|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Kokunun mesafesi | |
Yazar | Mesaj |
Fresh
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Konu: Kokunun mesafesi Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2014 Saat 03:23 |
Merhaba arkadaslar, öncelikle yüce ALLAH tan hepimize sabir ve sifa niyaz ederek basliyorum, birbirimize sürekli dua edelim insaAllah...
Agizi yedigi bir seyden veya uzun süre firçalamadigi için nadiren kokan kisileri gözlemledigimde su sonuca vardim ki bu insanlarin agiz kokusu ancak çok yakin mesafeden fark edilebiliyor (30-40 cm ) ancak ben birisi ile konusurken aradaki mesafe 3 metrede olsa karsidaki kisinin aldigi olumsuz kokudan psikolojik olarak rahatsizligini disa vurusunu görüyorum... insan o kokuyu alinca acaba benim agizimda da karsiya giden böyle bir koku varmi diye endiseye kapilip agizini kapatarak veya baska tarafa bakarak konusmaya basliyorlar... ne acayip bir sey... insanlari ne durumlara maruz birakiyorum diyorum kendi kendime... merak ettigim asil konu bu koku nasil oluyorda bu kadar uzaga gidebiliyor...? normal bir insanin 30 cm den fark edilen kokusu kaldi ki buda ikili iliskilerde farkedilmiyor dahi... benimki nasil 3 metre gidiyor anlamis degilim... bu kadar uzaga gidebilmesi agiz odakli degilde migdeden gelen gaz odakli bir koku oldugu için mi acaba...? inanirmisiniz bir gün kaldirimdan balkonda duran komsuyla konusuyordum aramizda bahçe ve rahat 7-8 metre var ve hava hafif rüzgarli adam ben konusurken elini agzina götürerek konusmaya basladi.. bu hareketi belki tesadüftür ama o an 2-3 sn kisa süreli bir travma yasadim... yuh artik dedim kendi kendime... bu konuda fikir ve görüslerinizi bekliyorum... özellikle murat aydin hocamin... |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2014 Saat 12:43 |
Koku kaynagindan ayrilan koku molekülleri hava akimi siddeti ile, zaman ve havanin sicakligi ile dogru, molekülün agirligi ile ters orantili olarak yayilir. Es konsantrasyonda kokulu gaz içeren noktalari birlestirdiginizde "izohal" adi verilen egriler olusur. Bu egriler uzun ekseni kokunun gidis yönüne paralel elipsler seklindedir. -M Dilin sirtindan ayrian kokulu gazlarin agizin disinda Izohal adaciklari olusturmasi görülüyor. Bu adaciklarin iki türlü davraniso vardir. Birincisi birbirinden kaçmaya megillidir. Ikincisi giderek büyümeye ve dolayisiyla siddet kaybetmeye megillidir. Bu tavir izohal adacigini olusturan gaz(lar) kismi basinçlari ve yogunluklari ile birebir iliski içerisindedir. Düzenleyen aydinmur - 13-Temmuz-2014 Saat 12:49 |
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2014 Saat 17:45 |
fresh, dostum biraz abartmissin. ben de agiz kokumun çok siddetli oldugunu, konusmasam bile - kapali alanda- üç dört metre yayildigini düsünüyorum. gel gör ki 7 - 8 metre üstelik açik havada kokunun ulasmasi imkansiza yakin bir sey. sehir kanalizasyonundan bile 4 - 5 metre uzaklasinca koku gelmiyor, agiz kokusu nasil gelecek.
|
|
msms
Üye Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2014 Saat 18:59 |
Fresh arkadasim
Bence agiz kokusu oldugunu bilen veya ona inanmis kisiler sohbet esnasinda farkinda olmadan insanlarin agzina bir bakis atiyor. Bu da karsi tarafta eliyle agzini kapatmasi olarak sonuçlaniyor çünkü o kisi de o bakisa maruz kaldiginda kendi agiz kokusunun sana geldigi hissine kapiliyor. Bu iyi bir örnek olmayabilir ama bir erkek bir bayanin poposuna veya baska yerlerine baktiginda bayanin kiyafetini çekistirip durmasi ile alakali bir beden dili tepkisi sadece. |
|
anamuur
Üye Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2014 Saat 20:17 |
ben balkondan arkadasimla konustugumda eli surekli burnunda oluyo sekilden sekile giriyo. fresh dedigin gibi rahat 7 8metre oluyo aramizda nasil oluyo da o kadar uzaga yayiliyo koku..
|
|
gizemmmm
Üye Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2014 Saat 22:38 |
Bende de ayni sekilde meydana geliyor.Ikinci katta oturuyoruz.Balkona her ciktigimda sokaktan gecen kisi burnunu kapatiyor sagina bakiyor soluna bakiyor kimse yok en sonunda goz göze geliyoruz ve bu surekli yasaniyor.Yani gectim 3 metreyi daha fazla mesafede yayiliyor cok ilginc..
|
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2014 Saat 23:57 |
Açik havada hadi 3 - 4 metreye koku bir sekilde ulassin diyelim ama 5 metreden sonrasi, açik havada, bence imkansiz. Sekiz metre diyoruz, ort büyüklükteki evin bir ucundan bir ucu gibi düsünün.
Bana da söylendiginde çok kizdigim bir seyi söyleyecegim : " Açik havada bu kadar mesafeden kokunun gittigini düsünüyorsaniz psikolojik bir sorun. " |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 00:54 |
Arkadaslar biraz abartmiyor musun? abi 7 metre ne demek ya.
saka yapiyorsunuz gerçektn. hani 2-3 metre neyse de 6 m , 7 m inanmak zor valla. kafayi üsüttügümüzü biliyorum da bu kadar da degil yani, yapmayin lütfen :) msms, bence olayi çok güzel izah etmis. katiliyorum ona. yalniz, keske daha somut bir örnek verseydi, daha açiklayici olabilmesi için yani :) |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
Fresh
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 04:24 |
balkon örneklemesini yasadigim bir anektod olarak paylasmak istedim sadece, o kadar uzaga gidebilecegine bende ihtimal vermiyorum, ama ilginçtir ki benzer seyler yasayan arkadaslar olmus. tabi benim merak ettigim konu nereden kaynaklanan bir koku digerlerine göre daha uzaga gidebilir seklindeydi..
msms arkadasim tespitide gerçekten mantikli... tabi is keske sadece psikolojik bisey olsada ben kafami fazla takiyor olsam... arkadaslar bu arada sunu söyleyim forumda sirkeli su makalesini okuduktan sonra bunu denemeye kadar verdim, bir bardak suya 1 çorba kasigi elme sirkesi birazda limon sikip sabah aksam olmak üzere günde 2 kere içiyorum ilk günden agizimin tadi degisti, bademciklerimde mevcut olan ve salyama nüfus eden olumsuz koku yok diyebilecegim seviyelere geldi... birde 60 kapsüllük 650 mg kudret nari propolisi aldim ona devam ediyorum, 20 TL bisey, solunum ve sindirim yollarindaki bakterilere ve mide hastaliklarina karsi oldukça faydaliymis, ilerleyen günlerde gelismeleri forumda paylasacagim... Allah su mübarek ramazan-i serif hürmetine cümlemizin bu derdini izale eylesin birbirimize dua edelim insaAllah... |
|
anamuur
Üye Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 16:33 |
arkadaslar abartmiyorum bizim yan tarafin ustunde oturuyo arkadasim bide bizim site yildiz seklinde oldugun icin aradaki mesafe fazla baya. bende cok sasiriyorum kiz direk burnunu kapatiyo cok ilginc gercekten o kadar mesafeden acik havada burnunu kapatmasi...
|
|
Fresh
Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2014 Saat 12:33 |
Merhaba arkadaslar, daha önceki günler sirkeli su ve kudret nari propolisi tedavisine basladigimi sonuçlari paylasacagimi yazmistim, buna birde sekeri azaltma yöntemini ekledim,
sonuç olarak; 1-) sirkeli suya basladigimin ertesi günü ( 1 su bardagina 2 çorba kasigi sirke ) bademciklerimde olan ve salyama nüfus eden koku salyamdan gitti ve agizimin tadinda degisiklik oldu. ( bademciklerimde mevcut olan ve dildeki o koku devam ediyordu ) 2-) sirkeli suyu sadece içmenin degil gargarada yapmanin gerekli oldugunu düsündüm ve 1 çay bardagina yari yariya su/sirke karisimi yaparak 3 yudumda önce agizima sonraki 2 yudumu bogazima gargara yapmaya devam ettim ( günde 2 kere yemeklerden sonra disler ve dil firçalandiktan sonra ) 2 gün sonra sonuç olarak dilimdeki kokununda minimum seviyeye indigini gördüm, bilegimi yalayip kurutup kokladigimda kokuyu almak için baya çabaliyorum. 3-) yediklerimi çok iyi çignemeye basladim çünkü tam çignenmeyen lokmalar migde asiti tarafindan eritilemiyor ve migde içinde bir kösede çürüyüp bakteri üremesine neden oluyormus, bunlarin çikardigi gazlarda agir agiz kokusu yapiyormus, 4-) bu uygulamalar sonucu dilimi temizlerken sunu farkettim, dilin üstünde önceki günler gibi beyaz tabaka olmasina ragmen her hangi olumsuz bir tat ve koku almadim, anladim ki kokuya neden olan o beyaz tabaka degilmis, belkide bademciklerde mevcut olan ve ya agiz içinde her hangi bir nedenden üreyen bakteriler bizde o tabakanin koktugu düsüncesine neden oluyormus... zira dil firçalamaktan haber dahi olmayan sadece dis firçalayan insanlarin çogunda ben agiz kokusu namina bisey görmedim... 5-) bademciklerimden ilk defa kendi çabamla bademcik tasi çikardim, kütlesi normalde agizima gelenden 2-3 kat daha büyüktü... ve çikarttigim anda bogazimda beni çok sevindiren bir ferahlama oldu.. bununda faydasi oldugunu düsünüyorum... arkadaslar bu yöntemleri bir müddet daha uygulayip gelismeleri paylasmaya devam edecegim, alt azu dislerimden birisi içe megilli durumda onun iç tarafinda damagin içinde olusan dis tasi nedeni ile sürekli belli belirsiz agri sizi oluyor, damagin iç tarafinda olusan dis taslari dis etinde iltihaplanmalara ve hastaliga buda agiz kokusuna neden oluyormus, bu gibi durumlarda derin küretaj denilen uygulama ile dis etinin temizlenmesi gerekiyormus, sizinde damaklarinizda her hangi bir bölgede kronik bir agri/sizi hissi varsa ve orasi hafif kizariksa oradaki cepleri temizletmenizi öneririm, tabi bu islem oruç nedeni ile bayramdan sonraya sarkacak onu yaptirdiktan sonra gelismeleri tekrar paylasacagim, Yazimin basindada belirttigim gibi belki agiz kokusunun nereden kaynaklandigini bilemeyiz ama koku sürekli ve çok uzak mesafelere gidebiliyorsa sizinde, solunum, migde ve sindirim sistemi kaynakli bir sorununuz olabilir, zira disinde çürük veya herhangi bir hastalik olan dis tasi olan vs... gibi kisilerin çogunun agizi ya kokmuyor kokuyorsada çok kisa mesafelerden farkediliyor 40-50 cm gibi... eger agiz kokunuz 2-3 metreden farkedilmiyorsa yaptigim gözlemler sonucu sorun agiz kaynakli olabilir diye düsünüyorum, Allah hepimize sifa versin, selametle... |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|