Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Helikobakter pilori ve disler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Konu: Helikobakter pilori ve disler
    Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2015 Saat 21:07
Murat bocam birsey soracagim.

Helikobakter pilorinin dis plaklarina yerlestigini yazmistiniz sanirim tam hatirlamiyorum.

Flagyl kullandigim zaman dislerimin renginde bir degisiklik farkettim. Iyiye dogruydu bu.

Acaba bu bende helikobakter pilori olma olasiligini arttiriyor mu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2015 Saat 21:24
Flagyl kullaninca dislerin renginde bir degisiklik olmaz. H. pylori ile dis rengi arasinda her hangi bir iliski yoktur. Flagy , bu bakteriyi öldürmek orunda degildir.
-M
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2015 Saat 22:46
Orjinalini yazan: aydinmur

Flagyl kullaninca dislerin renginde bir degisiklik olmaz. H. pylori ile dis rengi arasinda her hangi bir iliski yoktur. Flagy , bu bakteriyi öldürmek orunda degildir.
-M

Fircalayinca dislerim daha kolay beyazlamaya basladi hocam. Fircaliyorum fircaliyorum dislerimi zor beyazlatiyordum ama Flagyl kullaninca dislerim fircalayinca daha kolay acilmaya basladi. Ayrica tukuruk salgim cok artti. Agzimda su icmis gibi tukuruk oluyordu ve agzim cok ferahti.
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2017 Saat 01:08
Murat hocam arastirma yaparken bu tür bi bakteriye rastladim. Agiz kokusu yapabilirmis. Siddetli karin agrisi veya geçmeyen karin agrisi (küçükken az hastanelik olmadim), ishal (hala arada bir oluyorum), siskinlik istahsizlik (her zaman) gibi belirtileri varmis...

Her neyse bu bakteri hakkinda bilginiz var mi biraz açiklayabilir misiniz? Çok merak ediyorum da..
Ya iyilesemezsem ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2017 Saat 09:33
Orjinalini yazan: hasta31

....bu bakteri hakkinda bilginiz var mi biraz açiklayabilir misiniz? Çok merak ediyorum da..

Helicobacte rpylori hakkinda su sayfada biraz bilgi bulabilirsiniz.
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 09:53
Kesin ve dogru sonuç verir fakat travmatiktir. derken bu cümlede travmatiktir denilerek ne kast edilmis hocam? hypilori konunuzdaki bi cümlede biyopsi için kullandiginiz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 09:55
hocam dislerimi 2 gün firçalamazsam çok sarariyor ve dis etlerimin üstünü beyaz doku kapliyor ayni beyaz doku dislerimin köklerindede bulunuyor bu durumda benim hypilori bakterisine kapilma oranim hatta tasiyor olma ihtimalim yüksek orandamidir sizce saygilar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 09:56
antibiyotik kullanmadan sadece dogal yollar ile hypiloriyi mideden ve agizdan yok edemezmiyiz hocam yada en az seviyeye getiremezmiyiz? saygilar
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 14:11
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Kesin ve dogru sonuç verir fakat travmatiktir. derken bu cümlede travmatiktir denilerek ne kast edilmis hocam? hypilori konunuzdaki bi cümlede biyopsi için kullandiginiz

Travma kelimesi incinmek, hasargörmek, canini acitmak, canini yakmak, zedelemek, örselemek, sikinti yaratmak anlamindadir.

Biyopsi yapmak yani incelemek amaci ile mideye boru sokup, mideden parça koparmak travmatiktir. Incitir, zedeler, hasar verir, sikintilidir demek istedim

-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 14:11

hocam dislerimi 2 gün firçalamazsam çok sarariyor ve dis etlerimin üstünü beyaz doku kapliyor ayni beyaz doku dislerimin köklerindede bulunuyor bu durumda benim hypilori bakterisine kapilma oranim hatta tasiyor olma ihtimalim yüksek orandamidir sizce saygilar

Bilmiyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2017 Saat 14:14

antibiyotik kullanmadan sadece dogal yollar ile hypiloriyi mideden ve agizdan yok edemezmiyiz hocam yada en az seviyeye getiremezmiyiz? saygilar

Zaten isaret ettigim ve okumanizi istedigim yazida bunu söylemeye çalisiyorum.

Dogru ve temiz beslenmek, saglikli beslenme kosullarina kavusmak bu bakteriyi ya tamamen uzaklastirir veya ilaç tedavisinin basarisini kalici olarak artirir.

Kosullar degismezse, temiz beslenmeye ve hijyene dikkat edilmezse, ekoloji düzeltilmezse, antibiyotik ile bu bakteriyitedavi etmek kisa vadede basarili olsa bile uzun vadede basarisiz olur bu bakteri yeniden mideye geri gelir.

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2017 Saat 16:20

Travma kelimesi incinmek, hasargörmek, canini acitmak, canini yakmak, zedelemek, örselemek, sikinti yaratmak anlamindadir.

Biyopsi yapmak yani incelemek amaci ile mideye boru sokup, mideden parça koparmak travmatiktir. Incitir, zedeler, hasar verir, sikintilidir demek istedim

-M

sagolun hocam
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2017 Saat 16:21

Zaten isaret ettigim ve okumanizi istedigim yazida bunu söylemeye çalisiyorum.

Dogru ve temiz beslenmek, saglikli beslenme kosullarina kavusmak bu bakteriyi ya tamamen uzaklastirir veya ilaç tedavisinin basarisini kalici olarak artirir.

Kosullar degismezse, temiz beslenmeye ve hijyene dikkat edilmezse, ekoloji düzeltilmezse, antibiyotik ile bu bakteriyitedavi etmek kisa vadede basarili olsa bile uzun vadede basarisiz olur bu bakteri yeniden mideye geri gelir.

-M

bu hazir gidalar cips çikolata bisküvi gibi market hazir gidalari tehlike midir hocam helikobakterin dahada artmasina yada olusmasina iliskin tehlikeli görülmeli midir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2017 Saat 20:57

bu hazir gidalar cips çikolata bisküvi gibi market hazir gidalari tehlike midir hocam helikobakterin dahada artmasina yada olusmasina iliskin tehlikeli görülmeli midir?

Sagligimiza uygun degildir. Mikrop tasimadigini farz etsek bile kanser yapici, veya kabizlik yapici, veya yag (kilo) yapici veya kabizlik yapici veya emilimi azaltan iyilesmeyis geciktiren uykunun kalitesini bozan gidalardir. Kötü bir beslenme seklidir.

Kirli besin maddeleri, kötü yikanmis maydanoz, yesillik, kötü yikanmis ve baskasinin kullandigi çay bardaklari, çatal, kanalizasyon karisan tarlada yetisen besinler, diskiyla kirlenmis besinler, tirnaklar, ayrica agizdaki dis taslari bu bakteriyi mideye tasir. tedavi edilse bile bir süre sonra yeniden yutulup mideye geri dönebilir.

Asil tedavi yasam biçimini degistirmekle baslar. Temiz ve saglikli beslenmek gerekir
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 16:20

Sagligimiza uygun degildir. Mikrop tasimadigini farz etsek bile kanser yapici, veya kabizlik yapici, veya yag (kilo) yapici veya kabizlik yapici veya emilimi azaltan iyilesmeyis geciktiren uykunun kalitesini bozan gidalardir. Kötü bir beslenme seklidir.

Kirli besin maddeleri, kötü yikanmis maydanoz, yesillik, kötü yikanmis ve baskasinin kullandigi çay bardaklari, çatal, kanalizasyon karisan tarlada yetisen besinler, diskiyla kirlenmis besinler, tirnaklar, ayrica agizdaki dis taslari bu bakteriyi mideye tasir. tedavi edilse bile bir süre sonra yeniden yutulup mideye geri dönebilir.

Asil tedavi yasam biçimini degistirmekle baslar. Temiz ve saglikli beslenmek gerekir
-M

sagolun hocam Adam kelimesinin vücut bulmus halisiniz :=)
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2017 Saat 09:54
hocam 1 sorum daha var izninizle , agizdaki dislerdeki dis etlerindeki plaklari dogru ve gün içerisinde sik firçalama ile hijyenini sagladik fakat midemizde helikobakter devam etmekteyse gece yattigimizda veya gün içerisinde bu midedeki bakterinin agiza gelip agizda plak olusturma ihtimali varmidir?

bunu sundan soruyorum hocam ben düzenli firçalamaya basladim fakat gece yatiyorum sabah uyaniyorum sanki plaklasmis sanki sararmis dislerim hayret ediyorum bu normal birseymidir? saygilar
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2017 Saat 10:42
Bireysel sorunuzun cevabini bilmiyorum. Sabah uyandigiizda plaklasmis sararmis dislerinizinizin sebebini bilmiyorum.

H. pylorinin mideden agiza geldigini iddia eden yazarlar okudum. Öyle bir iddia var.
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2017 Saat 17:27
peki antibiyotik tedavisi olmadan yalnizca beslenme hijyenini sagladigimizda bu bakteriden kurtulabilirmiyiz yoksa bakteri halen durur etkisi mi düser hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2017 Saat 20:16
Yasam biçimini islah ederseniz, En çok 1 defa antibiyotik tedavisi gerekir
1 defa antibiyotik tedavisi ile bir daha ortaya çikmayacak
sekilde tedavi olacaktir. Eger yasam biçimi, besin hijyeni, vücut hijyeni saglanip devam ettirilmezse , defalarca antibiyotik kullanilsa bile bu hastalik geri döner.

Bagirsak parazitleri de böyledir.
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2017 Saat 06:23
insanoglu öyle bir canliki nefisi çogu zaman önde tutuyor ve bu yüzden kaybediyor eger kaybedenler klübündense benim canim cips çikolata çekiyor sürekli bazen dayanamayip yiyorum yedikten 5dk sonra ah vah tüh deyip içten içe niye yaptim niye ettim deyip kendimi psikolojik cezalandiriyorum böylede mutsuz oluyo insan keske tüm hastaliklarin çözümü sadece 1 hapta olsa :D bilgisayar oyunlarindaki gibi hahah
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ocak-2020 Saat 19:53
Merhabalar. Uzun uzun yazmama bilmiyorum gerek var mi, hepimiz ayni tecrübeleri yasiyoruz. Çocuklugumdan beri çekiyorum bu sikintiyi, hocamizin çinko içeren gargarasini kullaniyorum o geçici de olsa kokuyu maskeliyor ama kalici bir çözüm bulamiyoruz hiçbirimiz.

Kalifiye bir insanim, mühendisim. Ama bu hastalik yüzünden hiç rahatca kendimi ifade edemedim bugüne kadar hem isyerinde hem sosyal hayatta.

Herneyse konuyu uzatmayayim. Evlendigimizde esimin agzi asla kokmazdi. Oruçluyken bile tertemiz zerre koku yok. Ama evlendikten sonra onun da benimki gibi kokmaya basladi. Ve ben ikna oldum bu hastaligin merkezi agiz. Muhtemelen salya yoluyla bulasti ona da. Uzun arastirmalarim sonucunda su kaniya vardim: agzimizda zararli koku yapan bakteriler var ve çogunlukla sorunun kaynagi da bu. Hatirlamiyorum nerdeydi ama Murat hocanin bir yazisinda helicobacter'in sadece midede degil agizda da bulundugu yaziyordu.

Eger sorun mide, bagirsak vs olsaydi çinko içeren gargarayi yapinca agiz kokusu azalmazdi. Koku mideden gelmeye devam ederdi ama öyle olmuyor. Demek ki sorun agizda. Esimde de baslayinca buna tamamen ikna oldum.

Simdi gelelim soruma, agizdaki kötü bakteriler nasil öldürülür? Yerine iyi bakteriler nasil konur? Probiyotikler ise yarar mi, varsa hangileri bu bakterileri hedef alir? Köklü bir çözüm mümkün mudur? Amazon, iherb gibi yabanci online satis sayfalarinda agiz için probiyotikler var ve halitosis için satiliyor. Bunlar ise yarar mi?

Hepimize sifa diliyorum.

IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ocak-2020 Saat 23:38
Orjinalini yazan: Guest

Merhabalar. Uzun uzun yazmama bilmiyorum gerek var mi, hepimiz ayni tecrübeleri yasiyoruz. Çocuklugumdan beri çekiyorum bu sikintiyi, hocamizin çinko içeren gargarasini kullaniyorum o geçici de olsa kokuyu maskeliyor ama kalici bir çözüm bulamiyoruz hiçbirimiz.

Kalifiye bir insanim, mühendisim. Ama bu hastalik yüzünden hiç rahatca kendimi ifade edemedim bugüne kadar hem isyerinde hem sosyal hayatta.

Herneyse konuyu uzatmayayim. Evlendigimizde esimin agzi asla kokmazdi. Oruçluyken bile tertemiz zerre koku yok. Ama evlendikten sonra onun da benimki gibi kokmaya basladi. Ve ben ikna oldum bu hastaligin merkezi agiz. Muhtemelen salya yoluyla bulasti ona da. Uzun arastirmalarim sonucunda su kaniya vardim: agzimizda zararli koku yapan bakteriler var ve çogunlukla sorunun kaynagi da bu. Hatirlamiyorum nerdeydi ama Murat hocanin bir yazisinda helicobacter'in sadece midede degil agizda da bulundugu yaziyordu.

Eger sorun mide, bagirsak vs olsaydi çinko içeren gargarayi yapinca agiz kokusu azalmazdi. Koku mideden gelmeye devam ederdi ama öyle olmuyor. Demek ki sorun agizda. Esimde de baslayinca buna tamamen ikna oldum.

Simdi gelelim soruma, agizdaki kötü bakteriler nasil öldürülür? Yerine iyi bakteriler nasil konur? Probiyotikler ise yarar mi, varsa hangileri bu bakterileri hedef alir? Köklü bir çözüm mümkün mudur? Amazon, iherb gibi yabanci online satis sayfalarinda agiz için probiyotikler var ve halitosis için satiliyor. Bunlar ise yarar mi?

Hepimize sifa diliyorum.

agizda eriyen probiyotik dene zarari olmaz ise yaramaasa da. Türkiyede var, amazona gerek. 1 adet var piyasada, agizda eriyen, iyi bakterilere çogaltan oda nbl optima.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2020 Saat 14:52
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Hepimize sifa diliyorum.

agizda eriyen probiyotik dene zarari olmaz ise yaramaasa da. Türkiyede var, amazona gerek. 1 adet var piyasada, agizda eriyen, iyi bakterilere çogaltan oda nbl optima.

Bactoblis agiz probiyotigini kullandim zerre ise yaramadi. Içinde Streptococcus salivarius K12 bakterisi varmis ve agizda agiz kokusu yapan sülfür vs üreten kötü bakterilerle savasiyormus. Teoride insanin aklina yatiyor ama pratikte bir türlü çözüm bulamiyoruz.

Midedeki helicobacter için nane-paçuli yagi çok iyi geliyor simdi agiz gargarasi olarak deniyorum bakalim belki ise yarar. Çok umutlu olmasam da.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2020 Saat 17:27

Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Hepimize sifa diliyorum.

Bactoblis agiz probiyotigini kullandim zerre ise yaramadi. Içinde Streptococcus salivarius K12 bakterisi varmis ve agizda agiz kokusu yapan sülfür vs üreten kötü bakterilerle savasiyormus. Teoride insanin aklina yatiyor ama pratikte bir türlü çözüm bulamiyoruz.

Midedeki helicobacter için nane-paçuli yagi çok iyi geliyor simdi agiz gargarasi olarak deniyorum bakalim belki ise yarar. Çok umutlu olmasam da.

midede bakteri varsa nane ile filan geçmez, 1 aylik yogun bir ilaç tedavisi ile geçer. endoskopi ile biyopsi sonucu ortaya çikar bu bakteri.
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2020 Saat 22:25
Allah askina helicobacter pylori i doktorlarin verdigi antibiyotikle geçirebilen var mi? Cevremde bir sürü kisi var bu tedaviyi uygulayip hicbir sonuç elde etmeyen. Zaten makaleleri tararsaniz antibiyotik tedavisi sonrasi tekrar etme ihtimali çok yüksek oldugu yazar heryerde. Hatta benim gözlemledigim bagisiklik kazandigi için daha dirençli bir sekilde geri geliyor bakteriler.

Çok güçlü antibiyotik ve anti asit kullanildigi için mide asidinin azalmasina bagli sibo ve candida gibi bir sürü problemi de yaninda getiriyor.

Siz böyle kesin konusuyorsunuz her konuda, doktor musunuz ya da iyilesiniz mi bu bahsettiginiz yollarla merak ettim dogrusu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2020 Saat 07:28

Allah askina helicobacter pylori i doktorlarin verdigi antibiyotikle geçirebilen var mi?....

Tepkinizi anlayisla karsiliyor size katiliyorum. Haklisiniz.

Parazit, cinsel hastaliklar ve H pylori tedavisi için bir bilgilendirme yapmama müsaade edermisiniz:

Bu mikroorganizmalar ilaç ile tam ve mutlak sekilde iyilesir, fakat yasam biçimi degistirilmedigi veya hastanin çevresindekiler tedavi edilmedigi için infeksiyon tekrar bulasir.

Bu hastaliklarda hastanin çevresi de tedaviye dahil edilmelidir. mesela diski paraziti için aile boyu ilaç kullanilmali, cinsel hastalik için diger es de ilaç kullanmali, H. pylori için yasam biçimi gözden geçirilmelidir. Örnegin disardan yemek, kahvede veya toplu mekanlarda kullanilan çay bardaklari, yikanmamis sebze meyve, tirnaklar, dis taslari, tuvalet aliskanligi vesaire.

Bunlarin tedavisini ben bir yere anlattim ama nerede yazdim hatirlamiyorum.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2020 Saat 07:30
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2020 Saat 12:31
Tabii ki yasam tarzi degisikligi gerekiyor vs ama sizin mantiginizla flagl kullaninca agiz kokusu geçenlerin (çünkü bir antibiyotik ve agizdaki bakterileri de öldürüyor) ilaci birakinca tekrar koku problemi yasamamalari gerekiyor. Eger midedeki hb olsa sorun zaten flagl geçirmez ve agiz kokusu devam ederdi. E madem geçiriyor ilaci birakir birakmaz mi insanlar yasam tarzi degisikligi yapmadigindan saatler içinde koku basliyor?

Bakin bu buldugum rastgele makalede ne diyor:

"cak, hastalarin önemli bir kisminda kombine tedaviler
basarisizlikla sonuçlanabilmektedir. Uluslararasi konsensus raporlarinda da yer
alan bu kombine rejimlerle 1990’li yillarin sonlarina kadar %98’lere kadar çikan
eradikasyon basarisi, özellikle H.pylori’ye bagli patolojinin sik görüldügü
gelismekte olan ülkelerde 2000’li yillarda %40-50’lere kadar gerilemistir.(51)
Tedavi basarisizliklari; hastanin yasi, sigara kullanimi, tedavi öncesi midedeki
bakteri yükü, bakterinin genotipi ve PPI’lerinin etkinligi ile iliskili olarak konak
p450 sitokrom enzim polimorfizmi gibi nedenlerin yanisira hastanin ilaç uyumu
gibi ek nedenlere baglanmaktadir.(62)Ancak, tedavi basarisizliklarinin büyük
bir kismi ilk seçenek antibiyotiklere karsi primer veya sekonder direnç nedeni ile
ortaya çikmaktadir"

Kaynak: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/aile_hekimligi/dr_enver_balcilar.pdf&ved=2ahUKEwjdqOCsgpznAhVPy6QKHaMAA1oQFjAFegQIBhAB&usg=AOvVaw1INqnJuJnFCfh5EKX0SdAT&cshid=1579861436630
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2020 Saat 16:28

Tabii ki yasam tarzi degisikligi gerekiyor vs ama sizin mantiginizla flagl kullaninca agiz kokusu geçenlerin (çünkü bir antibiyotik ve agizdaki bakterileri de öldürüyor) ilaci birakinca tekrar koku problemi yasamamalari gerekiyor. ......

Yazdiklarinizi dikkatlice degerlendirince sizin H pylori'yi veya agizdaki bir bakteriyi metronidazol ile ömür boyu etkisiz hale getirilebilecegini düsündügünüzü görüyorum. (Yanlis anlamis olabilecegimden çekinirim. Varsa bir yanlislik beni düzeltiniz.)

Metronidazol (flagyl) tek basina H. pylori için yetersizdir. Ayrica H. pylori'nin agiz kokusu yaptigi belli degildir. Belki bu bakteri hiç agiz kokusu yapmiyordur.

Verdigniz kaynakta yazdigi gibi enzim pleomorfizmi veya Yillar içerisinde direnç gelisimi görülmesi sürpriz degildir. Bu sebeple H pylori tedavisinde 3 antibiyotik ayni anda kullanilir. Buna ragmen yikanmamis sebzeler veya kirli çay bardaklari ile veya kötü hijyen ile bakteri yeniden mideye geri döner ve yerlesebilir.

Her durumda antibiyotik ile engellenen agiz kokusu, antibiyotikten sonra geri gelir.
-M
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2020 Saat 13:11
Benim endoskopi sonucumda gastrit, bulbit, 2-3 mm'lik yüzeysel ülser çikti. Doktor ülseri pek umursamadi agizdaki aft gibi düsün dedi. Midemle ilgili yanma, eksime vs hiçbir sorunum yok. Helikobscter pilori için biyopsi almislar o da negatif çikti. Pilori yok ama agiz kokum var.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2020 Saat 21:42
Demek oluyor ki, mide kaynakli degil agiz kokunuz!
En azindan mideyi eleyebilirsiniz ve bence mide’den olmamasi sans.
Degil mi hocam, yanlis mi yorumladim ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2020 Saat 07:30
Orjinalini yazan: mahoni

Soru için tesekkür ederim
Evet dogru.
Zaten yaklasik 15 yilda ya 2 tane Tip 3 agiz kokusu gördüm veya 4 tane. Favkalade nadirdir. Neredeyse yok gibidir.

Ayrica H. pylori bulunsa bile agiz kokusu yapmak zorunda degildir.
-M
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2020 Saat 14:32
Destekleyici cevabiniz için tesekkür ederim hocam 🙏🏾
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2020 Saat 19:10

Orjinalini yazan: mahoni

Soru için tesekkür ederim
Evet dogru.
Zaten yaklasik 15 yilda ya 2 tane Tip 3 agiz kokusu gördüm veya 4 tane. Favkalade nadirdir. Neredeyse yok gibidir.

Ayrica H. pylori bulunsa bile agiz kokusu yapmak zorunda degildir.
-M

Evet kesinlikle katiliyorum. Benim bahsettigim de buydu. Agiz kokusu agizdaki bakterilerden kaynaklaniyor artik ondan eminim sadece bu sorun nasil çözülecek bunun bir cevabi yok.

Dilinde beyaz pas bulunanlara da tavsiyem çok basit bir çözümü var ben uyguluyorum ve çok etkili: "oil pulling". Internetten de arastirabilirsiniz ben genelde hindistancevizi yagi ile yapiyorum pas falan kalmiyor. Ha koku gitmiyor o ayri. Ayrica bana gore dil kökündeki pas bir sonuç, sebep degil.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2020 Saat 20:48
Ben, dilimin üstündeki sarimtirak pasi temizleyince, koku da yok oluyor bilginiz olsun.
Tanrima binlerce sükürler olsun
Ona övgüler olsun 🙏🏾
IP
Benden mutlusu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Benden mutlusu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Subat-2020 Saat 00:44
Merhaba bende 11 belkide daha önceden beri bi sorunu yasiyorum aile esrafinin agzin b.k gibi kokuyordemesiyle baslayan bir serüven ve neredeyse 40 yasina kadar böyle geldim sonra mide problemim oldu sürekli yanma agza sivi gelmesi falan mideme batirmaya karar verdim vede bagirsaklarima normalde vermiyorlar ama ben israr ettim dedim en son çare belki bisey vardir ondan oluyordur diye ve midemde helico bakter çikti inanmiyacaksiniz ama koku geçti bilmiyorum bitince baslar mi daha 5.günüm 14 gün kullanicam ilaçlari 3 lü anyibiyotik tedavisi verdi doktor nasil anladin dersen kizim herzaman agzin pis kokuyor derdi simdi bahaneyle bak bakalim ne yemisim tahmin et diyorum hep güzel seyler dedi hiç pis kokuyor demedi ve esimler konusurken hep bir adim geri kaçardi simdi ise gayet normal dinliyor hiç bir tepki yok umarim hep böyle olur gerçekten çekmeyen bilmez kendinizi degersiz hissetmek kötü birsey fikir olsun diye paylastim umarim sizdede ise yarar
IP
Çare
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı Çare Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Subat-2020 Saat 20:03
Intihari düsünüyorum bu hastalik yüzünden.Allah için yardim eidn biriniz yalvaririm!
25 yasindayim henüz,yillardir bu belayi çekiyorum,gitmedigim doktor kalmadi.Burun ameliyati oldum,deviasyon çözüldü,koku gitmedi,burnumdan nefes alabiliyorum.Bademciklerim çok sisiyordu,aldirdim,koku gitmedi.Dislerimi firçaliyorum,günde 2 kere.Dislerde çürük yok,dilde sorun yok.Geçen gün son çare dahiliyeye gittim.Yapilan endoskopide “antral gastrit” çikmis.Ama ilaç vermedi.Ben ne yapacagim?Hiç kimse ciddiye almiyor.Ama agzim les gibi kokuyor.Bugün is yerinde müsteri sikayet etmis bir de,merkeze kadar gitti.Eger çözemezsem isimi de kaybedecegim,n’olur yardim!?

Midemden geldigine eminim artik.
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Subat-2020 Saat 23:29
Ayni seyleri düsünüyorum ve ayni problemler mevcut siz yolu yarilamissiniz bile, burun ile ilgili ve bademciklerle ilgili soru isaretleri gitmis. Ben tonsillekti oldum ama simdi de septum deviasyonu,geniz eti çikti. Geniz akintisi bitti mi ameliyattan sonra? Var miydi ya da? Eger yoksa veya bittiyse son bir gayret su midenin üzerine gidin ne olur. Intihar benim de tek düsüncem ama kendim hariç kimse için istemem bunu...
tonsillektomi /check
IP
Çare
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Çare Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2020 Saat 12:30
Geniz akintisi devam ediyor.balgam gibi bir sey çikiyor,sari-turuncu-kahverengi karisimi.yarin sabah erkenden dahiliyeye gidip kan diski ne varsa hepsi için tetkik istiycem zorla.Son çare doktorlari da götürürüm giderken,herkes yaptiginin karsiligini alir.Devlette yata yata göt büyüterek maas alamaz kimse,bana yardimci olacaklar!
IP
Çare
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Çare Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2020 Saat 19:43
Orjinalini yazan: Benden mutlusu

Merhaba bende 11 belkide daha önceden beri bi sorunu yasiyorum aile esrafinin agzin b.k gibi kokuyordemesiyle baslayan bir serüven ve neredeyse 40 yasina kadar böyle geldim sonra mide problemim oldu sürekli yanma agza sivi gelmesi falan mideme batirmaya karar verdim vede bagirsaklarima normalde vermiyorlar ama ben israr ettim dedim en son çare belki bisey vardir ondan oluyordur diye ve midemde helico bakter çikti inanmiyacaksiniz ama koku geçti bilmiyorum bitince baslar mi daha 5.günüm 14 gün kullanicam ilaçlari 3 lü anyibiyotik tedavisi verdi doktor nasil anladin dersen kizim herzaman agzin pis kokuyor derdi simdi bahaneyle bak bakalim ne yemisim tahmin et diyorum hep güzel seyler dedi hiç pis kokuyor demedi ve esimler konusurken hep bir adim geri kaçardi simdi ise gayet normal dinliyor hiç bir tepki yok umarim hep böyle olur gerçekten çekmeyen bilmez kendinizi degersiz hissetmek kötü birsey fikir olsun diye paylastim umarim sizdede ise yarar

Ne verdi hocam hangi ilaçlar paylasir misiniz ilaç isimlerini???
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu