Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunlari biliyor muydunuz?
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bunlari biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Agiz kokusu gargaralari Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Agiz kokusu gargaralari
    Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 17:17
Arkadaslar piyasamizdaki agiz kokusu gargaralarini ve agiz yikama solüsypnlarinin etkinliklerini karsilastiracak bir çalisma yapilmasi düsünülüyor.

Benim gözden kaçirdigim bir ürün varsa lütfen katkida bulunursaniz sevinirim.

Oxyfresh
CB12
Pharmolzn
Oderol
OralB alkolsüz
Colgate plax

Bunlara benzemeyen baska var midir?
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 18:45
PharmoLZn nin yapisindaki çinko klorit FDA (Food and Drug Administration) isimli kurumun izin verdigi kadardir. Daha fazla ilave edilmesi durumunda ruhsat alamaz.

Salya artirici kimyasal maddeler konulursa kalp yavasliyor. Bu sebeple ruhsata takiliyor buna izin verilmiyor.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 20:59
Bilerek mi yazmadiniz bilmiyorum ama en meshur gargara olan listerine yok.

Bir hayalim var, bence gargarayi denemek için alti ay çok fazla. Bir hafta on gün içinde etki etmiyorsa etmiyordur.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 23:00
Agiz kokusu yaptigi için çalismaya dahil edip etmeyecegime karar veremedim. Belki dahil ederim.
---
Bu arada Baticon gargarayi ilave ettim listeye.
Sizler daha iyi bilirsiniz. Baska gargara var mi kullanilabilen?
-M
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2015 Saat 08:51
asdf, on gün çok az bir zaman degil mi? kusura bakma ama bu konuda sana katilmiyorum. iki üç ay deseydin bari.

hem bu ilaç degil ki belli bir süresi olsun. burda verdigim zamanlarin tek bir anlami var, o da istikrarli bir sekilde hijyen yapmak.
mühim olan ne kadar kullandigin degil, ne kadar sürede kullanabildigindir.(gargaralar için söylüyorum bunu)
yoksa tabiki yeri gelir günde sadece 1 defa kullanabilirsin yeri gelir 2-3 defa kullanabilirsin veya bazi günlerde hiç kullanmazsin ama diger gün kullanabilirsin.
Yalniz en azindan evden çikarken kullanmak gerek diye düsünüyorum.
ama sabirli bir sekilde devamli kullanmak dogru olandir. Ve herseyde oldugu gibi neticeye ancak böyle ulasilabilir.
Basari devamli yapilan eylemden sonra gelir. nasil veya ne kadar yaptiginin önemi yoktur. yeterki elinde dogru malzeme ile inanç olsun.:)

Ayrica tekrar söylemek isterim burda, size iyi gelmeyen bir ürünü kesinlikle kullanmayin. bu konuda ciddiyim.
Sahsen yeri geldi bir ürünü sadece bir iki defa kullanip biraktigim oldu.bir daha da elimi sürmedim.( elmali mi seftalili mi:) hatirlayamadigim bir dis macunu mesela.)

hem emin ol bir ürünü daha ilk kullandiginda kendisine iyi gelip gelmedigini anlayabilir insan.
Verdigim sürelerde ürünlere degil devamliliga dikkat edin lütfen.( size hangi ürün iyi geliyorsa onu kullanin diyorum zaten.)
zamanlarin da hiçbir dayanagi yok bu arada, tamamiyle deneyimlerime dayanarak tahminlerde bulundugum seylerdir:))

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2015 Saat 15:21
Mesela kloroben de oncelikle kokuyu giderir sonrada cogaltir.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 68
Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2015 Saat 20:20
Abi senin bu yöntemi uygulasak burundan gelen kokuyada çare olabilir mi ? Bende hem agiz hemde nefes kokusu varda
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mart-2015 Saat 22:59
signalin var ben kullaniyorum su an azalma var
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 13:05
Sevgili Chocalata,ben doktor degilim tabiki.Ama mantigim,burun ve bogazadaki bakterileri yok ettigini soyluyor. Ya bi deneyin bunun bi zarari yok! Kimyasal agirlikli bir madde degilki sirke. Ilk kullandiginda,nezle olmus gibi oluyorsun.Nezle oluncada burnunun icinde ne kadar mukoza varsa akiyor ve kuruyor.Normalde benim burnum dolu olurdu ve sik sik peceteyle bosaltirdim.Ama sirke olayini denedigimden beri burun akintim yok yok. Bunula beraber koku da yok.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 18:00
Eywallah abidim en kisa sürede deneyecegim.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 14:13
abi bide bu burun kitine koydugumuz su ilikmi olucak yoksa normal musluk suyumu ?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2015 Saat 20:53
Su ilik ve icme suyu olsun.Cunku bizim ist da musluk suyu kesinlikle bakteri dolu.Ben buna inaniyorum! Ben hep icme suyu kullaniyorum ve sogul olmamasina dikkat et.Sizin oranin musluk suyunun temiz oldugundan eminsen kullanabilirsin.
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2015 Saat 09:10
En sagliklisi temiz içme suyunu kaynatarak olasi bakterilerin etkisiz hale gelmesini saglamak ve üstü kapali sekilde suyun ilimasini beklemek. Ayrica burun temizleme kitinin plastik sisesini araliklarla yenisi ile degistirmek gerek, çünkü zamanla sisenin iç yüzeyine yapisan biyofilm tabakasi olustugu belirtiliyor. Her kullanimdan sonra iyice temizlenip kapagini kapatmadan kurumaya birakilmasi gerekir.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 07:26
Orjinalini yazan: mahoni

Mesela kloroben de oncelikle kokuyu giderir sonrada cogaltir.

Aynen abi. Hatta bu ve bunun gibi olan gargaralar ( klorhex ve farhex) bizim için hiç kullanisli olmayan ürünlerdir.

Dil pasi olanlar için kesinlikle tavsiye etmiyorum. Dis ve dil firçalamamdan sonra mesela kloroben kullandigimda daha yeni dilimi firçalamama ragmen aninda dilim beyaza bürünüyordu.
zaten agiz içini kupkuru biraktigi ve biraktigi tadi söylemiyorum bile.

Bu gargaralar gibi oksijenli su metodunu da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bunun yukarida saydigim gargaralarin ayni etkilerini (kötü) yapmakla birlikte agizda biraktigi yanik veya tentürdiyot tadi ayri bir eziyet gibi. bu da ayni sekilde dil üzerindeki tabakayi aninda arttiriyor.

kisacasi arkadaslar, doktor yukaridaki gargaralari size verse dahi kullanmayiniz derim. Ancak bazi zor zamanlarinizda kullanmak mecburiyetinde kalirsaniz tabiki kullanilmasi sakincali degil.:)

Yukaridaki bilgilere ek olarak benim gibi de çesitli maceralara girismeyin derim.

Daha önce de bir arkadasimiz bunu yaptigini ve iyi geldigini söyledigi benim de o ara kullandigim çesitli bitki yaglarini
karistirarak=] ( nane yagi, kekik yagi , lavanta yagi..) dünyayi kurtaracak bir gargara yapmaya kalkismayin!

bunu yazmiyacaktim ama bilginiz olsun diye paylasmak istiyorum.
Bu karistirdigim bitki yagi gargarasi yine ayni sekilde yukaridaki gargaralardan hiçbir farkli etkisi yok.( tad, dil pasi arttirmasi...)
Hatta bunun biraz daha zarari var diyebilirim. Sadece ilk 10 dakka hariç agizda koku falan giderdigi yok yani.
Birde uzun bir süre bunu kullanmanin dislere verdigi hasari hesaba katmiyorum. Hem agiz kokusunu gidermedigini
hem de dislere verdigi zarari ufaktan ufaga farkettigimde direkt kullanmayi kestim ve bir daha da böyle bir sey denemedim.

yani demem o ki, böyle seylere kalkismayin. Piyasada zaten olan seylerin kendi kendimize tekrardan olusturmak gibi heveslerden kaçinalim.

Bizim için gerçekten etkili olabilecek bir gargara varsa o da Phormal zn dir.
Sadece içindeki su ve çinko bile bizim hijyenimiz için yeter de artar. Ihtiyacimiz olan bilesikler de sadece bunlardir zaten...

dipnot1 :
bitki yagindan gargara yapmak piyasadan bir gargara almaktan çok daha pahalidir. Paraniza yazik olmasin.

Peki aldigim bitki yaglarini mi ne yapiyorum derseniz?
Bazen o da çok sik degil cildim için kullanmaktayim =]   azicik ta olsa hos bir koku birakiyor ciltte.
Ama ! Bunu da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Herhangi bir espirisi yok yani.

dipnot 2:
Neden bu son sözüm, bu son tavsiyem deyip te tekrardan yaziyorum bunu hiç anlamiyorum. Biri beni durdursun... =-)
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 17:48
Orjinalini yazan: aydinmur

Arkadaslar piyasamizdaki agiz kokusu gargaralarini ve agiz yikama solüsypnlarinin etkinliklerini karsilastiracak bir çalisma yapilmasi düsünülüyor.

Benim gözden kaçirdigim bir ürün varsa lütfen katkida bulunursaniz sevinirim.

Oxyfresh
CB12
Pharmolzn
Oderol
OralB alkolsüz
Colgate plax

Bunlara benzemeyen baska var midir?
-M

Murat Hocam,

parodontax gargara
sensodyne
klorhex
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 19:43
parodontax gargara hangisi ?
içeriginde ne var?
-M

Düzenleyen aydinmur - 16-Mart-2015 Saat 19:43
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 21:00
farhexi bi arkadas onermemis kullanmayin demis ben koku icin degil agzimda yara ciktigi icin kullandim sahsen sabahlari kalktigimda kokuyu alamadim bile :) memnunum yani kisacasi ve dislerimi gayet saglikli hissediyorum dis etlerimde oyle... dis etlerimin rengi acik pembeye dondu sanki... (yani saglikli dis eti rengi) umarim birakincada gargarayi yani bitincede gargara koku falan olmaz..
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2015 Saat 21:05
Hocam, ben kullanmadim ama dis macunlari, içindeki yogun tuz miktari ile ün yapmis marka.

Internette epey baktim ama gargaranin içerigini bulamadim. bu sitede bir arkadas yazmis, önceki sayfalarda ordan buldum:)

D-glukonik asit, N,N''-bis(4-klorofenil)-3, 12-diimino-2,4,11,13-tetraazatetradekanediamidin bilesigi(2:1)(klorheksidin diglukonat) 0,2%w/v
çözücü(78,8%w/v),çözünmeyi arttirici madde (0,8%w/v),nem tutucu(20%w/v) ve aroma(0,2%w/v)

Bu markanin ürünleri genel olarak diseti problemine yönelik.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2015 Saat 17:36
Orjinalini yazan: effect

D-glukonik asit, N,N''-bis(4-klorofenil)-3, 12-diimino-2,4,11,13-tetraazatetradekanediamidin bilesigi(2:1)(klorheksidin diglukonat) 0,2%w/v çözücü(78,8%w/v),çözünmeyi arttirici madde (0,8%w/v),nem tutucu(20%w/v) ve aroma(0,2%w/v

Bu madde klorheksinin'dir. Sükseli yazilmis.

Paradontax'in içinde bu var ise siradan ürünler listesine koyabiliriz.

-M
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2015 Saat 22:01
Andorex gargara listeye eklenebilir mi acaba? Klorheksidin içeren antiseptik bir gargara.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2015 Saat 22:44
Klorheksidin içerenleri ayni baslikta ayni grupta topluyoruz. Siradan gargaralar olup. alkol içerirler. Hepsi birbirine benzer olurlar. Birinin digerine üstünlügü olmaz. Bazilarinda bulunan Benzidamin katkisi antimikrobiyal özelligini degistirmez. Piyasadaki sayisiz gargara bu gruba girer.
Andoreks
Cloder
Farhex
Heksoral
Klodamin
Klorheks
Oroheks
Superheks ve benzerleri birbirinin aynisidir.
-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu