Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Kokunun geniz akintisi/ sinüzit'ten kaynaklananlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı Isyankar Cevaplabullet Konu: Kokunun geniz akintisi/ sinüzit'ten kaynaklananlar
    Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2015 Saat 17:58
Arkadaslar,
Antibiyotik alinca geçen ama sonra baslayan bir koku var. Geçen aylarda çok yogun bir geniz akintisindan dolayi tedavi gördüm, o sirada koku geçti. Doktor artik mukoza normal dedi ve tedaviyi bitirdi. Tabi süre sonra tekrar geldi. Ama ben artik sorunun genizden akintisindan dolayi olustuguna kanaat getirdim. Normaldede burundan nefes alamiyorum ama bu hep böyleydi ve beni rahatsiz eden bi durum yoktu....Su siralar Sabahlari uyaninca burnum tikali olusu beni rahatsiz ediyor. Burnumun yanlarindan yanaklarimadogru aslip içerideki mukozayi genzime dogru aktardigimda tükürügün çok daha yogunu ve içinde parçalar halinde sari sümüksü/ balgamimsi iltihap/madde/sivi geliyor. Bir haftadan bu yana tuz,karbonat ve sirke karisimi suyu sabah aksam siringayla burnuma verip temizliyorum. Bunu yaptigimda koku geçiyor ama sanirim tekrar yogunlasmasiyla yeniden olusuyor özellikle iyice temizleyemedigim zaman ... sunu söyleyebilirimki henüz tedavi yötemini buldum demekten uzagim fakat bu yöntemle bi nebze de olsun kokuyu kontrol altina alabiliyorum.. Belki bir iki ay sonra daha iyi sonuç alacagim... Benim gibi ayni sorunu yasayan arkadaslarinda bu yöntemini denemesini ve izlenim ve sonuçlarini burdan paylasmasini rica ediyorum...
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2015 Saat 07:43
Sinuzitlerin dolu olabilir,kronik sinuzitin varsa antibiotik tedavisi sonuc vermez,ben 3 ay kullandim sonra doktor oldu bitti deyip basindan savdi simdi baska doktorlar devam ediyorum,vede sunu soyleyim yapisal bozukluklar varsa akinti kesilmez ayni benim gibi yeni doktorum konka deviasyon birde sinuz ameliyati yapcak bana buyuk ihtimalle kokudanda akintidanda kurtulucam kardes istiyorsan benimle iletisime gec sanirim sorunumuz ayni
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2015 Saat 19:09
Bende sirkeli suyla burnumu temizledigimde koku azaliyordu.
Hatta yaklasik belkide 6 aydir benim koku %80 azaldi ve halen ayni olcude devam ediyor.Bende antibiyotik kullandigimda koku sifir oluyordu ama ilaci kesince tekrar geri geliyordu. Erkan kardes sen nerde ameliyat olacaksin?
Bu arada gelismelerden haberdar et bizi.Simdiden Allah sifa versin.
IP
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Isyankar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2015 Saat 22:56
Peki uykuya daldiginizda 20 dk dahi olsa koku bayagi keskinlesiyor ve agizda metalik hafif acimsi bir tat da olusuyormu...? Ben uyuku sirasindaki kokunun rahatsiz edici boyutta fazlalasmasini ; genizde , normalde bi sekilde yutkunarak temizleyecegimiz mukozanin kalip baktarilerin cosmasina bagliyorum...
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 13:39
Isyankar dedigin durum ayni sekilde bende var. 20 dk bile uzansam metalik tat olusuyor
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 07:03
amalgam dis dolgunuz var mi? bende de varken bu sekilde metalik tat hissederdim.
IP
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Isyankar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2015 Saat 11:10
amalgam dolgu var, bundan bi süre önce çikartip beyaz dolgu yaptirmistik fakat dislerim hassasiyet gösterdi. Dolgu olmasina ragmen sanki açikmis gibi bi agri içindeydim ve tekrardan sökülüp amalgam yapildi. Ama sorunumun bundan kaynaklanmadigi düsünüyorum... Gelelim koku konusundaki gelismelere....
Geçen gün üsüttüm, burun akintim yogunlasti. Bu süre zarfinda sanirim vucudumun dogal savunma mekanizmasi devreye girdi, tabi bu arada kendi hazirladigim solisyonu kullanmayi birakmadim.. Ve üç gündür sabahlari dahi, burnum tikali olsa dahi, agiz kokusu yok. Ayrica solisyondan sonra burnum iyice açiliyor yogun mukoza rahat çikiyor. Gün boyuda koku hissetmiyorum. Yanliz dün biraz bir agiz kurulugu yasadim fakat hastaliktan olabilir diye düsünüyorum... Hastalik geçtikten sonra durum nasil olur bilmem...! Gelismeleri aktaracagim takipde kalin... :) hepbirlikte saglikli kokusuz günlere...
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2015 Saat 12:41
Nedir kullandigin yönten anlatabilirmisin veya nerede yaziyor daha önce anlattinmi bir yerlerde...
IP
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Isyankar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2015 Saat 22:25
Çok basit, içilen saf suyun içine az miktar elma sirkesi, karbonat ve tuz koyup eritiyorsun ve siringa ile burnunun içine fiskirtip olabildigince temizliyorsun... Solisyonu yaparken bir ölçüm yok. Çay bardagina ( ben yarim çay bardagi yapiyorum her seferinde )bi tutam tuz, karbonat birazda elma sirkesi .. Bilesenlerin orani burnunu acitmayacak kadar...yoksa zor oluyor insanin gözünden yas getirtiyor... Eger fazla kaçirirsan sonrasinda biraz daha sulandirabilirsin...
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2015 Saat 14:20
Tesekkürler
IP
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Isyankar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2015 Saat 19:53
Arkadaslar, bir kaç gündür yogunluktan ve yorgunluktan dogru dürüst solisyonumu kullanamiyordum, bunun sonucu koku hemen kendini gösterdi. Bugün güzel bir temizlik yaptim, simdi rahatim...yani solisyon kesinlikle ama kesinlikle kokuyu kontrol altina aliyor artik bundan eminim...
Vede bugün internette gezinirken sicak islatilmis bezi 5 dk kadar yüzde tutmanin ve egzersiz yapmanin da faydali olabilecegi yaziyordu... Bez olayina ben baslayabilirim...egzersiz içinse havalrin biraz daha isinmasini bekleyecegim...

Bu arada yakin bir doktor arkadasima burun ameliyati olmayi düsündügümden bahsettim.. Kronik sinus için yapilabilecek çok biseyin olmadigini, ameliyat olsam dahi %10 iyiliesme ihtimalin oldugunu, ve de hassas bi bolge oldugu icin baska sorunlar yaratabilecegini soyledi. Kendisinin de burun egriligi oldugundan ,bi deliginin nerdeyse kapali olmasina ragmen dusunmediginden bahsetti.. suyla sik sik temizlemenin en iyi metod oldugu soyleyince ben uyguladigim solisyonu soyledim ; gayet basarili dedi..... :/
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2015 Saat 14:30
Asagidaki yabanci kaynakta sinus temizleme tekniginden bahsediliyor. 530 adet yorum yazilmis altina ve bu teknigi uygulayanlarin çogu burun tikanikligi, sinüzit, geniz akintisi, tip 2 kokusu gibi konularda olumlu sonuçlar almislar.

http://www.medhelp.org/user_journals/show/2322/The-Sinus-Flush

Biraz uzun bir yazi, özet olarak teknikten bahsedilirse hazirlanan ilik hipotonik tuzlu su karisimini banyoda yerde oturur vaziyetteyken basi arkaya egerek burun deliklerinden doldurmak, burun deliklerini kapatarak bas yere degecek kadar öne dogru egilmek ve bas asagi durumda 5-10 saniye bekledikten sonra yavasça basi saga sola çevirmeden dogrularak tuzlu suyun burundan çikmasini saglamak. Bu teknigin amaci normalde sinus temizleme kiti ile tuzlu su yerçekiminden dolayi maksiler sinüslere ulasirken frontal ve ethmoid gibi üst sinuslere ulasamadigi için bas asagi durumdayken yerçekimi sayesinde bu sinüslere ulasmasini saglamak. Denizde su içerisinde takla atarken bütün sinüslere su doldugunu bu sekilde enfeksiyonlu sinüsleri temizledigini görerek bu teknigi düsünmüs.

Bu uygulamanin banyoda kayip düsme, bas dönmesi, kulaga enfeksiyon kaçmasi gibi riskleri de var. Öne egilme hareketi yerine ters yöne yani arkaya egilme hareketi yaparak tuzlu suyun üst sinüs bosluklarina ulasmasini saglayan diger bir yöntemden de bahsediliyor.
IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2015 Saat 09:44
bu sirke tuz karbonat solisyonun uyguladiktan ne kadar süre sonra koku tekrar geliyo
IP
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Isyankar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2015 Saat 23:04
Ümit bi ara detayli okuyacagim gönderini... Zeynep sabah yaptigimda aksama dogru etkisini kaybetmeye basliyor ama arada bi firsatini bulup yapabilirsen gün boyu temiz kaliyor...aksam yatarkende yapiyorum...yani dis firçalama gibi bir aliskanlik edinmek gerekiyor...
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2015 Saat 11:15
isyankar peki sadece burundan su verdigimde ve temizlendiginde yani içine hiç bisey koymadan sadece su verdigindede geçiyo mu koku hiç denedinizmi
IP
Isyankar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Isyankar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2015 Saat 15:25
Ben sade suyla denemedim, ama zaten amaç bio tabakanin kazinmasi eger sende isliyorsa bu yöntem kullanilabilir.
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2015 Saat 09:23
Tuzlu su karisimi kullanmanin amaci hipertonik ortam olusturarak enfeksiyonu olusturan o bölgedeki bakteri, virüs ve bazi mantar çesitleri gibi mikrop hücrelerinin su kaybetmesini saglamak. Ozmoz kurallarini hatirlarsaniz kendisinden yogun bir ortama su geçisi ile ortamlar birbirini esitlemeye çalisir, yani tuzlu suyun yogunluguna göre hücreden ortam esit olana kadar su geçisi olur ve hücre ihtiyaci olan suyu kaybederek etkisiz hale gelir. Sadece su kullanarak sinüs bosluklari içerisindeki enfeksiyonu bir miktar temizlese de istenilen düzeyde temizleme saglamayabilir. Zaten antibiyotik kullanimi bile bu bölgelerdeki enfeksiyonlari temizlemede yetersiz kalabiliyor. Mayo Clinic arastirmalarina göre üst sinüslere bu tuzlu suyu yerçekimi vasitasiyla ulastirarak o bölgenin enfeksiyonlardan arinmasini saglamak antibiyotik kullanimina göre daha etkili oldugu söyleniyor. Çünkü antibiyotik kan yoluyla vücuda dagitilir ama sinüs bosluklarindaki bu yogun mikrop yuvalarini temizleyecek kadar kan dolasimi malesef yok.

Hipertonik tuzlu suyun 8-10 günden fazla kullanilmamasi gerektigi söyleniyor. Bagirsaklarda oldugu gibi burun içerisinde de yaklasik 200 çesit faydali bakteriler bulunuyor, bu bakterilerin tekrar burun içerisine yerlesmesine firsat tanimak gerekiyor. Ayrica yogun tuzlu su mikroskobik silia hücrelerinin çalismasini sasirttigi için ara vererek tekrar saglikli sekilde çalismasini saglamak gerekiyor. Daha az tuzlu (izotonik çözelti) su kullanarak sinüs temizligine devam edilebilir.

Bakteri ve virüslere karsi etkili temizlik yaparken bazi mantar çesitlerine karsi etkisiz kalabiliyor. Eger hipertonik tuzlu su ile günde iki defa uygulayarak 8 gün sonra sorununuz giderilmezse sinüslerde mantar varligi yüksek ihtimal dahilindedir. Bazi yabanci KBB doktorlari burunda yapisal bozukluga bagli olmayan kronik sinüzit sebebinin %90 mantar oldugunu belirtiyorlarmis.
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2015 Saat 09:32
aslinda suya ne katarsan kat geçmiyo sürekli uygulamiyorum ama arada yapiyorum yinede geçmiyo
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2015 Saat 19:03
Valla Umit Kardes cok guzel bilimsel bilgi verdi.Kendi adima tsk ederim.
Bildigim kadariyla antibiyotikler sadece bakterileri yok ediyor.Viruslere karsi hicbirsey yapamiyor,diye biliyorum!
Ondan dolayi da cok kisi nezle oldugunda hemen antilere sarilir.Oysa bostur bu çaba.Benim gibi arkadaslarin anti kullandiginda koku sifirlaniyorsa,demekki bir yerlerde kokuya sebep olan bakteriler var.Yani benim gibilerin meselesi demekki virussal degil bakterial.Mantigim boyle diyor. Ne dersiniz?
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Nisan-2015 Saat 10:56
neler ögrendik bi agiz kokusu yüzünden mi desem sayesin de mi bilmiyorum:) ümit size çok tesekkür ediyorum. ben sürekli kullanmadim arada yapiyorum ama tekrar baslayip sadece 8 gün tuzlu su denicem geçmezse baska yollari deneyelim. virüs yada bakteri bunlarin ayni sey olduklarini düsünüyorum. tüm vucuttami koku yapiyo sadce agiz burun kaynaklimi bunu bulmak gerekiyo diye düsünüyorum mahoni:)
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Nisan-2015 Saat 16:13
Yukarida linkini verdigim yabanci kaynakli sitedeki açiklamalardan ve yorumlardan ögrendigim bilgileri burada sizlere paylasiyorum sadece, yardimci olabiliyosam ne mutlu bana.

Antibiyotik söylediginiz gibi virüs ve bakterilere karsi etkisiz kaliyor ama ülkemizde viral enfeksiyonlara karsi bile 1000 mg dozlu güçlü antibiyotikler ile atlatmaya çalisan insanlar az degil. Üstelik ilaç bitmeden yarim birakilip hem vücuttaki faydali bakteriler yok oluyor hem de istenmeyen bakteriler bagisiklik kazaniyor. Tv programinda izledigim bir doktorun antibiyotik ile ilgili yaptigi benzetme söyleydi; "Antibiyotik ile mikroplar arasindaki savas asker-düsman savasi gibidir, antibiyotik kullanimi yarim birakildiginda yani savas yarida kesildiginde pek çok kayip veren düsman arasinda hayatta kalanlarin yüzündeki hirsi ve öfkeyi gözünüzde canlandirin, tekrar önceki sayiya ulastiklarinda daha ciddi bir saldiriya geçecekleri asikardir, yani bu sekilde mikroplarin direnci de artiyor."

Tuzlu su ile sinüs temizleme isleminde dikkat edilmesi gereken nokta yukarida anlattigim gibi bu karisimin üst sinüslere ulasmasini saglamak. Basinizi arkaya egip burun deliklerini tuzlu su ile doldurduktan sonra burun deliklerini kapatip basi asagiya dogru egerek ya da zit yönde arkaya dogru egerek suyun kas-alin hizasindaki sinüslere dolmasini saglayin. Bu islemi yaparken burundan akan suyun normal yöntem ile buruna çekilen su miktarindan çok daha fazla oldugunu göreceksiniz. Eger bu islemi yaparken zorlaniyorsaniz sirt üstü uzanip ensenizin altina havlulari rulo seklinde koyup basinizi arkaya rahatça egebilirsiniz. "K" harfini söyleyerek genizden bogaza dogru suyun akmasini engelleyebilirsiniz. Basinizi saga sola egmemek gerekiyor, suyun östaki borusuna kaçabilir ve kulak enfeksiyonu olusabilir. Yine de kulaginiza su kaçiyorsa bu islemi uygulamayin. Eger uzun yillar kronik sinüzitiniz varsa veya sinüslerdeki iltihaplar kistlesmis ise temizlenmesi uzun sürebilir.

Yaklasik bir haftadir bu islemi uyguluyorum, sadece aksamlari yapabiliyorum ve kokuyu azaltti diyebilirim, dil kaplamasinda da azalma oldu. Burun yapisinda egrilik oldugu için sag burun deligi %80 oraninda kapaliydi sürekli simdi artik daha rahat nefes alabiliyorum.
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2015 Saat 10:58
ben basimi öne egerek deniyordum.bir delikten suyu döküyorum ve digerinden akiyordu basimi egerek deniyim bide çünkü benim yaptigim sekilde hiç yarari olmadi:) umarim hepimiz kurtuluruz bu illettten
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2015 Saat 13:54
Haklisin Zeynp neler ogrenmedikki!
Birgun caresini de bulacagiz )))
Tekrar tsk ederim Umit kardes. Denemekte zarar yoktur denemek lazim bu tarz bilgileri.
IP
nurka
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 68
Alıntı nurka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2015 Saat 14:57
bende küçüklükten beri bir geniz akintisi mevcut. tuzlu su ve karbonatla bogazimi ve burnumu temizliyorum. fakat kokunun kesildigi falan yok... suan bademciklere yöneldim küçük taslar çikariyorum bademcikten ve çok pis kokuyo bu taslar.
IP
seven
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı seven Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2015 Saat 05:00
Beyler hem size hemde Aydin hocama bi soru sormak istiyorum. Okudunuz mu bilmem ama bir yerde sirt üstü uzaninca koku geçiyor mu diye. Evet benimki büyük ölçüde geçiyor sebebi ne olabilir ne yapmaliyim
Cevaplarinizi bekliyorum. Tesekkür ederim.
IP
seven
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı seven Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2015 Saat 11:58
Ben bu illeti çok uzun bir süreden beri çekiyorum odama gelenler zaman zaman odanin çorap koktugunu zaman zaman da gaz koktugunu söylerler bazen kokuyu bende aliyorum. Ben yillardir bu illetten çekiyorum ama mücadelemden taviz vermedim. Kokuyu bayagi bastirdim sosyal hayatimi düzene koyacak kadar hatta sunu söyleyebilirim bizim için imkansiz görünen kiz arkadas edinecek kadar sikintimin üzerine gidebildim. Ancak hala kesin sonuca ulasabilmis degilim geçici cozumlerden biktim sirt üstü bi kaç dk uzaninca koku sifirlaniyor. Eskiden bademcik taslari o kadar fazlaydiki anlatamam kocaman. Ama simdi çok küçük ve nadiren gelirler. Bademciklerimide almayi düsünüyorum. Sali günü kbbye gidip su sirt üstü meselesini soracam sizin bilginiz varsa söyler misiniz. Çünkü herkes doktorlarin ilgisiz ve bilgisizliginden sikayetçi bu yüzden asil doktorum bem ve sizlersiniz.
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2015 Saat 16:01
Sirt üstü uzaninca geçiyorsa tip 3 tür ve mide kaynaklidir diye biliyorum Murat hoca'nin yazilarini okudugum kadariyla. Gastroya yönel.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu