|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: bebeklikten beri var olan agiz kokusu | |
Yazar | Mesaj | |
kamikaze
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23-Haziran-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Konu: bebeklikten beri var olan agiz kokusu Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2015 Saat 06:13 |
|
Merhaba. Benim sürekli olarak agiz kokum var. Bunu annem söylüyor. Kulak burun bogaza gittigimde sadece mevsimsel alerjim var. Su an sinuzit de yok. Fakat agiz kokusu surekli olarak devam ediyor ve sabah kalktigimda dudak icim beyaz yapiskan bir maddeyle dolu oluyor. Tükürdügümde ise sari. Tadi o kadar kötü ki uyanir uyanmaz lavoboya kosuyorum. KBB de doktor mide rahatsizligin olabilir dedi fakat benim mideyle ilgili hissedilebilir bir sorunum yok. Yine de bir mide rahatsizligim olabilir mi? annem senin bebekken de agzin kokardi diyor. Anlayacaginiz dogustan bahtsizim ben :D Peki bu agza gelen aci sarimsi madde kokunun kaynagi olabilir mi? Gerçi koku gün boyu devam ediyor. Ve alerjiye bagli olarak sinuslerden gelen akinti da var bu siralar. Fakat alerjiden önce de bu koku vardi. :( Evlenmeden önce bu konuyu halletmem gerek :(
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2400 |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2015 Saat 07:18 | |
Bebeklikten beri var diyorsaniz trimetilaminüri hastaliginin incelenmesi gerekir. Buraya bir göz atiniz
http://agizkokusu.org/tmau-trimethylaminuria-agiz-kokusu-trimetilaminuri.html -M |
||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2015 Saat 13:41 | |
Uzun süre arastirdigim bir konu. Öncelikle çok nadir görülen bir durum. Yanlis hatirlamiyorsam 1. derece akrabalardan birinde bulunmasi gerekiyordu. Ülkemizde tmau testi yapan kurum yok. Istanbul'da bir laboratuvar yurtdisinda test yapmaya gönderiyor. Baska türlü bilimsel olarak ispatlanacagini sanmiyorum. Bu forumda bazi arkadaslar o laboratuvar ile iletisim halinde idi onlardan biri veya birkaçi testi yaptirmis olabilir.
Murat Hoca'nin verdigi adreste tmau hastalari halimeter ile ölçülünce agiz kokusu yok görünür diyor. Belki bu da tespit yöntemi olabilir. Kesin koku varsa ve Halimeter ile ölçüldügünde koku yok çikiyorsa TMAU dan süphelinebilir. Sen de vücut kokusu var mi? |
||
kamikaze
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23-Haziran-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2015 Saat 16:15 | |
Tesekkur ederim. Insaallah sebep bu degildir.. Anladigim kadariyla kalici bir çözümü yok sebep buysa.. :(
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2400 |
Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2015 Saat 22:54 | |
Düzen laboratuari zannedersem yapiyor Düzen lab ile yaptigim görüsmeler bunlardir http://agizkokusu.net/garbage/duzen.txt
Trimetilamin (tma) azotlu bir organik gazdir. Halimeter azotlu gazlari tespit etmez. Yegane azotlu gaz tma degildir. Halimeterin tespit edemedigi yegane gaz tma degildir. Bu anlamda degerlendirmenizi tavsiye ederim -M |
||
Arzu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2015 Saat 15:40 | |
Murat hocam bendede küçüklügümden beri koku problemi var.tabii yasim büyüdükçe kokunun dozuda artti.gitmedigim bölüm gitmedigim doktor kalmadi.birsey yok deyip geri yolladilar.endoskopide mide kapagi gevsekligi çikti bu koku yapabilir dediler.gaviskon ve proton pompasi kullandim o beni çok rahatlatti koku azaldi ama ilaçlari birakinca aynen koku geri geldi.ya devamli kullancaksin yada mide ameliyati yaptir geçerse 10 sene rahat edersin ama kesin geçermi bilemem dedi.yani garanti vermedi doktor.1- bu ilaçlarin sürekli kullanilmasi zararlimidir? benim midemle ilgili baska bir sorunumda yok.2-benim 2 çocugum var 4 ve 9 yaslarinda malesef bebekliklerinden beri onlardada ayni sorun var.onlari doktora götürmek istiyorum hangi bölüme götürmeliyim? 3-Ayrica babannemdede bu sorun vardi.sanirim kalitsal bir hastalik. Murat hocam babannem su an alzermer. Agiz kokusunun alzermer a sebep oldugunu sanirim bu forumda okumustum. Gerçekten böyle bir sey varmi hocam. Sagolun
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2015 Saat 22:44 | |
1- Evet uzun süre kullanilirsa sakincali olabilir 2-Bebekte koku mu var? O halde Ailece tmau testi yaptirin "bunlari biliyor muydunuz" basliginda testi nasil nerde yaptiracaginizi detayli anlattim 3-Alzeheimer agiz kokusu arasinda bir iliski gösterilmemistir.
-M |
||
bad-i saba
Üye Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2015 Saat 23:05 | |
Peki hocam sizin yaptiginiz gaz ölçümleri tmau konusunda fikir verici olabilir mi? Kesin teshis için yapilmasi gereken testi yazmissiniz ama gaz ölçümlerinden ipucu yakalanabilir mi?
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 05:37 | |
Gaz ölçümüile sadece ip ucu yakalanir fakat, kesin bir sey söylemek için idrardaki tma konsantrasyonu bilinmelidir. Idrarda tma testi hastaligin varligi veya yoklugu için kesin ispattir.
Yukarida yazan sahis, Bebeklikten beri agiz kokusu var diyor. Bu ifade tmau hastaligini telkin eder. Bilhassa idrar ve vücut kokusu da var ise, daha fazla tmau hastaligi düsünürüm. -M |
||
Arzu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 09:59 | |
Çocuklarin ikisindede ek gidaya baslayinca koku basladi.vücut kokusu yok sadece nefes kokusu ve agiz kurulugu var. Bide stres ve sikintili oldugumda artiyor.
|
||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 13:43 | |
Düzen laboratuvari istanbul ve ankara yaninda adana ve mersin'de de varmis. Hayret, meger burnumun dibindeymis haberim yokmus. Buralarda tmau testi yaptirilabilir mi bilmiyorum ama mutlaka arayip soracagim. Büyük ihtimalle oluyordur.
Aslinda testi bu laboratuvar yapmiyor, yurtdisinda mayo klinik adli çok taninmis bir kuruma gönderiyor. Daha önce düzen laboratuvar'la iletisime geçtigimde yanlis hatirlamiyorsam "doktorunuz gözetiminde .... (hatirlamadigim bir sey) yapiyorsunuz, sonra idrarinizi bize yolluyorsunuz" demislerdi. Doktor -istanbul - yurtdisi uzun geldigi ve doktordan yardim almak gerektigi için vazgeçtim o zaman. Çünkü o güne kadar hiç umursamayan doktorlarin; bir de sunu deneyelim, bir de bu ilaci kullan, tarzi seyler söyleyecegine emindim. Insallah, bu mübarek ayda bu mübarek günde hayirli bir sonuç elde ederim. |
||
bad-i saba
Üye Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 16:15 | |
Türkiye'de bu konudaki tecrübeler çok sinirli hatta hiç yok.2 gündür bu tmau olayini arastiriyorum neredeyse tek bir Türkçe yayin bulamadim. Bu hastalik bizim ülkemizde yok sayiliyor. Arastirma yapilmiyor, tedavisine yönelik hiçbir merkez yok. Test yapilan yer bile yok dogru düzgün. Iste bir tek Düzen laboratuari var burada söylenen. Bu hastaligin testini yaptirip teshis konulsa dahi yardim alinacak bir tek merkez veya klinik yok gördügüm kadariyla. Youtube girdiginizde ingilizce olarak pek çok video bulabiliyorsunuz. Hastalik hakkinda açiklayici, hastalik öykülerinin anlatildigi bilgilendirici videolar bunlar ama dedigim gibi Türkçe hiçbir kaynak, video, yazi, makale...vb bulamadim ben .
|
||
bad-i saba
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 16:22 | |
Bir de sunu düsündüm birkaç gündür. Dis hekimligi,KBB, Gastro, dahiliye gibi alanlara gidip hiçbirinden sonuç alamayan arkadaslar, acaba bir "Endokrin-Metabolizma Hastaliklari" uzmanina da görünmek faydali olabilir mi? Metabolik bir rahatsizlik varsa teshisi açisindan faydali olabilir diye düsünüyorum. Burada daha önce giden arkadas varsa tecrübelerini bizimle paylasabilir.
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 19:26 | |
Haksizlik etmeyin. Türkçe olarak TMAU hastaligini anlatan bir web sitesi hazirladim linkini "bunlari biliyormuydunuz" basliginda yayinladim. Ayni mesajin içinde Düzen laboatuarinda kimi bulacaginizi, testi nerde yaptiracaginizi tarif ettim. Bu gün bu ülkede bütün diyetisyenler kolin lesitin sinirli diyet hazirlayabilir. -M |
||
bad-i saba
Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2015 Saat 19:54 | |
Siz istisnasiniz hocam. Alaniniz olmadigi halde bu konuyla ilgili bir site olusturup gayet anlasilir sekilde konuyu açiklamissiniz ki ben de oradan bilgilendim zaten. Ama sizden baska bu konudan bahseden baska hiçbir web sitesi göremedim ben. Diyetisyenler gidalardaki kolin oranlarini bildikten sonra elbette kolin diyeti hazirlayabilirler ama hastalarin bu konuda yeterince bilgilenmelerini ve bu hastalikla yasamayi ögrenmelerini saglayacak bir çalisma, bir merkez ne bileyim herhangi bir uzman doktor, yayinlanmis bir çalisma örnegi bunlarin hiçbirini göremedim ben. Varsa da benim gözümden kaçmissa dedigim gibi bu konuyu arastirmis veya tecrübesi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim. Bu güne kadar muhtelif derecede beden, nefes kokusu sikayetleriyle defalarca doktorlara giden bu kadar insan var burada ve merak ediyorum hangi doktor "Böyle bir hastalik da var bunu da dikkate aliniz!" diye bir yönlendirme yapmis ya da bu hastaliktan bahsetmis?
|
||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2015 Saat 07:28 | |
Bad-i saba, Türkçe kaynak var ama tip fakültesi ders notu seklinde veya bazi cildiye sitelerinde sadece kisa bilgilendirme amaçli açiklama seklinde var. Çok genis, hastalari anlatan hastaligin seyri konusunda bilgi veren Türkçe bir kaynak olacagini sanmiyorum. Doktorlarla alakali sayilmaz, bu hastalik çok nadir görülen bir sey. Eminim, Murat Hoca gibi özel arastirma yapan doktorlarin disinda düzen laboratuvar araciligiyla yurtdisinda test yaptirilabilecegini bilen doktor bile yoktur. Diger yandan "vücut kokum var" diyerek doktora giden kisiler de çok azdir.
Okuduklarimdan aklimda kalanlari yazayim. Tmau'da genellikle siddetli koku oluyor. Nefes ve beden kokusu oldugu için konusmadan bile çevreye kötü koku yaymak söz konusu. Çikan koku balik kokusu, çöp kokusu veya yanmis lastik kokusu diye anlatiliyor. Diski kokusu(fecal body odor) diye anlatilan bir koku daha vardi ama o kabizlik, ibs(rahatsiz bagirsak sendromu), anüste yirtik vb gibi sindirim kaynakli diye hatirliyorum. Tmau genetik oldugu için kisilerin birinci derece akrabalarinda da bu koku olabilecegi söyleniyor. Hatta mutlaka olacagi gibi bir iddia vardi. Yabanci sitelerde okudugum ve Türkiye'de görüstügüm hiç kimsenin ailesinde böyle bir sorun yok. Belki birbirlerinin kokularina alistilar diyecegim ama sonuçta disaridan aldiklari tepkilerle her aile bireyinin kokunun farkina varmasi lazim. Agiz kokusunda oldugu gibi vücut kokusunu hasta almayabilir. Çevreden birinin uyarmasi lazim. Bu da biraz zor tabiî. Agiz kokusundan siddetli ve etki alani yüksek oldugu için; konusmadan bile çevreye kötü koku yaydigi için farkina varmak daha kolay olabilir. |
||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2015 Saat 07:44 | |
Her nefes kokusu tmau olmaz. Nefes kokusu yapan baska hastaliklar da var. Önce daha genel, sik rastlanan sebepleri elemek daha mantikli. Onlardan sonuç alamazsan Tmau testini yaptir. Vücut kokusu yapan bromhidros diye bir hastalik daha var ama onun agiz kokusu yapip yapmadigini bilmiyorum. Ter bezleri ile alakali oldugu için agiz-nefes kokusu yapmiyordur bence.
Google'a "tmau" "fish body odor" gibi kelimeler yazarsan yabanci kaynaklar çikar. Sag alt tarafta "sayfayi çevir" diye bir sey var ona tiklarsan Türkçeye çevirir. Çeviri kötü ama çogu seyi anlarsin. Bazi adresler sunlar: http://tmau.org.uk http://www.curezone.org/forums/f.asp?f=441 Özelden cevap yazamadim çünkü mesaj kutun dolu oldugu için mesaj atmiyor. Murat Hocam, mesaj kutusu doldugunda üyeyi uyaran bir sey eklense iyi olur. Altta bir barem var ama ya unutuyoruz ya da kutu dolunca mesaj alamayacagimizi bilmiyoruz. |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|