|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
vekol
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Mayis-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2015 Saat 12:19 |
Evet arkadaslar ben çözümü bulduguma inaniyorum.
Öncelikle sunu söylemek istiyorum bende 5 6 yildir çekiyorum bu illeti ve sonunda çözümü buldum Çözüm:Bulundugunuz ortamin nemli olmasi. Evet yanlis duymadiniz nemli Ortamlarda bulununca bakteriler ölüyor ben bunu rastgele yasayarak çok sükür ki ögrendim. Ama suan nemli ortam bulmak lazim, sicaklik ne kadar fazlaysa nemde o kadar fazladir ve sicak ortamlarda bulunmak gerekiyor kalabalik ortamlarda. % 100 deneyin kuru ortamlarda durmayin odanizi havalandirin bende denemeye baslicam. Peki ben nasil geçici olarak kokudan kurtuldum. Arkadaslar ben dershaneye gidiyorum bir gün siniftayken bogazimin birden rahatladigini burun deliklerimin açildigini ve kokunun yok oldugunu farkettim soktaydim resmen. Arkadaslarimla rahatça konusuyodum. Taaki disari çikana kadar çikinca koku tekrar gelmeye basladi burnum tikandi hersey eski haline döndü. Ben olayi yaklasik 3 hafta sonra farkettim sürekli böyle oluyodu çünkü. Bence yillardir kimsenin bulamadigi çözüm bu eminim. Bulunduguz ortamda buhar olmasi lazim nem olmasi ama dogal yollarla kalabalik bir yerde bulunmaniz gerekiyor. Örnek: Sinif, Cami, vs. |
|
![]() |
|
vekol
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Mayis-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Çözüm: Larenjit - Girtlak iltihabi arastirmalarim sonucu vardim kesin bilgiye simdi tedavi asamasina bakiyorum buhar inhalasyonu yapiliyomus
Arkadaslar hepimizin sorunu bu % 100 eminim yutma güçlügü, boguk ses bogaz in kurumasi nefes alip vermede zorlanma balgam nefes kokusu) belirtileri bunlar. Kesin bilgidir |
|
![]() |
|
Dertbuyuk
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Eylül-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Turkiyenin en nemli sehrinde yasiyorum.. bence senin derdin burun tikanikliginda
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Vekol, böyle %100'lük genelleme yapma; senin sorununu çözmüs olabilir ama baskalarinda hiç ise yaramayabilir.
|
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
Size en güzel örnegi veriyorum saunaya gidip buhar odalarina girin
Nemin % 100 olmasi lazim ki buhar odasinda buda. bence çogunuzun sorunu çözülebilir çünkü çok arastirdim yillarca Kokunun nedeni de Larenjit (girtlak iltihabi) oraya nem girmesi için nemin % 100 olmasi lazim |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
bir ormanlik alana yada disari çiktiginde kokun gitmesi lazim o zaman :) kuru havasiz alanlar sinüzitte tetikliyor.
|
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
Sorun eger Larenjit de degilse
Büyük ihtimalle yemek borusu iltihabi dir(özofajit) Arkadaslar bana göre herkesin sorunu ortak çözüm se ya Larenjit yada özofajit Son olarak bogaz reflüsü. Ama sorun kesinlikle bogazda bence. |
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
Laringofaringeal reflü.
Arastirabilirsiniz. Ilaçlarla geçici çözüm saglanip kalici tedavisi ameliyatmis Reflü ameliyat i kalici çözüm sagliyo ama bu bogaz reflüsü yapiyor ikisi karistirilmamali. Nidazol, flagly gibi ilaçlar bu yüzden kokuyu kesiyor ve ilaci birakinca koku tekrar geliyor arkadaslar. |
|
![]() |
|
latte
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
ben karadenizde yasiyorum daha önce yazmistim ege ye gittigimde geniz akintisi epey azalmisti diye, bu defa da akdenize gittigimde benzer bi durum söz konusu oldu, geniz akintisi ile birlikte kokuda da belirgin bi azalma oldu.nemden desem yasadigim sehirde nem had safhada.buna ne sebep oluyor bilmiyorum ama benim sorunumun kaynagi geniz akintisi gibi görünüyor ona da bir çare bulamadim henüz.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
endoskopi oldugumda çikardi o zaman.Tek gastrit çikti. |
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
Latte sen kokuda azalma oldugunu nasil farkettin ?
Ben kokuyu alamiyorum bile |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Nidazol flagy kullandigimda benim koku da geciyordu.
ilac kesilince tekrar geri geliyordu. Nereye gitsek bilmiyorum! |
|
![]() |
|
latte
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
kokuyu normalde bende alamiyorum. dilimde bogazimda aci kötü bi tat var ve müthis rahatsiz ediyor, sürekligi dis firçalayip ferahlama istegi var.oraya gittigimde bu acilik kötü tat hissi tamamen kesilmese de epey azalmisti geniz akintisiyla birlikte.
|
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Ben vekole katiliyorum sorun bogazda girtlak reflüsü özofajit neyse sürekli bogaz temizleme ihticaci var önceleri agiz kokum çok fazla degildi o zaman bogazimda az bi yapiskanlik olurdu simdi artti yapiskanlikta artti hatta sürekli bogaz temizlemek zorundayim doluyo fena biçimce nidazol flagly vs ordaki bakterileri öldürüyo fakat hastalik tedavi edilmedigi için ortam bakterile müsait hizla tekrardan çogaliyolar bunlar tükürügümüzüde azaltiyo benim agiz kokum bazen azaldigi zaman bogazdaki yogunlukta azaliyodu sorun bogazda %100 diyebilirim çünkü mide kaynakli vs olsa yemek yedigimizde geçmesi lazim agiz kaynakli olsa dis firçalama gargarada geçmesi lazim ama bogaza yemek borusuna müdehale edemiyoruz hatta hepimizin burun tikanikligi sorunu var oda bogaz reflüsüne bagli bunun tedavi edilmesi gerek benim düsünceme göre bu hastalik antibiyotik mide koruyucu ile felan degil beslenme seklini düzeltmeyle gider ben kendimden biliyorum çok fazla tika basa yerdim midem doluyodu eminim sizin beslenme tarzinizda öyleydi tika basa yediniz reflü oldu bogazi tehris etti bakterilere zemin hazirlandi sonra agiz kokusuna yol açti diste bisey yok bademcikte bisey yok sinüslerde bisey yok bagirsakta bisey yok midede sadece gastrit var ki oda herkezde var ama bizim gibi kokmuyo agzi ben 4 ay önce Endoskopiye gittigimde yanimda bi adam sordum bana neyin var diye bende gastrit var dedim oda dedi bendede var ama adamin agzi hiç kokmuyodu benimki kötüydü o gün anlamistim zaten sorun bizim yemek borusu bölgemizde girtlak reflüsü özofajit neyse artik bizim bunun üzerine yogunlasmamiz lazim
|
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
Ben çözümü buldum ve iyilesiyorum kokuyu yavas yavas almaya basladim kokunun yavas yavas yok oldugunu anlamaya basladim çok sükür
Sicak nemli ortamlarda durunca koku kaybolmaya basliyo herkesin çözümü ayni bence % 90 i böyle eminim Ama dikkat edin nem fazla olucak En güzel örnegi:Çok kalabalik yerler. |
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
He bide sunu söylemeyi unuttum
Kapali alan olmasi lazim nem daha fazla etki ediyo çünkü. Disarda nem oldugu dogru. Ama çok degil. Sicak nem cihazlari almaktada fayda var aslinda küçük bi odaya koyup buhar solumak fayda verir bence |
|
![]() |
|
Dertbuyuk
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Eylül-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam size bir soru sormak istiyorum. Bu dertten kurtulan sayisi toplamin yaklasik yuzde kaci? Kurtulanlar buraya pek yazmadiklari icin pek tahminde bulunamiyorum..
|
|
![]() |
|
vekol
![]() ![]() ![]() |
Aleho sorun zaten bogaz da ben iyilesiyorum çok sükür az kaldi.
Beyler 7 8 yildir nefes kokusuyla birlikte çekiyorum diyorum size bu illeti. Yemin ederim ki dediklerimi yapin Allah yardim edecektir. Aktara gidip Ayni Safa bitkisi (Portakal Nergizi) ve Adaçayi alip Sabah aksam çayini kaynatip için sonra bulundugunuz ortami nemlendirin Bütün çözüm bu kadar Sorun bogaz da koku oradan geliyor nemin oraya ulasmasi lazim |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Nem konusunda haklisi olabilirsin Vekol çünkü sürekli bi yogunluk var agizda ve bogazda ayriyetten kuruluk var normalde birileri yemek yediginde agzina tükürük gelir çignedigi için ama bende olmuyor eminim sizdede olmuyor sabahlari agzim bogazim zaten full kuru deniycem vekol Insallah ise yarar yaramazsada baska seyler denerim tedavisi var kesin ama biz bulamiyoruz 1 saat sonrasina garantimiz olmayan bir dünyada yasiyoruz bakalim gittigi kadar
![]() |
|
![]() |
|
bursa90
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar. Ben yillarca çektim bu rahatsizligi. Simdi iyilestim çok sükür. Yillarca sinuzit ve geniz akintisindan kaynaklandigini zannettim bu kokunun. Hatta burundan deviasyon ameliyati bile oldum fayda etmedi. Hep kokunun burun ve bogazdan kaynakli oldugunu saniyordum. Ama yanilmisim. Koku dil kökünden geliyormus megerse. Bunun careside sabah uyaninca ve gece yatarken dil kaziyicisiyla dili arkadan öne dogru kazimak. Bu sayede sabah uyaninca olusan kokudan dahi kurtuldum.
Birsey daha eklemek istiyorum. Sinüzitte söyle birsey var. Burunda ki iltihap Size bazen kötü koku hissettirebiliyor hatta çok bariz fark ediyosunuz. Ama o kokuyu karsinizda ki hissetmiyor. Ben bunu annemden ve yakin bir akrabamdan yardim alarak fark ettim. Annemin yalan soylemeyeceginden çok eminim çünkü çok kere beni agiz kokumla uyarmisligi vardir. Simdi bu dilde ki kokunun sebebi muhtemelen geniz akintisi. Onunda çaresi dedigim gibi günde 2 kere dil kaziyiciyla bastirarak dilin arkasindan önüne dogru kazimak. 6-7 aydir çok rahatim. Bu yönteme baslayali annem bir kere bile uyarmadi. Lütfen dediklerimi dikkate alin. Ve bir yakininizdan mutlaka destek alin. .. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Pazartesi sali günü insallah deneme yapacagim ayni safa ile adaçayinin. Bunlari kaç dk demliyorsun, kaynar suyun içine mi atiyorsun? Biraz özet geçersen sevinirim
|
|
![]() |
|
Aleho
![]() ![]() ![]() |
Vekol son durum ne nasil gidiyor benim bogazdaki yapiskanlik ve dil arkasindaki koku yapiyo herseyi
|
|
![]() |
|
xauke7
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
bence genelleme yapmayin yada %100 yazmayin anliyorum yeni bisey deniyosunuz ve sonuç verdiginde paylasmak ve herkesi bu dertten kurtarmak istiyosunuz fakat koku bi çok seyden kaynaklanabiliyor mesela daha önce nidazol gibi bi antibiyotik ismi verilmisti bende hiç ise yaramamisti ve asiri mide yanmalarindan doktora gitti helikobakteria gibi bisi var dedi bi ilaç seti verdi 1 gün geçti 2 gün agzimda 0 koku vardi dedim acaba çözümü buldummu delirdim dedim sonunda kurtuluyorum galiba felan ilaç kullanimi 1 hafta süre'idi bi baktimki hop o les koku yine var o yüzden hevesini kirmak istemem ama hemen sevinme derim sonra daha çok üzülürsün sadece 1 tavsiye
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |