|
|
Söyleyeceklerim var | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var |
Konu: sindirim bozukluğu | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | ||||||
ümitvar
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Konu: sindirim bozukluğu Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 01:17 |
||||||
Geçen zaman icinde vardığım kanaat şu: Yediklerimizi sindiremiyoruz.
Bu bir tür enzim eksikliği ya da sindirim asamasında yolunda gitmeyen birseyler den kaynaklanıyor.Artakalan sindirilmemis besinler kokuşuyor ve gaz üretiyor.Bu gazın bi kısmı barsaklardan atılıyor bir kısmıda kana karışıyor. Kanımızdaki bu kokulu gaz dolaşıma cıkıyor ve akcigerden nefes yoluyla dısarı atılıyor.Yani benim gibi olanlarda agız degil nefes kokusu var.Agzınız temiz olsun olmasın farketmez.Hem agızdan hem burundan koku hep vardır.Hele birde hamur işi makarna et vb.karbonhidratlardan yemişseniz pik yapar. Burada su soru aklıma geliyor enzim takviyesi bu sorunu cözebilirmi acaba? Murat hocam ne dersiniz? |
|||||||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 13:20 | ||||||
Problemin meydana gelişi söyledikleriniz gibiyse çözer
-M |
|||||||
ümitvar
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 18:52 | ||||||
Murat hocam bu anlattıklarım tip4 ün olusum mekanizması mı yoksa benim varsayımım mı?Doktora gidip bunu anlatsam tahlil tetkik istesem dogru adımı atmış olurmuyum?Tahminime göre bende amilaz eksikliği olabilir.Karbonhihratı sindiremiyor olabilirim.
Yabancı bi makalede okuduklarımı aynen aktarıyorum. "Bağırsakta fazla miktarda hidrojen ve metan gazı ortaya çıkması karbonhidratların emilimine dair bir soruna işaret edebilir." Artık bitirmek istiyorum hocam Allahın izniyle. Yol gösterin ne olur! |
|||||||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 19:51 | ||||||
Evet Tip4 ün mekanizması budur. Çok az kişinin bildiği doğru bilgiler yazıyorsunuz. MUhatabınız olan doktorun ne tutum sergileyeceğini bilemem.
-M |
|||||||
trouble
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 21:43 | ||||||
Kesinlikle katılıyorum, bademciğimi aldırdım her türlü burun,ağız,mide kontrolünü yaptırdım benimde tek düşündüğüm kimyasal yapımızdan kaynaklanan koku ama bende nefes kokusu şeklinde değil ağız kokusu sadece dilimin arka kısmında oluşan koku konuşma sırasında nefesime çarparak dışarı cıkıyor dil fırçalayınca 2 saat yok oluyor.
Sendeki koku nefes kokusumu ortama yayılan tarzda mı yani bulunduğun alan sadece nefes alışverşi ile mi kokuyor yoksa ağızını açtıgında mı koku yayılıyor. |
|||||||
Mnsm
Üye Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 22:44 | ||||||
Karbonhidratlı yiyecekleri kesince kokuda azalma oluyormu ?
|
|||||||
ümitvar
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2016 Saat 22:59 | ||||||
Hocam siz dogrusunun nasil yapildigini yazmistiniz dışkı sindirim testinin.Acaba benden istenecek tahlilde bu mu olacaktir? Ayrıca oğlumda da mevcut ayni rahatsizlik.Genetik gecişi var mı bu malabsorbionun?
|
|||||||
cuma
Üye Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adyyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
Gönderim Zamanı: 02-Mayıs-2016 Saat 10:52 | ||||||
Yazdiginiz bilgileri nette bende okumustum bi ara."sindirim enzimi eksikligi" ........
kimbilir belkide gercekte sorunumuz bu |
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 02-Mayıs-2016 Saat 14:09 | ||||||
Test böyle yapılır
http://murataydin.org/sindirim-testi.html İstanbul'da bu testi doğru yaptığını gördüğüm tek laboratuar budur. Tanışmayız ama giderseniz selam ve taktirlerimi söyleyin: Emin tıbbi tahlil laboratuarı, Üsküdar, İstanbul tlf:0216 553 91 11. -M Not: Sindirim testinden bahsediyorum. Disakkarit malabsorpsiyon testi veya nefeste hidrojen testinden bahsetmiyorum Düzenleyen aydinmur - 02-Mayıs-2016 Saat 14:10 |
|||||||
ümitvar
Gönderim Zamanı: 02-Mayıs-2016 Saat 23:19 | ||||||
Hocam ben Urfa'da yaşıyorum. Yani bu testin nasıl yapilacagini soylesem kibarca kovulurum heralde. Birde hangi bölüme gidilmeli?
Kisaca hocam benim yerimde olsanız siz nasıl bi yol izlerdiniz? |
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 03-Mayıs-2016 Saat 07:36 | ||||||
bilmiyorum
|
|||||||
ümitvar
Gönderim Zamanı: 03-Mayıs-2016 Saat 11:25 | ||||||
Yine bi yere kadar gelip tıkandık.Ama bunun mutlaka bi çözümü olmalı. Konuştukça ortama yayılan nefes kokusu olanlar ve nefesinde dışkı kokusu olanlar, dıskısı klozette suya batmayanlar bana göre tip4 olanlar ve sindirim enzim emilim bozukluğu olanlardir.Forumu takip ettiğim kadariyla çoğu kişi böyle sıkıntılar yasiyor.Aktif bir sabır gösterip peşine düşerek bence iyi bi sonuca ulasablilriz arkadaşlar.Hangi bölüme gidilecegini bulalim önce. Gastroenteroloji yada dahiliye yoksa endokrin mi hangisi?
|
|||||||
ümitvar
Gönderim Zamanı: 04-Mayıs-2016 Saat 23:20 | ||||||
Hocam siz de biz de engellere takılıp duruyoruz.Hep başkalarından bitecek iş bunlar.Gidip bi sindirim testi yaptırmak istiyorum mesela ama sonucu ne olacak? Dogrulugundan emin olamayacagım ki.Siz aldığınız eğitim üzere bi ilaç formüle edersiniz bürokrasi ye takılırsınız. Toplum olarak bulunduğumuz nokta bi hastalıktan kurtulmamıza bile engelmiş meğer.
|
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2016 Saat 08:27 | ||||||
Ah arkadaşlar yaramı deştiniz, yine.
Aspirin üretecek olsanız, içinde ne olduğu belli olmasına rağmen 7-8 sene süren onbinlerce lira harcayacağınız cehennem yarışına sokarlar sizi. Ama aspirini yurt dışından ithal ederseniz teşvik pirimi bile alırsınız. Ödül verirler size. Daha çok para kazanırsınız. Halkımız hangisi Avrupa malıysa onu satın alıyor zaten. Alışamadım yıllardan beri. Ama durum budur. PharmolZn yi üreten firmaya minnet borçluyuz. Neden PharmolZn nin formülünü Çözüm ilaç firmasına ücretsiz verdim şimdi anlıyor musunuz. Eğer ilaç firması formül için bana da para ödeyecek olsaydı bu gün PharmolZn üretilmeyecekti belkide. Burun damlasına da ücret istemiyorum. Fakat ilaç firmasının ilk reaksiyonu şu oluyor: Burda üretmem. Ama isterseniz yurt dışında varsa istediğiniz ilacı ithal ederim, distribütörlüğünü alırım. CB12 bunu yaptı. Oxyfresh bunu yaptı. Bazı firmalar "Hocam formülü verin Çekoslavakya'da üretirim ve Türkiye'ye ithal ederim" diyorlar. Vermiyorum. Türk vatanında Türk işçisi tarafından üretilmelidir. -M |
|||||||
ümitvar
Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2016 Saat 01:06 | ||||||
hocam bu burun damlası hangi tip ağız kokusuna karşı etkili? Benim rahatsızlığım 1.si sindirim le alakali diye düşünüyorum 2.sebep .olarakta sinüslerdeki taşlaşmış iltihab ve akıntı olabilir diyorum.Bir de gecenlerde cuma isimli arkadasta yazmıştı buna benzer bir durum da ben farkettim. Akşam karadut yemiştim. afedersiniz sabah klozetteki şey herzamanki gibi suyun yuzunde degil dibindeydi.Gün içindede sanırım koku yoktu.bana gore karadut barsakta asırı bakteri ve dolayısıyla gaz olusumunu engelledi.Cuma arkadaşımız da aynı seyi dut pekmezi yediğinde farketmiş.Ne dersiniz hocam?
|
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2016 Saat 06:52 | ||||||
Karadut ile, veya dışkının suda yüzmesi veya batması ile ağız kokusu arasında belirli bir ilişki bulunduğunu bilmiyordum.
projelendirilen Burun damlası Tip 1,2, 5(nörojenik) ağız kokuları için idi. -M |
|||||||
mmkk
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2016 Saat 01:10 | ||||||
Murat hocam bu burun damlasinini birsekilde surseniz piyasaya emin olunalacak cok kisi var hocam lutfen bi yolu olmali ben sahsen ciksa fazlafazla alacaklardabim
|
|||||||
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2016 Saat 10:12 | ||||||
Bir kaç edindiğim tecrübeyi paylasayim.
1) belli meyveleri günlük yediğinde (portakal, elma) kökü %50-70 azaldi. 2)karbonhidrat ağırlıklı beslenme durumunda karbonatlı su dahi!!! Etkisini yitirdi. Belki en ilginç gelen şey buydu bana. Bir bardak su ile bütün gün idare ederken şimdi 1 saat bile etki yok. İlginç 3) kabızlıkla beraber veya kabizlikdan ziyade, karında oluşan şişlik bir sıkıntı alameti gibi. Unutmayın her şişlik olanda ağız kokusu olacak diye bir durum söz konusu değil. 4) bazı besinlerin bazı canlıları beslediğini düşünüyorum, bazılarının ise sindirilemedigini. Bu sindirilememe işlemi ise sindirmek için gerekli canlıların yetersiz oluşundan kaynaklanıyor. 5)kesin olarak söyleyebilirim ki; yararlı bakteriler yönünden (probiyotik) eksigim, ve zararlı bakteriler bu durumda üstünlüğü ele geçirmiş cirit atıyorlar. Bununda tek sonucu ağız kokusu değil belki en kötüsü. Çözüm; bunda birazcık korkmakla beraber, hiç doktorun da bana yardım etmeyeceğini göz önüne alirsak ( hastaneye gitmekten bahsediyorum) 1 kutu nidazolu- 500 mg olması efdaldir,normalde 250 kesiyor- günlük sabah akşam düzenli kullanmak ve 1 bitmesine 2-3 gün kala probiyotik bombardımanına maruz bırakmak ki zararlı ekolojik ortam düzelsin. Tabi probiyotik en kalitelisi olmalı ve Türkiye de 3-5 milyarı geçen kapsüller yok. Tabi hiç yok değil, bir marka therbiotic mi ne haltsa toz halinde satılıyor internette. En iyisi olmasa da ithal mallar içinde en iyisi fiyatı 240 TL :(( Bunun yanında sürekli bir probiyotik yoğurt takviyesi probiyotik tursu ( seukrat turşu mu ne diyorlar) yenilmelidir. Ben bu tedavinin işe yarayacağından oldukça eminim!!! Tek korkum antibiyotik kullanımının doktor nezaretinde olmaması ve probiyotik zenginliğini istenilen seviyede tutabilmek. Tabi bir bağırsak florasının kendini adam gibi yenilenmesinin normal şartlarda 2 seneye kadar varabilecegini unutmayalim. Ama kökü çabuk kesilecektir. Çünkü ustunluk yararlı bakterilerde olacak. Uyarı: nidazol yada flagly içtiği halde koku kesilmiyorsa hiç bu dediklerime bakmasın. Gitsin dişlerine ve KBB ye veya mideye baktirsin. Büyük ihtimal sorunu iyi bir muayeneye bakiyordur... Uyarı 2: ben daha bu tedaviye baslamadim. Probiyotik önerilerine acığım. Tavsiyeler her durumda dinlenir :) |
|||||||
Amazon
Üye Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2016 Saat 16:26 | ||||||
Mehmet kardeşim madem probiotiği kafaya koymuşsun kaliteli bilindik güvenilir al senin bahsettiğin çok pahalı hemde ne biliyim merdiven altı ürün gibi duruyo
alcaksan GNC ürünlerine bakabilirsin Türkiyede sadece 25 milyarlık olanı var ama ana bayisinde 150 milyar olanı bile var Buyur bu Türkiyedeki olan hemen alma ama bazı günler indirime giriyo 70 veya 80 e düştüğü bile oluyo http://www.gnc.com.tr/25-BILLION-CFUs-PROBIOTIC-COMPLEX_4079.html Buda avrupada satılanlar biraz kurcaladım Türkiyeye sipariş seçeneği var gönderirlermi bilmiyorum ama sana dediğim bu http://www.gnc.com/Renew-Life-Formulas-Ultimate-Flora-MEGA-POTENT-150-Billion/product.jsp?productId=46851586&cp=3593189.45670726.2108099 Bunlarda diğer ürünler sen bak dünyaca bilindik bi marka bu Galatasarayında sponsoruydu yanılmıyosam http://www.gnc.com/Digestion/Probiotics/family.jsp?categoryId=2108099&size=16&ppg=16&sr=1&origkw=probiotic&s=D-StorePrice-GNC İyi düşün öyle karar ver kafana göre antibiyotik riskli bi karar ayriyetten birde o bakterilerin antibiyotiğe direnç kazanma olayı var dikkat et |
|||||||
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2016 Saat 17:18 | ||||||
antibiyotik kullanmassam bu sefer probiyotiklerin etkili olması çok uzun zaman alır mı? Yani 2 sene kadar... Belki hiçbir zaman üstünlüğü ele geçiremezler. Gnc ye de baktım therbiotic 150 TL 25 milyar gnc ise aynı miktarda 90 küsur ama gnc 30 tane var bunda 60 tane. Birde benim dedigimin toz halinde 100 milyar bakteri var ama pahalı işte... Dediğin gibi yurt dışında cok daha iyi ama getirmesi gümrüğü falan sıkıntı...
|
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2016 Saat 21:12 | ||||||
Madem çok istiyorsunuz o halde elbette NBL kullanın. Başka bir ürün düşünülemez bile.
[/QUOTE] PRospektüs bilgisi burdadır: http://www.nobel.com.tr/Dosyalar/NBL_PROB%C4%B0OT%C4%B0C_GOLD.pdf |
|||||||
BezginBetül
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 05:35 | ||||||
Selam Arkadaşlar,
paylaşımları okurken gerçekten istemeyerek gülme krizine girdim. Yanlış anlamayın sakın, hepimiz aynı dertten muzdarip dolasıyoruz şu gezegende..Anlamsızca ve bazen gercekten acınacak bir halde. Öyle ki, çaresizlikten dışkımızın su üzerinde mi yüzen, yoksa batan türden mi olduğunu dahi analiz eder hale gelmişiz. Bazen sadece sinirlerim bozuluyor bu halimize gülmekten başka bir şey yapamıyorum. Dedigim gibi, yanlis anlamayin...Benim simdiye kadar neleri düsündügümü ve analiz ettigimi anlatsam siz de gülersiniz. Yani absürt bir durumun icindeyiz ve tek istedigimiz kurtulmak ve yasamak..Bu kadar alcak gönüllü bir istegimiz varken neden kurtulamiyoruz anlamis degilim..ama halimiz bu, yapilabilecek bir şey yok- araştırmaktan, pes etmemekten ve bazen de gülmekten başka tabii. Gelelim konuya: Bence sindirim odaklı çözüm arayışı gayet mantıklı,ama bu herkesin ayni nedenden dolayı bu sorunu yaşadığı anlamına gelmez. Bendeki ağız kokusu da bundan ve burun-boğaz alanından ileriye geliyor sanırım. Kafamda şöyle bir çözüm var, ama gücümü ne zamana toparlar, başlarım bilmiyorum. Bunalımdayım yine. Neyse,paylasayim.. Bende kronik gastrit var ve son endoskopide yine Helicobacter çıktı. Bundan önce de iki defa çıkmıştı. Her iki tedavide farklı antibiyotik kullandım (3 farkli hap). Ilk kullandigimda Metronidazol yoktu, baska bir antibiyotik, asit kesici ve mantara karsi bir ilac vardi. Sonraki tedavide ayni iki ilac ve antibiyotik olarak Metronidazol vardi. Buna yurt disinda 'italyan türü' tedavi diyorlar, çünkü akdeniz insaninda daha etkili oldugu icin. Yunan, ya da türk tarzi tedavi de denilebilirdi sanirim, ama italyan türü demisler akdeniz insanini özetlemek icin. Herneyse, iki farkli kombinasyon da fayda etmedi ki, üçüncü defa teşhis edildi. Sonra biraz arastirdim. Bu bakteri dis etinde de yaşayabiliyor muş. Murat hoca da yazmıştı zaten. Demek ki sürekli helicobacter cıkıyorsa ne yapılmalı diye düsündüm. Sonucum şu oldu..Tekrardan hangi antibiyotige başlamam gerektigini düsünmeden önce dişleri paradontoz tedavisiyle temizletmek istiyorum. Bu teşhis de konulmuştu çünkü. Yani diş etinin gerilemesi ve diş aralıklarinda yemek artiklarinin kalma durumu da var. Gerci günlük ip ve dil fircasi kullaniyorum..Fayda etmiyor. Yani dis hekiminde temizletip ayriyeten burada Betaisodona isimiyle satilan antibiyotik bir gargarayi kullanmayi düşünüyorum. Temizlendigi son gün ya da bir gün önce helicobacter ilaçlarina baslamak istiyorum. Fakat ilaclari kullanirken yemek hususunda suna dikkat etmek gerek: Tika basa, protein ve karbonhidrat agirlikli yememek gerek. Cünkü hayvani proteinlerin ve karbonhidratin kokuyu arttirdigini saniyorum. Bunlarin yerine bitkisel protein, pismis sebze ve meyve agirlikli beslenmek gerek..Lakin antibiyotigin etkisini kesmemek adina az yemek yenilmeli ve bu esnada asiri derecede agiz hijyenine dikkat edilmeli. Sonra dis etlerini tüm bakterilerden arindriran bir lazer isigi hakkinda bir makale okudum. Burada sadece 10-15 doktorda mevcut- Ülke genelinde ve cok pahali..Belki yaptiramam, bilmiyorum. Ama bunu yapmazsam belki de yine dis etlerine yerlesecek bu lanet. Bakalim.. Yani antibiyotik tedavisinin son günü bu lazer tedavisi mümkün olursa, dis etlerini temizlettikten sonra tekrardan yerlesen bakteriler bu sekilde yok edebilirim sanirim..ama olmasa da olabilir yani. Lakin şu da var..Eger dis etine yerlesebiliyorsa, genize ve bogazdaki girintilere, hatta bademciklerin icine, yani burun bogaz kisminin tümüne de yerlesebilir ve hatta akciger dahil. Bunu nasil çözecegimi henüz bilmiyorum. SORU:Murat hocam, bu saydigim yerlere de yerlesmesi mümkün mü Helicobacterin? Yani Helicobacter konusunda bunlar geciyor aklimdan. Gelelim tedavi sonrasina. Tedavi sonrasinda probiyotik emilebilir haplari kullanmak istiyorum. Ayrica diski testi yapip, herhangi bir enzim eksikligi, ya da bagirsakta belirli bir bakteri türünün eksiz olup olmadigini anlayabilmek icin. Eger enzim eksikligi varsa takviye yapilmali ya da o gidayi tüketmemeli. Bakterilerde bir eksiklik varsa, yutulabilir probiyotik kullanilmali. Bende bir de ayriyeten genetik laktoz intoleransi cıkti. Siz de test ettirin imkaniniz varsa. Tr genelinde laktoz icin gerekli enzimi bünyesinde bulundurmayan insan sayisi cok yüksek. Galiba burada 5% ve türk asilli insanlarda 70% gibi bir orandan bahsetmisti doktor. Arkadaslar bir de beslenme konusunda şu deneyimi yaptim.. Üc hafta denedim ve bana cok yararli oldugunu gördüm -agiz kokusu gitmedi ama azalma olmustu biraz-: Üc hafta boyunca tüm hayvani proteinleri, gluten iceren karbonhidratlari, sekeri ve hazir/buzlu yiyecekleri biraktim. Sadece meyve, hafif kaynatilmis sebze, gluten icermeyen karbonhidratlar (haslanmis patates ve yagsiz pilav) ve bitkisel protein olarak quinoa vs. tükettim. Bende asiri hava ve tikaniklik sorunu var normalde, bu beslenme sekli tamamen sifirlandi ve üstelik normalde hissettigim yorgunluk, uyku düzensizligi vs. dahi kalmadi. Yani kisacasi dis etlerinin temizlendigi ilk günden itibaren bu sekilde beslenmeyi düşünüyorum. Lakin serbest olan karbonhidratlari yine abartmamak sartiyla ve enzim eksikligi varsa, takviyeyle. Bu sekilde denedikten sonra yine yazarim.. Şu karadut olayini deneyecegim ama. Gerci pekmezi yine sekerli, kendisini yemek daha uygundur sanirim. Umarim çözümü birlikte buluruz...hayatimiz ve paramiz yeterse tabii. :))) Yazi hatalarimi bagislayin bu arada. Cepten yaziyorum ve türk karakteri harfleri her defasinda bulmak yorucu ayrica türkcem cok iyi degil ama umarim derdimi anlatabilmisimdir |
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 11:30 | ||||||
Burada sorduklarınız ve sormaya hazırlandıklarınız bulunuyor olabilir:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html Düzenleyen aydinmur - 08-Mayıs-2016 Saat 11:31 |
|||||||
Mehmet
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 11:36 | ||||||
Hocam öneriniz için sağ olun. Probiyotikler ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Hangi Probiyotik daha iyidir, Bunu tam olarak bilmiyorum tek bildiğim içindeki bakteri sayısı.sizin yollamış olduğunuz ürün 2.5 milyar bakteri içeriyor. Bizim dediklerimiz yaklaşık 25 milyar neredeyse 10 katı.
Acaba burada bakteri sayısından ziyade dikkat edilmesi gereken başka neler var? Birde nidazol antibiyotik 7-10 gün kullanım sonucu bağırsak florami komple bozma ihtimali var mı? Antibiyotik hiç kullanmasam süreç nasıl işler? Ben kendi kafamdan yorum yapıyorum ama işin iç yüzünü tam bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|||||||
Hope
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 12:41 | ||||||
Hocam Mehmet arkadaş yukarda uyarı şeklinde antibiyotikle geçmiyorsa bağırsak kaynaklı bir sorun değildir demiş bu doğru mu sizce? Mikroplar KBB kaynaklı bölgededir kullanirsin koku gider bu demek değildir ki bagirsaktan rahatsizdin gecti.Burada ne yazilsa ümit ediyoruz uğraşıyoruz kesin konusulmamali bence.Bende antibiyotik kullandim midemde,bagirsagimda,genzimde.. biriken mikroptan kaynakli nerde olursa olsun kokunun geçmesi gerekirdi o zaman.Yanlış mıyım Murat hocam bende bagirsagimdan supheleniyorum ve antibiyotikle geçmeyen ama bagirsaktan kaynaklı agiz kokusu yapan bi bagirsak rahatsizligi olamaz mi?
|
|||||||
BezginBetül
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 13:24 | ||||||
Hocam cok detayli ve geniş bilgileri barindiran bir makale, tesekkür ederim.
Ama sunu hala anlamis degilim, eger fikrinizi paylasirsaniz cok memnun olurum. 1.Soru: Bu pek mümkün olmasa da, yine de ortada olan kücük bir olasiliktan yoka cikarak, burun, geniz, girintilerde saklanmis helicobacteri bitirebilecek ve kullanilmasina sakinca olmayan bir antibiyotik gargara/burunda genize su ile temas edebilecek bir ilac var midir? Mesela burnumdan her gün tuzu su geciriyorum..rhinse kit mi deniliyor adina, tam hatirlamiyorum ismini. Bununla kullanilabilecek bir ilac? 2.Sizce Helicobacter tedavisi icin kullanilan antibiyotigi ve mantar karsiti hapi ezip su icine atsam ve burnumdan genize akmasini saglasam, büyuk bir zarari olur mu? Mesela beyine filan nüfuz etmesi ve orada bir hasar/hastalik yaratmasi gibi? Hocam inanin cok caresizim..Tedaviyi diger yazimda yazdigim gibi yapip, bir kac ay sonra yine ugrasmak istemiyorum...Tamamen bikmis bir haldeyim..Biraz aciklayici seyler yazarsaniz cok sevinirim..Biliyorum, siz de sıkılıyorsunuzdur hep ayni sorulardan.. Simdiden tesekkürler. |
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 16:17 | ||||||
inokülasyon sayısı çok önemli değil. 1 tek bakteri dahi inoküle etseniz yarım saat sonra 2 katına çıkar. 1 saat sonra 4 katına çıkar, 2 nin 2,3,4,5,6... ıncı katlarına ulaşır. İnoküle edilen bakteri sayısı değerli bir unsur olmayabilir. Dikkat ediniz, ben probiyotik kullanın demiyorum. Madem kafaya koydunuz kullanacaksınız o halde bu konuda bildiklerimi anlatıyorum
Teşhis hariç, Hiç bir sebeple ağız kokusu hastasının antibiyotik kullanması doğru değildir. Evet Nidazol 7-10 gün içerisinde bağırsaklardaki bakteri sayısını ve profilini geri dönüşümlü olarak değiştirir
Mehmet beyin hangi kaynaktan bu bilgiye ulaştığını bilmiyorum, ancak ben o görüşe katılmıyorum. Antibiyotik ile Tip 1 (ağız kaynaklı) ağız kokusunu da durdurabilirsiniz, Tip 2 (hava yolu) ağız kokusunu da. Tabi en çok 1 hafta için durur.
Bilmiyorum
Her bakterinin mutlu olduğu adresler vardır. Organizmaya girer girmez gitmek ve yerleşmek istediği floralar bellidir. Önceden bilinir. Örneğin Pseudomonas yanık yarasını sever, prostat ve akciğeri sever. Bu bakteriyi karaciğerin içine koysanız orada durmaz, hastalık yapmaz. Escherischia coli basilini boğaza koysanız, bademciklerin üzerinde tutunamaz, orayı terk eder, ya bağırsağa veya idrar yoluna gider. Halkın beta mikrobu adını verdiği a grubu streptokoklar bademciği ve boğazı sever, 10 cm yakınında ağızın içinde yoktur, asla idrar yoluna girmez. Moraxella ailesi ya göze veya orta kulağa gider. Laktobasil, vajina, ağız ve bağırsağı sever, mesela safra kesesine asla girmez. Helicobacter pylori isimli mikrop Camphylobacter familyasına akrabadır. Yakın aile ilişkisi vardır. Asit sever, asit ister, asitin olduğu yere gider. Asit yoksa mutsuz olur. Bu sebeple Helicobacter pylori midenin asidinde veya ağızın asidinde yaşar. Bu sebeple burun içinde bu bakteri bulunma ihtimali varmış gibi onunla burunda mücadele etme fikriniz çok isabetli olmayabilir.
Helicobacter pylori, yukarıda ifade ettiğim gibi buruna girmez. Siz burun içine bu bakteriyi koysanız bile orada ölür. Yaşamaz. Narindir. İncedir, kibardır, kırılgan ve duyarlıdır, çabuk tahrip olan membranı vardır. Asit ister. Burunda asit yoktur. Burun içinde Helicobacter mevcudiyeti düşünülmez. Burun içinde mantar az miktarda bulunabilir, Aspergillus, Mucor ve Candidalar buraya gelebilir, eğer ağız kokusuna sebep olduğu ispatlandıysa mücadelesi için lokal değil damar yolu ile ilaç verilir. Hastahaneye yatırmak şarttır. Bağışıklık sistemi çökmeden mantar burunda yükselmez. Bir mantar burun içinde hastalık yapıyor ise ağız kokusundan çok daha önemli ve öldürücü problemler var demektir. Kanserin ölmeye yakın günlerinde, AIDS hastalarının son aylarında, habis baş boyun tümörlerinde, akciğerin kanamalı mantar hastalıklarında, menenjite dönüşmeden hemen önce burunda mantar görülebilir veya kişi vefat ettikten bir kaç saat sonra da ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda ağız kokusu bir kenara bırakılır ve hastanın hayatı kurtarılmaya çalışılır. Sizin gibi klavyeden yazı yazabilecek durumda sağlıklı bir insanın burnunda mantar hastalıkları bulunması pek mümkün olmayabilir. Şimdi bu anlattığım bilgilerin ışığında ağızda koku var diye burnunuza mantar ilacı dökme fikrini bir kez daha değerlendiriniz. İhtiyacınız olmadığını ve burunuzda mantar bulunma ihtimalinin olmadığını görmeye çalışınız.
Hayır ayni sorulardan sıkılmıyorum, çünkü ayni soru sorulursa bilmiyorum diye yanıt veriyorum. İlk defa sorulunca cevabı uzun yazıyorum. Çok değerli bir soru olunca "bunları biliyor muydunuz" başlığında cevap yazıyorum. Her şeyi sorabilirsiniz. -M |
|||||||
Amazon
Üye Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 17:35 | ||||||
Bezgin Betül sakın öyle antibiyotiği suya koyup burnundan felan alma çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir ben bi sefer antibiyotiği boğazımda beklettim eridi orda hiçbi fayda sağlamadı tam tersi ağız kokum arttı can çekişen ağız veya boğaz florasınıda mahvettim heralde önceden sadece gün içinde kokardı ağzım ama artık salyam bile kokuyo hele sabahları kalktığımda ağzım leş gibi bembeyaz salya akıyo ve acayip kötü kokuyo tavsiye etmem yani önceden akşamları dişlerimi fırçalamasam bile çok kötü kokmazdı ama artık daha fena oldu ne var bu boğazda nerden geliyo anlamıyorum.
|
|||||||
Mehmet
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 21:10 | ||||||
@hope
Kardesim her antibiyotik her yere etki etmez. Nidazol öncelikle bağırsak hedeflenen bir ilaçtır. Ama ben KBB kaynaklı çok antibiyotik kullandım doktor yazdı. Hiç bir işe yaramadı tabi o zaman gribe iyi gelmiştir. Anladın inşallah demek istediğimi... @aydinmur Hocam şimdi anladım mevzuyu. Yoğurt yada kefir mayası gibi bunlar sürekli çoğalıyorlar ama sanırım uygun ortam gerekli çoğalmaları için. Herhalde dediğiniz ürünün içinde bu ortamı sağlayacak maddeler vardır. Hocam bir sorum daha olacak; sürekli TV de probiyotik şöyle faydalı böyle faydalı diyorlar. Bunun hiç mi zararı yok? Küllün mü faydalı yani bir dozu yada doz aşımı yok mu? |
|||||||
BezginBetül
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 22:00 | ||||||
Peki hocam, çok teßekkür ederim ve mesaj alinmistir, denemeyecegim.
Burunda,bogazda ve dil arkasinda Staphylococcus Aureus bakterisinin oldugunu kesinlikle biliyorum yalnizca. Agiz kültüründe cikmisti...yalniz bunun da koku yapma ihtimali var sanirim. Nereden baslasam bilemedim. SA bakterisine etkili olan antibiotigi de kullandim hap sekline..Gittigini sanmiyorum. Amazon, tesekkürler ikazin icin. Bilmesem denerdim kesin. Senin adina üzüldüm..Ama belki dis etlerini temizlettikten sonra emilebilir probioytik kullanabilirsin? Faydasi olabilir. Hepimize tez vakitte çözüm ve sabir diliyorum. |
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2016 Saat 11:38 | ||||||
Bir antibiyotik kan dolaşımına girerse kanın gittiği her yere ulaşır, duyarlı olan bütün mikroorganizmalara etki eder. Nidazol ile ishali de tedavi edebiliriz, orta kulak iltihabını da tedavi edebiliriz.
Evet. Yoğurt yapmak için bir tencere dolusu kaynamış süt alın masanın üzerine koyun. İsterseniz 1 kaşık isterseniz 30 kaşık maya dökün fark etmez. Sonuçta yoğurt oluşur. Değil mi? Probiyotik de böyledir. Bağırsağa bu mikroorganizmaları aşıladığınız zaman isterseniz 2.5 milyar isterseniz 100 milyar verin fark etmez, ayni mikrobiyota gelişecektir. (Dikkat ediniz: probiyotik kullanın demedim. Siz kullanmak istediğiniz ben bildiklerimi aktarıyorum)
Söz konusu tv programlarının 20 dakikası 7000 liradır. Biraz makul bir ünvanınız varsa, siz de para verirseniz ekrana çıkarsınız canınızın istediğini söylersiniz. Hesap sorulmaz. Denetimi yoktur. Arzu ederseniz, 95 oktan benzin için ağız kokunuza iyi gelir diyebilirsiniz. Her türlü saçmalık serbesttir. Arzu ederseniz 42 numara ayakkabı giyerseniz ağız kokusu geçer diyebilirsiniz. Tv reklamları fevkalade değersiz, yanlış bilgilendiren, göz önüne alınmaması gereken, yayınlardır. Her ay bir telefon geliyor bana. Bazı aylar her hafta telefon alırım. Sizi bilmemkimin programına konuk etmek isteriz diye söz başlar, son kaça olur diye sorarsanız, siz 20 dakikayı ödeyin biz size 5 dakika fazla verelim derler. Diğer hekim arkadaşlarıma da gelir bu davetler. Bazıları ekrana çıkar marka vererek implant telafuz eder, çünkü 20 dakikanın parasını bir firma karşılamıştır, onun reklamını yapar. Bazı meslektaşlarım beyaz dolgu firmaları tarafından parası ödenir, ekrana çıkıp amalgam dolgu zehirlidir diye söyler. Durum budur. -M |
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2016 Saat 15:17 | ||||||
Staphylococcus aureus ağıza girmez. Ağızda ölür. Yaşamaz. Fakat biraz geride boğazda yaşar. Farinks, tonsiller, ve daha yukarıda burun arkasında yerleşebilir. Bir boğazda S. aureus'un mevcudiyetine hoş bakılmaz, eliminasyonu şarttır. Bazı insanlar portördür. Bu insanlar hasta olmaz ama burun içinde S. aureus besler ve toplumda gezdirir. Bu insanlar teşhis edilip tedavi edilinceye ve iyileşme doğrulanıncaya kadar bebekleri öpmesi, yaşlılarla temas etmesi, yanık ünitesine, yoğun bakıma girmesi, açık yaralar ile temas etmesi yasaklanır. S. aureus'un ağız kokusu yaptığına ilişkin elimizde hiç bir delil yoktur. Hastahane infeksiyonu, apse formasyonu, ateşli deri hastalıkları, vajinal, göz, sinüs, boğaz infeksiyonları yapabilir. -M |
|||||||
BezginBetül
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 00:46 | ||||||
Hocam iyi ki aydinlattiniz. Ben simdiye dek sadece MRSA türu SA'nin tehlikeli oldugunu saniyordum...Kültürde tesirli olabilecek Antibiyotikler ciktigi icin bu kadar ciddiye almamistim. Yani bagisiklik belirten bir tür olmayinca da dikjat etmek gerekiyor mus..Simdi hatirliyorum da..Yegenlerimi cok öptügumü hatirliyorum..Hemen tedavisini yaptirayim.
Hocam bir de bu konuda son bir sorum daha var..Ne anlama geldigini bilmiyorum, cünkü agiz kokumun basladigi yillara denk geliyor..aradan o kadar vakit gecti ki, artik normal geliyor. Ben ergenlik donemlerimde haftada bir yüzmeye giderdim. Havuzdan cikinca insanin burnunda tuhaf bir koku olusur. Hatta sigara icenler bilir, ice cekilen dumanin kokusu igrenc olur. Ayni grip esnasinda sigara icmenin tadi gibi. Hocam o yillardan bu yana bu tür koku kalici olarak genzimde bulunuyor. Birden olustu ve kaldi. Bu neye isaret edebilir? Acaba bir bakteri mi yerlesti o yillarda? Mesela sigara ictigimde hala sanki sürekli grip misim gibi igrenc bir tat ve koku olusuyor. Bunun nedeni BBK bölgesinde mi, yoksa ajcigerde mi aranmali? Ya da size baska fikirleri mi cagristiriyor? Hocam vaktinizi ayirdiginiz icin cok tesekkür ederim! |
|||||||
ümitvar
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 03:55 | ||||||
Sevgili arkadasım bezginbetül ; karadut yediğimde gözlemlediğim şu suda batma yüzme meselesi şöyle oluyor: barsaklarda sindirilemeyen karbonhidratlardan geriye kalanlar kokuşuyor ve aşırı bakteri üremesi oluyor.Bu arada hidrojen ve metan gazıda oluşuyor.Gaitanın suyun yüzünde kalmasıda içindeki metan vs.gazlardan.Nefesimize koku verende bu gazlar.Seni güldürebildiğime sevindim yinede.
|
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 07:20 | ||||||
Sizde ne olduğundan emin değilim ama şöyle olaylar olabiliyor:
İnsan belleği 10000 in üzerinde kokuyu kayıt altına alabilir ve bunların bazılarının üzerine tat etiketi yapıştırır, bazılarının üzerine çocukluğumuzdan bir sahnenin fotoğraf karesini yapıştırır. Bir bir kokuyu algıladığımızda, duyduğumuzda çocukluğumuzdaki oyuncağı veya böğürtlenin ekşi tadını hatırlayabiliriz. Eşleştirmeler tamamen kişiye özeldir ve yaşanmışlıkların izini taşır. Koku alma organı havanın getirdiği gazların organa temas etmesi ile çalışır. Havuz suyundaki kimyasal maddelerin organa temas etmesi ile oluşan her hangi bir kimyasal reaksiyon zihninizde işaretlenip kayıtlara geçmiş. Uygun zamanlarınızda yüzeye çıkıp duysal algınıza hakim olabilir. Bu tip insanlar narin ruhlu ve kafaya takan bireylerdir. Bu tip kokulara Fantozmi adı verilir. Diğer ismi olfaktör halüsinasyon'dur. 2 tür sebebi vardır. Psikojenik olan sebebi yukarıda anlattım. Bir de nörojenik sebepleri vardır. Etmoid blgede organı kirleten infeksiyon veya kitle bulunduğu zaman da fantozmi olur. -M |
|||||||
Mehmet
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 13:04 | ||||||
Peki hocam madem antibiyotik kan dolaşımına girerek bakterileri öldürür. Neden bir sürü farklı antibiyotik var? Mesela ben kaç tane antibiyotik kullandım ve ağız kokuma etki etmedi ama nidazol tamamen kesti. Bilindigi üzere nidazol genellikle bağırsak problemlerinde verilir. Bende sandım ki hepsinin etki alanı farklı.
|
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 14:30 | ||||||
3 grup antibiyotik vardır.
1- Bakterilerin membran ve duvarlarını bozanlar. 2- Bakteri ribozomlarında protein sentezini bozarak yanlış protein sentezi yapmasına sebep olanlar. 3- Bakteri DNA sını hedef alanlar. Bazı bakterilerin membranları sağlamdır 2 veya 3üncü grup ile öldürülür, bazılarının ise ribozomlarına saldırmak gerekir. Bir antibiyotik dolaşıma girdikten sonra karşısına çıkan bakteriye gücü yetiyorsa, yöntemi uygun düşerse engeller. Aksi halde etki etmez. Sizin mavcudiyetinden rahatsız olduğunuz bakteri ailesi söz konusu antibiyotik ile engellenebilen bir bakteri ailesi olduğu için bahsettiğiniz antibiyotik ile engelleyebildiniz. -M |
|||||||
BezginBetül
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 17:18 | ||||||
Tesekkürler hocam! Biraz arastiracagim..
Umutvar arkadasim, biliyorum. Sadece bizi bunlari analiz eder hale düsüren durumun sacmaligina güldüm. Yani herkes yasarken -iyi ya da kötü-, biz nelerle ugrasmak zorundayiz anlaminda. Gülmem öyle kücümseyici anlamda degil. Caresizlikten, tükenmislikten, bu absürt halimizden dolayi gülme tutuyor. Ki ben de bu gruba aitim. Kendime de cok güldügüm oluyor. Yani yanlis anlama. :) Cözeriz insallah hep birlikte. |
|||||||
Mehmet
Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2016 Saat 23:05 | ||||||
O zaman atıyorum, nidazol 2.gruba giriyorsa, 2.gruba giren bütün antibiyotikler bu bakteriyi engelleyecektir.
|
|||||||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2016 Saat 07:59 | ||||||
Evet. Doğru. ornidazol, metronidazol, nidazol, amebazol, biteral, ornitop, bitazol, ornisit, flagyl, flagentyl ve buna benzer ilaçlar ayni gruptur ve birbirine yakın etki gösterirler. -M |
|||||||
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|