Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: yarisi geçti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Magdur42
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 42
Alıntı Magdur42 Cevaplabullet Konu: yarisi geçti
    Gönderim Zamanı: 10-Subat-2015 Saat 21:29
merhabalar. arkadaslar bende 2 senedir yasiyorum bu sorunu. nidazol kullandim herkesin de bildigi gibi etkisi ilaci biraktiktan sonra geçiyor. kudret nari propolis kullaniyorum etkisi oluyor mu bilmiyorum ama benim size önerilerim var. herkesin agiz kokusu kaynagi ayni olmayabilir benimki bagirsaktan geliyor. ve bunun gut hastaligi oldugunu düsünüyorum ( hocam kusura bakmayin tahmin ediyorum bi tani koydugumdan degil) sebebi su ki ben hergün et yiyen bi insanim ki çok abartirim. su 1 haftadir et yememeye basladim gerçekten çok etki etti. bi deneyin derim. bir de bi arkadas yine yazmis hijyen hijyen diye. kesinlikle dikkat edelim buna. dil temizligini kesinlikle yapin mideniz bulanabilir. ama bir süre sonra alisiyorsunuz. yediginiz seylere kesisnlikle dikkat edin. düzensiz beslenmeden de olabilir koku. hayatinizi bi düzene sokun beslenme ögünlerinizi düzenli bir sekilde yapin. bendeki koku gerçekten azaldi. ama var az da olsa. geçecegine de inaniyorum. et konusunu bi dikkate alin. bagirsaktaki bakteriler protein yedigimiz zaman koku yapiyor olabilir mi hocam. bir de bir yerden okumustum tam hatirlamiyorum kusura bakmayin. bagirsakta bakteri de mantar da olabilirmis. bunun farkini bilemez misiz. bakteri varsa antibiyotik etki edermis. ama mantar varsa arkadaslar mantarin daha büyümesine etki olurmus. hocam bu konuda ne dersiniz.. saygilar..
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2015 Saat 22:42
Magdur42, sorununun bagirsaklarindan kaynaklandigini düsünüyorsan kolonoskopi olarak bunu netlestirebilirsin.
yalniz hazirlik asamasinda kullanilmasi gereken ilaçlardan dolayi biraz sikinti yasayabiliyor insan, aklinda bulunsun.
Hamdolsun herhangi önemli bir rahatsizligim çikmadi.

Mide için haklisin. Mide rahatsizligi olanlar kendisine iyi gelmeyen yiyeceklerden uzak durmali.
Mesela bana eskiden salam,sucuk ve baharatlar çok iyi gelmezdi.
Bunlari yedikten sonra midemde yanma,acima ve eksime hissi üst seviyelere çikiyordu.
Ben de tabi dogal olarak bunlari bir süre kullanmadim. Ta ki midem biraz kendine gelene kadar.
Midemden rahatlama hissettikten sonra bunlari tekrar kullanmaya basladim:)

Endoskopi olmadiysan olmani tavsiye ederim. büyük ihtimalle midede rahatsizligin vardir.(tahmin sadece)

Ayrica protein emilimi midede gerçeklesir. bagirsaklarda yaglar,vitaminler,mineraller ve suyun emilimi gerçeklesir.
Daha dogrusu sindirim sistemimizin son asamasi oldugu için nerdeyse bütün besinlerin sindirimi burda tamamlanir.

Endoskopi olmadiysan olmani tavsiye ederim. büyük ihtimalle midede rahatsizligin vardir(tahmin sadece)

Düzenleyen aydinmur - 02-Mart-2015 Saat 17:32
IP
Magdur42
Üye
Üye

Gönderilenler: 42
Alıntı Magdur42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 16:31
kardesim endoskopiye girecektim son anda vazgeçtim vucudun dengesini bozabiliyormus ne kadar sikintili gözükse de bogazina soktugu o sey kalici hasarlar birakabliyormus. ve endoskopiden sonra 1 hafta ne yedigini bilmiyormussun. sik sik kusmalar. yani sikintili. kolonoskopiyi hiç düsünemiyorum bile :) baska bi çözümün varsa yardimci ol lütfen
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 23:05

Endoskopi olmak fazla korkulacak bir sey degil. Zaten her sey en fazla 10 dakka içinde olup bitiyor. Uyandigin zaman olup-olmadiginin, nasil oldugunun farkina bile varamiyorsun.
Uyandiginda narkozun etkisiyle sadece 1-2 dakika bas dönmesi, bulanti gibi hafif durumlar meydana gelebilir.Miden de herhangi bir agri,sizi hissetmezsin.
Yemek konusundaki 1 haftalik rahatsizlik ne demek ya? yok öyle bir sey. 1-2 saat sonra istedigin kadar çig köfte yiyebilirsin:)

Diger türlü fazla bir tekhikesi yok yani.Bu söyledigin korkunç seyleri nerden duydun bilmiyorum ama kesinlikle düsündügün gibi degildir.
Bence kötü düsünceler yerine biraz da olumlu tarafindan bak. Bu agiz kokusuna neden olan sorunlardan bir tanesini elemis olacaksin
yada sonucunda alacagin netice ile belki bu sorundan tamamiyle kurtulabilirsin.

Burda 5-10 defa olanlar bile var ve hiçbirinden herhangi bir sikayet olmadi sanki. Ben de oldum ve iyiki de oldum diyorum. Farkinda olmadan mide sorunum oldugunu ögrenmis oldum. Gerekirse ilerde de hiç çekinmeden olurum. Bu konuda için rahat olsun.

Kolonoskopi konusunda ise endoskopiden hiçbir farki yok gibi. Tek sikintisi bunu olmadan önce kullanilan ilaçlardan dolayi olusan rahatsizliktir.
Bol bol ishal oluyorsun o kadar:)

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 00:30
endoskopi 10 dakikalik olay.islem sirasinda ilk 30 saniye ögürme hissi geliyor biraz sabrediyosun.islem bittikten sonra dakka sektirmeden hayatina devam edebilirsin.ama kolonoskopi hakkinda ayni seyleri söyleyemem:)
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 07:05
Hayalim var baryumlu film ne kadar saglikli endoskopiye gore bi bilgin varmi ?
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 14:28
Öncelikle ben 3 defa endoskopi 1 defada kolonoskopi yaptirdim narkoz felan hiç almadim korku ve agri konusuna gelince önemli olan nerde yaptirdiginiz ben endoskopi ve kolonoskpiyi ilk gittigim hatanede yaptirdim midemi ve bagirsaklarimi çok agrittilar biran önce bitsin diye dua ettim midemde gastrit çikti sadece mide koruyucu ilaç verdiler tabi ilaçlar kesmedi kokuyu baska hastaneye gittim orda endoskopi 5 dk sürdü gram aci ve agri hissetmedim yattim ekranda midemi izledim hemen bitti doktor tamam kalkabilirsin dedi yasim 19 valla hiç tirsmadim yani diger hastalar korku içindeydiler hepside bögürdü benim taktigim çok basit kendinizi hiç kasmayin derin nefes alin uygun sekildede yatin midenizi bosluga getirin yatakla temas olmasin siz kendinizi kasarsaniz zorlasir derin nefes alin yeter
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 17:53
baryumlu film hakkinda herhangi bir bilgim yok. Bu soruyu ikisini de olan biri cevaplarsa daha saglikli olur.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu