Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: sorun süt ve süt ürünlerinden çıktı... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
uurkr
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı uurkr Cevaplabullet Konu: sorun süt ve süt ürünlerinden çıktı...
    Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 00:37
Merhaba,
benim de bir türlü baş edemediğim bir ağız kokusu sorunum vardı. Midemde yanma, ekşime, ağrı oluyordu alkalen reflü gastrit tanısı kondu. Ağız kokumun da bundan kaynaklı olduğunu iyice ikna olmuştum. Tam bu sırada, süt ürünlerinin çok sağlam bir ağız kokusu sebebi olduğunu okudum bir yerden... Tüm süt ürünlerini peynir, yoğurt, tereyağ vs. tüketmeyi bıraktım. Ne oldu dersiniz, ne ağız kokusu kaldı ne de midemde herhangi bir şikayet... hepsi bitti. Hepsinin kaynağı süt ürünlerinin içinde bulunan 'laktoz' maddesi çıktı... Benim önerim özellikle mide kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız ve midenizle ilgili şikayetleriniz varsa en az bir hafta on gün süt içeren hiçbir ürünü tüketmeyerek bir deneme yapmanızdır... bir şey kaybetmezsiniz... herkese acil şifalar....
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 15:39
Peki sen ağız kokun için flagly nidazoıl gibi anitibotikler denedinmi onları kulanınca geçiyomuydu dilde beyaz pas felan varmıydı?
IP
uurkr
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı uurkr Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2015 Saat 07:31
nidazol denedim ama hiçbir etkisi olmadı... dilde beyazlanma olmuyordu... eğer denemediyseniz bence süt ürünlerini bırakmayı bir deneyin... bazı bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bağırsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açıyor...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2015 Saat 10:22
Orjinalini yazan: uurkr

bazı bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bağırsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açıyor...

Bu doğru bilgidir.
-M
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2015 Saat 09:42
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: uurkr

bazı bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bağırsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açıyor...

Bu doğru bilgidir.
-M

Hovam bu ozon tedavısı yapan yer tedavımım bı ayağıda probıyotık tedavısı dedi süt urumleri probiyotık açısından gereklı değilmi yararlı bakterıleri ağız içinde çoğalması adına
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2015 Saat 20:14
Orjinalini yazan: Arayan

Hovam bu ozon tedavısı yapan yer tedavımım bı ayağıda probıyotık tedavısı dedi süt urumleri probiyotık açısından gereklı değilmi yararlı bakterıleri ağız içinde çoğalması adına

Bunlar dışarıdan müdahale edilerek kolayca değiştirilemeyen çok derin sistemlerdir. 3 gün ozon verince bakteri gitmez, probiyotik yutunca gelmez.
-M
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 13:20
Arkadaş bayadır girmemiş posta tekrar gelmedi demekki koku gelmesinde.İnşallah bizde kurtuluruz bu dertten artık. Uurkr arkadaş sen süt ürünlerini keser kesmez mi geçti kokun biraz anlatır mısın çünkü aynııı şeyler bende de var.Umarım bakar tekrar foruma.
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 17:07
aynen arkadaş doğruyu söylüyor. Süt ürünleride yapıyor bende aklımdadi bugünden itabaren başlıyorum . Kahvaltıda artık yumurta yeriz :)
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 21:32
Ben bununla ilgili konu açmıştım laktoz intoleransı rahatsızlığın adı.Belli bir süre bir hafta falan süt ve süt ürünlerini tamamen kes sonra süt iç süt içtiğinde bikaç saat sonra ishal,karnında gaz ağrı başlıyorsa bundan şüplelenebilirsin yada gastrolojiye gidip testinide yaptırabilirsin.Bana doktor takviyesi olduğunu söylemedi kendim buldum.Eczaneye sordum onlar bile bilmiyor öyle takviye olduğunu.Ben takviyeyi kullandığımda bi fark olup olmadığını yazarım süt ürünlerini kesince kokuda bir değişiklik olmadı bende malesef.
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 23:34
Kardrsim eger sut ve sut urunlerinden kaynakliysa inegin neslini tuketiyim ama yemeyince az biraz iyi hissedioz
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2016 Saat 06:30
Nefeste hidrojen gazı konsantrasyonu normalde <10 ppm dir.
25 gram laktoz (veya 1 bardak süt veya pirinç unu) içirip 15-30-60 dakika sonra nefeste hidrojen ölçülür 20 ppm ve üzerine çıkarsa laktoz intolerans teşhisi konur.
----
Bu gün bu testi biyokimya laboratuarında şöyle yapıyorlar:
Kan alınır şeker ölçülür
25 gram laktoz (veya 1 bardak süt veya pirinç unu) içirilir
1.5 saat boyunca Her 15 dakikada 1 defa kan alınır ve şeker ölçülür.
Şeker yükselmezse laktoz intolerans teşhisi konur
-M

IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2016 Saat 20:56
Laktoz intoleransı ile şüphelerimi baya zaman önce söylemiştim. Daha başka bir açı ile yorumlamıştım. Geçmiş olsun size
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu