Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Geçmeyen Kokuda Azalma Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hakan34
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
Alıntı hakan34 Cevaplabullet Konu: Geçmeyen Kokuda Azalma
    Gönderim Zamanı: 21-Subat-2014 Saat 06:50
Merhaba arkadaslar.Yaklasik 6 senedir agiz/nefes kokum var.Son 2 senedir gitmedigim doktor kalmadi.Ilk önce dis doktoruna gittim ve dislerimin gayet saglikli oldugunu söyledi ardindan iki farkli hastanede Kbb uzmanlarina gittim burunda kemik egriligi oldugunu ve bunun sebep olabilecegini söyledi ikiside.Çekilen film sonrasinda kronik sinüzit hastasi oldugumu bundan kaynaklanabilecegini söylediler.Ilaçlarini kullandim ama sinüzit geçmedi.Ardindan baska bir bölüme basvurdum ve Çölyak hastaliginin olup olmadigini test ettiler çölyak olmadigimi söylediler.En son mideden süphelendiler ve endoskopi yaptilar sonuç burdada temiz çikti.Yillardir bu sorunu çekiyorum psikolojik olmadigini biliyorum çünkü yakinlarim agzimin koktugunu söylüyorlar ara ara.
Geçenlerde tatile gittim.Sauna,Sicak su havuzu ve normal havuza girdim ve sabah uyandigimda agzimda kötü tat olmadigini ve nefes kokumun azaldigini ama tamamen geçmedigini hissettim.
Bunu önceleri açtigim bir konuda yazmistim.Sorunu mu güncel bir sekilde özetliyorum.
-Sinüzit var
-Ilk doktorum bademciklerde çukur var demisti ardindan gittigim doktorlar bademciklerimde bir sikinti olmadigini söyledi
-Gömülü 20 yas disleri
-Burun kemiginde hafif egrilik
Azalmasina yardimci olan yaptiklarim.
-Dil firçalama (Gece yatmadan önce ve sabah uyandigimda)
-Sinüs ve Burun temizleme kiti (eczaneden almistim)
Evet arkadaslar yazdigim sorunlarin sadece sinüzit kismi için azaltici bir çözüm uyguluyorum gömülü dis için herhangi bir islem yaptirmadim.Burun kemiginde egrilik ve sinüzit oldugu için nefes alirken bir miktar tikaniklik hissediyordum burun temizleme kiti dildeki pasi ve tikanikligi azaltti.
Belki hepimizin klasik olarak uyguladigi seyler ama sorunu benzer olan arkadaslar 1-2 gün deneyip vazgeçiyor.Yaklasik 1 haftadir bu islemleri yapiyorum kokuda ciddi bir azalma var ama sanirim dislerden dolayi devam ediyor.

Bunu herzaman söylüyorum öncelikle doktorunuza görünün kendi basiniza bir isleme kalkismayin.Sorunu benzer olan arkadaslar için çözüm olabilir.Basit ve klasik islemler oldugu için göz ardi ediliyor bende birkaç gün yapip birakmistim ama düzenli olarak yaptigimda azaldi.

IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2014 Saat 21:23
sorunun bir çogumuzun ki ile ayni.
sinüzit-geniz akintisi-burun egriligi üçlüsünden biri
IP
hakan34
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2014 Saat 10:32
Eski koku gitti keskin ve agir bir koku basladi.Reflü belirtileri var.Kapali ortamlarda ve 2-3 metre yakinimdaki insanlarin kokuyu aldigini biliyorum.Dis ipi dil firçalama ve burun temizleme kiti kullaniyorum dilin arkalarina dogru artan sari ve beyaz pas var.Simdilik gözlemlediklerim bunlar.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2014 Saat 16:52
bademcik tasi da olabilir, kbb uzmanina görünmekte fayda var...
IP
Josephine
Üye
Üye

Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayis-2014 Saat 23:23
Orjinalini yazan: Helicobacter

bademcik tasi da olabilir, kbb uzmanina görünmekte fayda var...

oral bir problemin burnundan koku çikmasina neden olacagini çok sanmiyorum ben açikçasi. Bence dis, diseti, dil, tonsil, tonsil tasi konularini elesin.
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2014 Saat 11:55
Orjinalini yazan: telfast

oral bir problemin burnundan koku çikmasina neden olacagini çok sanmiyorum ben açikçasi. Bence dis, diseti, dil, tonsil, tonsil tasi konularini elesin.

çok eskiden burnumdan koku gelmezken disim çürümüstü ve o dis çürügüne dolgu yaptirana kadar kokunun burnumdan da geldigini hatirliyorum
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2014 Saat 12:40
Arkadaslar, PARADONTAX agiz gargarasini deneyin,benim hiçbir sorunum kalmadi   
IP
hakan34
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2014 Saat 16:14
Merhaba
Rahatsizligimin ayrintilari bu konuda mevcut: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1381&KW=

Konuyu düzenleyemedim sinüzit sorunumun olmadigi kesinlesti.
Dilimi ve dislerimi ne kadar firçalarsam firçalayayim koku kisa bir süre azaliyor ama geçmiyor.Agzim kapaliyken çevreye koku yayiliyor.
Murat hocam küçük dil ve arkasindan kaynaklanan kokunun sebebi sizce ne olabilir?Birde bugün sunu farkettim spor yaptigimda kokuda biraz azalma oluyor.Sizin bir arkadasa sordugunuzu gördüm ama bende ter ayak vb. gibi diger vücut kokulari yok.

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2014 Saat 12:03
Gömük veya yari gömülü yirmilik disler agiz kokusu yapabiliyor. Çevresinde çukurlar olusuyor, bu çukurlarda bakteriler yuva yapiyor. Zaten normalde temizlemesi zor bir bölge üstüne bu disler - çukurlar eklenince daha da kötü oluyor.

Ben yillar önce dolgu yaptirmistim, yirmilik disler oldugunu bile bilmeden. Simdi çektirmeyi düsünüyorum. Üst yirmiliklerin bir tarafi tam çikmis, damaga bakan tarafi iki üç milim çikmis. Daha önceden dört dis çektirdim, o yüzden biraz çekiniyorum. Ileride protez, implant vs yapilirken lazim olabiliyormus.

Agri yapiyorsa veya kötü kokunun ordan geldigine eminseniz çektirin. Gömülü oldugu için biraz zor ve agrili geçebilir.
IP
hakan34
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2014 Saat 12:06
Dis doktoruma tekrar kontrole gittim bir sorun olmadigini 20'liklerde dahil kokuya sebep olacak herhangi bir problemin bulunmadigini söyledi.Tekrar tekrar kbb ye göründüm farkli doktorlara gittim sinüzitimin olmadigini söylediler.Sadece burunda hafif egrilik ve bogazimda biraz akinti var ama bu akinti yokkende koku vardi.Sicak su havuzu ve mentollü saunaya girdigimde koku yaklasik 2 gün boyunca hiç olmadi.Dil firçalama,dis ipi ve burun temizleme kitinin çok az bir faydasi oluyor.Onun disinda naneli sakizlar agiz bakim sulari hiç bir ise yaramiyor zaten.
IP
hakan34
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2014 Saat 09:14
Tekrar basa dönüyorum.Bademcik ve mide kontrolleri ile baslayacagim.
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2014 Saat 15:51
Hep basa sariyoruz zaten, yaptigimiz baska bir sey yok. Ben de önümüzdeki hafta tekrar kbb'ye gitmeyi düsünüyorum, bir sonuç çikmayacagini bile bile. En azindan tahlillerimi tekrar yaptirayim elimde veri olsun diyorum çünkü önümüzdeki aylarda Murat Hoca'ya muayene olmayi düsünüyorum.
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2014 Saat 23:43
abi bir daha disçiye gitmicem.üç kere gittim üçündende saglikli onayi aldim.bademciklerimi yeni aldirdim zaten forumda yazmistim daha önce.maaelesf bekledigim sonucu alamadim.etrafimdaki insanlarin gözlemleri sonucu koku sadece agzimdan geliyor.yani nefes kokusu degil.bu durumda benim agiz kokusu sebebi olabilir diyebilecegim iki huzursuklur kaliyor geriye.
1.ben ortalama bir insandan fazla geyiriyorum.bazen midem de agriyo.endoskobi olmustum.sonucu:1.antral gastrit,heicobacter pylori negatif.(reflü yok yani)acaba ne kadar etkiler gastrit koku miktarini?
2.bogazimi temizlerken hep ve yutkunurkrn bazen olmak üzere bogazimdan o agzimdaki kokuunun aynisini hissediyorum.bademcik kaynakli oldugunu düsünmüstüm basta.ama artik bademcklerim de yok.bu durumun kokuya neden oldugundan adim gibi emin olmama ragmen neyden kaynaklandigini çözemedim bir türlü.faranjit bu tarz kokuya sebep olabilir mi acaba?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2014 Saat 22:27
ismimnefarkeder, ayni sorunlar bende de var. hacettepe gastroentolojie görünmeni tavsiye ederim. bizim sorunumuz ya mide ya da kalin bagirsak kaynakli olabilir. ya da herhangi bir hastanenin gastro bölümüne görünsen de olur..
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2014 Saat 20:06
helikobakter,yazdigim ikinci madde hakkinda ne düsünüyosun?bi de sen endoskobi yaptirdin mi sonucu ne eger yaptiriysan?ve sorunun midee ya da kalin bagirsakta olduguna kanaat geirtecek baska sikintilar yasiyomusun agiz kokusu disinda?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2014 Saat 20:38
ismimnefarkeder, yazdigin ikinci maddede benim de sürekli sikayet ettigim bir durumdu. ve bu sebepten ilk önce KBB uzmanlarina göründüm. spreyler, gargaralar, ilaçlar fayda etmedi. anatomik bozukluktan süphelenip tomogrefi çektirdim. burnumda kikirdak dokunun yamuk olmasindan dolayi geniz akintisi vardi. 8 ay kadar önce burun ameliyati oldum. ama koku geçmeyince tekrar doktoruma gittim. o da bisey diyemeyince bir üst makama çiktik. doç.dr muayenesi sonucunda, sikayetime sebep olabilecek herhangi bi belirti bulamadigini ve gastrolojie görünmem gerektigini söyledi.

mideden veya kalin bagirsaktan yukari, agiza dogru çikan koku ilk önce girtlakta belli olur. yutkunurken kokuyu ve aci tadi orda hissetmemiz normal degil mi?

KBB uzmanlarina görünürken ayni zamanda da dahiliye uzmanlarina görünüyordum. bir çok defa endoskopi yaptirdim. bunlarin sonuçlariyla ankara' nin en iyi hastanelerini gezdim. en son hacettepedeki gastroloji doktoru, sikayetlerimin mideden kaynaklandigini söyledi ve ilaç yazdi. ilaçlari kullandim ama durumda herhangi bir düzelme olmayinca tekrar gittim ve bir endoskopi daha yaptirmamiz gerektigini söyledi. kasim ayinin sonunda endoskopi randevum var. ve gördügüm kadariyle bu ilaçla düzelmeyecek bir durum. cerrahi müdahale gerekebilir. gelismeleri aktaracagim...
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2014 Saat 14:53
tessekkurler,sonuclari dört gözle bekliyorum.
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2014 Saat 17:21
Dün yine KBB'ye gittim. Sagolsun çok iyi bir doktordu epey de vakit ayirdi, beni dinledi.Kamerayla burnuma bogazima bakti, geniz tertemiz dedi, üstelik bu mevsimde olmamiza ragmen hiçbir sorun yok dedi. Sinüs tomografisi tertemiz, sinüslerde hiçbir sey yok. Çok hafif saga deviasyon var ama sorun yratacak cinsten degil dedi. Sonuç KBB ile ilgili koku yapacak hiçbir sey yok. Halbuki ben israrla kokuyu tam burun arkamdan, genzimden aliyorum. Doktora o kadar çaresizce anlattim ki derdimi, keske bir sorun çiksaydi da tedavi etseydik ama maalesef sorun yok dedi. Nörolojiyle alakali bir sorunum olabilecegini düsündü(kakosmi) ama ben nidazol alinca kokunun geçtigii söyleyince o da olamaz dedi. En sonunda madem nidazol alinca koku geçiyor size uzun süreli bir antibiyotik tedavisi uygulayalim dedi. Bir aylik bir antibiyotik kullanimi önerdi ama ben açikçasi bu kadar uzun süreli bir antibiyotik kullanimi dogru mudur kestiremedim. Üstelik sorunun ne oldugu bile belli degilken. Böyle bir tedavi sekli uygulayan var mi içinizde acaba? Forumda bir arkadas daha buna benzer bir sey yazmisti diye hatirliyorum ama kimdi hatirlayamadim. Buraya yazarsa fikir paylasiminda bulunabiliriz.
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2014 Saat 17:13
badisaba,faranjit sikayetin yoktu dimi?
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2014 Saat 21:34
farenjit sikayetim zaman zaman oluyor ama bu devamli koku sebebi olmamali diye düsünüyorum.
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2014 Saat 11:55
eger kronik faranjitse devamli koku sebebidir.
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2014 Saat 17:01
Farenjit sikayetim kronik degil, zaman zaman olusan bir rahatsizlik. Zaten 3 gün önce gittigim kbb'ci bogazimi ve genzimi kamerayla incelemesine ragmen farenjitten bahsetmedi, aksine çok temiz dedi. Zaten benim burdaki bazi arkadaslarin bahsettigi gibi geniz akintisi sikayetim de yok. Beni rahatsiz eden sadece koku. Bunun disinda herhangi bir semptom yasamiyorum bogazla ya da genizle ilgili. Nedir bu ya, delirecegim :( bir doktor sundan dese, en azindan nedenini bilsem, ama yok. Buradaki arkadaslarin ortak problemi de bu zaten.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2014 Saat 17:07
Sevgili Bad i Saba,sanirim Nidazol olayini ben yazmistim buraya. bundan 3 ay once KBB Dr nun soylemesiyle 10 gun Nidazol kullandigimda koku tamamen yok olmustu.Ama biraktigimda tekrarladi.Ve dr a bunlari soyledigimde,bana 2 aylik Nidazol kullan bakalim demisti.Ama hala kullanmadim. Hem 2ay Nidazolu kullan hemde burun kiti suyuna biraz sirke katip burnunu temizle bir bakalim demisti. Ben hala baslamadim. Bu arada 2 keredir saf sirkeyle bogazimi gargara yapar gibi temizlerken sanki bogazimdaki koku yapan mikrop boyle koyu kahve rengi gibi bir sekilde disari atiyorum sirkeyle beraber. Ve kokuda epey azalma oluyor.yani bir kac kere daha denicem bakalim ne olacak.Ama bunu yaparken sanki sirkeyi yutucakmisim gibi yapiyor ama yutmadan tukuruyorken sanki pihtilasmis kan olurya,o sekilde koyu kahve renginde salya atiyorum. bir dene istersen suan yaptigim bu yani
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2014 Saat 19:30
mahoni, sirkeyi burada çesitli defalar önermislerdi, deneyecegim. Daha önce tuzlu suyla gargarayi denemistim ama pek bir faydasi olmadi sanki. Sirkeyi de denemekte fayda var. Ben o dedigin kadar geriye dogru yapamiyorum gargarayi,midem bulaniyor ama olabildigince geriye kadar deneyecegim. Nidazolün uzun süreli kullanimina ben de baslamadim. Hem cesaret edemedim hem de açikçasi ne kadar kullanilirsa kullanilsin birakinca kokunun geri gelecegine inaniyorum. Üstelik bakterilerin antibiyotige direnç kazanmasi da cabasi. O kadar gereksiz yere ve bir umutla antibiyotik kullaniyoruz ki bir gün gerçekten ihtiyacimiz oldugunda hiçbir ise yaramayacak diye korkuyorum.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2014 Saat 18:31
Ben,yukarida bahsettigim gibi sirkeyle bogaza kadar temizleme islemini yaklasik 3 gundur yapiyorum ve gercekten kokuda epey azalma oldu.Yani umarim erken paylasim degildir bu yazdigim.Ama yine de birileri bu sayede kurtulur,umutlanir diye paylasmadan edemedim.3 gundur gercekten koku gitti,diyebilirim. oncelikle icme suyuyla islattigim fircayla dilimi fircaliyorum.sonra saf sirkeyle bogazimi temizliyorum (2 kere yapin bunu) bu ndan sonra bu sefer agzimin icini gargara yapiyorum sirkeyle ve en son dis macunuyla dislerimi normal fircaliyorum ve islem bitiyor. Umarim benim bu gunlerde yasadigim bu mutluluk gecici degildir.Bekleyip gorucem.
Murat Hocaya,sirkeyi devamli kullanmamizda bir sakinca var mi,diye sordum.Yani eger bir zarari yoksa ve bu iyilesme gecici degilse super.
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2014 Saat 01:14
Dil firçalama esnasinda firçayi her defasinda içme suyu ile islatmak yerine dilin sag ve sol arkalarindan yani o sirada tükürük salgisinin yogun oldugu yerden öne dogru firçalamayi deneyin, tükürük salgisi ile dil üzerindeki tabakanin daha etkili sekilde çözünerek temizlendigini göreceksiniz. Hatta dil firçalama sirasinda daha dogrusu o anda olusan ara ara bulanti nedeniyle tükürük salgisi artarken burun içerisindeki mukus salgisi da artiyor, firçalama islemi bittikten sonra burun temizlenirken içerisindeki sari-yesil renkli iltihapli mukus sanki tuzlu su ile temizlenmis gibi çikiyor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu