|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
ahmetabi123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2014 Saat 01:44 |
Merhabalar bu soruyu sormak için üye oldum.
Agiz kokusu yapan çeken bilir zaten ne kadar lanet olasi bir durumdur. Dil arkasini kazidimi elimle tirnagim ile agiz kokumun aynisi oluyor. oraya dil kaziyici ile özel dil firçalama ile kazip firçaladimim geçiyor sonra yine oluyor kokunun kaynagi odur sizce neden ? bademcigim yok |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
nedenini biz de bilmiyoruz kardesim. keske bilsekte sana yardimci olabilsek.:)
tahminimce dil pasindan kaynakli bir sorun bu. tabi burda dil pasina neyin sebep oldugunu bulmak/ bilmek gerekiyor |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
Aynen bilmek gerekli benimde dil arkasi var.Genizdenmi midedenmi geliyor anlamayadim |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
dil onunu degilde bende dil arkasini soyle parmagimla degdirdim kokuyordu cidden sanirim problemimiz ayni eger bigun olurda nedenini bulursan foruma girip cozumu buymus diye yazarsan cok mutlu oluruz bana ozel msjda atabilirsin tesekkur ederim gecmis olsun
|
|
![]() |
|
kidramoss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba, benim agiz kokum 2.5 ay önce basladi.. 3 ay önce sigarayi biraktim her sey harika olacak derken agzim apse yapti 2 gün filan zar zor bir sey yedim. Ve iltihapla karisik kahverengimsi pembemsi bir sivi oluyordu agzimi uyusturuyor ve kurutuyordu. agiz kokum yüzünden 2 tane alt yari gömülü yirmilik dislerimi 3 hafta arayla çektirdim ve son çektirdigim (sol alt) disim sanirim travmali oldu bogazimin sol tarafi sisti 1 hafta çok agridi ve çenemi eskisi gibi açamadigimi farkettim. Suan çok az açabiliyorum. Hala esnerken bile bogazim agriyor. Sol alt Çenemden ses geliyor. agzim havu yiyecek kadar bile açilmiyor. ( sol alt disim 2 hafta önce çekildi) Ayrica çekilen yerlerin çukuru kapanmadi. deriler kavusmuyor moralim alt üst. agiz kokum dilimin sol kökünden geliyor. Dilimin sol köküne ve bogazima, yani dilimin en arkasina parmagimla dokunuyorum oralarda minik sivilce gibi çikintilar hissettim ve elime gelen sivi yapis yapis oluyor ve igrenç kokuyor. Kulak burun bogaza gittim çenem açilmadigi için detayli inceleyemedi ama kan testlerine bakacak. Hayata küstüm :( agiz kokusunun yanina çene kitlenmesi, stres, kilo kaybi sinir, bunalim her sey eklendi. Sonuç yok sanirim kurtulamayacagim.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar agiz içi ve dil kaynakli kokularin çözümü için muhakkak ilaçlar veya yöntemler vardir.
Sadece biz dogru ilaca daha rastlayamadik veya bulamadik.Ben bunlarin oldugunu ve kalici bir çözümü de bunlardan görebilecegimizi düsünüyorum Ancak bunlari bir yana birakirsak ve kendimde gördügüm kadariyla biraz uzun ve mesakatli bir çözüm olan hijyen sayesinde bunlardan kaynaklanan kokulardan kurtulabilirsiniz.bilginize. ben hijyenin bu faydasini gördüm açikçasi. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
flagyl benim agiz kokumu %100 geciriyor mesela. Agiz kokumda dil arkasi beyazliktan geliyor. Hatta bitter cikolata yiyeyim ve dilimin arka tarafindaki beyazligi tamamen kapatirsa koku gidiyor.
Simdi benim buradan yola cikarsak sorunum ne gorunuyor? Bagirsak mi? Flagyl ilaci bagirsaktaki neleri olduruyor? |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Ben yutkununca bide bogazimi temizleme jesti yapinca koku belirgin sanirim en cok insanlar burnularini sey yapiyolar
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
murat hocama soru sormak istiyiorum benim icin deegerli verdigi cevap
dun cok susuz kaldim su alabilecegim yer yoktu sabahta dislerimi fircalakerken her zaman ki gibi dilimide fircaladim dilin sag arkasi yani dil kokunde hafif bi agri oldu? neden acaba? dis macunum sensodny ferah olan.. dis fircamda orta bide sert bastirarark fircalarim dilimi hep...acaba susuz kalinca dis macunun icindeki kimyasallar yuzunden mi boyle oldu? tesekkurler hocam |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
evian benimde ayni durumlarda koku belirginlesiyor..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2402 |
![]() ![]() ![]() |
Dili incitmek konusunda iyi seyler yazilmiyor. Pek mahzurlu olabilir. Firçalarken dili incitmeyin. Macunlarin bazilarini buarada listelemistim: http://www.agizkokusu.net/cinkolu-macun.html -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
bu dis macunlari agiz kokusunda daha etkili diyorsunuz? cinkolu oldugu icin...
bunlari notuma ekliyorum tesekkurler sensodny ferah kullaniyordum bitince bunlardan birini alayim o zaman siz hangsini onderirsiniz orda colgate var signal var farkli farkil markalar var |
|
![]() |
|
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Peki dili firçalarken aslinda istemesek de incitmiyor muyuz? Çok yumusak firçalasak o tabaka kalkmiyor, biraz sert firçalasak aciyor, dil papillalari tahris oluyor ve kizariyor. Aslinda biz burada sürekli dil firçalamanin önemine deginiyoruz ama dil firçalama ile kanserlesme arasinda baglanti kuran görüsler de var. Burada günde dili 5-10 kez firçalamaktan bahsedenlere bile tanik oldum, dille bu kadar ugrasmak ne kadar dogru,zararli degil mi? Bazen korkuyorum koku giderecegiz diye en sonunda baska dertler almayalim basimiza.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
valla napacagimizi sasirdim arkadas...
su koku gecse dis bile fircalamam ne dili ne disi... kokunun gecmesi lazim iste ilk burundaki konkalar sisiyor. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2402 |
![]() ![]() ![]() |
Ben o konuyu inceledim.
O haberin kaynagini aldigi çalismayi okudum makalenin yazarini (Dr. Odajima) buldum ve konustum. Agiz kokusu kitabinin 126 inci sayfasinda detaylari ile yazdim. Biraz abartilan bir konudur. Dil firçalamanin kanserlesme yaptigina dair elimizde yeterli delil yoktur -M |
|
![]() |
|
Ethic
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam dil kökündeki anaerob bakterilerin ozon tedavisi ile tedavi edildigi yerler var ve bu kisiler dis hekimi.. Bu konu hakkinda ne diyorsunuz. Ben denemeyi düsünüyorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ozon uygulamasinin Tip 1 agiz kokusu üzerine saatlerle ölçülebilecek kadar kisa bir süre için fevkalade faydali ve olumlu etkisi vardir. Saatler sonra hersey eski durumuna geri dönüyor.
-M |
|
![]() |
|
Ethic
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bu aralar daha bir yogunlastim ben ve sürekli gruba yaziyorum, mide, bogaz vs ne kaynakli ise onu da çözsek geçemeyecek çünkü dilimizin üzerinde o biofilm olustu onunla birlikte etken olan faktörün kaldirilmasi önemli ve ben en çok sinüzit den sikayet ederken tomografi sonucuma göre onun da tertemiz çiktigini ögrendim ve sunu düsünüyorum artik neden sürekli devam eden bir sey olmayabilir. Geçirilen bir pnömoni ya da baska bir rahatsizlik dilin üzerinde bu yapinin olusmasina neden olmus olabilir ortam nemli oldugundan bu yapi beslenir durur ki farketmisinizdir yillar geçtikçe dil üzerindeki beyazliklar artiyor. Bu fiofilm. Tabakasini yoketmenin çaresine bakicam ve bunda sadece enf hastaliklari ile mikrobiyolog lar yardimci olabilir digerlerinde emin olun (tip 1)disinda etkeni ortadan kalirsaniz dahi geçmeyecektir. O sebeple ben lazer denemeyi planliyorum bilen varsa yaptirilabilecek bir yer lütfen yazsin ben deneyip sonucu paylasabilirim.
|
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Bir de hocam sürekli dil firçalama dilin üzerindeki bosluklarin daha da açiklamasina ve daha fazla bakterinin tutulmasina mantiken neden olabilir. Günde 3 kez firçaliyoruö ve dilim gerçekten artik açiyor o sebeple arkadaslara agiz bakim cubugu öneriyorum tahris etmeden onunla temszlsyebilirsiniz bence.. Ve firçalamanin karserlesme yaptigina dair kanit olmadigi gibi, yapmadigina dair kanit da yok.. O sebeple bence dikkatli olunmali..
|
|
![]() |
|
aydan uzaya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Yaklasik 2 yildan fazla süredir dilim firçaladiktan 1 2 saat sonra üstünü yesil bir tabaka kapliyor . Firçalayip çay kasigiyla aldigim o tabaka kötü kokuya sahip . Yarin sorun midemde olabilecegi için gastrolojiye gidecegim ama midemde hiçbir agri yanma gibi bir durum da yok . Neden olabilir bir türlü anlamiyorum . Dislerimde de sorun yok . Bu soruna sahip olan var mi ya da nedenini bilen ?
|
|
![]() |
|
Salim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Ethic
Lazer tedavisi demissin bencede dogru benimde gitmedigim doktor kalmadi lazerle dildeki tüyleri yakiyorlar diye biliyorum bende onu arastiricam. Murat hocam sizin bu konuda fikriniz nedir. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet dogru. Böyle bir uygulama var. Tip 1 agiz kokusu için isabetli bir tedavi olabilecegini düsünüyorum -M |
|
![]() |
|
Salim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam lazer tedavisi için nereyi önerirsiniz?
Istanbul da |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum Türkiye'de bunu uygulayan var mi? |
|
![]() |
|
Salim
![]() ![]() ![]() |
Ilginiz için tesekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Göreceli1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mart-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar dil yüzeyini komple kaplayan beyaz bir pas ve çevremden duydugum alkol mu içtin kullanmadigim alkolün kokusunu çevremdekiler çekiyor olmasi ve dile gelmesinden yakiniyorum ayni benim sorunundan olanlar burda mi
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Lazer yaptirdim arkadaslar fakat sorununuz baska ise hiç girismeyin, lazer sonrasi (1 hafta) tekrar oldu ve agzinizdaki o tadi bilirsiniz o hiç kaybolmamisti.. meger sorun defalarca kbb doktoruna gitmeme ragmen bademcik tasi imis..
|
|
![]() |
|
Bikkin
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Inanmiyorum yaa nasil yani bademcik tasi belirtilerini hic gostermeden sorunun nasil bu oldugunu anladin peki iyilestinmi? Eger oyleyse senin icin cok sevindimmm
|
|
![]() |
|
enough
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Agustos-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Dil sirti lazerini nerede yaptirdiniz?
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Sirt lazerini Istanbul’da yaptirdim, bademcik ameliyatiymissin yas vardi evet ama koku geçmedi..hala çok kötü..ve giderek artiyor..
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
ne beter hastalikmis ya tek zarari psikolojik
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Görsel ekleyemiyorum ama arkadaslar bogazimdan yaklasik her saat bazen beyaz bazen seffaf sümükümsü sekresyon( salgi) aliyorum, agiz bakim çubugu ile.. ve alirken farkettim bu salgilar Bogaz’da dil arkasi kisimda yogunlukta.. muhtemelen biriktigi için orada enfekte ve dilde kaplama oluyor.. fikri önerisi olan varsa??
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Herhangi bir mesaji ALINTI dügmesine basarak yanitlarsaniz fotograf ekleme dügmesi çikacaktir. Resim 50 kb tan küçük olmalidir Düzenleyen aydinmur - 15-Agustos-2018 Saat 17:14 |
|
![]() |
|
merhaba123123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2018 Konum: Malatya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Bendede ayni sorun var Murat hocam ne düsünüyorsunuz ? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Kirlilik olabilir. Temizlik kusuru olabilir.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Hocam bu benim için mümkün degil, dil, dis ve agiz bakimi konusunda hassasligim sayesinde her saat baktigim için farkettim bunu.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Nice bakimli oldugunu iddia edenler gördüm yumusak firçayla 15 saniye firçalayan.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bir insan her saat dislerini nasil firçaliyor olabilir ki?
Sizin hassasliginiz ve her saat basi dis firçaladiginizi söyleyince çagrisim yapti. Sizden çok daha iddiali olan ve agiz bakiminin kendisinin yaptigindan daha iyi yapilamayacagini, kendisinin en mükemmel agiz bakimi yaptigini iddia eden bireyleri muayene ederken sunlari gördügüm olmustur: Elektrikli dis firçasi kullaniyorlar 3 dakikadan kisa firçaliyorlar Yumusak firça kullaniyorlar Oral B ve benzeri pahali firçalari iyi firça zannediyorlar. Dilini firçalamiyorlar Gövdesi kapali Köprü kullaniyorlar --- Bunlarin hepsi agiz kokusu sebebidir ama sahis muayene olmaya gelmeden önce öyle iddiali konusuyor ki agizi gerçekten masum görünüyor. Siz en iyisi suraya bir göz atin http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
![]() |
|
Makaveli
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2020 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Istanbul'da nerde yaptirdiniz?
|
|
Derdi veren dermanini da verir
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam bilginiz varsa lütfen yazin bize;
Bu dil temizleme çubugu diye birseyden bahsediyordu ethic adli arkadas. Bu çubuk hakkinda, lazer, ve ozon hakkinda bilgilerinizi günceller misiniz lütfen ? |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |