun etlerin çok sismis dedi kimi etlerin normal burun kanatlarin çökmüs dedi açiikçasi doktorlara da güvenemez oldum ama tek emin oldugum ameliyattan sonra her sey çok daha kötü oldu gece uyuyamaz; normal bi sekilde konusamaz oldum. Sana ameliyat olma demiyorum herkeste ayni sekilde sonuçlanacak diye bir sey yok. Bi büyügün olarak sadece tavsiye verebilirim ameliyatta ne olacagi belli olmaz her ihtimale karsi sinavina gir çik daha sonra ameliyat olursun. Çok geçmis olsun.
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 21:08
Ben deviasyon ameliyati oldum, ve çok memnunum.
ameliyattan önce çok çabuk yorulurdum ve çok uyurdum. nefes almakta zorluk çekerdim.
Ameliyattan sonraki 4. gunde tamponum çikarildi, ve ben o gun gunluk rutinime geri döndüm. Yani ameliyat bana gun kaybettirmedi, aksine kazandirdi cunku erkenden uykumu almis bi sekilde uyanmaya basladim. nefes alis verislerim düzeldi.
Ameliyat olacaksan eger silikon tampon takilacagindan emin oldugum bir hastanede ameliyat ol. tamponun silikon olmasi buyuk rahatlik. ben ameliyattan sonra bu tampon sayesinde rahatca nefes aldim. eskisi gibi pamuktan tampon olsaydi çok zor olurdu, düsünmek bile istemiyorum.

Gelelim forum olarak ortak problemimize: Agiz kokusu !
KBB doktoruna agiz kokum var dedigimde bana deviasyon ameliyati önermisti. Ameliyat olduguma pisman degilim ama koku konusunda bende hiç bir degisiklik yok. Bugun tekrar kbb'ye gittim, bu sefer de doktor bademciklerin alinmasini öneriyor. Içimden 'yemezler' dedim :)
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 23:26
bu sorundan dolayi seni somut olarak rahatsiz edebilecek nedenler yoksa suan ameliyat olman gereksiz bence. sonra da olabilirsin, acele etme

Ameliyata gelince de tek sikintli tarafi burnuna yapilan tamponlardr . eger burun deliklerin kapatilmayacak sekilde tampon yapilirsa hicbir sikinti yasamazsn , ders calismani engeleyecek bir durum da olmaz.
yalnz hemsire tamponu benimki gibi 2 burun deligini de kapatacak sekilde yaparsa (doktor hemsireye boyle yapilmamasi gerektigini önceden söylemis bir de) 2 gün boyunca agizdan nefes alip vermek zorunda kalirsn ve gercekten çok sikintli bir durum bu. zor olan da bu sadece

Ayrca 18 yasini doldulmadgin için devlet hastanesinde yaplmaz diye hatirliyorum, özelde de belki yapilir.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu