|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: misvak yada misvak tozu kullanmanın önemi | |
Yazar | Mesaj |
certel57
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 30-Kasım-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Konu: misvak yada misvak tozu kullanmanın önemi Gönderim Zamanı: 09-Aralık-2015 Saat 23:48 |
Arkadaslar yıllardır agız kokusunun nerden geldigini arastıran biriyim
Önce dişlerden basladim curukleri doldurttum dis tası temizliklerini yaptirdım koku azalir gibi oldu ama yine basladı Sonra mide de problem arastirdim bisey cikmadi Kbb de alerji cikti ilaclar kullandim koku aynen devam etti Burnun kapalı dediler ameliyat lazimmis ameliyat oldum yine koku gitmedi Disciye gittim tekrar temizlettim 2 gun sonra yine basladi Senin dis etinde problem var dedi ama care yok Listerin kullan dedi dis ipi kullan dedi onlardan biktim ama fayda etmedi Burda bir yorum okudum rovamcine tanflex ve flagy diye ilaclarla gecmis o arkadasinki bende aldımkullandım Ilaclar bitti sevinmistim 1 hafta sonra yine basladi Kokunu ust azı diskerinden geldigini hissediyordum ama care bulamiyordum agiz gargaralarida fazla etmiyordu Karbonat dahi kullan dis etlerimi mahvetti Dil pasida vardi bende bu arada Karbonatın faydalarını araştirirken Bir yorumda misvak tozunsan bahsetmiş ve cok faydasıni gormus Bende internetten siparis verdim ve geldi dis fircasini islariyorsunuz ve misvak tozuna bandiriyirsunuz dislerinizi fircaliyorsunuz ilk aksam fircaladim ve sabah agzim kokmuyordu sasirdim Birde sonrasin destek amaclı karanfil cignemeye basladim dil oasımda gitti hayatım normale döndü Birde misvak sapı aldim ayriyettende arada onunla fircaliyorum saglikli bir agıza kavusmuş oldum gunde 3 4 kere firrcaliyorum diş macunu kullanmiyorum artık Sizlerede tavsiye ederim |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2015 Saat 08:22 |
Misfak bir ağacın gövdesinde su taşımak için kuıllandığı kanalcıklı boru yapısında lifler içerir.
Yani her misfak kılı büyültüldüğü zaman 5-10 mikron çapında boru veya hortum gibidir. İçerisinde sayısız bakteri, mantarlar çoğalır. Bir defa kullanıldıktan sonra mikrop yuvasına dönüşür. Misfak ağacının özünde bulunan kimyasal maddeler diş eti sağlığına uygun olabilir fakat misfak fırça anlamında sağlıklı olmayabilir. Bir başka problem makaslanmış odunsu lif uçlarıdır. Bunlar bisturi gibi keskindir. Diş etini fırçalarken mikro çizikler açar ve bu çizikler bakteri istilasına sebep olabilir. Ayrıca sement gibi 20 um kalınlığındaki diş örtülerini zamanla keser. Misfak yerine Banat orta sert diş fırçası alınız. Bakkaldan. 1.5 liradır. Efendimiz hayatta olsaydı emin olun mikrop tutması zor, ıslanmayan, suyu tutmayan, içi dolu, uçları yuvarlatılmış hijyenik bir diş fırçası tavsiye ederdi muhtemelen. Dişlerinizi böyle fırçalayınız: http://www.murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html -M |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|