|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
mmervve
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2014 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10-Subat-2015 Saat 14:35 |
Merhaba hocam.ben dun bademcik ameliyati oldum.fakat dilimde asiri bir beyazlik var ve uyusuk gibi birde agzimda koku var.hos olmayan bir koku.hocam sizce normalmi bu durum.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
öncelikle geçmis olsun.
ins iyilesme sürecinin sonunda güzel bir netice alirsin. bu ameliyati olan biri olarak müsadenle fikrimi belirtmek isterim herseyden önce o bahsettigin dil üzerinde ve agiz içinde(bogaz kismi dahil) olusan beyazlik gayet normal bir durumdur. ameliyattan sonraki ilk günlerde agiz içi tamamiyle beyaza bürünebilir.korkulacak bir durum yok. genel olarak 2-3 gün içinde azalmaya baslayacaktir ve iyilesme sürecinle beraber yok olup bitecektir. dildeki uyusma da ayni sekilde 1-2 güne kalmaz bitecektir. bununla beraber tad da alamiyorsundur büyük ihtimalle. yine korkulacak bir sey yok. bu da geçici bir durumdur tahminimce bu uyusukluk ve tad alamama sorunu ameliyat esnasinda dili disari çikarmak için kullanilan aletlerden dolayi olusuyordur. Olusan koku ise yine tahminimce o olusan beyazlik sebebiyle ve uzun bir zamandir yeterince beslenemedigindendir. ancak bunlarin hepsi emin ol geçicidir. ortalama 1-2 hafta içinde iyileseceksin. bu arada ameliyatini hangi yöntemle oldun? ben Termal Welding ile olmustum da. iyi bir netice de almistim. yine de umarim bademcik sorunundan tamamiyle kurtulursun. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
mmervve
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2014 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
![]() ![]() ![]() |
Tsk ederim sen yenimi oldun ameliyati.bende sürekli mide bulantisi oluyor buda narkozdanmis galiba.ama bademcik taslari yüzünden olmustum ameliyati agzimda farkli birkoku olunca ve dildeki beyazlamadan dolayi korktum biraz.sen ii bir sonuç aldin mi ameliyattan.ben hangi yontemle oldugumu bilmiyorum ama yakildi demisti galiba.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
ben bu ameliyati olali yaklasik 4-5 sene oldu. bademcik sorunumdan tamamiyle kurtuldum.
ameliyat olmakla iyi ettin. ins. sen de benim gibi olumlu bir sonuç alirsin. bu bademcik taslari sorununda seni en iyi anlayan benim herhalde. sürekli agza taslar gelmesi insanda psikoloji felan birakmiyordu yemin ediyom. agiz kokusu konusunda ise eger sadece bademciklerinden sikayetçiysen o zaman hayirli olsun bu sorundan tamamiyle kurtuldun:) tabiki bunu zaman gösterecek. suan bilemeyiz böyle bir seyi. mesela ben ameliyatlarimdan sonra sanki hiç fayda alamadigimi düsünüyordum.ta ki 1 buçuk 2 sene sonrasina kadar. bende ne degisti bilmiyorum ama ancak o zamandan sonra verim aldigimi düsünüyorum.(tahminimce o zamanlar hijyenime de yavas yavas dikkat etmeye baslamistim. bununla beraber kendimi iyi hissetmeye basladim.o yüzden tavsiyem bundan sonra hijyenine daha fazla dikkat et) suan olan koku ise ins. sadece o beyazliktan veya ameliyat yarasindandir.yine de bademcik ameliyati olarak iyi bir karar verdigini düsünüyorum. |
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
bu arada ameliyat olmadan önce dilinde beyazlik varmiydi?
suan olan asiri beyazlik kesinlikle geçici bir durumdur. bu ameliyati olan her kiside mutlaka olusan bir durumdur. yanilmiyorsam ameliyat olan bölgenin iyilestiginin, iyilesmeye basladiginin bir göstergesidir bu durum.(böyle bir sey aklimda kalmis.) o yüzden korkulacak bir durum yok. |
|
|
|
![]() |
|
mmervve
![]() ![]() ![]() |
Yardimci oldugun için çok tesekkür ederim.evet ameliyat olmadan önce beyazlik vardi dilimde ama bu kadar asiri yoktu bugün 4.günüm dilim uyusuk yutkunurken yanik tafi geliyo ve dilim yine beyaz bekliyorum sabirla insallah degisiklik olur.çok dua ettim insallah bu sefer olur
|
|
![]() |
|
mmervve
![]() ![]() ![]() |
Bademcik ameliyati olali 2 haftayi gecti evet o igrenc bademcik taslarindan kurtuldum agzimdaki kokuda hafifleme oldu bunu farkediyorum AMA malesef koku gecmedi ve ameliyattan sonra iyice anladim dildeki pasta aka gecmezse kokuda geçmez.pisman degilim ameliyat için en azindan kokunun bir kaynagindan kurtuldum sira diger kaynakta
|
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Benim dil pasim kötü kokmuyor ama hala agiz kokum devam ediyor
|
|
![]() |
|
delikanli06
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
Merve kokunun siddetinde bir azalma oldu mu ?
|
|
![]() |
|
mmervve
![]() ![]() ![]() |
Evet oldu hafifleme ama çok az benim koku birsyler yedikten sonra artiyo.agzimda daha dogrusu dilimde eksimsi tat oluyo kbb doktoruna gidicem.mantar olma olasiligi var.belki onda kaynaklaniyordur
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
mmervve,bundan sonra dis ve dil temizligine daha çok dikkat et.daha iyi olacagina inaniyorum.
ikincisi eger dil için doktora gidecegim diyorsan bence cildiyeye git. internette birçok doktor sitesinde dermatologlar agiz içinde olan enfeksiyon ve mantarlar için degisik ilaçlar önermisler.. dil pasina da genel olarak agiz içindeki mantarlardan süpheleniyorlar. Ben de su aralar olmasa da büyük ihtimalle yaza dogru dil pasim için gitmedigim tek bölüm olan cildiyeye gitmeyi düsünüyorum.. artik bu dil pasi sorunum ya mantarlardan kaynaklaniyor ya da midemden kaynaklaniyor. Eger cildiyeden bir sonuç almazsam tekrar gastroentolojiye görünecegim. veya ilk önce gastroentolojiye de gidebilirim belli olmaz. |
|
|
|
![]() |
|
mmervve
![]() ![]() ![]() |
Daha çok dikkat ediyorum dis macunu gargara ayri ayri kullaniyorum fakat yemekten sonra dilim beyazlasiyor.ameliyat oldugum doktora sorcam pazartesi bakalim ne dicek belki o yonlendirebilir cildiyeye.bu arada dahiliyenin ilgisi olabilir mi agiz kokuyla dahileyeye gidip agiz kokum var desek bir çozum bulabilir mi acaba
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
merve, dilde beyazlik olmasi dogal. Bademcik alinan yer yeni dokuyla kaplandigi için bogaz da bembeyazdir. Beyazlik ameliyattan sonra ortaya çiktiysa büyük ihtimalle sebebi budur.
Bir de arkadaslar biraz daha kisa öz yazarsaniz çok iyi olur. Mesajlari okumasak bile baska birinin verdigi cevabi görünce "hangi konuya cevap vermis acaba?" diye upuzun mesajlari okumak zorunda kaliyoruz. Hiç olmazsa farkli konulari ayri mesajlar olarak gönderirseniz herkes kendini ilgilendiren konuyu okur. |
|
![]() |
|
mmervve
![]() ![]() ![]() |
Ameliyattan öncede beyazlik vardi ameliyattan sonra geçer diye dusundum ama geçmedi bugün 15.gunum pazartesi kontrolde doktorun diceklerini buraya yazarim bakalim ne tur bilgi vericek
|
|
![]() |
|
01adanali
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
mmervve kardesim o beyazliklar normal 1 ay kadar sürer
|
|
![]() |
|
Betül
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Merve durumun nasil gidiyor
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |