Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Borderline...(Sınırda Kişilik Bozukluğu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Akyıldız
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyıldız Cevaplabullet Konu: Borderline...(Sınırda Kişilik Bozukluğu)
    Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 03:38
Bu sitedeki yazıların çoğunu okumuşumdur muhtemelen. Yapılan çoğu şeyi denemişimdir. Son birkaç zamandır en yakınlarımdan biri bana psikolojik rahatsızlığım olduğuna dair koyu harflerle bir haykırış yaptı... Borderline (Sınırlarda Kişilik bozukluğu)... Araştırdım Çokça... Belirtilerin çoğu bana uygun göründü... Acaba ağız kokusunun oluşturduğu psikolojik rahatsızlık, ruhumdaki bir çok dengeyi bozduda ben bu durumamı geldim! Yoksa gerçekten psikolojik bir rahatsızlığım vermıydı acaba! Ağız kokusu olmasa da borderline hastalığı varmıydı bende! Merak ettiğim şudur ki, psikolojik durumumuz ile ilgili durumları da paylaşalım ki ortak noktada ne kadar buluşuyoruz! Diyelim ki bir mucize gerçekleşti ve ağız kokusundan kurtulduk. Hayata Kaldığımız yerden devam edebilecekmiyiz! Yoksa Yardıma ihtiyacımız varmı! Eminim ki bu rahatsızlığın mağdur ettiği insan sayısı, özürlü insan sayısı ile aynı orantıda. Devletin bu konuya el atması için bireyler yapması nasıl sağlanabilir. Mesela sayfa yöneticisine ve burdaki dostlara bir önerim var. Sayfa yöneticisi bir sanal bir imza kampanyası başlatsın ve sağlık başkanlığına bir Çağrı yapsın. Sağlık bakanlığı hiçbir şarta bağlı kalmadan bu konudan muzdarip olanlara özel bir sağlık hizmeti alt yapısı oluştursun. Gerekli birimleri kursun ve tedavi yolu oluştursun. Tedavi için gerekli laboratuvar çalışmaları yapsın. Olaki sorun çözümü elde edilirse tedavi sonrası psikolojik destek programı oluşturulsun... Şu an ki ruh hâlimle böyle bir tavsiyede bulunuyorum. Dahada geliştirilebilinir tabi. Yazdıklarımı bir taslak olarak düşünebiliriz. Birşeyler yapılması gerekir.., çünkü ben hiç iyi durumda Değilim... Inancım Gereği intihar edemiyorum. Ve intihar meyilliyim. Suriye'ye gönüllü asker olarak gitmeyi kafamdan geçiriyorum şu an. (Ölmeyi bu kadar isterken mermi rota değiştirir muhtemelen) o da ayrı bir konu tabi. Eminim burdaki bir çok kişinin birçok trajik/trajikomik hikayesi vardır. Ben bir örnek vericem. Boğaz köprüsü gişelerden çıktım polis çevirdi. Ehliyet ruhsat klişesi yaptı, alkol var mı dedi. Yok dedim. Hoh yapın dedi burun buruna geldik. Ruh halim ve Özgüven seviyemden dolayı bişey diyemedim. Hoh yapmak zorunda kaldım. Adamın yüz ifadesini varın siz hayal edin. Bir Sürü trajik hikaye işte... Herkesi, bu duruma bir çözüm bulunması için birleşime davet ediyorum arkadaşlar. Yok mudur aklı bize yetecek bir doktor... Bu kadar imkansızmıdır bu derdin devası... Çağın hastalığı bu değildir bu olmamalıdır. Bunun bir çözümü muhakkak vardır. Güzel ülkemizde bu basit Hastalığı'n mağdur ettiği milyon tane özgüvenini kaybetmiş, yuva kuramamış, kurduğu yuvayı ayakta tutamamış bir Sürü insan evladı var. Yazıktır günahtır. Hayatın yedeği yok ki... Admin yönetici üyeler bişeyler yapamıyorsak sorumlulara yaptıralım... Lütfen yeter artık... Biz de insanız... Insan olmak bizimde hakkımız... Insan olmamıza yardım edilsin... Bu basit durumun oluşturduğu mağduriyet basite alınmayacak kadar Mühim bir meseledir arkadaşlar... Yazmak istediğim çok şey var ama dayanamıyorum şu an ve kısa kesiyorum... Uygun olunca aklımdaki birçok şeyi paylaşmak istiyorum. Işin psikolojik boyutu buz Dağı'nın Görünmeyen kısmı aslında...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2396
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 07:29
Klozet kapağı bile prospektüsü ile satılıyor. Defalarca bakanlığa dilekçe verdim, diş macunu kutusunun içine kullanıcı kılavuzu koyduramamışken sağlık bakanlığının dikkatini ağız kokusu yönünde çekmek biraz zor olabilir. Hele önümüzdeki yıllarda bunun daha da zor olabileceğini görür gibiyim.

Farz edelimki bunu başardık. Sağlık bakanlığı üniversiteler arası ağız kokusu inceleme yüksk kurulu adı ile bir oluşum gerçekleştirdi. Bu durumda bilmediğimiz bir şey mi öğreneceğiz? veya bilmediğimiz bir şey mi yapılacak? Böyle bir organizasyon kurulursa beklentiler yükselecektir. Bu daha kötüdür. Siz olayın öneminin farkında bile olamayn birilerini yetkilendirmiş olursunuz. Bunun önceden kestirilemeyen sonuçları olabilir. Mesela ağız kokusu hastalarının etiketlenmesi gibi.

Elinden bir şey gelen hekim zaten yapıyor böyle bir organizasyona gerek olmaksızın.

Öte yandan sivil örgütler (dernek ve vakıf) kurulması zorlaştırıldı, giderek zorlaşıyor. Hepinizi bir araya toplayabileceğim en makul oluşum bu forum olarak görünüyor. Muhtelif organizasyonlar düzenleyin aranızda tanışın dertleşin. Size ürün satmaya çalışan şarlatanlardan uzak durun.
-M

IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 10:33
burdaki hiç bir insanın psikolojisinin sağlam kaldığına inanmıyorum çünkü ben çok hastalandığımda bile hasta değilmiş gibi yaparım yada hastalıklarlarımla dalga geçerek atlatmayı tercih ederim. hatta içimden sorun sende değil diğer insanlarda falan dediğim olur ama hiç bi şekilde karşınızdaki insan nefesinizden rahatsız olması sizin kötü hissetmenizi engellemiyor.bence hastalığın geçmesinden sonra herkesin hemen olmasada yavaş yavaş kendine geleceğini ve eski haline döneceğinden eminim.burda bende dahil ne hissetiiğini tam anlamıyla anlatamayacaktır ki yaşadığımız herşeyi hepimiz aynı sorunu paylaştığımız için zaten biliyoruz. keşke üyeler arasında bir psikologta olsaydı ve en azından o bişeyler önerebilseydi.hiç birimiz bu sorun geçmeden mutlu olmayı beklemesin gerçekçi olmakta fayda var evet böyle bir sorunumuz var ve evet çok kötü hissediyoruz. ama şunu düşünün yıllardır süren bu hastalık yüzünden umudunuzu kaybetmek bize hiç yayarı olmayacaktır. ben zamanınımın çoğunu bu yüzden evde geçirmeyi tercih ediyorum.açıkçası psikoloğa gitmeye bile utanıyorum.insanlar sizi anlamazlar çünkü nefesler tertemiz olduğu için ne kadar şanslı olduklarını bile farketmiyorlar. şöyle düşünün yakınlarınızdan birinin aynı problemi olsayydı ve sizde hiç bir zaman böyle bir sorun yaşamamış olsaydınız.karınızdaki insana nasıl davranırdınız ve ne önerirdiniz hatta kendinizi bi psikolog gibi görün onun hakkında ne düşündüğümnüzü ve nasıl davranmasını istediğinizi falan yazın. hiç birşeyin çözüömü intihar değildir arkadaşlar.intihar kötü nefes kokunuzu geçirmez.
IP
asil35
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı asil35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 12:34
Bence hocam hepimiz toplanıp Adana' ya gelelim ordan da sizi alıp Meclis'e, Sağlık bakanlığına gidelim :)
yorum(suz)
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 20:33
Ben bu sıkıntı yüzünden her saniye sadece %50 düşünceyle günlük işlere odaklanabiliyorum. Bunun dışında her an düşünüyorum. Nasıl nasıl nasıl..

Ama kusura bakmayın da siz kendinizi Avrupada filan yaşıyor sandınız sanırım. hadi böyle bir bölüm açıldı diyelim. orda çalışacak doktor size daha önce saçma sapan muamele eden doktordan çok mu farklı olacak sanıyorsunuz. mentalitesini çok iyi kavradığım bu doktorların karşısına bu şekilde asla çıkmam ben. Üstelik Murat Hocamın dediği gibi fişleniriz resmen. Çok aşağılacıyı bir ortam olacağından da eminim.

Ülke sağlık sorunlarının en alt basamağındayız, kanser hastası bile istediği ilgiyi yardımı göremiyor. gerçekçi düşünmek gerek.

İşini ve hastasını ciddiye alan doktor zaten kimsenin yönlendirmesine bölüm açmasına ihtiyaç duymuyor gayet elinden geleni yapıyor. Beni ameliyat eden doktor dinlemesini bilen biriydi. Sorularıma cevap verirdi. Bilmediği birşey olursa bu konuda bilgim yok diyebilecek kadar da aydındı. Onlarca doktora gittim. Sadece biri öyleydi. Çok ümitlenmeyin bu tür şeylerden.

Burada yapılabilecek şey bu işe gerçekten emek veren Murat Hocam başta olmak üzere (2 cihanda Allah razı olsun kendisinden) doktorlara konuyla ilgili imkanların ve tedariklerin sunulması/izin verilmesi ile olur. Avrupa'da yapılan tedavilere burada izin verilmesi ile..

Onca kbb doktorundan sonra çaresizce mide doktoruna gitmiştim. Sorular sordum, hastalık hastası olursun dedi bana. Baktı genç sağlıklı biri. ne sorunum olacak. muayene kağıdıma psikolojik bir rahatsızlık yazmıştı. Özel hastanenin yaşça epey büyük görmüş geçirmiş doktoru.

Medet umduğunuz dağlar o kadar da büyük değil yani.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 15:24
"Elveda ağız kokusu" kampanyası yapalım diye diş hekimliği fakültesine teklif götürdüm. Diş hekimliği öğrencilerinde farkındalık yaratalım, halka dönük radyo tv programları düzenleyelim afişler hazırlayalım dedim. 1 aydan beri yanıt gelmedi. Şöhret peşindeyim zannettiler.

Sene başında milli eğitim müdürlüğüne dilekçe evrdim. Çağırın gelip öğrencilerinize ağız kokusu ve ağız bakımı konusunu ücretsiz öğreteyim dedim. Yanıt gelmedi. Para kazanma ve reklam peşindeyim zannettiler heralde.

Sağlık bakanlığına 2 yılda 4 üncü dilekçemi verdim. 2 sağlık bakanı değişti bu arada. Diş macunlarına prospektüs koyalım dedim. Diş macunu üreten firmalara mektup ve telefonlarımın sayısını not etmedim. Ukalalık yapan bir sivri zannettiler heralde.

Vakıf ve dernek kurmak zorlaştı. Burun damlası üretilemiyor, lazer uygulanamıyor. Çünkü yasalarımız müsait değil veya benim yasaların isteklerini yerine getirmeye gücüm yetmiyor.

Bakanlığın bir kaç yüz vatandaş dilekçesini dikkate alacağını hiç zannetmiyorum. Üstelik dilekçeye isim soy isim tc kimliğinizi de yazmanız gerekeceği hesaba katılırsa bu gruptaki 855 kişiden dilekçeye imza verecek insan sayısı 40-50 kişiyi geçmeyebilir.

Bunları da görmek lazım.
-M

IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 15:48
Akyıldız kardesimiz soylenmesi gerekenleri,duygularımızı,acılarımızı,kısaca yasadıklarımızı dile getirmiş.Tesekkur ederim kendi adım.
Ama Murat Hocam da problemimiz konusundaki duyarsızlıgı dile getirmiş.Keske agız kokusuna ozel bir brans olsa!
Ben burdaki herkesin yazdıklarına da katılıyorum.Her kimki bu sorunumuza egilir,iste bende onu desteklerim.
Ama elimizde yapabilecegimiz birsey varmı? Bilemiyorum,ama suan yok gibi gorunuyor. Ben yeteri kadar iyilesmis bir kardesiniz olarak sizinle birlikte olmak icin elimden geleni yapıcam.Yeni bir sey ogrenirsem hemen sizinle paylasıcam.Murat Hocamında dedigi gibi bi ara yuzyuze bulusup tanısmak lazım.Cunku buna hepimizin ihtiyacı var. Tamamen iyileşsem dahi,sizin icin bunu yapmaya hazırım.Bilmenizi istedim.Şifalar diliyorum
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 17:34
Sayın Murat hocamıza ve diğer arkadaşlarıma kesinlikle katılıyorum.
Bence bu tür şeylerle vakit harcamayalım arkadaşlar.
Bunların bizim için faydalı şeyler olduğunu düşünmüyorum.
Bu hastalık daha çok bireysel bir durumdur. Başkalarının yardımını beklemek beyhudedir.
Bu durumdan kurtulmak istiyorsak kendi kendimize çabalamamız gerekiyor.
Diğer türlü gerçekten bizlere daha çok zararı olur düşüncesindeyim.
Ben açıkçası bir dernek kurmak veya sağlık bakanlığından yardım istemek gibi düşünceleri savunmuyorum.
Bu tür şeyler bozuk olan psikolojimizin daha çok bozulmasını hatta daha ciddi sonuçlarının olacağı kanaatindeyim.
( bunu iyileştim diye söylemiyorum. Benim zaten kişisel düşüncem hep böyleydi)

Bu yüzden şuan hepimizin yapması gereken şey biz neler yapıyorsak veya ne yaparak olumlu sonuç alıyorsak burda bunları dile getirmektir.
Ne kadar daha çok kişi bir şeyler paylaşırsak birbirimize o kadar yardımcı olacağız.
Ne kadar çok kişi burda durumumuzla ilgili bilgi verirsek ilerleyen zamanla o kadar elimizde lazım olacak istatistiki bilgiler olacak.
ve bizde olan veya bundan sonra bu durumu yaşayacak olanlara bir yol sunmuş olacağız.
Ama keşke çoğumuz elimizden geleni yapıp ta bunları sadece kendimize saklayarak yaşamasak.

Şuan sizlere bir uyarıda bulunmak isterim. Şayet bir gün iyileşirseniz ÇOK AMA ÇOK RAHATLAYACAKSINIZ.
Ve ne yazık ki geçmişiniz hiçbir şekilde aklınızın ucuna bile gelmeyecek.
Biliyorum siz şuan biz kesinlikle öyle olmayacağız diyebiliyorsunuz AMA
emin olun sizde durumunuzu paylaşmak istemeyeceksinizdir!!
Bu sözüm aklınızda bulunsun.

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 21:35
murat hocam Allah sizden razı olsun gerçekten.hakkınız ödenmez.mahoni abi istanbula gelirsem görüşmek isterim seninle.olur da gelecek olursam özelden yazarım zaten.ama keşke bu forumda sizin gibi yüz yüze görüşmeye sıcak bakanların sayısı artsa....
IP
quadcopter
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı quadcopter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2015 Saat 17:08
Herkese merhabalar arkadaşlar bende ağız kokusu şikayetinden muzdaribim benim şöyle bir durumum var

-Sanki iltihap kokusu geliyor bu kokuyu içtiğim bardaktan alabiliyorum ..bademcik ameliyatı oldum değişmedi
lakin dilimin üzeri malum pamukçulardan mevcut

Dilimi bardağa değdirince bardakta o kokuyu alabiliyorum
Dilimle denemek için kolumu yaladığımda o bölgede aynı iltihap vari kokuyu alıyorum

sorum şu;

acaba bendenki sorun sadece dil üzerindeki kokumu yoksa dil tek başına koku yapmaz onu tetikleyen bir şey var mıdır

Herkese Çok teşekkür ederim
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2015 Saat 21:40
Sahsen Borderline ve benzeri tanimlarin farmakoloji lobilerinin uydurmasi oldugunu düsünüyorum. Her mutsuzlugu kategorize edip, sunu düsünürsen su sendromdur, bunu yaparsan bu sendromdur diye diye hastalik ve o hastaliga güya uygun ilaclari piyasaya sürüyorlar. Su bir gercek,evet, cogumuzun ruh hali muhtemelen uzun bir süreden beri bozuk. Ama gercekci düsündügünde.boderline'a kadar gitmeye gerek yok. Halimiz yasamak isteyen,ama muhtemelen elinde olmayarak.istedigi gibi yasayamayan,hayata baliklama atlayamayan, ice dönük,hassas,utanmaktan yipranmis ve yorulmus, bu sorundan dolayi bazi basarisizliklara imzasini atmis, hatta caresizlikten belki bir dönem ölmeyi dahi olanak olarak görmüs insanlariz. Buradayiz, üzgünüz,bazen mutlu da olabiliyoruz,hatta forumda yazilanlarin benim yasadiklarimla ne kadar benzedigini farkettigimde ve trajikomik yanlarini ifade eden arkadaslarin yazilarina katila.katila güldügüm oluyor..Bir nevi kader birligi,tanismasak da..Yani sorun ve sorunun sonuclari hep realitede. Derin psikolojik nedenlere dalmaya verek yok. Halimiz yaman ama pes.etmiyoruz. Bikkiniz, ama umudumuzu yitirmiyoruz. Bilmem,belki haftaya cok.kötü bir bunalima girerim yine, her seyi sorgularim, pes etmeye yaklasirim..Ama.durumumuz bu,biraz dengesiz olmamiz normal.degil mi?Kapali kutu gibi yasiyorsun rahatsizlik vermemek icin,oysa belki disariya cikip arkadaslarla muhabbet etmek istedigin oluyor,yeni insanlarla tanismak.istedigin..Ama sonucun ne olacagini bildigin icin oldugun yerde kaliyoraun..Yani demem o ki,sorunumuz cok somut ve zor,muamma haline getirip bir de psikolojik sorunlar yaratmayalim,zaten psikolojik sorunlarin mevcut ve anlasilir olanlari yeterince agir.

Selamlar
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2015 Saat 22:00
Ayrica sunu da belirteyim ki bunca sorun yasiyoruz,hayatimiz akip gidiyor ve cevremizdeki insanlar asla bu sorunun ruhdaki yaralarini anlamiyor. Allah askina,üc dört farkli alandaki doktor birlesse, hepsi hizli bir sekilde agiz kokusuyla alakali olan kontrolleri ve analizleri yapsa,yani bilimsel acidan ne gerekliyse, ve bir sonuca vardirsa,bizler doktor doktor gezmekten,ciddiye alinmamaktan veya yanlis tedavilere ve bulgulara maruz kalmadan sorunun ne oldugunu anlayabilsek olmaz mi?! Böyle bir yer olsa,yani halitosis konusunu genis acidan ele alan bir uzman agi,hemen gitmeye hazir olurum. Düsünsenize, Türkiyede bu sorunla ugrasan ne kadar insan var,hepsi gelir ve parasini da öder...Üc yoldan gerekli gereksiz yere para harcayacagima,sonuc elde edemeyecegimw,bir yere gider,gerekli tüm kontrolleri yaptiririm daha iyi.

Neden bir Dis hekimi,BB hekimi,ic hastaliklari hekimi ve gastroenterolog birlesip sorunu cözmüyor?Bir de analizleri yapacak olan bir laboratuvar olsa anlasilmayan bir sey kalmaz ve biz de halimizden anlayacak olan hekimler tarafindan tedavi edilecegimizden emin oluruz.

NEDEN? Böyle bir yerin acilmasi icin aramizdan birilerinin son noktaya varmasi mi gerekiyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2015 Saat 08:08
Orjinalini yazan: kimki

Allah askina,üc dört farkli alandaki doktor birlesse, hepsi hizli bir sekilde agiz kokusuyla alakali olan kontrolleri ve analizleri yapsa,yani bilimsel acidan ne gerekliyse, ve bir sonuca vardirsa,bizler doktor doktor gezmekten,ciddiye alinmamaktan veya yanlis tedavilere ve bulgulara maruz kalmadan sorunun ne oldugunu anlayabilsek olmaz mi?! Böyle bir yer olsa,yani halitosis konusunu genis acidan ele alan bir uzman agi,hemen gitmeye hazir olurum. Düsünsenize, Türkiyede bu sorunla ugrasan ne kadar insan var,hepsi gelir ve parasini da öder...Üc yoldan gerekli gereksiz yere para harcayacagima,sonuc elde edemeyecegimw,bir yere gider,gerekli tüm kontrolleri yaptiririm daha iyi.

Neden bir Dis hekimi,BB hekimi,ic hastaliklari hekimi ve gastroenterolog birlesip sorunu cözmüyor?Bir de analizleri yapacak olan bir laboratuvar olsa anlasilmayan bir sey kalmaz ve biz de halimizden anlayacak olan hekimler tarafindan tedavi edilecegimizden emin oluruz.

NEDEN? Böyle bir yerin acilmasi icin aramizdan birilerinin son noktaya varmasi mi gerekiyor?

Yıllar önce ben böyle bir hizmet vermek istedim. Ağız kokusu kliniği adı altında bir klinik açayım kbb, radyolog, psikiyatrist, biyokimya istihdam edeyim istedim. Bir mekan satın aldım. Apartman yöneticisi ile bu katın klinik olması konusunda apartmandan izin bile çıkarttım.

Bu anlamda ruhsatlandırma ve isimlendirme yapmak üzere sağlık müdürlüğüne müracaat ettim. yasak olduğunu öğrendim. Diş polikliniği ve diş tedavi merkezi dışında sağlık kuruluşu açamıyoruz.

Türk diş hekimleri birliğine haklarımı savunması için mürcaat ettim. Ağız kokusu tedavi merkezi, kurumu, kliniği, açamazsınız dediler.

Yaptığım müracaat dilekçeleri ve kurumlardan aldığım olumsuz yanıtları dosyamda saklıyorum.

Yani yasal olarak böyle bir merkez açılamıyor.

Ama bu gün diş hekimleri botoks ve prp uygulayabiliyorlar. Üfürükçüler muska yazıp kanser tedavisi yapmak üzere ofis açabiliyor. Öte yandan diş hekimi ağız kokusu teşhis merkezi açamıyor.

Büyük bir hastahanenin içine monte olayım diye görüşme yaptım. Bir hastahanenin biyokimya, radyolojisini ve ilgili hekimlerini ortaklaşarak bana bir muayene odası verilmesini istedim. hastahane yönetimi kabul etti. Ağız kokusu teşhis birimi adı altında bir bölüm oluşturmaya razı oldu.

Adana diş hekimleri odası bu yasal değildir dedi. Hakkınızda şikayet olursa yasal işlem başlatırız dedi. Bir hekim her iki kurumda birden çalışamaz dedi. Ya muayenehaneni kapatacaksın veya hastahaneye gidemezsin dedi.

Yorum yapmadım, yorumu okuyana bırakıyorum
-M
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2015 Saat 21:00
Aqzima ne gelirse saymak istedim ama olmuyo iste yayinlanmaz
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2015 Saat 00:50
Acikcasi denecek bir sey kalmiyor. Inanilmaz ve cok üzücü...

Emeginiz icin tesekkür ederim hocam,hepimiz adina.
IP
nahkilec
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı nahkilec Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2015 Saat 12:27
Merhaba arkadaşlar,

Kendimi bildim bileli ağız kokusundan muzdaribim. Nedenini biliyorum. Dilimin pürtüklü bir yapıya sahip olması. Bu da besin artıklarının oraya gizlenmesine ve dolayısıyla bir süre sonra ağzımın kokmasına neden oluyor. Dilimi fırçaladığımda ve kazıdığımda kokunun kısa süreliğine de olsa kaybolması nedeniyle kendime bu teşhisi koydum. Kalıcı çözümünü ne yazık ki bulamadım. Zaten artık çözüm aramaktan da vazgeçtim.

Tartışmak istediğim mevzu bu değil aslında. Tıp camiasının, doktorların, ağız kokusu bu kadar yaygın bir şikayetken neden bu konuda araştırma yapmadıkları ve bu konuda uzmanlaşmadıkları. Tıp artık çok özelleşti. Bakıyorsunuz milyonda bir görülen bir hastalıklar için bile yüksek bütçeli araştırmalar yapılıyor, yan dal kürsüler oluşturuluyor. Ama yeryüzünde milyonlarca insanı etkileyen ağız kokusu gibi bir sorun hakkında kimsenin bir şey yaptığı yok. Nedir yani; ilaç şirketlerine, hastanelere kar getirmeyecek bir hastalık mı? Bu mu olay?

Doktora gidiyorsun, ağız kokusu şikayetim var diyorsun, sanki adam hayatında ilk kez böyle bir şikayetle karşılaşmış gibi davranıyor. Ne bir profesyonel yaklaşım algoritması, ne bir literatür bilgisi... Hiçbir şey yok.
Benim Türkiye'de tek duyduğum isim Murat Hoca. Ama sadece bir kişinin mütevazı çabalarıyla bu işe kalıcı çözüm getirilemez ki. Bütçe lazım, ar-ge lazım, ekip çalışması lazım...

Bir gün kesin bir tedavi bulunacağına inanıyorum. Ama o tedavi bulunana kadar biz, insanlarla yakınlaşmaktan köşe bucak kaçan asosyal insanlar olarak çoktan hayatımızı tamamlamış olacağız.

İşte ona yanarım...
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2015 Saat 18:32
Yok etmek ucuz ve birkerelik saklamak ise devamli ve cok para getirili dunyada sakiza gargara macuna verilen para billion dollars
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu