|
|
Ben iyileştim | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim |
Konu: İyileşmek | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Arayan
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 11:52 |
Bilmiyorum mide kaynaklı olsa koku değişken olması gerekmezmi zira hergün aynı besini yemiyoruz ne kadar oldu bu ilaçlara başlayalı bıraktınmı devammı ediyorsun recetelimi aldın biraz bahsersen sevinirim |
|
leylak
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20-Şubat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
Gönderim Zamanı: 13-Mart-2015 Saat 22:41 |
Bende bilmiyorum sorunum neden kaynaklanıyordu.kkb tetkiklerin de birşey cikmadi sinuste kist var ama koku yapmaz denildi.gastroda mide kapakcigi deforme olmuş bağırsaklardaki koku ağza geliyor dedi senelerce mide koruyucular kullandim ama hic etkisi olmadi.
|
|
leylak
|
|
mahoni
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2015 Saat 17:41 |
Leylak bana ozelden diş hekimini yazarmısın ?
|
|
nurka
Üye Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2015 Saat 23:51 |
leylak arkadaşın iyileştiği flagly,rovamycine,tanflax adlı ilaçları araştırdım sonuç:
bu ilaçların üst solunum yolları ve üreme organları sorunlarına iyi geldiği yönünde arkadaşlar.ne dersiniz?? |
|
effect
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2015 Saat 19:31 |
leylak'ın sorununun diş eti iltihabı olduğu çok açık.
Yazdıklarından da gayet net anlaşılıyor. İlaçları bende kullansam geniz akıntısı problemim nedeni ile benimde geçecektir bir süre. ama leylak ın dişeti iyileştiği için koku da bitti muhtemelen. Leylak büyük geçmiş olsun. Atlatmışsın sonunda. Yazık ki bu kadar basit bir sorun bile teşhis edilemiyor. |
|
mahoni
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2015 Saat 19:37 |
neler oluyor neler yaw!
Effect sanırım dedigin dogru Leylak kardeşin sorunu diş eti iltihabı olunca,ilac tam denk geldi. Nurka tsk ederim ilgilenip verdigin bilgi icin. |
|
Aleho
Üye Kayıt Tarihi: 24-Kasım-2014 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2015 Saat 18:22 |
Diş eti iltihabı olduğunu sanmıyorum daha önce Leylak adlı kişiye sormuştum
Sorum:Merhaba bu ağız kokusu varken dilinde beyazlık tükürük ünde koyuluk oluyomuydu? Cevabı:Evet dilim bembeyaz tükürüğüm sapsarı agzım hep leş gibi Murat hocam size bişey söylemek istiyorum benim okulumda bi arkadaş vardı onunda ağzı kokardı ama bariz belirgin koku öksürdüğünde koku heryere yayılırdı bigün bu arkadaşın yanında oturdum derste ağız kokusu sürekli burnumdaydı ve sonradan lavobaya boğazımı temizlemeye gittiğmde kendi ağız kokuma bakıyordum boğazımı çektim iyice bide ne olsa iyi o arkadaşın ağız kokusu boğazımdan geldi sürekli temizledim boğazımı su içtim bişeyler yedim öyle gitti yani hocam şuandada zaten ne yesem kokusu ağzımda kalıyo Biteral 500 MG kullandığımda kalmıyordu yani ortada yapışkan bi bakterimi söz konusu. |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2015 Saat 21:06 |
Bu kadar bilgi ile bir yorum yapmak zor olabilir.
Kolonya kokladığımızı var sayalım. Koku reseptörü gaz fazında gelen kokulu molekül ile temas edince onu ıslatarak çözer. Suda çözünen kokulu madde kimyasal reaksiyone girer ve reseptörde elektrik sinyali oluşup beynimize gider. Biz kokuyu algılarız. Bu bir limon kolonyasıymış deriz. Koku ne zaman biter? Biz sonsuza kadar limon kolonyası kokusu mu alacağız? Bir süre sonra kimyasal reaksiyona giren kokulu madde reseptörden dışarı pompalanır. Reseptördeki aksiyon potansiyeli başlangıçkonumuna döner. Biz artık limon kolonyası kokusunu duymaktan vaz geçmiş oluruz. Çok ağır moleküllerin reseptörden pompalanıp tahliye edilmesi geç olabilir. Bilhssa cGMP ile reaksiyona giriyor ise rtesptörü kolayca terk etmez ve elektrik potansiyel üretimini sürdürür. Bu durumda bizler de aldığımız kokuyu çok uzun süre duymaya devam ederiz. Sizin kokladığınız kokulu gazın bileşiminde molekül ağırlığı yüksek bir gaz varmış. Sizin reseptörünüzü terk etmemiş ve siz bu kokuyu saatlerce algılamaya devam etmişsiniz. Ağız kokusu (bu günkü bilgilerimize göre) bulaşmıyor -M |
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2015 Saat 22:16 |
bnm size bi sorum var Murat bey septum deivasyonu ameliyati oldgumda daha oncede demistim ilk 2 ay cok guzeldi , doktorum sonra alerjik rinit oldgnu soyledi , peki madem oyle ilk 2 ay neden hayat kalitem maksimumdu kalkerken dinc kalkardim ve agzimda gram koku olmazdi? nedeni su mu; mantikli bi aciklamasi bitek bu geliyor aklima... bicak altina yatiyoruz malum burun icindeki dokular hasarli ve hasarli oldugu icin acaba alerjenlere karsi etkisiz mi oluyor? yani gorevini yerine getiremeyip alerjenleri taniyamiyor burun etleride boylece sismiyor ve yaklasik 2 ay sonra hasarli dokular iyilestiginde alerjenleri bu sefer algilayip burundaki etleri sisiriyor bnmde burnum tikaniyor ? sizce boyle bi mantik kurabilir miyiz benden bu kadar bilgi cikti... |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2015 Saat 12:20 |
Gürkan bey,
Tam tersine düşününüz Ameliyattan sonra ilk dönem içim konkalar ödemlidir, şiştir. Sonra inerler. Aslında soru net değil. Tam olarak anlamadım. Konkanın ödemli olması ile ağız kokusu arasında ilişki mi kurdunuz? Allerjenler ile et dediğini şey (konka?) arasında nasıl bir ilişki kurdunuz? -M |
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2015 Saat 18:06 |
soyle soyleyim eger birinin alerjisi varsa daha cok gece burun tikanmiyor mu? hastalar doktora burnum tikali doktor bey dedignde alerjik rinit tanisi koyuyorlar bazen burnun icine bakip konkalarin sisliginden ve bogaz kasinmasi brun kasinmasi gibi belirtilerinden anliyor bu yuzden soyledim yani et derken konkadan bahsediyorum bnm bildigm oyle yani konkalar sisiyor alerjik rinit varsa yanlsiim varsa duzeltin ltfen sonra burun tikanikligi gerceklesiriyor... valla aklima baska hicbirsey gelmiyor daha neye alerjim var bilmiyorum test yaptrinca gorcez... |
|
leylak
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20-Şubat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2015 Saat 00:44 |
Arkadaşlar ben herkesten ozur diliyorum.mesajlari yeni okudum.ilaçlarla geçti zannetmisim.koku eskisinden dahada kotu geri geldi.ben iyilestim zannettim sizlerde umudunuzu kaybetmeyin istemiştim.benim kendi adima umudum kalmadi.naneli seker yemeye devam.Allah hepimizin yardimcisi olsun
|
|
leylak
|
|
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2015 Saat 10:18 |
Bakterileri değil, bakterilerin yaşam alanını kurutun. Bundan dolayı varlıklarını sürdüremezler. Bunun en güzel delili; çok az oksijenli suyun içine, normal suyu doldurup gargara yapın. Aman yutmayın. Dil arkasındaki bakterilerin öldüğünü göreceksiniz. Aldığınız oksijenli su, cam şişede olsun. Plastik şişedeki pek etki etmemişti. Tabi bu sadece geçici olacaktır. Önemli olan oksijensiz ortamda yaşayan bakterilerin ortamına oksijen göndermekte. |
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 21-Mayıs-2015 Saat 13:45 |
kbb uzmani olsaydiniz gayet iyi anlardiniz hocam dedgmi belkide cok alakasi var yani konkay sismesiyle agiz kokusunun konka sistiginde burun tikanir gece de agiz acik yatilir ve agiz kokusu kacinilmaz olur... saygilar |
|
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 21-Mayıs-2015 Saat 15:06 |
Gürkan mesaj kutun dolu kardeş. Bana mesaj atıyorsun ama sana dönemiyorum, ilgilenmediğimden değil yani. Cevap olarak eczaneden alabilirsin. Oranı az olsun oksijenli suyun. Kalitesine ve oranına göre yarım saat ile 6 saat arasında koruma sağlar.
|
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|