Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: neler kaybettiniz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Konu: neler kaybettiniz
    Gönderim Zamanı: 22-Subat-2015 Saat 17:21
Arkadaslar burdaki herkezin ortak rahatsizligi hic birseyin deva olmadigi lanet agizkokusu yuzunden neler kaybettiniz neler yapamiyor hedeflerinize ulasamiyorsunuz ben kendiminkini soylerek baslaycagim sizdende rica ediyorum durustce yazarmisiniz.

Bir iliski icin kiz arkadasi edinemiyorum,kimsenin benden rahatsiz olmasini istemiyorum heleki tum vaktimi ayiracagim bir kisiyle dusunemiyorum

Uzaktan tanistigim insanlarla yuzlesmekten korkuyorum.

Bir ortamda birakin kiz arkadasi erkek arkadas bile edinekten cekiniyorum insanlarn yuzlerine karsi konusmaktan ckiniyorum,yeminle konusmayi unutucam sirf bu yuzden

En yakin cocukluk arkadaslarimdan bile cekinir oldum.

Piskolojik olarak ben bitigim icimi sadece size dokebiliyorum ya siz arkadaslar ?
IP
mmervve
Üye
Üye

Gönderilenler: 42
Alıntı mmervve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Subat-2015 Saat 23:14
Benmde bu konuyla yani aagiz kokusuyla ilgili sorunum var ama psikolojimi çok bozmuyorum evet soruyorum bazen kendime millet disini firçalamaz agzi kokmaz ben günde 3 kere dis firçalarim gargara kullanirim ama kokar.artik psikolojimi bozmuyorum bence sende öyle yap erkan basta ozguvenini geri getir.ben her zaman sakiz kullanirim ama agzimda sakiz oldugunu karsindakine hissettirmem bu yuzdn ozguvenim yüksek oluyo bence sende öyle yap sirf bu yüzden psikolojini bozma bak burda kaç kisinin boyle sorunu var.bende dahil:)
IP
mmervve
Üye
Üye

Alıntı mmervve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Subat-2015 Saat 23:18
Sakiz geçici bir çozum kabul ediyorum ama anlikda olsa ise yariyo en azindan bu sorunu çozene kadar ozguven konusunda yardimci oluyo kendimden biliyorrum ama ddigim gibi agzimda sakiz oldugunu karsindakine hissettirmem sakiz tukuruk miktarini çogaltiyo Ve o an kokuyu engelliyo.
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Subat-2015 Saat 03:47
ben 1 sene sonunda sebepsiz bi sekilde sevdigim kizdan ayrildim ve bana hiç bisey söylemedi tahminimce ne kadar gargaralarla felan saklamaya çalissamda anladi bu koku bi çok seye sebep olabiliyor konusmamak fazla yakinlasmak asosyal olma çekingen davranma ve daha bir çok sey !
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Subat-2015 Saat 08:40
Ne yapalim ya bizimkisi yasamakmi ayni asalaklar gibi asosyal bi bicimde insanlara uzak durarak ben biktim ya cokseymi istiyoruz milyarlar milyonlar degil saglik sihhat her inssn gibi normal olmak :((
IP
mmervve
Üye
Üye

Alıntı mmervve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Subat-2015 Saat 23:22
Erkan bence burdakilerle arkadas olabilirsin nede olsa ayni sorun hepimizde var utanacak cekinecek bir durumda olmaz
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Subat-2015 Saat 12:53
Arkadaslar oncelikle sizin koku tip 2 ise soyleyeceklerim buyuk ihtimalle sorununuzu en aza indirecek diye dusunuyorum. Tip 2,yani KBB ise bana yazin.Bende elimden geldigi kadar tecrubelerimi yazayim size.Cunku inanin benim koku %80 yok oldu.Diger yuzde 20 lik olan da belkide benim kuruntumdur. Benim kokum ust solunum yollari kaynakliydi demekki ondan yuzde 80 i bitti.Cunku uzuntulerinizi okurken ben de uzuluyorum sizden biri olarak.Sizinki de ust solunum yollariysa bana ister burdan ister ozelden yazin care bulmaya calisalim beraberce.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Subat-2015 Saat 22:19
kbb mi oldugu konusunda bile hala mutabik olamadik ki doktorlarla..bi öyle bi böyle.. sizin % 80 nasil gitmisti.. yardimci olma talebiniz içinde ayrica tesekkürler..
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 12:04
Orjinalini yazan: mahoni

Arkadaslar oncelikle sizin koku tip 2 ise soyleyeceklerim buyuk ihtimalle sorununuzu en aza indirecek diye dusunuyorum. Tip 2,yani KBB ise bana yazin.Bende elimden geldigi kadar tecrubelerimi yazayim size.Cunku inanin benim koku %80 yok oldu.Diger yuzde 20 lik olan da belkide benim kuruntumdur. Benim kokum ust solunum yollari kaynakliydi demekki ondan yuzde 80 i bitti.Cunku uzuntulerinizi okurken ben de uzuluyorum sizden biri olarak.Sizinki de ust solunum yollariysa bana ister burdan ister ozelden yazin care bulmaya calisalim beraberce.

Nefes kokusu sorununu büyük ölçüde azalttiginiza sevindim. Benim de tip 2 sinifina giren üst solunum yollari kaynakli sinüzit, geniz akintisi, dil kaplamasi var, tecrübelerinizi açiklarsaniz sevinirim.
IP
Sucuk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Sucuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 13:36

Kardes ben foruma giris yapamadim yeni isim aldim ben kbb den süpheleniyorum ni dersen disimi firçalamagim halde agzimi bagdemciklerimini bogazimin üstüne çok tazyikli su tutdum inan %100 gitti tabii sonra yine geldi ama tazyikli su tutdugumda gidiyor sinizütdenmi geniz akintisindami süpelenmeliyim yoksa bagdemcik falanmi kapsamli bir kbb hastanesine bi avuç para bayilmadan önce sana yaziyim dedim bu agizla nasil kiz istemeye gidecez onun korkusu sardi
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2015 Saat 11:16
mahoni abi söylemeyecem dedim( belki yazdiklarimdan anlamissiniz diye:) ama tutamiyorum kendimi ve söylemek istiyorum. 
abi farkindaysaniz sizin için %1 lik gibi tek bir sigara içen birinde olan ufak bir koku hissettigimi söylemistim. 
( siz %20 oldugunu düsünüyorsunuz. gerçekten o kadar bir seviyede degil abi. bari ortada bulusalim ve %2 gibi bir seviyede olduguna hemfikir olalim abi.bu konuda ciddiyim ama) 

simdi size de dedim buraya da yazmistim. sizdeki bu ufak kokunun nedeni mide-bagirsak,bademcik ve burundan kaynaklanmadigi diye. 
Abi bu kardesinize güvenin ve inanin bana. Size gerçekten iyi gelecegini düsündügüm hijyeni uygulayabilir misiniz lütfen? 
Ve eminim hayatiniz dis hekimlerinin koltuklarinda geçmistir. Yalniz nedense arka dislerinize bir dis hekimine kontrol ettirmenizi düsünüyorum. biraz daha ayrintili sekildei ama. 
Ve ayni sekilde sayet "leylak" arkadasimizin kullandigi ilaçlar gerçekten faydali olmussa bunlari dis hekimine sorarak kullanabilir misiniz abi? 
Eminim, benden duydugunuz koku seviyesinden siz daha da iyi bir seviyeye gelirsiniz. Buna inaniyorum gerçekten. 

Ancak herseyden önce size siki bir hijyen tavsiye ederim abi..( bunlari dememim sebebi yanilmiyorsam gün içinde yogun bir hijyen yapmadiginizi söylemistiniz?) 

Kisacasi lütfen dis hekimi-iyi bir hijyen ve "leylak" in kullandigi ilaçlari bir süreligine deneyebilir misiniz abi? 

BU SADECE BIR FIKIRDIR ABI. TAHMINIM BU YÖNDE. YANLIS BIR DURUM DA OLABILIR. 
Böyle degilse de sizden simdiden özür dilerim. Ancak bu konuda hislerime güveniyorum. 

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
uzgun
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 27
Alıntı uzgun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2015 Saat 17:43

dostum ozel mesajin dolumus galiba yazilmiyor
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2015 Saat 11:11
sucuk bi devlet hastanesine git bakil neyin var neyin yok tomografi felan çektir istiyorsan özelde ameliat olup tedavini gör mesaj atsana ban bir..
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2015 Saat 18:22
Orjinalini yazan: erkannn1

sucuk bi devlet hastanesine git bakil neyin var neyin yok tomografi felan çektir istiyorsan özelde ameliat olup tedavini gör mesaj atsana ban bir..

Erkan ben sucuk nikini foruma giremeyince aldim sagolsun murat hoca yeni sifredi verdi kardes bendeki koku yanilmiyorsam sinüzit kronik hemde çünkü yeni fark ettim hiç bas agrim falan yok geniz akintim çok be herkezde bu akinti var saniyordum burnumdan tuzlu su çekince koku sifirlaniyor bence konu kbb bu konuda manoni abi deneyemli senin koku arada degisirmi benim hep ayni bu sinüz olayini bitirmeden bu koku geçmez bir özel hastenede kesin teshis koyacagiz dediler bakalim 100 tl muayene cihaza üflüyormusuz agiz ve dis hastanesi %100 snüz çikacak baska bir yolla savasicam bu meretle zira hemen herkez koku ilaç bitince geri gelmesinden muzdarip bilmiyorum altarnatif yollar arayacagim sen neler yapiyorsun ,benim annemdede zamaninda koku vardi ama simdi yok onunda sinüz sorunu vardi aslinda o dedituzlu su çek diye benimki batya azaldi dedi bende dedim bu meret bana annemden geldi o yüzden bosuna para vermeyeyim diyorum bi konusabilsem mahoni aba baya iddaali
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2015 Saat 21:11
Mrb,tip 2 den eminsen,benim yaptigimi yazayim.
Oncelikle burun temizleme kiti al eczaneden ve icine ictigimiz sudan koy ve suyun icine 2 cay kasigi sirke ekle ve bunu burun deliginden cek digerinden ciksin.ilk once burun icini yakiyor ama vazgecme ve bunu her 2 gunde bir tekrarla yilma.Bunu yaparken ayrica saf sirkeden agzina ir yudum al ve bogazina kadar basini kaldirip gargara yap ama dikkat et yutma.tukururken bak tukurdugun maddede kahverengimsi yada siyaha yakin kurumlar goreceksin.iste bu agzindaki bakterilerdir. Belki koku ilk basta cogalabilirde ama panik yapma ve dedigim gibi devam et.Ve daha sonrada hergun dilini fircala ve fircayla da en son dil kokunu de bastirmadan ama hizli hizli fircala ki,tukuruk bezi harekete geciyor ve kalan bakterileride temizliyor o tukuruk.dil kokunu fircalarken goreceksinki agzindan damlalar gelmeye baslicak.Benimki boyle yuzde80 azaldi iste ve bu azalma nerdeyse 2,3 aydir suruyor.
Bu arada Birhayalimvar kardesimin hijyen konusunu da unutmayin.Bu konuda tecrubesi cok kesinlikle elinizden geleni yapin.Benimle ilgili yazdigi guzel seyler icin kendisine tesekkur ederim.Ben yuzde 20 az bi koku hala var derken,inanin buyuk konusmamak icin oyle yazdim.Yani %20 lik belkide psikolojiktir.Insan o psikolojiyi hemen atlatamiyor! Ben bu yaziyi bir arkadasa yazmistim ve sanirim sitede de paylasmistim daha once.Yani hepiniz bu tecrubelerimi okuyun kendinize ait mutlaka birseyler bulacaksiniz ve probleminiz KBB kaynakliysa iyileseceksiniz,diye umut ediyorum.Denemekten birsey kaybetmezsiniz.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2015 Saat 21:42
Iste benim kullandigim bildiginiz sirke zaten bogazimiza gelen akintiyi kurutuyor demekki.Yada en aza indiriyor.%90
sorunumuz bogazimiza akan maddenin yaptigi kokudur bence.
Ama diger onemli sey de,tukuruk bezinin harekete gecmesi neticesinde,bogazda az da olsa kalan yada akan siviyi supurmesidir.
Bende ise yaradi. Burdan 1 kisi bile iyilesse,o da baskasina yarar saglar diye dusunuyorum.Belki size ,bu kadar basit degi,gibi gelecek! Ama bazen bazi seylerin caresi cok basit bir yol olabilir.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 08:17
Arayan, 100 tl'ye neyin kesin teshisi koyacaklar, agiz kokusunun mu sinuzitin mi ? Üfleme dedigine göre agiz kokusu herhalde. Agiz kokusuysa nerde muayene olacaksin hastanenin adi nedir?

Bu meret annemden geçti demissin. Dostum, sinuzit de koku da genetik degil. Aileden gelen bazi fiziki özellikler etki edebilir ama yine de genetik degil.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 15:14
Mohoni abi hemen baslicam coksagol ben burnuma tuzlu su çekkince koku bir süreligine gidiyor tabi sonra geri geliyor .Abi sirke ne sirkesi elma üzüm fark edermi birde kaç zaman yaptin bu uygulamayi abi eger iyi gelsin sana varya kral bi yemek ismarlarim Abi senden ricam sana sorularim olabilir bir muddet iletisime kalalim kralsin aabi bee
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 10:36
Orjinalini yazan: asdf

Arayan, 100 tl'ye neyin kesin teshisi koyacaklar, agiz kokusunun mu sinuzitin mi ? Üfleme dedigine göre agiz kokusu herhalde. Agiz kokusuysa nerde muayene olacaksin hastanenin adi nedir?

Bu meret annemden geçti demissin. Dostum, sinuzit de koku da genetik degil. Aileden gelen bazi fiziki özellikler etki edebilir ama yine de genetik degil.

Hospitadent mecdiyeköy sübesiyle görüstüm bi dr birde mikrobiyokoji uzmani beraber teshis koyacaklarmis ama adami 100 tl yele birakrlarmi bilemem .Ya genetik dedigim annamin kokusyla birebir ayni
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 13:51
Mahoni abi senin koku kaç yildir vardi benim 15 yildir var bide bu uygulamayi kaç ay yaptin
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 16:33
Neler kaybettigimiz e bakarsak arkadas özgüven üniversite yasama sevinci daha ne olsun ama benim asil merak ettigim bu agiz kokusunun sebebi Ne? Mesela ben kendimimkinin neden olabilecegi ni açiklayim bende pastörize süt bagimliligi vardi her gün 1 litre buz gibi sütü aç karnina içerdim 2. Çok fazla makarna yerim 3. Sabah kahvalti aliskanligi m yoktu 4. Yemekleri tika basa yerdim reflüde baslamisti ve hata artik bogazim da koku olmaya baslamisti onu gazi sola çözdüm ama bu dildeki beyazlik ve agiz kokusu hiç gitmedi ben koktugunu bilmiyordum taki arkadasim yüzüme söyleyen kadar ondan sonra basladi hersey iste benimde burnuna durduk yerde kokular gelirdi doktor enfeksiyon dedi ilaçlar yazdi birdaha almadim koku ayriyetten boynumu saga sola , çevirincede koku geliyodu burnuma artik bu bakteri nerdeyse onu bulmak sart
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 17:28
Orjinalini yazan: Arayan

Hospitadent mecdiyeköy sübesiyle görüstüm bi dr birde mikrobiyokoji uzmani beraber teshis koyacaklarmis ama adami 100 tl yele birakrlarmi bilemem .Ya genetik dedigim annamin kokusyla birebir ayni

Bi dakika :-)
Hospitadent mecdiyeköy mikrobiyolog dediniz? Ne zaman edindiniz bu bilgiyi? Bana eposta ile döner misiniz? [email protected]

-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2015 Saat 11:08
Orjinalini yazan: aydinmur

Bi dakika :-)
Hospitadent mecdiyeköy mikrobiyolog dediniz? Ne zaman edindiniz bu bilgiyi? Bana eposta ile döner misiniz? [email protected]

-M

Hocam telefonda görüstüm çok net konustilar
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2015 Saat 12:14
HEE 1hafra gibi oldu görüseli
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2015 Saat 12:34
Ister sevinmek için erken olsun ister olmasin 15 yildir ilk defa 2 günlügüne agiz kokum gitti tam 2 gün koku olmadi sonra yavas yavas kendini hissetirmeye basladi mahoni abinin dedigini yine yaptim koku yine yok
Tam mahoni abini dedigi gibi yavas yavas siniziti temizleyecegine inandim inanin sevinçden agladim ALLAH CC a çok yalvardin dualarim kabul oldu bilemiyorum bu sirke ALLAHCC in mucizesi sinüzlerinizde sorun varsa deneyin derim bu arada mahoni abiye ne kadar tesekkür etsen az arkadaslar bu koku olayinin çözümü belkide gözümüzün önünde ben su sebilini sirkeyle yikardim içi temizlensin diye baksana çüzün gözümün önündeymis    yanliz sirkeyi 2 çay kasigindan fazla yapmayin derim ben biraz abartim beynim burnumdan çikacak sandim ben 1 gün arayla degilde her gün yapayim bakalim ne olacak
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2015 Saat 14:12
Arayan kardes,uzum sirkesiyle denedim ben.
Bunu her 2 gunde bir yapabilirsin.Ben sanirim bi 15 gun yapmistim bunu.Oyle hatirliyorum.
Hele bi ise yarasin,bi iyiles,ben ismarlarim yemegi
Ben kendimi bildim bileli kokum vardi.20 sene olmustur yani
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2015 Saat 18:42
arayan, hospitadent sadece dis üzerine çalisan bir hastane. Sana, kokunun agiz disi bile olsa yerini tespit edebileceklerini söylediler mi?
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2015 Saat 19:03

Arayan kardes,uzum sirkesiyle denedim ben.
Bunu her 2 gunde bir yapabilirsin.Ben sanirim bi 15 gun yapmistim bunu.Oyle hatirliyorum.
Hele bi ise yarasin,bi iyiles,ben ismarlarim yemegi
Ben kendimi bildim bileli kokum vardi.20 sene olmustur yani

Mahoni abi her gün yapsam bi zarari olurmu ?Birde o akintiyi sonrasinda her zaman tükürmek iyidir diye düsünnüyorum yutmaktansa 15 günden fazla yapilmasi zarari olurmu acaba yoksa olayi kisiye özelmi yapmali zira herkesin bünyesi farkli ilk defa agiz kokumkesildi firçalasamda koku kesilmezdi sasiriyorum bu nasil birsey    ama 2, günün sonunda koku yavas yavas kendini hissettiriyor demem oki ona firsat vermeden her gün yapilmasi olurmu sende koku önce çogalidi dedin bende öyle birsey yok aksine azaldi sende bas agrisi yaptimi
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2015 Saat 10:36
Orjinalini yazan: asdf

arayan, hospitadent sadece dis üzerine çalisan bir hastane. Sana, kokunun agiz disi bile olsa yerini tespit edebileceklerini söylediler mi?

Ewet aynen bana yeri tesbit edeceklerini söylediler ama yine diyorum msadece muayene 100 tl mis ama testler elbette isterler ama rakam ne olur bilmem
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 09:39
Burun temizleme kiti içersine 1 çay kasigindan fazla sirke koyamiyorum, çünkü asiri derecede burun içini sizlatiyor ve yakiyor. Sirke ile suyu yari yariya seyrelterek dil temizliginden sonra birkaç defa da gargara yapiyorum, dediginiz gibi siyaha yakin tonlarda birkaç parça atiklar geliyor. Sabahlari kalktigimda dilde ve bogazda biriken kivamli yesil salgilar azaldi biraz. Burun kiti ile temizligi hergün yapiyorum ve her seferinde az da olsa yesil akintilar çikiyor.

Ben kendi kokumu alamiyorum, ancak yakinimda konusan birisinin nefesi ile kendi nefesim karsilasinca kötü kokuyu duyabiliyorum. Siz kendi kokunuzun azaldigini nasil anlabiliyorsunuz?
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 12:04
Orjinalini yazan: umit

Burun temizleme kiti içersine 1 çay kasigindan fazla sirke koyamiyorum, çünkü asiri derecede burun içini sizlatiyor ve yakiyor. Sirke ile suyu yari yariya seyrelterek dil temizliginden sonra birkaç defa da gargara yapiyorum, dediginiz gibi siyaha yakin tonlarda birkaç parça atiklar geliyor. Sabahlari kalktigimda dilde ve bogazda biriken kivamli yesil salgilar azaldi biraz. Burun kiti ile temizligi hergün yapiyorum ve her seferinde az da olsa yesil akintilar çikiyor.

Ben kendi kokumu alamiyorum, ancak yakinimda konusan birisinin nefesi ile kendi nefesim karsilasinca kötü kokuyu duyabiliyorum. Siz kendi kokunuzun azaldigini nasil anlabiliyorsunuz?

Yari yariya seyreltmek ne demek anlamadim 1-2 çay kasigi sirke kitin üst seviyesine kadar içilen su bir delikden suyu vericen digerinden çikacak ,ben gargarayi saf sirkeyle bir yemek kasigiyla yapiyorum dilim bir daha pas tutmuyor kendi agiz kokunu alt çeneni öne verip agzin açim tabi hafifce agizindaki havayi senkronize biçinde verip ayni andada burnunla koklayarak olur yani ben öyle yapiyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 18:28
Burnunuzu önerilenden baska madde ile yikamayiniz. Sadece tuz ve soda gibi maddeler önerilmektedir.

Sirke asetik asitten ibarettir. Buruna sirke çekerek, mukozayi kimyasal yanik ile duyarsizlastiriyorsunuz. Aslinda koku almaz hale geliyorsunuz ve koku geçti zannediyorsunuz. Buruna sirke çekmek sureti ile bir tedavi gerçeklestigini zannetmiyorum.

Kendinize zarar vermeyiniz
-M

IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 21:28
Orjinalini yazan: aydinmur

Burnunuzu önerilenden baska madde ile yikamayiniz. Sadece tuz ve soda gibi maddeler önerilmektedir.

Sirke asetik asitten ibarettir. Buruna sirke çekerek, mukozayi kimyasal yanik ile duyarsizlastiriyorsunuz. Aslinda koku almaz hale geliyorsunuz ve koku geçti zannediyorsunuz. Buruna sirke çekmek sureti ile bir tedavi gerçeklestigini zannetmiyorum.

Kendinize zarar vermeyiniz
-M

IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 00:17

Orjinalini yazan: umit

Yari yariya seyreltmek ne demek anlamadim 1-2 çay kasigi sirke kitin üst seviyesine kadar içilen su bir delikden suyu vericen digerinden çikacak ,ben gargarayi saf sirkeyle bir yemek kasigiyla yapiyorum dilim bir daha pas tutmuyor kendi agiz kokunu alt çeneni öne verip agzin açim tabi hafifce agizindaki havayi senkronize biçinde verip ayni andada burnunla koklayarak olur yani ben öyle yapiyorum

Burun temizleme kiti içersine 1 çay kasigi sirke, bogazi gargarasi için ise bardak içerisine koydugum sirke miktari kadar su ekliyerek seyreltme yapiyorum, saf sirkenin gargara sirasinda özellikle daha çok temasa maruz kalan arka dislere zarari olacagindan çekindigim için.
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 10:49
hocam peki sirkeyle gargara yapmak dis ya da dis etlerine zar ar verir mi??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 11:22
Hayir sirke agiza zarar vermez.
Çünkü agiz mukozasi keratinize olmus çok katli yassi epiteldir. Bu örtü, endisini sirkedeki asetik asite karsi kolayca savunabilir.

Ama solunum mukzoasi tek katli silyali epiteldir asitlere karsi savunmaya programli degildir. Kimyasal yanik kaçinilmazdir. Eger uzun süre buruna sirke uygulamasi devam ederse, epitel kendisini savunmak mecburiyetinde kalirsa ne yapacagini önceden kestirmek çok zordur. Sisebilir, akinti yapabilir, kalinlasabilir, kuruyabilir, dejenere olabilir, yagli soysuzlasabilir ve daha bir sürü senaryo var.

Buruna sirke konulmasini dogru bulmuyorum.
-M
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 16:17
Murat Hocama bilgileri icin tsk ederim.Ben burda tecrubelerimi paylasmak geregi duydugumdan yazdim.
Yani bir kisi bile kurtulsa mutlu olurum,amaciyla.
Kimse yaptiklarimi yapmak zorunda degil.Yani bir kisi bile tecrubelerimden dolayi zarar gorse sevinmem,uzulurum.
1.benim burnum eskiden hep dolu olurdu,simdi coook az mukoza var.
2.KBB doktoruna bu sirke olayini anlattigimda,hem Nidazol verdi hemde o sirke olayina hergun devam et,demisti.Neden dedigimde? kokuya sebep olani kurutalim her taraftan saldirmakla,demisti.Nidazolu kullanmadan sirkeye devam ettim.Cunku 2aylik gunde 1 tane nidazol kullanirken sirkeye de devam et demisti.
Yani yasatiklarim bunlar.Bana iyi gelen bu.Tabiki ben bir hekim degilim.Kimyasal etkilerini zararlarini bilemem.Hocam bu arada kokunun kayboldugunu,bizimkilere sorarak ve ayrica sa Siteden Bir Hayalim Var nikli arkadasla da yuzyuze gorustugumde,birbirimizden hicbir kotu koku almamistik.Yani bana iyi geleni paylastim burda.Yinede bunlari denemeniz konusunda sorumluluk kabul etmem.Murat Hocama saygilarimi sunarken,siz tum arkadaslarima da sifalar dilerim
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 23:21
arkadaslar bir sey demek istiyorum da.
" bunu düsünemedik mi be kardesim " diyeceginizi bildigim için çekinerek söyleyecem yine de:)

Arkadaslar madem kullandiginiz sirke veya herhangi bir bitki burnunuza ve dolayisiyla kokunuza iyi yönde etki ediyor.
Neden burunla ilgili kalici olacak sekilde tibbi bir yardim almiyorsunuz?
ne yapalim veya nasil yapalim? demeyin. ben de bilmiyorum. Ancak burnunuzla ilgili bir sorununuz oldugu belli. özellikle sinüslerinizde!!
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2015 Saat 11:00

Murat Hocama bilgileri icin tsk ederim.Ben burda tecrubelerimi paylasmak geregi duydugumdan yazdim.
Yani bir kisi bile kurtulsa mutlu olurum,amaciyla.
Kimse yaptiklarimi yapmak zorunda degil.Yani bir kisi bile tecrubelerimden dolayi zarar gorse sevinmem,uzulurum.
1.benim burnum eskiden hep dolu olurdu,simdi coook az mukoza var.
2.KBB doktoruna bu sirke olayini anlattigimda,hem Nidazol verdi hemde o sirke olayina hergun devam et,demisti.Neden dedigimde? kokuya sebep olani kurutalim her taraftan saldirmakla,demisti.Nidazolu kullanmadan sirkeye devam ettim.Cunku 2aylik gunde 1 tane nidazol kullanirken sirkeye de devam et demisti.
Yani yasatiklarim bunlar.Bana iyi gelen bu.Tabiki ben bir hekim degilim.Kimyasal etkilerini zararlarini bilemem.Hocam bu arada kokunun kayboldugunu,bizimkilere sorarak ve ayrica sa Siteden Bir Hayalim Var nikli arkadasla da yuzyuze gorustugumde,birbirimizden hicbir kotu koku almamistik.Yani bana iyi geleni paylastim burda.Yinede bunlari denemeniz konusunda sorumluluk kabul etmem.Murat Hocama saygilarimi sunarken,siz tum arkadaslarima da sifalar dilerim

Mahoni abi koku olayin ne alemde çevrene sorddunmu hiç birde sirkeye devam ediyormusun yani kisaca kurtuldunmu abi
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2015 Saat 11:10
sorunun kbb oldugunu nereden anladiniz benim gittigim doktorlar geniz akintisi ve sinüzit var dediler ama bu hastaliklara sahip insanlarda hatta mesela daha agir bi sinüzit geçirenlerde falan nefes kokusu duymuyorum
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu