Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Tibbi olarak nedeni bulunamayan koku olabilir mi? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Konu: Tibbi olarak nedeni bulunamayan koku olabilir mi?
    Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2014 Saat 19:31
Murat Hocam size birbiriyle baglantili iki soru sormak istiyorum :
1- Tibbi olarak nedeni açiklanamayan koku var midir? Yani ölçülüyor, koku var ama vücutta bu kokuya sebep olabilecek bir rahatsizlik bulunamiyor. Böyle bir durumla karsilasmisliginiz veya literatürde yer almisligi var mi?
2- Sebebi belli olan fakat tedavi edilemeyen bir koku çesidi var mi? Yani vücutta kokunun nereden kaynaklandigi belirleniyor ancak mevcut bir tedavisi yok. Böyle bir durum olabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2014 Saat 21:32
Güzel soru için tesekkür ederim.

Bir insan agzim kokuyor diyor ise her hangi bir tespite gerek olmaksizin bu sahis agiz kokusu hastasidir. Genis bir skala üzerinde Tip 0-1-2-3-4-5 ten her hengi birisine girer. Muayene ve tibbi incelemenin amaci hastaligin varligini dogrulamak degil adresini bulmaktir yani bunlardan hangisine girdigini adresleyebilmektir.

Simdi tersine dogru yürüyelim:
Kendisi ve sosyal çevresi bir sahista agiz kokusu bulunmadigini söylüyorsa, halitometre normal sinirlarin üzerinde bir koku ölçüyor olsa bile o sahis agiz kokusu hastasi degildir.

Böylece agiz kokusu teshisinin 3 bacagi vardir. Hiyerarsik sira ile bunlar:
1- Sosyal çevrenin sikayeti
2- Sahisin kendisinin sikayeti
3- Halitometrik gaz ölçümleri

Diger sorunuz:
Evet. Sebebi teshis edilip tedavi edilemeyen agiz kokusuna rastladim.
-M

IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2014 Saat 00:56
murat hocam sebebi teshis edilip tedavi edilemeyen agiz kokusuna örnek verebilirmisiniz?kronik faranjit bir örnek olabilir mi acaba?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2014 Saat 07:54
Tedavi edilemeyen diye sordunuz.
Hangi birini sayayim.
Samsun'dan gelen bir ögretmende akcigerde fantom tümör çikmisti. Nefes kokusu yapiyordu. Ankara'dan gelen bir doktorda Hasimoto varmis, Yine Samsun'dan gelen bir hanimda TMAU çikti, bir çok insanda KOAH vardi, diyabet, astim, kanser, uyku apnesi, gut.

Suudi Arabistan'dan gelen bir delikanlida malabsorpsiyon çikti, Gürcistan'dan gelen bir adamda Celiac çikti, sayisiz insanda hiç bir sey yoktu ama o kendisini hasta zannediyordu. En sik rastlanan tedavi edilemeyen hastalik diyabet ve astim oldu bu günlerde. Hemen aklima gelen bunlar.
-M

IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2014 Saat 17:09
Çok tesekkür ederim hocam, aydinlatici bilgileriniz için ve her seyden önce zamaninizi ayirip bizleri bilgilendirdiginiz için.
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2014 Saat 04:23
Hocam, ben kokunun agzimdan degil, genzimden ve burnumdan geldigini hissediyorum, yani aslinda kokunun yerini biliyorum lakin KBB uzmanlari israrla burun boslugumda,nazal yollarda, genzimde bir problem bulamiyorlar. Ben de söyle bir düsünceye kapiliyorum anaerob bakteriler tipki agzimizda oldugu gibi geniz ve burun boslugumuzda da var ve bu bakteriler tip 1 de nasil agizda koku üretiyorlarsa ayni sekilde burun boslugunda da koku üretiyorlar. Burdan hareketle burun boslugumuzda hiçbir problem olmamasina ragmen burada anaerob bakteriler koku üretebilirler degil mi? Bu durumda bizim kullandigimiz çinkolu ürünler ve koku giderici diger yöntemler bu bahsettigim bölgeye zaten ulasamadiklari için biz bosuna çaba sarfedip agizla ugrasip duruyoruz(ki siz zaten bu ürünlerin sadece tip 1 de etkili oldugunu söylüyorsunuz) oysa bize direkt genize ve burun bosluguna etki edecek bir yöntem lazim. Bu anaerob bakterileri tamamen yok etmek mümkün olmadigina göre ve ayrica sizin burun damlasi olarak gelistirdiginiz ilaç da bürokratik engeller nedeniyle bize ulasamadigina göre biz acaba bastan yenilgiyle sonuçlanmis bir savasin içinde miyiz? Yani tedavi edilemeyen koku derken biraz da bundan bahsetmistim aslinda. Yoksa yukarida saydiginiz diger hastaliklar yillarca agiz kokusundan baska hiçbir belirti vermeden seyretmezler diye düsünüyorum. Belki de yanlis düsünüyorum, artik ne düsünecegimi sasirmis durumdayim zaten :( Çok uzun yazdim affiniza siginiyorum ama özetle sunu merak ediyorum: "Hiçbir belirgin rahatsizlik olmaksizin burun boslugunda yukarida bahsettigim sekilde koku olusumu olabilir mi?"
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2014 Saat 06:49
Evet, aynen agizda olan seyler burun arkasinda da oluyor. Isabetle tespit ettiginiz gibi burun damlasini zaten bu sebeple formüllendirmistim.

Çin firmalari hariç, ilaç üretme kelimesini duyan her firma kaçiyor.
-M
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2014 Saat 11:53
Peki o zaman biz cidden çaresiz miyiz simdi bu durumda? Belirgin bir rahatsizliga bagli olmayan,kendiliginden olusan tip 2 için hiçbir çare yok mu? Yani bu durum, sebebi bilinen ama tedavi edilemeye gruba mi giriyor?
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2014 Saat 12:45
Hocam, sizin gelistirdiginiz bu burun damlasi burundaki hangi mekanizmaya etki ediyor? Nasil çözüyor sorunu?Acaba muadili olabilecek hiçbir yöntem yok mu? Bir de yabanci bazi forumlarda zeolitin agiz kokusu tedavisinde kullanilmasina yönelik bazi fikirlerinizi okudum ve gerçekten ilginç geldi. Bu yönde bir gelisme veya yeni fikirler var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2014 Saat 14:51
Zeolit plak hazirlamistim bir zaman önceydi. Biliyorsunuz zeolit ülkemizde elde edilen ve dünyaya satilan bir topraktir. Kümeslerde zemine serpilir. Kokulu gazlari titre ediyor, hapis ediyor. Protezin yüzeyine gömmüstüm. Çinko'dan daha etkili degildi. Üstelik eskidikçe degisirmek gerekiyordu. Üstelik yutulma tehlikesini beraberinde tasiyordu.
-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu