Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: sindirim bozukluğu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2016 Saat 23:54
Murat hocam sindirim bozukluğu yaşayan insanların bu sıkıntısı nasıl tespit ediliyor? Yani bunların hepsi sizin bahsettiğiniz laboratuvara gitmiş değillerdir galiba?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2016 Saat 08:13
Soruyu anlamadım
-M
IP
Hülya aydın.
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı Hülya aydın. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2016 Saat 09:38
Ümitvar, ben kolonoskopi yaptırdım ve sindirim bozukluğundan dolayı doktor bana Kreon25000 verdi ama çok faydasını gördüğümü söyleyemicem..Ayrıca, Ümit Aktaş ın probix kapsülü kullanıyorum, bu kapsülün diğerlerinden farkı "kapsülleri midede çözünmez, bağırsakta çözünür. Böylece bakterilerin mide asidi ile teması olmaksızın bağırsağa ulaşması sağlanır. Bu yüzden bakteriler mide asidinde ölmezler ve bağırsaklara tam sayıda ulaşırlar." ve yine 30 yıldır bu sorunla uğraşan biri olarak 10 yıl önce Lazer tedavisinden sonuç almıştım, daha sonra tekrarladı ama şimdi gittiğim Akupunktur uzmanı o zaman tedaviye ara ara devam edilseydi tamamen kurtulabilirdin dedi, şimdi ise Akupunktur, Lazer ve Manyetik alan tedavisi görüyorum 5 seans oldu 5 seans daha gideceğim, sonuç alırmıyım bilmiyorum, gelişmeleri size yazarım..
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2016 Saat 13:00
Hocam sindirim testinden bahsediyordum. Bu testin dogru yapıldığını bildiğim tek laboratuvar var diye ismini vermiştiniz.Acaba diyorum tip4 teşhisi konulup tedavi olan insanlara bu teşhis nasıl konmuş? Hepside bu laboratuvar da tahlil yaptırmamıştır heralde diye sormuştum.Yanlış anlaşılmasın hocam çaresizlikten tuhaf sorular soruyor olabilirim içimizdeki tek ehliyetli insan siz oldugunuz için ister istemez muhatabımız olmak durumunda kalıyorsunuz.
IP
gökhan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Aralık-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı gökhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2016 Saat 18:00
sindirim bozuklugu yada bagırsaklardan kaynaklı koku olusumu banada mantıklı gelmeye basladı. kendımden bahsetmek gerekırse.
1- cok sık gaz cıkarıyorum
2-cok sık gegırıyorum
3- dıskı ınaılmaz derecde kokuuyo
4-cok sık kabız oluyorum
5-hemeroıt sıkıntı var
sızlerde boyle durumlar mevcutmu arkadaslar?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2016 Saat 18:44
Orjinalini yazan: ümitvar

Acaba diyorum tip4 teşhisi konulup tedavi olan insanlara bu teşhis nasıl konmuş? Hepside bu laboratuvar da tahlil yaptırmamıştır heralde diye sormuştum.


Laktoz intoleransı, disakkarit malbsorpsiyonu, ilyeit, iritabıl kolon, kronik kabızlık, çölyak, tmau, karaciğer yağlanması, gut, protein metabolizması hastalıkları, sürekli ilaç kullanmak, ve daha düzinelerce hastalık ...

bunlar Tip 4 (nefes) kokusu yapabilir ve dışkı sindirim testi yaptırmasına gerek olmadan teşhis edilir.

Pankreas enzim eksiği arıyorsak, o zaman sizin ifade ettiğiniz gibi doğru yapılmış bir sindirim testi gerekir.
-M
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2016 Saat 21:07
Hocam dogru yapilan enzim testi ile alakali yazdiklarinizi okuduktan sonra cok moralim bozuldu. Yurt disinda yasiyorum ve daha yeni 107€ ödeyerek bir diski testi yaptirdim.
Su parametreleri analiz ediyorlar:
Florastatus
Verdauungsrückstände
Antitrypsin
Calprotectin
Gallensäuren
Pankreas-Elastase
sekretorisches IgA

Diskiyi bir kutu icinde postayla istiyorlar. Bir gun icinde ulassa (en iyi ihtimalde) en erken ertesi gün islemler yapilabilir. Tahminen iki gün sürer. Yani yukaridaki seyleri analiz etmek sadece sizin yazdiginiz sekilde dogru teshis edilebiliyorsa, ben bosuna yapmis oluyorum. Sonuclari daha gelmedi..ama zaten bosunaysa, pek bir ise de yaramayacak.

Cok üzücü..
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2016 Saat 04:46
Bu arada Anket 2016 isimli bir baslik acmistim.
Herkes cevaplarsa mutlaka ilerleyecegimizi sanmistim. Kimsede hareket yok.
Arkadaslar, biraz emek verelim kendi sorunumuzun cözümüne.
Ne olur 10 dk ayirsaniz. Benim icin degil, kendiniz icin cevaplayin.
Mutlaka benzerlikler fark edilecek, yeni fikirler olusacaktir herkes ucundan tutsa. 
Cok bunaldim. Bu hafta yeni bir ise basladim ve yine pes etmek istemiyorum. Mutlaka sizin de vardir zorlandiginiz dönemler (sinav,toplanti,ziyaret,arkadas ortami,is görüsmesi vs). Kendinize ve diger katilanlara yardim edin ve 10dk ayirin lütfen.
Biraz yol alalim..Hep ümitlenerek giriyorum foruma, ama hep ayni noktada tikaniyoruz.
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 23:37
Murat hocam, psikiyatrist arkadaşınız foruma katılacaktı ne oldu?
Murat Eren hoca şöyle bi şeyden bahsetti; seratoninin birçok görevi vardir.Sinir sistemindeki iletişimin saglanmasi barsak hareketleri salgilar vs.
Mesela yüksek tansiyon hastalarinda strese bağlı tansiyon varsa sadece tansiyon ilaciyla duzelemez.seratonin ya da ne eksikse o yerine kondugunda düzelme görülür.
Bende söyle düşünüyorum ; acaba seratonin eksikliği barsaklarimizi etkiliyor olabilir mi? Yeterli salgı yapamiyor düzenli calisamiyor sonuc olarak bakteri cenneti haline geliyor? Bunu bana düşündüren mutluyken nefesimin kokmadigini düşünmem.Tmau yu duyduktan sonra tip5 olmak çok cazip geliyor bana doğrusu.
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 23:49
Tam ifade edememiş olabilirim aynen aktariyorum.


Serotonin aslında vücudun ahenk içinde çalışmasını birtakım işlevleri sağlar ve aracılık eder. Serotonin bir nöromodülatördür, düzenleyicidir. Bir hormon değildir. Serotonin sinirlerin iletiminde yer alan bir maddedir. Vücudun "bütün işlevlerini" düşünmeliyiz. Yukarıda saydığım ilk mesajlarımdaki gibi birçok vücut fonksiyonunu da sağlar, düzenler ama tabii ki tek başına bunu yapmaz. Sinir (nöron) hücreleri yoluyla vücuda sinyaller gittiğine göre serotonin de neredeyse tüm sinir hücrelerinin iletiminde rol alır. Ağrı algısı, iştah (acıkmak, tok hissetmek), sevinç-üzüntü, uyku düzeni, kan şekeri dengesi, koku algısı, tansiyon dengesi (dengesizliği/asabi tansiyon), barsak hareketleri (kabızlık, ishal) vs. gibi vücut fonksiyonları da sinir sinir sistemi ile düzenlenir. Doğal olarak "koku" da bu düzenleme içindedir. (Önemli not: Serotonin olmazsa hayat olmaz). Serotonin ahenkli (düzensiz) çalışmazsa vücut fonksiyonları da düzenli olmaz. En önemli örneklerden birisi de asabi tansiyon yüksekliğidir (Sinirsel hipertansiyon diye de anılan). Tansiyonu birkaç tansiyon ilaç kombinasyonuna (birlikteliğine) rağmen düzenlenemeyen kişilerde asabi tansiyon olduğu düşünülür ve psikiyatrik yardım istenir. Bir şekilde altta yatan ruhsal süreç/sebep bulunur veya bulunmaz ama psikiyatri tarafından bir düzenleyici verilir. Bu düzenleyicinin amacı vücutta düzenli gitmeyen tansiyonun düzene girmesi ve yüksek veye oynak seyreden tansiyonun düşürülüp belirli (normal) sevieyede tutulmasının sağlanmasıdır. Serotonin de yine sinir sistemi yoluyla tanssiyonu düzenlediği için "serotonin düzenleyici" verilmelidir. Bu, şu anlama gelir; vücudun kendi başına yapamadığını veya düzenleyemediğini dışrıdan vermek gerekir. Tansiyon kendi başına düzene girememekte, hatta tansiyon düzenleyiciler dahi etkili olamamaktadır. Serotonin psikiyatride şu an en çıkan ilaçların içinde bulunan ve tedavide çok etkili maddedir. Yani dışarıdan bir düzenleyici olarak belli süreler (bazen iyileşmeyen psikiyatrik bozukluklarda aralıklı veya sürekli) verilmelidir. Ancak, gereken süre ve dozda verilmediği (gereken süre ve doz= tedavi edici) sürece de etkisini göstermeyecektir. Serotonin düzenleyiciler belli süre kullanılmadığında ise etkili olmayacaktır, yani iyileşme görüldüğünde ve iyileştikten sonra da bir süre kullanılmalıdır. Asabi tansiyonu olan kişilerin serotonin düzenleyicilerini almaları ile tansiyonlarının düzene girdiği görülür. Sinir sistemi ahengini bun düzeneyiciler (ilaçlar) sayesinde kazanır. Fonksiyonlar olması gerektiği gibi işlemeye başlar. 

Serotonin tansiyon örneğinde olduğu gibi saydığım ve sayamadığım birçok vücut işlevi için gereklidir. 

Serotonin ayrıca birçok vücut bölgesinde ayrı işlevleri yerine getirmede araclık eder. 

Kullanıp da iyileştiniz söyleyen ve buraya yazan danışan kişinin bahsettiği ilaç da serotonin üzerinden etki eden ilaç grubundandır. Doğrudan etki olarak serotonin değil ama bir yerde serotinin'i düzenleyici etkiye sahiptir. Beynin belli bölgelerinde serotonin için düzemleyici işlevi sağlar. Ancak, belli süre veya belli doz değil, "belli süre ve dozda" kullanılırsa etki göstermeye başlayıp tedavi etkinliği ortaya çıkar. Koku üzerindeki düzenleyici işlevi de bu şekilde olur. Akademik bilgi kısmı ise şöyledir; Serotonin birçok reseptör (almaç) üzerinden etki eder ve değişik vücut işlevleri için bu reseptörleri kullanır, kullandığınız ilaç 5HT2a reseptörü üzerinden etki eder. 

Bu reseptörler düzenli olarak dışarıdan verilen ilaçlarla uyarılır ve düzen altına alınırsa (düzene sokulursa) işlevler de normale dönecektir. 

Koku algısı da sadece burunda değil aynı zamanda beyne giden bazı sinir uçları yolu ile algılanır. Duyuların algılanma biçimi de serotonin aracılığıyla olur. Yeterli veya düzenli algı için serotonin düzenli çalışmalıdır. 

Olfaktör (olfaktor/olfactory) sistem (beyindeki koku algılama sistemi) serotonin işlevini kullanır. Kokunun doğru algılanması, olan kokunun algılanması veya olmayan kokunun algılanmaması serotonin ve sinir sistemi sayesinde olur. 

Olfaktör sistemin doğru çalışması için de dışarıdan psikiyatrik destek vermek gerekebilir (asabi hipertansiyonda olduğu gibi). Eğer, olfaktör sistemde algılama sorunu dışında başka bir nedeni yoksa olmayan kokunun algılanması psikiyatrik yardım gerektirir. 

Bu şekilde olfaktör sistemin serotonin düzenlemesi sağlanmalıdır. 

Maalesef ki, bunun bilinmemesi nedeniyle "koku yaydığını", "koku algıladığını" veya başkalarının kendisinin burun ve/ya ağzından çıkan kokudan rahatsız oldukları düşüncesine kapılabilirler. Bu amaçla birçok hekimi gezip çare arayabilirler. Psikojenik (psikiyatrik) kısmının olabileceğini ise neredeyse çoğu kişi kabul etmemektedir. 

Yukarıdaki nedenlerden dolayı tedavi olma /çare bulma noktası psikiyatri (ruh sağlığı ve hastalıkları) uzmanlarıdır. 


IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2016 Saat 10:40
UMITVAR KARDESIM TMAU HASTALIGI GENETIK BI HASTALIK VE COOOK NADIR GORULEN BI HASTALIK YANI HER AGZI KOKAN VUCUDU IDARARI TERI KOKANDA OLMAZ ....
IP
Meari
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı Meari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2016 Saat 17:43
Bu tmau hastalığı beni öyle etkiledi ki sanki burada kokusu geçmeyen herkes bende dahil tmau hastasiymisiz gibi düşünmeye başladım arkadaşlar psikolojim mahvoldu inşallah hiç birimizde bu hastalıktan yoktur yoksa bütün uğraşlarımız boşuna :(
Ya Şafi
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu