Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Dışkı kokusu tip kaça girer? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Konu: Dışkı kokusu tip kaça girer?
    Gönderim Zamanı: 27-Şubat-2015 Saat 09:22
Arkadaşlar aramızda dışkı kokusuna benzer bir kokuya sahip olduğunu düşünen var mı? 

Ve tam olarak bu tip kaça girer

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 18:24
Arkadaşlar başta yazıyım bunlar benim son uzun yazılarım. bilginize
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 18:53

Murat hocam bu durumla ilgili daha önce bir soru sormuştum ancak biraz mantıksız ve yanlış bir şekilde. Ben bu durumu kendimde açık bir şekilde gördüğüm için merak etmiştim.
Sorum şuydu: Bir bireyde hissedilen koku, zaman içinde nedenler ortadan kaldırılmasıyla beraber ağır bir kokudan hafif bir kokuya doğru dönüşebilir mi? Ya da ortadan kalkabilir mi? idi.

(   Tip 3 → Tip 1 → Tip 5 → sıfır(0)    )    →→ ( dışkı kokusu galiba tip 3 . Yanlış olabilir ?? )

Bu soruyu sormamın nedeni ise, ortalama 10-12 sene önce arkadaşımlarım benden çok affedersiniz dışkı kokusu geldiğini söylüyorlardı.
Ve birçok kere de açıkça onlardan bu eleştirileri aldığımı çok iyi hatırlıyorum.
Bu tepkilerin hunharca yapılması insanı ne kadar çok üzdüğünü, ruhsal anlamda ne derece yıprattığını bilirsiniz.
Sırf bu yüzden insanları rahatsız etmemek için bırak konuşmayı nefes bile almak istememek, alınan her nefesin ise ızdıraptan başka bir şey vermiyor olması ne kadar acı bir durum. Bu duyguyu yaşayan bilir sadece.

Ancak geçmişime bakıyorum da şuan içinde bulunduğum durum belki o zamanlar hayal bile edemeyeceğim bir seviyede. O zamanlar biri böyle bir durumda olacağımı deseydi herhalde kendime acır, oturur ağlardım sadece. Issız, bucaksız bir çölde deli gibi bir damla su bulmak gibi bir şeydi benim için bu. Uzayda bir Marslıyla oturup çay içme ihtimalinden daha düşük bir şeydi benim için.:)

Şu son zamanlarda özellikle son 1 yıl ise (2-3 ay öncesine kadar mahoni abinin de söylediği gibi) bende hissedilen koku çok iyi bir seviyede, hatta sıfıra yakın. Ben de bu durumu artık çok iyi farkediyorum.

Ve ben bu dertten kurtulduğumu,iyileştiğimi net bir şekilde söyleyebilirim arkadaşlar.

Allah hepinize de nasip eder inş.
Ben inanıyorum ki bir gün hepiniz de benim gibi bu beladan kurtulacaksınız.

Burada asıl anlatmak istediğim nefesiniz de koksa ağzınız da koksa çareyi uzaklarda aramayın, kompleks düşünmeyin yani.
Ben DNA larımıza kadar düşündüm ama siz böyle yapmayın:)
SİZ SADECE BASİT NEDENLERİNİZİ ORTADAN KALDIRIN VE SABREDİN,BEKLEYİN." ZAMAN" her şeyi gösterecek inş.
Bakın bunu eskiden dışkı kokusuna sahip olan biri olarak söylüyorum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam arkadaşımın birine ağzım mı yoksa nefesim mi kokuyor? dediğimde, "nefesin kokuyor" dedi.
Bunu agzımdan çıkan havaya göre mi diyordu yoksa gerçekten ağzım kapalı olsa da burnumdan çıkan havaya göre mi diyordu bilemeyeceğim.

Burda vurgulamak istediğim şuan hani bazı arkadaşlarımız söyleniyor " nefes kokum var. Bu ağız kokusu değil diye ve nerdeyse bütün odayı dolduruyor, hatta 2-3 metreye kadar da yayılıyor" diye söylüyoruz ya,
Belki bu o kadar da kompleks sebepleriniz olduğu anlamına gelmiyor olabilir?? Belki sadece 1-2 tedavi ile aslında çok iyi bir seviyeye gelebilirsiniz arkadaşlar ?
Ben bunu kendimde gördüğüm için buna inanıyorum gerçekten. Çoğumuzda bu lanet hastalığa sadece basit rahatsızlıklarımız neden oluyordur belki!

Ayrıca şunu hatırlatmak isterim: dediğim gibi ben ameliyatlarımdan uzun bir zaman sonra tam anlamıyla verim aldığımı gördüm.
Düşünün 4-5 sene öncesi ameliyatlarımı olmuştum ve emin olun son 1 senedir koku adına iyi bir seviyede olduğumu görüyorum.
Mesela burun ameliyatımdan sonra rahat nefes alabiliyordum ancak koku seviyesi eskiye nazaran ağır hissetmesem de yine ağız kokumun olduğunu hissedebiliyordum sanki. ( psikolojik olduğunu düşünebilirsin, böyle olmadığını söyleyebilir arkadaşlar. kendimi iyi hissetmediğime emindim ama)

Burdan da çıkardığım ders: tam bir tedavi görebilme ancak zamanla olabilecek bir şey. Nedeni aslında çok basit. Biliyorsunuz bu koku vücudumuzda 10 larca senedir var. Haliyle vücut dengemizde buna göre kendini ayarlamış olamaz mı?

Şimdi yıllarca bu dertle muzdarip olan vücudumuzdan tedaviden sonra direkt bir netice beklemek ne kadar doğru olabilir?Şayet böyle bir durumu( hemen bir netice beklemeyi) ben biyoloji ve tıp kurallarına kendi adıma aykırı buluyorum.:)

İnanıyorum ki, tıpta bir tedavi var bir de tedavi sonrası iyileşme süresi var. Ardından tam iyileşme gerçekleşir.
O yüzden arkadaşlar biz hangi tedaviyi olursak olalım kendinize iyileşme adına biraz zaman verin. Bu kişiden kişiye değişir muhakkak.
Belki bazılarımız hemen bir netice alırken bazılarımız ise 1-2-3... sene sonra tam bir netice aldığını görecektir.
Tedavilerimizin ardından tevekkül edip sabırlı, düzenli hijyenle bir süre beklememizde fayda var. Unutmayalım: vücudumuz kendisine, kendisini yenileyebilmesine ve eski biyolojisine dönebilmesi için bir zaman geçmesi gerekiyor.

Ayrıca şunu da düşünmüyor değilim: mide rahatsızlığımız olanlarımız için belki kokunuzun kaynağı orası değildir arkadaşlar?? Biliyorum somut nedenimiz olarak orası görülüyor. Ancak şunu da düşünüyorum ki bende de helicobakteri ve gastrit rahatsızlığım var. Hem de kronik gastrit bendeki.
Ancak koku falan bende yok!
Mide rahatsızlığı olanlar için tavsiyem ya doktora gidip doğru antibiyotikleri bulun ve tedavi olun ya da mide ekşimesi, yanmasını dindirdikten sonra bunu(mideyi) 2. plana atın.(kapakçı tembelliği veya sorunu olanları kastetmiyorum)Ve diğer somut rahatsızlıklarınıza odaklanın.

IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 19:18

Her şeye rağmen lütfen yarınlara da güzel bakın. hayallerinizi,umutlarınızı yitirmeyin. Allaha inanın. bol bol dua edin. kendiniz için ve hepimiz için.
Allah bir hastalık vermişse çaresini de verir sevgili kardeşlerim. Buna inanın ve lütfen fıtratınızda isyan etme gibi bir duygu olmasın. böyle iğrenç bir duyguyu içinizden atın!

şunu unutmayın ki :
Allah sevdiği kullarını zorluklarla ve musibetlerle sınar. Allahın sevdiği kulları arasında olduğumuzu bilelim lütfen.
Bu bela yüzünden inancı zayıflamış arkadaşlarım olabilir ve bunu mantıksız bulabilirler.
Açıkçası ben de bunu izah edebilecek donanımda bir insan olduğumu düşünmüyorun ama bu konuda sizin için somut bir örnek olduğumu söyleyebilirim.

Yalnız şunu tüm inancımla söyleyebilirim ki, şu zamanlar hayatımızın sadece bir dönemini oluşturuyor.
Yani ebedi bir şekilde böyle bir sorunla yaşayacağınızı asla düşünmeyiniz. Bu sadece bir imtihan dönemidir / kendimizle yüzleşme dönemidir.
Kimimiz için 1 yıl kimimiz içinse 5-10 yıllık gibi sancılı bir dönemdir. Ancak hepimizin de güçlü bir şekilde içinden çıkacağını düşündüğüm geçici bir dönemdir.
Kimsenin bizi anlayamadığı bu dönemde bizi en iyi anlayan yaratıcımıza içten hislerimizle gerçekleşeceğine inanarak güzel günleri, güzel anları ondan dileyiniz.
Emin olun ki bu dileklerinize, duygularınıza karşılık bulacaksınız.
Sadece isteklerde de bulunmayın. Duygularınızı ve hayallerinizi de onunla payalaşın. Ellerinizi açıp ona içinizi dökün. Bu size psikolojik olarak ta destek sağlayacaktır.
Biliyorsunuz bu bela yüzünden ne yazık ki ne eşimize ne de dostumuza içimizden geçenleri, sıkıntılarımızı anlatamıyoruz.
Aynı şekilde bir psikolağa gidip dertlerimizi anlatamayabildiğimiz gibi batıda bizim insanların yoğun ilgi gösterdiği yoga tarzı ruhsal anlamda iyi olabileceğimiz etkinliklere de maalesef katılamıyoruz.
Bunlar bizim için dert olmasın arkadaşlar.
Biliyoruz ki bizim de her zaman her an yanımızda olan bir tek Allah'ımız var. Bu bize yeter de artar.
Bu arada hàşa Allahı diğer şeylerle kıyasladığımı düşünmeyin. Böyle bir düşüncem kesinlikle yok.
Burda anlatmaya çalıştığım bu dünyada sadece bizi anlayan tek varlığa içinizden ne geçiyorsa onunla paylaşın, ondan isteyin...
Bu sizi çok ama çok rahatlayacaktır.

Her şeyden önce bu dünyada yalnız olmadığınız gibi duygulara sahip olacaksınız. Ve inanıyorum ki O size bir gün cevap verecektir. Yeter sizde bu inanç olsun.

Son olarak sevgili arkadaşlar, Bu dönemimin son anlarını sizlerle paylaşıp içimi dökebildiğim için başta her zaman bizimle olan sayın Murat hocamıza ve sizlere teşekkür etmek istiyorum.
Bu forumda bazı zamanlar faydalı bazı zamanlar ise faydalı olmayan şeyler paylaştığımı biliyorum.
Bu konuda istemeyerek de olsa sizlere rahatsızlık vermişsem affedin.

Dipnot:
Bu sıkıntıyı çekmiş biri olarak duygu,düşünce ve deneyimlerimi en ince ayrıntısına kadar anlattım.
Kendim hakkında paylaşabileceğim pek bir şeyim kaldığını düşünmüyorum.
Bu yüzden paylaştığım yazılar biraz uzun olduğunu da biliyorum. Paylaştığım her şeyde tek amacım vardı; o da sadece sizlere yardımcı olabilmek.
Yazdıklarımla birinize bile faydam dokunabilirse ne mutlu bana.
Ve gereksiz yere paylaştığım yazılarımda herhangi bir art niyet aramayın arkadaşlar. Heyecanıma verin :))
Yaptığım tahmin ve söylediğim sayısal verilerin herhangi bir dayanağı olmadığı gibi bunların da tamamen hayal gücü ve deneyimlerime dayandığını biliniz...

Yazım ve anlatım bozuklukları için de kusura bakmayın.

Bu arada Murat hocam bilgi ve insanlığınızla bana kattığınız her şey için de ayrıca teşekkür ederim size. Sağolun.

Son bir tavsiye vereyim:)

Sevgili arkadaşlarım, Murat hocamızın engin bilgisinden faydalanın!!! Çok iyi değerlendirin.
Kendisi bu konuda gerçekten bir duayen, adeta yaşayan bir hazinedir. Yazdığı her şeyi en ince ayrıntısına kadar okuyun.
Eminim kendiniz için sağlam bilgiler edineceksinizdir. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın.

Ayrıca paylaştığı her şey noktasına virgülüne kadar gerçektir. (Bunu söylemek haddim değil)
Ve bu dertten kurtulduğunuzda gerçekten bu konuda hayret edeceksiniz.
Öyle ki bazen aklımdan acaba Murat hocamız da mı geçmişinde bu dertten muzdarip miydi? diye geçmiyor değildi.
(çok özür diliyorum hocam :-)
Saygılar...
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 16:37
eskiden burnumdan böle bi koku gelirdi ama o kdr çok şey kullandımki ve üzerinden o kdr çok süre geçtiki inan neyin nasıl geçirdiğini hatırlamıyorum burnumdan halen gelen bir koku var ama dışkı kokusu değil o ayrı

tip kaça girer sorusuna gelirsek bence tip4 e girer ndn dersen bağırsakta sindirilemeyen besinler çürümeye bırakılıp zararlı bakteriler tarafından parçalanıp bu da kan yoluyla nefese karıştığı için

koku burunda değil ağızda olsa bile nedeni yine aynıdır diye düşünyorum
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 19:46
bendede dışkı gibi kokuyor mideme baktırdım helicobakteri çıktı herhalde sorun ondan kaynaklı oluyor
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 22:31
Benim sınıflamam kokunun cinsini esas almıyor. Etyolojisini esas alıyor.

Ne kokarsa koksun ağızdan gelen kokular Tip 1
Ne kokarsa koksun havayolundan gelen kokular Tip 2
Ne kokarsa koksun sindirim kanalından yükselen kokular Tip 3
Ne kokarsa koksun nefesten gelen kokular Tip 4
Ne koktuğunu düşünürse düşünsün subjektif kokular Tip 5

http://www.aydinmur.com/agiz-kokusu.html
-M
IP
msms
Üye
Üye

Gönderilenler: 40
Alıntı msms Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2015 Saat 18:02
Arkadaşlar konuyu çözmüş biri olarak şunu diyebilirim ki bugün yaptığımız işin sonucunu yarın beklemeyin. Örneğin çürük diş mi var. Bugün çekildi veya dolgu yapuldı. Sonuç hemen olmuyor. Belki koku o hafta azalıyor ancak bakteri dengesinin kurulması 4 ay kadar sürüyor.

2. Bir tavsiye ise tip3-4-5 olsa da bunu ortama yayan faktör tio 1 ve 2. Öncelikle ağız içine odaklanın ve dişlerde sorun yok diyen diş hekimlerini en az 4-5 diş hekimine daha doğrulatın. Çünkü sorun ağızdaki bakteri dengesini değiştiren duruma yol açan faktör ve bu çoğunlukla uzakta değil ağız veya burun bölgesinde. Hızlı ve düzensiz yazmış olabilirim. Anlaşılmayan yer varsa sorun lütfen.
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2015 Saat 11:19
Arkadaşlar herhalde geçmişimde kendi hakkımda olan bir bilgiyi yazmamışım veya atlamışım. Çünkü bazı arkadaşlarım bunu mesajla belirtip bilmek istiyorlar. 

Arkadaşlar şunu tekrar belirtmek istiyorum ve siz de çok iyi biliyorsunuz ki bu hastalığın bazılarını bilsek te bazılarını da henüz bilmesek te birçok sebebi olabiliyor. 

İnanın burda kimse çıkıp ta ben bunları bunları yaparak kurtuldum diye emin bir şekilde söyleyemez. Çünkü gerçek anlamda kendisine neyin fayda verip vermediği hakkında kendisi bile çok fazla bilgi sahibi değildir aslında. 
Mesela şuan bile bazen burda bir şeyler paylaşıldığında acaba bende mi böyle yapmışmıydım ve bana da iyi gelmişmiydi diye hala düşünmüyor değilim. 

Kısacası, evet ben bu beladan kurtuldum ve geçmişten şimdiye kadar kendi hakkımda olan her şeyi paylaştım arkadaşlar. 
İnanın her şeyi ayrıntısıyla hatta bazen saçmalayarak :) burda paylaştım ve aklıma yeni şeyler gelince veya burda sizlerin paylaştıklarınızla bir şeyler hatırlarsam sizinle bunları elimden geldiğince yine paylaşmaya devam edeceğim. 
Yani benim ne yaptığım veya nasıl iyileştiğim hakkında bir şeyler bilmek istiyorsanız geçmişime bakabilirsiniz. Belki işinize yarar bir şeyler orda bulabilirsiniz. 
Diğer türlü özel mesajla bir anda bunu bunu yaptım ve iyileştim demem pek sağlıklı değil. Çünkü kesinlikle kendi hakkımda atladığım veya hatırlayamadığım birçok bilgi olabiliyor maalesef.

IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2015 Saat 11:29
Şimdi de kendi hakkımda atlamış olabileceğim ufak bir bilgi daha vereyim.  
Arkadaşlar biliyorsunuz bana olmuş olduğum 2 ameliyatın da fayda verdiğini söylemiştim.  
Ve ben bu ameliyatları olurken, daha doğrusu bunları asıl olma nedenlerim şu rahatsızlıklarımdan dolayıydı. Belki bu da işinize yarayabilir.

Bademcik ameliyatım için;  
→ malum oluşan o taşlar yüzünden oldum ve bunları bir daha görmedim  

→ sık sık yüksek ateşim çıkıyordu. Ve olduktan sonra eskisi gibi hiç olmadım bir daha.  

→ boğazda oluşan yutmada güçlük, takılma, batma hissi vb. şeyler vardı. ameliyattan sonra eski durumumdan eser kalmadı.  

Bunlar ana sebepler iken ve şuanda tam hatırlayamadığım daha birçok nedenim vardı sanki bu konuda.  

Aynı şekilde burun ameliyatı olma nedenlerimse:  
→ küçüklüğümden itibaren olan kemik eğriliğim vardı.  

→ bu eğrilik yüzünden doğal olarak nefes alıp vermemde hem düzensizlik vardı hem de rahat alıp veremiyordum.  

→burun sorunum yüzünden yine sık sık çok şiddetli şekilde baş ağrılarım oluyordu. (belki bademciklerden de oluyordu ancak burundan olduğuna eminim. bu ağrılar oksijensizlik yüzünden oluşuyordu belki de..)  

→ abartmıyorum yılın 11 ayı grip ve nezle ile boğuşuyordum. Ve normal insanlardan farklı olarak bu hastalıkları yaşıyordum. Mesela grip ve nezle olduğumda çok acayip oluyordum.anlatılamaz yani:)  

→bu sorun yüzünden bağışıklık sistemi olarak çökmüş bir insandım. Ufak bir hava değişimi bile hasta olmam için yeterliydi. ( bademcikten de kaynaklanıyor olabilirdi)
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2015 Saat 11:33
Bunlar ve aklıma gelmiyen daha birçok rahatsızlığım olduğuna eminim ve bu ameliyatlar sonrası bunların çoğu veya hepsinde büyük oranda iyileşme gördüm kendimde. 

Doğal olarak bunların kokuma da olumlu yönde etkileri oldu. Ancak burda altını çizmek istiyorum sadece bu iki ameliyatla iyileştiğimi düşünmeyin lütfen. 

Arada bilip bilmediğim daha birçok rahatsızlığım oldu ve onların çoğundan da çeşitli şeyler (paylaşmışımdır büyük ihtimalle) vasıtasıyla iyileşmişimdir veya etkilerini azaltmışımdır. 

Dediğim gibi sadece bunları oldum ve iyileştim diyemem arkadaşlar. Böyle bir söylemde bulunmam bu sorun için çok ta mantıklı değil açıkçası. 

mesela şimdiye kadar dişlerimden 2-3 kez diş taşı temizliği haricinde hiç bu durumu kafama takmadım bile. Bu veya bunun gibi daha birçok sebebi şimdiye kadar hiç üzerinde durmadım mesela. 
(dediğim gibi hijyenime zaten dikkat ederim. Belki bu sayede şimdiye kadar dişlerle ilgili sorunlarım olmadı)

Belki sizdeki durumlar farklıdır. Kendi pencerenizden bakıp böyle değerlendirin her şeyi. Yoksa hep bir döngü içinde kalabilirsiniz arkadaşlar.

Bir de hep ameliyatlardan bahsediyorum farkındayım. Bu konu da lütfen benim etkim altında kalmayın. Somut rahatsızlıklarınız varsa çok iyi düşünerek olmanızı tavsiye ederim tabiki ancak bu konu hakkında çok çok iyi düşünün lütfen. Kim vurduya gitmeyin sonra:) 

Aklıma bunlar geldi ve paylaşmak istedim sadece

IP
Reisbey
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 8
Alıntı Reisbey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2017 Saat 14:06
Yaw Allah için yardım edin bana bu ağız kokusu yüzünden bunalıma girdim piskolojim bozuldu hayatım mahfoldu artık intiharı dusunuyorum ne yapmalıyım dişçi ağız kaynaklı değil dahiliye ilaç verdi geçmiyor yardım edin bana
29494929'
IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2023 Saat 23:23
Arkadaşlar bende bu kokuyla 2019 dan beri savaşıyorum..
1) bademciklerimi aldırdım
2) yirmilik dişlerimi çektirdim ki zaten ağız bakımımı düzenli yaparım..6 ayda bir diş taşı temizliği yaptırırım..
3) deviasyon ameliyatı oldum ve sinüs rinse kiti her gün düzenli bir şekilde yapıyorum

Tüm bunlardan sonra kesintisiz olan ağız kokum da tabii ki azalma oldu ama tamamen geçmedi.. Sinüs rinse kit yapmadığımda burunda kuruluk ve kokuda artış oluyor.. ama ciddi bir kuruluk.. bunun için çok kbb uzmanına gittim ama her gün düzenli yapmam gerektiği söylendi..
Ama asıl soru şu ki; gün içinde bir kaç kez ortama birden dışkı kokusu yayılıyor.. bunu bazen ben hissediyorum bazen de kokuyu alamıyorum.. asla psikolojik bir hasta olmadığımı biliyorum.. çünkü bu durumu çok yaşadım..
Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı nasıl bir yol izlediler?
Bu arada uzun bir süredir dışkılamada problemler yaşıyorum.. Günde iki ya da üç defa ishal olarak tuvalete çıkıyorum.. En son gittiğim dahiliye doktoru "dicetel" adlı bir ilaç verdi.. bitirene kadar kullandım.. dışkılama sorunu çözüldü ama ilaç bittikten sonra tekrar başladı..
Son çare bağırsaklara yöneldim..
Ama anlamadığım tek nokta; sürekli kesintisiz değil, stresin arttığı durumlarda ortama dışkı kokusunu yaymam.. Bu nasıl bir iştir, nedir çaresi ben artık yoruldum arkadaşlar.. Allah yardımcımız olsun.. Sırf bu sebepten çok işten çıktım.. Öğretmenim ve mesleğimi icra edemiyorum.. Çok zor gerçekten..
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 391
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2023 Saat 09:02
Orjinalini yazan: siyah06

Arkadaşlar bende bu kokuyla 2019 dan beri savaşıyorum..
1) bademciklerimi aldırdım
2) yirmilik dişlerimi çektirdim ki zaten ağız bakımımı düzenli yaparım..6 ayda bir diş taşı temizliği yaptırırım..
3) deviasyon ameliyatı oldum ve sinüs rinse kiti her gün düzenli bir şekilde yapıyorum

Tüm bunlardan sonra kesintisiz olan ağız kokum da tabii ki azalma oldu ama tamamen geçmedi.. Sinüs rinse kit yapmadığımda burunda kuruluk ve kokuda artış oluyor.. ama ciddi bir kuruluk.. bunun için çok kbb uzmanına gittim ama her gün düzenli yapmam gerektiği söylendi..
Ama asıl soru şu ki; gün içinde bir kaç kez ortama birden dışkı kokusu yayılıyor.. bunu bazen ben hissediyorum bazen de kokuyu alamıyorum.. asla psikolojik bir hasta olmadığımı biliyorum.. çünkü bu durumu çok yaşadım..
Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı nasıl bir yol izlediler?
Bu arada uzun bir süredir dışkılamada problemler yaşıyorum.. Günde iki ya da üç defa ishal olarak tuvalete çıkıyorum.. En son gittiğim dahiliye doktoru "dicetel" adlı bir ilaç verdi.. bitirene kadar kullandım.. dışkılama sorunu çözüldü ama ilaç bittikten sonra tekrar başladı..
Son çare bağırsaklara yöneldim..
Ama anlamadığım tek nokta; sürekli kesintisiz değil, stresin arttığı durumlarda ortama dışkı kokusunu yaymam.. Bu nasıl bir iştir, nedir çaresi ben artık yoruldum arkadaşlar.. Allah yardımcımız olsun.. Sırf bu sebepten çok işten çıktım.. Öğretmenim ve mesleğimi icra edemiyorum.. Çok zor gerçekten..

Beyaz ekmeği (mayalı olan tüm beyaz undan yapılma mamülleri kek, poğaça, pasta vs) bir hafta 10 gün kesip, ekşi mayayla yapılmış ekmek yiyip bi dener misiniz lütfen.
IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2023 Saat 10:13
Doktor kontrolü ya da önerisi olmadan herhangi bir gıdayı kesmeyi çok mantıklı ve akla yatkın bulmuyorum Tospik kardeşim ama yine de önerin için teşekkür ederim. Burada herkes eminim birbirine yardımcı olmaya çalışıyor buna da şüphem yok ama burada yazılanların %70i bilgi kirliliği olarak görüyorum.. Zira herkes kendi üzerinde denediği ve geçici çözüm bulduğu her şeyi ben iyileştim başlığı altında yazıya döküyor.. Şimdiye kadar buradan öğrendiklerim ve eleştirdiklerim:
- Örneğin domatesi kestim iyileştim sizde deneyin gibi belki kişiye özel ya da geçici çözümlere itibar etmemek,
- Süt ve süt ürünleri yani laktoz intoleransı dışında herhangi bir gıdayı kesmemek ve bu da zaten kanıtlı, herkes tarafından koku yaptığı bilinen bir gerçek..
- Dikkat ediyorum da bazı arkadaşlar öncesinde ağız bakımını ihmal edip, buraya gelip dert yakındığı oluyor.. Örneğin; dilimi fırçaladım ve koku geçti gibi.. Arkadaşlar rica ediyorum ağız bakımınızın eksiksiz olduğunu düşündüğünüz durumlarda gelip buraya dertlenin.. Dilini ve dişini fırçalamayan ya da düzenli doktor kontrollerine gitmeyen arkadaşlarımı ben ne yazık ki ciddiye almıyorum.. Diş bakımına gereken özeni gösteren kardeşlerimi tenzih ederim zaten onlarda eminim bunu üzerine alınmayacaktır.

IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2023 Saat 10:20
Unuttuğum ve tüm bunlardan çok ama çok daha önemli olan bir konu daha var ki o da herhangi bir ilaç kullanıp ki bu genellikle antibiyotik ve türevleri olan ilaçlar oluyor. Yine geçici bir çözüm bulunuyor ve kişi tüm heyecanıyla buraya gelip ben iyileştim başlığı açıyor. Arkadaşlar, lütfen kullandığınız ilaçlardan sonra en azından üzerinden 5-6 ay geçmesine özen gösterdikten sonra gelip burada mutluluğunuzu ya da şifa bulduğunu paylaşın. Tüm arkadaşların niyeti iyi ona zerre şüphem yok. Ama benim sadece kişisel eleştirilerim bunlar.. Lütfen dikkat edelim çünkü herkes çok hassas..
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 391
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2023 Saat 05:20

Doktor kontrolü ya da önerisi olmadan herhangi bir gıdayı kesmeyi çok mantıklı ve akla yatkın bulmuyorum Tospik kardeşim ama yine de önerin için teşekkür ederim.

Doktorlar zaten beyaz ekmek yemeyin diyor, un, tuz ve şekerden üç beyazdan uzak dutun diyor. :)

Yine de sen bilirsin ama 1 hafta beyaz ekmeği kesip ekşi mayalı ekmek yemeyle bi şey kaybetmezsin diyorum ben, bağırsakları müthiş düzenliyor. Bir de hazır sulardan içmemek lazım çeşme suyu içmeli.
IP
kanske
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı kanske Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2023 Saat 23:44
konuyu biraz hortlamış gibi olacağım ama sürekli olarak koku alamayan ama geniz akıntısı olan biriyim. insanlardan sözlü tepki almadım, bademcikleri aldırdım ama sinüzit,faranjit, burunda sol kısımda kemik eğriliği ve hiç bitmeyen bir geniz akıntısı var. kokmaması mümkün değil gibi zaten ama sözlü uyarı almaya gerek var mı bilmiyorum, koku olup olmadığını nasıl anliiyorsunuz? Bilek yalama vs bana gerçekçi gelmiyor çünkü.
IP
cgdss
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı cgdss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2024 Saat 10:43
Merhaba. Ben de bu durumdan müzdaribim. Genç yaşta gezip eğlenemiyorum doğru düzgün bu problemden dolayı. Aileme anlattığımda psikolojimin bozuk olduğunu, başkasının gaz çıkardığını ve benim üstüme alındığımı söylüyorlar. İlkokuldan beri yaşadığımı söylüyorum anlamak istemiyorlar git psikoloğa tedavi ol diyorlar. Kaç kere arkadaşlarla yemek esnasında veya orada bulunduğum zaman bir yerden bok kokusu geldiğini söylediler fakat ben hiçbir zaman o kokuyu alamadım ve ben de o kokuyu alıyormuş gibi yaptım ki anlaşılmasın diye. Aynı şekilde stres altındayken de bi kokunun geldiğini fark ettim ve genelde dışarıda insanların arasında olan bir durum evde olmuyor. Rezalet bir durum gerçekten ve ailenin sana deli muamelesi yapması da cabası. İntihar etmek istemiyorum ama bu durumla da yaşanması çok zor. 24 yaşındayım sessiz sakin insanım ve bu durum beni daha da içime kapanmama kimseyle konuşmamaya zorluyor. 2 gün önce arkadaşlarla oturup bir şeyler yediğimiz esnada yine bu koku olayının patlak vermesi artık beni bezdirme noktasına getirdi. Bir kaç ay önce bu konu için dahiliye'ye gittim fakat doktor da bağırsaktan ağıza koku gelmesi pek mümkün değil gibi şeyler demişti. Kan değerlerime baktırdım ve B12'nin aşırı düşük ve D vitamininin düşük olduğunu öğrendim. Sibo'su olanların da bu tür değerlerin düşük olduğunu okumuştum. Sibo testi olmak istiyorum fakat sanırım devlet hastanelerinde böyle bir test yapılmadığını öğrendim. Acaba benim durumumda olan birileri varsa yazarsa sevinirim.
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasım-2024 Saat 17:42
ilk önce negatif düşüncelerden arınmanı öneririm hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz bizde bu yollardan geçtik ama hiç bir şey insanın kendi hayatından önemli değil öncelikle problemin derinlerine inmeni öneririm ve ilk olarak geçicide olsa çare olucak önlemleri alabalirsin hocamızın tavsiye ettiği ağız gargarasını kullanmanı öneririm ben sürekli yanımda dil kazıyıcı diş fırçası gargara ve sakız taşıyorum yanında bulundurup çekindiğin durumlarda hemen temizlik yapıp kısaca kokudan arınabilirsin 2 dk lavaboda hemen geçicide olsa kendini belli süre kurtarabilirsin benim durumumda şekerli ve asitli içecekler kokuyu çok hızlı bi şekilde eski haline getiriyor onlardan uzak durabilirsen iyi olur ve sonrası içinde gerekli kontrol ve kokunun odağını bulman önemli bende senle aynı durumdayım dışkı gibi kokan bi koku umarım birazda olsa pozitif bakarsın bu mesajımdan sonra herhangi sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin bu aralar çok aktif olarak giriyorum foruma
IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasım-2024 Saat 22:40
Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Bulunduğum ortaml havasız bırakma gibi bi etki sözkonusu. Evde bunu yaşamıyoken dışarda nasıl oluyor da bu tepkileri alıyoruz anlamak mümkün değil. Aynı şekilde. Ki benimki psikolojik de değil. Her çalıştığım ortamda yaşadım aynı şeyleri. Bir koku var burada, ya da karşı taraf ter mi kokuyorum acaba ben diye sözde kendi üzerinden mesaj vermeye calısır.. bazen ter kokusu bazen dışkı kokusu ama bende almıyorum bu kokuyu.. denemediğim şey kalmadı ve evet özellikle stres anlarında bu koku yayılıyor. Murat hocamın bu konu hakkında yorumunu ihtiyacımız var. Ben artık şunu düşünmeye başladım dışarda sosyal ortamlarda gaz çıkaramıyoruz malum ve çıkaramadığımız gaz bozuk olan bagırsak floramızdan gecip (gecirgen bagırsak sendromu) nefes yoluyla mı atılıyor? Benim bagırsak saglıgım bozuk uzun zamandır denemediğim hiçbir kalmadı kullanmadığım ilaç da.. Bu nedir Murat hocam? Tip4 hangi bagırsak hastalıkları sonucunda olusur? Lütfen aydınlatın bizi.. diş, kbb, dahiliye, bademcik ameliyatlar denemediğimiz şey kalmadı..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 19:24

Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Bulunduğum ortaml havasız bırakma gibi bi etki sözkonusu. Evde bunu yaşamıyoken dışarda nasıl oluyor da bu tepkileri alıyoruz anlamak mümkün değil. Aynı şekilde. Ki benimki psikolojik de değil. Her çalıştığım ortamda yaşadım aynı şeyleri. Bir koku var burada, ya da karşı taraf ter mi kokuyorum acaba ben diye sözde kendi üzerinden mesaj vermeye calısır.. bazen ter kokusu bazen dışkı kokusu ama bende almıyorum bu kokuyu.. denemediğim şey kalmadı ve evet özellikle stres anlarında bu koku yayılıyor. Murat hocamın bu konu hakkında yorumunu ihtiyacımız var. Ben artık şunu düşünmeye başladım dışarda sosyal ortamlarda gaz çıkaramıyoruz malum ve çıkaramadığımız gaz bozuk olan bagırsak floramızdan gecip (gecirgen bagırsak sendromu) nefes yoluyla mı atılıyor? Benim bagırsak saglıgım bozuk uzun zamandır denemediğim hiçbir kalmadı kullanmadığım ilaç da.. Bu nedir Murat hocam? Tip4 hangi bagırsak hastalıkları sonucunda olusur? Lütfen aydınlatın bizi.. diş, kbb, dahiliye, bademcik ameliyatlar denemediğimiz şey kalmadı..

Bireysel olarak ağız kokunuzun nerden geldiğini bilmem çok mümkün olmayabilir
Daima şurdan başlamayı tavsiye ederim:
https://www.agizkokusu.org/agiz-kokusunda-ilk-ne-yapilir.html
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu