|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: iyilesenler | |
Yazar | Mesaj |
aysel
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
Konu: iyilesenler Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 20:07 |
Merhaba Murat hocam ve arkadaslar. sunu merak ediyorum bu sorundan kurtulan iyilesen ne kadar insan var ve kokunun kaynagi su olunca iyilesme ihtimalin daha fazla diyebilirmiyiz dersek bu ne olur. Iyi lesen arkadaslar da da yazabilir mi lütfen
|
|
bir hayalim var
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 01:52 |
çiçekçi dükkanina gittiginizi hayal edin. içeri girdiginizde
hangi çiçek size daha güzel gelir? hangi çiçegin kokusu daha çok hosunuza gider? ayni sekilde koku kaynagi ne olursa olsun hiçbirisinin digerine göre bir avantaji veya dezavantaji yok maalesef. aslinda koku kaynagi diye bir sey de yok. kokuya sebebiyet veren etmen ya da etmenler toplulugu var. bu etmenlerin etkilerini azaltabilir veya yok edebilirsek koku da ortadan kalkmis olacak. kisacasi bu hastalik bozuk bir elektrik dagitim agi gibidir. Bozuk trafolari tamir etmezsek, kopan kablolari da düzeltmezsek elektrik devresi dogru çalisabilir mi? (çok kötü bir örnek oldu farkindayim:) kurtulanlan kisileri sorarsan ben sadece bu forumdan rahat 50 kisinin iyilestigine inaniyorum. Ve suan eminim yaklasik 5-10 tane arkadasimiz kurtulma asamasindalar. sadece yapmalari gereken ufak bir darbe kalmistir. ufak bir kivilcim onlarin da bu beladan kurtulmalarina vesile olacak. Ama hangi darbe? hangi kivilcim? Iste bunu bulmalarinda biraz zorlaniyorlar o kadar. Ben bu hastaliktan kurtulan biri olarak bu lanet seyi sadece su cümleyle özetleyebilirim; Bu beladan kurtulmak, Aslinda, Kolaydir! Ama Basit degil! Zordur! Ancak imkansiz da degil ! |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
aysel
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 16:07 |
50 kisiye yakin insan kurtulduysa hala umut Var demektir. Yorumunuz çok mantikli geldi tesekkrler
|
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 16:41 |
bir hayalim var,sen kurtuldun mu agiz kokusundan?
|
|
bir hayalim var
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 22:57 |
Evet ben agiz kokusundan kurtuldum.
Kurtulup bizlerle açik bir sekilde paylasmayanlara inat Ben kurtuldugumu iyilestigimi yine söylüyorum. Umarim sizler için ufak ta olsa bir umut olurum. Içinize azicik ta olsa bir ümit yeserebilirim. Ben 14 sene önce herhalde bundan daha agir koku yok diski kokusundan muzdarip biriyken suan sükürler olsun normal bir insan seviyesindeyim. Ben böyle bir seviyeye gelmissem eminim çogumuz hatta hepimiz bu seviyeye gelebilirsiniz. Yeter siz elinizden geleni yapin. Ve sabredin.Tabi hijyeni unutmayin =) Murat hocamizin dedigi gibi günde en az, bakin en az! 5 kez dis ve dilinizi firçalayin lütfen. Hijyendir deyip bosvermeyin. Bizim kurtulusumuzun baslangicidir, anahtaridir hijyen. Bu hastaligin en temel yapi tasidir. Olmazsa olmazidir. Tip kaç olursaniz olun hijyensiz iyilesemezsiniz bunu biliniz. Evet hijyeni abartarak da yapin. diliniz kanasa bile firçalayin. ( kusma,mide bulantisi birkaç ay sonra olusmayacak. Ve Murat hocamizin daha önce de dedigi gibi dilinizi firçalarken nefes vererek firçalayiniz. Ayni sekilde egilerek firçalamayiniz:) |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 23:05 |
aysel, sordugun soruya ben söyle cevap vermek istiyorum.(Yukarida yine edebiyata baglanmisim =)
Herhalde distan kaynaklanan sebeplerden ötürü olusan kokular, içten kaynaklananlara kiyasla biraz daha erken iyilesme ve kurtulma sansina sahiptir. mesela agiz içiden, dislerden, bademcikten veya burundan kaynaklanan kokular, geldigi yer belliyse bir adim daha önde gibiler. çünkü bunlardan kaynaklananlar en azindan belli bir tedavileri var gibi. Söyle bir seyi de söyliyim, bademcikten yakindigim zamanlar bana sanki bunun hiçbir sekilde tedavisi yokmus gibi gelirdi.. ömrüm boyunca bu taslardan kurtulamayacagim gibi duygulara sahiptim. hayata küsmüs,bitkin bir vaziyetteydim. ( suan sizlerin de bu sorundan kurtulamayacaginizi düsündügünüz gibi ) Ancak suan görüyorum ki belki en basit tedavisi olan sorun bademciklerden kaynaklanandir. Evet bunun çözümü gayet basit: sadece ameliyat olmak ve uzun bir süre düzenli hijyen yapmak=) Bundan sonraki herhalde dis ve disetlerinden kaynaklanan kokular geliyor. Çünkü burda da sadece Murat hocamiz gibi bir dis hekimi gerekiyor ve hijyen yapmak... |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 23:07 |
Bu arada sevgili arkadaslarim lütfen Murat hocamizin yazdigi bütün yazilari dikkatlice okuyunuz.
Murat hocamizin sadece bu forumda paylastigi yazilari okumaniz bile sizlere fazlasiyla bilgi katacaktir. Çünkü burda basta benim paylastigim yazilar olmak üzere bütün yazilan seyler sadece Murat hocamizin söylediklerinin ufak bir kopyasidir! bundan emin olabilirsiniz. |
|
|
|
mmervve
Üye Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2014 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
Gönderim Zamanı: 14-Mart-2015 Saat 23:43 |
Merhaba bende bademcik ameliyati oldum bir ay oldu ama bende hiçbir degisiklik yok koku ayni.agiz bakimimi çok ii yapiyorum uzun sure beklemek gerek demisssin acaba ne kadar bir sure bu.
|
|
mmervve
Üye Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2014 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
Gönderim Zamanı: 14-Mart-2015 Saat 23:45 |
Birde ben bit soru sormak istiyorum bilgi verirsen çok sevinirim koku ne sekildeydi yemekten sonra artiyormuydu mesela ben özellikle sekerli ve hamurlu yiyecekler yedikten sonra agzimda eksimde tat olusuyo ve koku geliyo
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 15-Mart-2015 Saat 21:32 |
Burda ayrintisiyla açiklamistim. http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=546&PN=2 Phormal zn gargarayi siddetle tavsiye ederim. Bunu yeri gelir günde 1 defa da kullanabilirsin. Yeri gelir 2-3 defa da kullanabilirsin. Sana kalmis bir durum. Ayrica hijyen konusunda kendine sunlari söylemeni istiyorum: -dogru dis firçasini kullandigini -dogru dis macununu kullandigini -dogru dis ipini kullandigini -dogru gargarayi kullandigini -dogru bir sekilde dis ve dili firçaladigini ( 10-20 saniyelik firçalamalar zaman kaybi nerdeyse, en az 1-2 dakika yapilmali, biliyorum bizim için bu süre biraz fazla ancak dogrusu da bu) düsünüyor musun?? Ayni sekilde yukaridaki " dogrular " ilaçlar için de ameliyat veya operasyonlar için de geçerli. - her ilaci kullanan arkadaslarim siz dogru ilaci kullandiginizi düsünüyor musunuz? Dogru ilacinizi bulmaniz için doktora gidin lütfen. Her ne kadar doktorlara karsi ön yargili olsak ta iyi doktorlar da var arkadaslar. Belki bir iki duyarsiz doktorla karsilasabilirsiniz ancak gideceginiz üçüncü doktor ya çok ilgili/bilgili ise?? Ve bu doktorun tavsiye edecegi ilaç tam bizim aradigimiz ilaç sa? |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 15-Mart-2015 Saat 21:43 |
Suan burdaki bütün insanlar gibi benim de yemekten sonra artiyordu. Ve bazi yiyecekler asiri kokuyu artiriyordu mesela. özellikle söyledigin hamurlu ve sekerli yiyecekler gibi. Tam olarak hangi yiyecekler oldugunu çok iyi hatirlamasam da bayramlarda bazen kuruyemis ve pasta/börek türü yiyecekler yemedigimi çok iyi biliyorum.(çok istesem de:) Bu durumun bir arkadasin da dedigi gibi bizim agiz içi floramizla alakali oldugunu düsünüyorum. Bu forumda da bazen hani dile getiriyoruz ya: neden x kisinin bütün disleri simsiyah ama agzi kokmuyor da bizimki kokuyor?? Veya neden o adam hem alkol hem de sigara kullaniyor da onun agzi hiç kokmazken bizimki kokuyor? diye. Ben bunu agiz içi floramizla alakali bir durum oldugunu düsünüyorum. O adamin hem sigara/alkol kullanmasina hem de bütün disleri simsiyah veya dis tasilari olmasina ragmen ya onun agiz içi florasi aslinda bizim agiz içi floramiza göre daha iyi bir durumdaysa? Ya onun tükürük bezi bizim tükürük bezimizden daha saglikli çalisiyorsa? Veya onun agiz içindeki bakteriler bizdeki bakterilerden daha iyi huylularsa:)? Bizdekiler ya kötülüklerin en kötülüleri bakterilerse? =) ( beyin firtinasi sadece ) Yani düsüncem odur ki ; biz de agiz içi floramizi degistirmeliyiz/ degistirmek zorundayiz. Bu da ancak hijyenle olabilecek bir sey. Hijyenle aslinda bir nevi agiz içi floramizi o sigara içen ve disleri simsiyah olan adamin agiz içi florasi seviyesine getirmek için çabalacagiz/ugrasacagiz. Ta ki o seviyeye gelene kadar. O seviyeye geldigimizi hissettikten sonra eskiden yiyemedigimiz neler varsa artik gönül rahatligiyla tükütebiliriz. Mesela benim suan yaptigim gibi. hiç affetmiyorum ben, önüme ne gelirse hemen mideye indiriyorum. eskiden yiyemediklerimin de acisini simdi çikartiyorum anlayacagin =) Tabi yine hijyeni elden birakmiyorum. |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 06:07 |
mmervve, asagidaki linkte yazdiklarimi da okuman faydali olabilir belki.
burda sana iyi gelebilecek bilgiler varsa onlari da kullan derim. http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1646 |
|
|
|
mmervve
Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 23:27 |
Tesekkür ederim solediklerin için.mantikli seyler soyluyorsun hijyen gerçektende çok ise yariyor bunu bende farkettim kökten gidene kadar hijyene devam diyorum bende
|
|
umutbrs1903
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Eylül-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2017 Saat 13:00 |
Mrb abiler bn 2013 te sinuzite yakalandim ve doktorlarin verdigi ilaclar ile sinuzit"im gecti .ama o gunden beri agzim kokmaaya basladi, 17 yasindayim,9.sinifta agizkokusu yuzunden sinifta kaldim.ve hâlen o tuhaf koku var. Dislerim de 2 curuk var ama o kadar da curuk deil randevu aldim dis doktorundan.bakalim sonuc ne gosterecek,iglesmis olan abilerim var ise biraz yardimci olsun.
|
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2017 Saat 07:07 |
umut ayni be bende orta sinifta sinüzit tanisi konulup ilaç kullandim rahatsizligim geçti ama o günden beri sanki agiz kokusu agzima yerlesti :S !!
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
|
üniversiteli
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10-Ekim-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2017 Saat 01:52 |
merhaba ben de sinüzitlerime çare oldum ama o günden beri koku var .. bu arada yeniyim
|
|
kurtulabiliriz...
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|