Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: dogru dis macunu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
samsung
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı samsung Cevaplabullet Konu: dogru dis macunu
    Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2014 Saat 18:06
Öncelikle Murat Bey'e buradan tesekkür etmek istiyorum.Hastalar için hazirladiginiz hasta bilgilendirme belgesi çok yararli bir kaynak olmus.Elinize saglik.

Bu belgeyi okurken gözüme su kisim takildi:

....çinko içeren agiz ürünleri arasindan su maddeleri içermeyenleri kullanabilirisinz.
-SLS
-NaOH
-sorbitol
-xylitol
-aspartam
-sakkarin
ve benzeri...

Öncelikle, egitimsiz gözler "ve benzeri" derken ne demek istediginizi pek anlayamiyor..Açabilir misiniz?

Ayrica, burada piyasadaki hangi ürünlerin bu duruma uydugunu paylasabilir misiniz lütfen?

Dün genisçe bir kisisel bakim reyonu olan bir magaza gezdim ve yaklasik 15 farkli dis macununu inceledim hizlica.Hepsinde ya SLS,ya sakkarin ya da sorbitol bulunuyordu ve birçogu çinko barindirmiyordu bile.

Gerçekten de piyasada bu duruma uyan bir macun var ise bizimle paylasin lütfen.
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2014 Saat 00:16
Murat Hocam sizin bilgilendirme kitapçiginiza tekrar bakarken benim de dikkatimi bu konu çekti. Çinkolu dis macunu kullaniyorum, hem de sizin agiz kokusu tedavisinde kullanilabilecek çinkolu macunlar arasinda saydiginiz ürünlerden biri(ipana pro-expert). Sizin kitapçigi okuyunca macunu alip tekrar inceledim, sizin olmamasi gereken diye saydiginiz SLS,sorbitol , sakkarin gibi maddelerin hepsi var bu macunda.Çinkolu ama olmamasi gereken bu maddelerin de hepsi var. Simdi ben bu macunu hem dislerimde hem de dil temizligimde kullaniyorum, yanlis bir sey mi yapiyorum acaba tereddütte kaldim su an. Bunlari içermeyen çinkolu dis macunu var mi piyasada onu da merak ediyorum. Simdi bu bahsettigim dis macununu kullanmaktan imtina etmeli miyim ben? Bize ne önerirsiniz bu konuda acaba?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2014 Saat 08:30
Dikkatiniz ve ilginiz için tesekkür ederim.
Piyasada agiz kokusuna uygun dis macun olmayinca, elimizdekilerin en makul olanini dogru kabul etmek mecburiyetinde kaliyoruz.

Dogru söylüyorsunuz, sls ve tatlandiricilar agiz kokusu lehine katkilar degildir. Fakat baska olmayinca kötünün iyisine dogru seçim gözüyle bakmak zorunda kaliyoruz.

Içinde çinko olan dis macunlari "kötünün iyisi" anlaminda tercih edilebilir. Hiç olmazsa çinko içeriyor diye avunuyoruz.
-M

IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2014 Saat 17:46
Ehven-i ser diyorsunuz, anliyorum. Peki bunlarla dilimizi de firçalamali miyiz? Benim derdim, baska tip kokularla ugrasirken tip 1 sahibi de olmayalim durduk yerde. Bu bahsettigimiz maddeler agiz florasini bozar mi?Hadi dislerimizi mecburen firçaliyoruz bu macunlarla ama dilimizi macunsuz firçalamak ya da dil kaziyicisi kullanmak daha mi mantikli bu durumda?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2014 Saat 18:13
Dilinizi de firçalayin tabi.
Disleri macunlu firçalamak, fakat dili macunsuz firçalamak pratik uygulama bakimindan isabetli, uygulanabilir ve mümkün degil zaten. gerekli de degil.

Dili kazimanin agiz kokusu üzerine azaltici etkisi %40 tan azdir.

Fakat dil firçalamanin agiz kokusunu azaltici etkisi bazi makalelerde %42, bazilarinda %59, ve baska bazi yayinlarda %88 olarak hesaplanmis.
-M

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu