|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: dogru diş macunu | |
Yazar | Mesaj |
samsung
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07-Kasım-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Konu: dogru diş macunu Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2014 Saat 18:06 |
Öncelikle Murat Bey'e buradan teşekkür etmek istiyorum.Hastalar için hazırladığınız hasta bilgilendirme belgesi çok yararlı bir kaynak olmuş.Elinize sağlık.
Bu belgeyi okurken gözüme şu kısım takıldı: ....çinko içeren ağız ürünleri arasından şu maddeleri içermeyenleri kullanabilirisinz. -SLS -NaOH -sorbitol -xylitol -aspartam -sakkarin ve benzeri... Öncelikle, egitimsiz gözler "ve benzeri" derken ne demek istediginizi pek anlayamıyor..Açabilir misiniz? Ayrıca, burada piyasadaki hangi ürünlerin bu duruma uyduğunu paylaşabilir misiniz lütfen? Dün genişçe bir kişisel bakım reyonu olan bir mağaza gezdim ve yaklaşık 15 farklı diş macununu inceledim hızlıca.Hepsinde ya SLS,ya sakkarin ya da sorbitol bulunuyordu ve birçoğu çinko barındırmıyordu bile. Gerçekten de piyasada bu duruma uyan bir macun var ise bizimle paylaşın lütfen. |
|
bad-ı saba
Üye Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 12-Kasım-2014 Saat 00:16 |
Murat Hocam sizin bilgilendirme kitapçığınıza tekrar bakarken benim de dikkatimi bu konu çekti. Çinkolu diş macunu kullanıyorum, hem de sizin ağız kokusu tedavisinde kullanılabilecek çinkolu macunlar arasında saydığınız ürünlerden biri(ipana pro-expert). Sizin kitapçığı okuyunca macunu alıp tekrar inceledim, sizin olmaması gereken diye saydığınız SLS,sorbitol , sakkarin gibi maddelerin hepsi var bu macunda.Çinkolu ama olmaması gereken bu maddelerin de hepsi var. Şimdi ben bu macunu hem dişlerimde hem de dil temizliğimde kullanıyorum, yanlış bir şey mi yapıyorum acaba tereddütte kaldım şu an. Bunları içermeyen çinkolu diş macunu var mı piyasada onu da merak ediyorum. Şimdi bu bahsettiğim diş macununu kullanmaktan imtina etmeli miyim ben? Bize ne önerirsiniz bu konuda acaba?
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 12-Kasım-2014 Saat 08:30 |
Dikkatiniz ve ilginiz için teşekkür ederim.
Piyasada ağız kokusuna uygun diş macun olmayınca, elimizdekilerin en makul olanını doğru kabul etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Doğru söylüyorsunuz, sls ve tatlandırıcılar ağız kokusu lehine katkılar değildir. Fakat başka olmayınca kötünün iyisine doğru seçim gözüyle bakmak zorunda kalıyoruz. İçinde çinko olan diş macunları "kötünün iyisi" anlamında tercih edilebilir. Hiç olmazsa çinko içeriyor diye avunuyoruz. -M |
|
bad-ı saba
Üye Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 12-Kasım-2014 Saat 17:46 |
Ehven-i şer diyorsunuz, anlıyorum. Peki bunlarla dilimizi de fırçalamalı mıyız? Benim derdim, başka tip kokularla uğraşırken tip 1 sahibi de olmayalım durduk yerde. Bu bahsettiğimiz maddeler ağız florasını bozar mı?Hadi dişlerimizi mecburen fırçalıyoruz bu macunlarla ama dilimizi macunsuz fırçalamak ya da dil kazıyıcısı kullanmak daha mı mantıklı bu durumda?
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 12-Kasım-2014 Saat 18:13 |
Dilinizi de fırçalayın tabi.
Dişleri macunlu fırçalamak, fakat dili macunsuz fırçalamak pratik uygulama bakımından isabetli, uygulanabilir ve mümkün değil zaten. gerekli de değil. Dili kazımanın ağız kokusu üzerine azaltıcı etkisi %40 tan azdır. Fakat dil fırçalamanın ağız kokusunu azaltıcı etkisi bazı makalelerde %42, bazılarında %59, ve başka bazı yayınlarda %88 olarak hesaplanmış. -M |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|