Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Asıl koku kaynağımız HİJYENSİZLİKTİR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Konu: Asıl koku kaynağımız HİJYENSİZLİKTİR
    Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 12:41
dostlar yine ben , yine aynı şeyler =▪)

Hepinizden çok özür dileyerek yine aynı şeyi söyleyeceğim. Ve yine uzun bir yazı olacak.

Arkadaşlar lütfen, rica ediyorum hatta yalvarıyorum ! Hijyeninize daha da çok özen gösteriniz.
Normal insanlardan farkımız bu olmalı. Yine söyliyim; ben elimizden geldiğince hijyenimizi yaptığımızı biliyorum
ancak bu konuya daha çok önem verelim lütfen.

HİJYEN ZARARLI DEĞİLDİR!

bunun aksi bir düşünce aklınızın ucundan bile geçmesin. Yalnız şu bir gerçektir ki her malzemeyle de hijyen yapılmaz!
Gerçek olan şudur ki; Ağız kokusuna her ürün iyi yönde etki göstermiyor!!
Bunu bizzat onlarca ürün deneyen biri olarak söylüyorum.
Valahi her ürün etkili değil. Biz, ağız kokusu olmayan insanlar gibi değiliz arkadaşlar.
Normal bir insan için macun bile gerekmeyebilir. Sadece diş fırçası yeterli olabiliyorken veya gargara yerine ağzını suyla yıkayabiliyorken
bizim ne yazık ki şimdilik evet sadece şimdilik öyle bir lüksümüz yok.
O yüzden biz hijyen ürünleri konusunda seçici olan kişiler olmalıyız.
Kendinize daha iyi olan ürünleri bulmaya çalışın lütfen.
Kendiniz için " DOĞRU " şeyler bulmaya çalışın.

Bakın tekrar söylüyorum ve yemin ediyorum, ben geçmiş yazılarımda hijyen konusunda söylediğim herşeyin arkasındayım.
Yani o söylediğim çoğu rahatsızlığım hijyen sayesinde geçti. Eğer Sizde de bunlardan varsa sizde niye geçmesin ki ????

ufak notlar:

- öncelikle benim için söylediğiniz şeyler için hepinize teşekkür ediyorum, hepiniz sağolun.

- ve siz de bir gün iyileştiğinizde neden bu kadar hijyen üzerinde durduğumu anlayacaksınız arkadaşlar.
Bu konuda hiç şüpheniz olmasın.

- hijyen yaparken ( diş fırçalamalar için söylüyorum) sakin ve sabırlı bir şekilde fırçalayınız lütfen.
Dişlerinize fazla yüklenmeyin. Zarar verebilirsiniz yoksa.

- geçmiş yazılarımda tahmin diye söylediğim şeyler kesinlikle tercübe ve deneyimlerimden dolayı söylediğim şeyler olduğunu biliniz..
sallamıyorum yani. Hepsini bizzat yaşadım. Gayet ciddiyim bu konuda.

- aynı şekilde geçmiş yazılarımda söylediğim tarih ve sayısal verilere fazla takılmayın lütfen.
Bunlar ( tarihler için söylüyorum) yaklaşık hatırlayabildiğim zamanlardır.
Yoksa oturup gün, ay, yıl hesabı yaparak düşünmedim.:-) bu da ufak bir not olsun.

Yalnız tam 15 yıllık bir agız kokusu hikayem olduğunu biliniz...
Yeri geldi dışkı kokun var diyen oldu,
Yeri geldi agzın lağım gibi kokuyor diyen oldu,
Yeri geldi de agzın kanalizasyon borusu gibi kokuyor diyen oldu...

Evet yukarıdaki bütün hakaretlere maruz kalan biriyken şuan benim için bunlar sadece ufak bir anıya dönüştü =-)

Tekrar söyliyim, burda vurgulamak istediğim agzınız da koksa nefesiniz de koksa bir gün benim iyileştiğim gibi iyileşeceğinizi biliniz.

Etrafa çok koku yayıyorum,
Benim kokum 2-3 metre hissediliyor,
Bendeki koku bir odayı dolduracak kadar bir koku..

Diyen arkadaşlarım !!

Şunu çok iyi biliniz ki;
Bir zamanlar ben de bu sorunlardan şikayetçiydim.
Bir zamanlar ben de çaresizlikten ne yapacağımı bilmiyordum
Bir zamanlar ben de depresyondaydım
ve Bir zamanlar ben de İNTİHAR ETMEYİ çok düşündüm.
Hem de ciddi ciddi düşündüm. Vala.

Ancak şimdi düşünüyorum da hayat gerçekten de yaşamaya değiyormuş be! yarınların sizlere neler gösterebileceğini bilemezsiniz arkadaşlar.
İçinizde hep benim gibi bir gün bu beladan kurtulabileceğiniz olsun lütfen.

Ve Unutmayın:
BASİT DÜŞÜNÜN ! KOMPLEKS SORUNLARINIZ OLMAYABİLİR ARKADAŞLAR.
DİŞ HEKİMİNE/ DOKTORA DA GİDİN LÜTFEN... GERÇEK ŞİFANIZI BURALARDA ARAYIN.

Son olarak diğer yazdıklarım gibi bu yazıyı da rahat bir kafayla yazdım, ona göre

Sağlıcakla kalın...
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 20:16
en azından umut verici bir yazı, ilgin için teşekkür ederiz :)
IP
aysel
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 25
Alıntı aysel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 23:46
Hijyene önem veriyorum etkisi de var doğru diyorsunuz dişlerini dilimi firvaliyorum ama yutkundukca kokunun geldiğini hissediyorum Yani fircaladiktan bir süre sonra hissediyorum kokuyu. Bu neyi gösterir? Kokunun mideden kaynaklandığını mi. Birde dilimi sürekli fırçalamak tan midir bilmiyorum faranjit oluyorum sürekli etkisi olmuş olabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 07:08
Hijyen konusundaki titizliği ve önem vermesi sebebi ile "bir hayalim var" isimli şahısın söylediklerini desteklyiyorum. Hepinizi hijyene biraz daha fazla önem vermeniz konusunda cesaretlendiriyorum
-M
IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 08:18
bence herkes hijyene artık dikkat ediyodur ama bi işe yaramadığını en azından kısa sürede yaramadığını görmek çok usandırıyo beni sizin sorununuz nasıl tespit edildi bilmiyorum ama agız kokusu geçenlerin seçilmiş insanlar olduğunu falan düşüncem :)
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 12:47
Aysel aynen yutkunurken hissediyorum ben de kokuyu bence o faranjitten ya da başka bir KBB sorunundan.
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 16:54
aysel hanım şimdiye kadar boğaz veya burunla ilgili neler yaptığınızı bilmiyorum ama ben bu sorununuzun da ileriki zamanlarda geçeceğini düşünüyorum..

gargara yaparken agız içinde beklettikten sonra gargara suyunun boğaz kısmına yani bademciklerin olduğu yere kadar da gitmesini sağlayın.. sonra dökün.

arkadaşlar daha önce de dediğim gibi bundan sonraki hayatımızın parolası " her zaman hijyen, her yerde hijyen. DOĞRU hijyen " olsun.

Biliyor musunuz arkadaşlar, bizim asıl, gerçek ilacımızın ZAMAN olduğunu hiçbir ZAMAN unutmayın

Sabredin ve bekleyin sadece. (1 hafta, 2 ay, 1 sene , 3 sene AMA sonunda iyi bir netice alacağınızı biliniz.)

Bu arada aklıma geldi bunu da yazayım bari.
Biraz, yani çok tuzlu bir suyu burnunuza çekip sümkürün. Eğer hapşırırsanız bu çok iyi bir şey. Hatta üst üstte hapşırıyorsanız bu daha da iyi bir şey.
Bu da ek bir bilgi olsun.

Ayrıca bence mideyi çok fazla düşünmeyin! Ne varsa her şey omzumuzun üzerindeki organdadır. Gırtlağımızda tut beynimize kadar. Evet BEYİN dahil    
IP
aysel
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı aysel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 19:50
Bir hayalim var arkadaşım tesekkr ederim önerilerin için de bu tuzlu suyu çekmek nasıl iyi bir şey ne demek istedin? Bir de ben tam olarak gargara yapamıyorum agzimda tutuyorum midem bulanıyor her seferinde çok kötü oluyorum daha çok diş fırçalayarak dilfırçalayarak diş ipi kullanarak hijyen sagliyorum
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 21:47
bir hayalim var kardeş çok güzel söylüyorsun amma bence bu aşırı hijyen olayıyla normalde vücudumuz tarafından otomatik yapılması gereken bir işlemi telafi ediyoruz.ki bence o da herkeste işe yaramayabilir.sana iyi geliyorsa çok şanslısın...
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 22:57
Katılıyorum.
Sorunun %90 kaynağı Kbb ve ağız içi sorunları.

Keşke geniz akıntısı, mukoza kalınlaşması ve konka şişmesi de hijyenle düzelecek şeyler olsaydı.
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2015 Saat 21:22
aysel, bu tuzlu su olayı bu forumda da gerek Murat hocamız gerek diğer arkadaşlarımız tarafından birçok kez önerilmiş bir uygulama.
Bana sorarsan da yine birçok burun spreyi kullanmış biri olarak ben bu tuz lu su yönteminin daha etkili olduğu kanısındayım.
Bunun da gün içerisinde BURUN HİJYENimiz için güzel bir yöntem olduğunu düşünüyorum.

Bu tuzlu-suyu burnunuza çekerken elinizden geldiğince burnun derinliklerine çekmenizi tavsiye ederim.
Hatta biraz iğrenç olacak ama bunu burundan çekip ağızdan çıkmasını sağlayabilirseniz daha olumlu etkisi olur kanaatindeyim.
Yani, iğrenç gelebilir ancak çok sağlıklı bir şey =-) ayrıca bu forumda iğrenç diye bir şey yok kardeşlerim. İçinizi olduğu gibi dökebilirsiniz :)
Belki burun içiniz bu uygulama sebebiyle biraz yanabilir veya acıyabilir ancak iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum.

Bunu da dediğim gibi agız hijyenimizin yanında burun hijyenimiz olarak gün içerisinde 2-3 defa yapılması güzel olur.
ZARARLI BİR ETKİSİ OLDUĞUNU KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM.

Bunu yaparken hapşırıyorsanız gerçekten olumlu yönde etkisini gördüğünüzden şüpheniz olmasın.
Ben böyle düşünüyorum.
Bu konuda genel olarak Murat hocamızın fikirleri daha önemlidir.
Yukarıda dediklerim sadece benim düşüncelerimden ibarettir.
Ayrıca dediğim gibi birçok burun spreyinden daha faydalı olduğu gibi "sirkeyi" kullanan arkadaşlarıma sirke yerine ayrıca şiddetle tavsiye ederim bunu.
Bu da ufak bir not olsun :-)

IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2015 Saat 21:41
ismimnefarkeder, bu konuda sana katılmıyorum. Hijyen bireysel değil evrensel bir tedavidir kardeşim. 

Hijyenin genlerle, hormonlarla bir ilgisi yok. Benim için sadece ufak bir örnek olarak şöyle diyebilirdin belki; 
( bak, kendimde olan ufak bir durum sadece. Farklı düşünmeyin yani. Kendimden sadece olan nedenlerden bir örnek veriyorum ) 

Mesela şayet bende bademcik taşları oluştuğu zamanlar bu kadar yoğun bir hijyen uygulasaydım. Ve yıllar geçmesine rağmen hijyenden verim almasaydım. 
Bunu hijyenden fayda almadığım gibi bir anlam çıkarmamak gerekiyordu diye düşünmekteyim/düşünürdüm. 
Çünkü ortada hijyenin etkisini absorbe edecek daha kötü bir sorun olan bademcik taşlarım var olduğunu düşünürdüm bu durumda. 
Yani demek istediğim koku bakımından somut rahatsızlık veren bir etmen varsa bu etmen veya etmenleri ortadan kaldırmadan hijyenden fayda göreceğimi ben düşünmezdim açıkçası. 
Önce daha kötü olan etmenlerin ortadan kaldırılmasında yarar var. Ancak ben her şeye rağmen yine hijyenin her türlü etkili bir tedavi şekli olduğunu düşünüyorum. 
Ayrıca dikkat ederseniz ben hijyenle agız içi koku ve kötü tadlardan kurtulacağınızı söylüyorum ve bu söylediğimin de kesinlikle arkasındayım. Bunu bizzat kendimde gördüm. 

Hade diyelim ki hem bademcik sorununuzda var hem de agzınızda tuhaf tad ve koku alıyorsunuzdur. 
Bu durumda da şayet yoğun ve düzenli bir hijyen uygularsanız ben agız içinden kaynaklanan durumlardan kurtulacağınızı düşünüyorum.
Ki öyle de olacak. Yani bademcik taşlarından agza doğru kötü bir etkisi olmadığını varsayarak böyle söylüyorum.
Ve agız içindeki tad ve kokulardan kurtulduktan sonra ben ne yazık ki yine de tamamiyle ağız kokusundan kurtulacağınızı düşünmüyorum.
büyük oranda hafifleme olacaktır ama bademcik taşları oluşmaya başladığı sürece kokudan kurtulabileceğiniz konusunda iyimser değilim.
Bu verdiğim örnek mesela diğer sorunlarla da örneklendirme yapılabilir gibi.

IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 22:19
ismimnefarkeder, aslında haklı olabilirsin. Galiba hijyen konusunda çok iyimserim.
Bana fayda verdiği konusunda şüphem yok doğrusu. Belki dediğin gibi şanslı da olabilirim bu konuda, bilemiyorum yani.
IP
aysel
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı aysel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 23:00
Bir hayalim var arkadaşım ben gargara derken suyu ağıza dağıtmayi kastetmedim eğer o etkili oluyorsa tamam onu zaten yapabiliyorum. Diğer türlü yani ses çıkartarak yapamıyorum. Zaten gerek yok demişsin teşekkür ederim çok aydınlandıM 😊😊
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu