Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Bademcik tasindan kaynaklanan koku Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Clean
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı Clean Cevaplabullet Konu: Bademcik tasindan kaynaklanan koku
    Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 00:20
Merhaba hocam
4-5 senedir agiz kokusundan muzdaribim. Kokunun sebeplerini çok arastirdim ve bademcik tasinin bu kokuya sebep oldugunu ögrendim. Birkaç doktora gittim bademcik tasi tespit etti ve bademciklerimi aldirmam gerektigini söyledi, 3 ay önce bademcik ameliyati oldum ama hala koku devam ediyor. Hala tas olabilir mi?
Yardim edin lütfen ne yapmaliyim
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 02:56
Orjinalini yazan: mmkk

ARKADASLAR SIZCE AGZIN DISKI GIBI KOKMASININ ANA SEBEBI NE OLABILIR

bademcik taslari ve/veya dis çürükleri/dis arasinda kalan besin arttiklari böyle bir kokuya sebep olabilir.
bendeki sebepler bunlardi.bu iki sorunu ortadan kaldirdiktan sonra diski kokusu kalmadi bende.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Clean
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Clean Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 12:45
Bademciklerimi aldirdigim halde koku hala devam ediyor. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum
IP
Funda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 28
Alıntı Funda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 15:35
Clean burnunda sorun varmiydi acaba bide ona yönelebilirsin.o da olmadi mide elbette çaresi bulunacaktir.Sorunlarin birisinden kurtulmussun oda iyi umarim iyilestim diye yazmak nasip olur forumda
Tükenmislik
IP
Clean
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Clean Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2016 Saat 12:22
Murat hocam sizce hala bademcik tasi olbilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2016 Saat 13:35
Orjinalini yazan: Clean

Murat hocam sizce hala bademcik tasi olbilir mi?

Bilmiyorum
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2016 Saat 22:11
Benim de bademciklerim alindi kücük yasta. Galiba 5 yasimda ameliyat olmustum. Ama gecen gün kbb hekimi burnumun icinden esnek endoskop ile baktiginda, bademcikler biraz burusuk, girintili cikintili dedi. Baska bir kbb doktoru da bir kac yil önce bakmisti ve alinmis olmalarina ragmen yine de hafif belirginler agiz icinde demisti. Ben bademcik tasi göremedim benimkilerde..Ama karbonatla dilimi fircalayip ardindan da yine karbonatla gargara yapinca iyi geliyor biraz. Ya dilde anerob bakteriler var, ya da bademciklerin icinde.
Ama ameliyattan kisa süre sonra tekrar büyüme yapma olasiliklari bence yok bademciklerin. Antiseptik gargsra denedin mi? Kbb hekimine bir sor ve etkili bir gargara yazdir. Eger gargarayla gecerse bademcikler ya da dilden kaynaklaniyor demektir bence.
IP
nilsukkk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı nilsukkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2018 Saat 14:07
bademcik ameliyati oldum 5 gün oluyor bugün agzimdaki koku ne zaman gider ve dilimin beyazligi ne kadar surede gecer ?
bogaziminin acisi gecti garip bir tat var suan orda tamamen ne zaman iylesirim ?
nilsu
IP
bedbahtadam2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı bedbahtadam2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2018 Saat 14:37
10 güne agrilarin tamamen geçer sonraki 7 gün hafif sekilde seyrediyor. dilin beyazligi beslenmenin düzene girmesiyle gidiyor 2 hafta falan sürmüstü bende. berbat bir koku oluyor evet ameliyattan sonra kardesim yanindan kovmustu ameliyattan sonra. o da sanirim geçiyor 2 haftaya (2015 ekimde olmustum)
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check
IP
melek
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı melek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2018 Saat 18:59
arkadaslar uzun zamandir foruma girmiyordum ama bugun heyecanla biseyler yazmak istedim..dün burnuma sulandirilmis aci kavun suyu siktim. biliyorum daha önce konusulmustu ama ben bunu uyguladiktan sonra koku gidince size de danismak istedim.midemden kaynakli bir agizkokusu var saniyordum agzimda hala o aci kötü tat devam ediyor fakat koku yok . bilmiyorum belki de geçici bir durum ama paylasmak istedim.
IP
12345
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı 12345 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2019 Saat 12:16
Merhaba arkadaslar, eger agz kokunuzun bademcik tasindan kaynaklandigindan eminseniz doktorunuza danisin ve kullanmanizda bir sakinca yok derse propolis diye arinin ürettigi bi ürün var (eczane ve aktarlarda bulabilirsiniz ) kullanim sekli kutusunda yaziyor sabah aksam dislerinizi firçaladiktan sonra gargara yapin INSAALLAH bademcik tasindan kurtulacaksiniz
IP
12345
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı 12345 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2019 Saat 08:03
Propolis de alkol olma riski varmis arkadaslar iyice bi arastirtalim yeni ögrendim bende
IP
qwertyu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı qwertyu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2019 Saat 16:01
Merhaba, agiz dusu yapan aletlerle bademcik ve arkasi rahat temizlenebiliyor. mekanik olaniyla denedim ve ise yaradi, arkasini göremedigim için hepsini temizledim mi bilemiyorum tabi. elektrikli olani pahali ama mekanik olani hesapli.
IP
TheyLike12
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı TheyLike12 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2019 Saat 23:44
Merhabalar forumda uzun süredir basliklari okuyorum 2.5-3 senedir agiz kokusu problemi çekiyorum. Baslarda ne oldugunu neyden kaynaklandigini bilmiyordum. Disimde çürük var diye disçiye gitmistim askeri revirde kanal tedavisi ile kullanabilecegim 3 disi direk çekti çok zor günler atlattim. Neyse konumuza gelelim. 20 Haziranda bademcik ameliyati oldum.Doktorum aileme bademcigimin arkasinin çok iltihapli oldugunu agiz kokusunun bundan kaynakli oldugunu söyledi. Bugün ameliyatin 9.günü. Agiz kokum geçmedi çok fazla baslik okudum bademcik ameliyati ile ilgili iyi ve kötü. Doktoruma kontrole gittigimde en az 2 hafta 3 hafta hatta 1 ay beklemen dedi ama ben inaniyorum ki 1 ay sonra da geçmeyecek. Artik umudum kalmadi ben ailemi ikna etmeye çok ugrastim bundan 5-6 ay önce Anneme bademcik taslarinin oldugunu agiz kokusu yapabilecegini söyledigimde bana agzindan baktigin zaman bademciklerini göremezsin gibi cevaplar veriyordu... Neyse su an bademciklerimin oldugu yerde hâla yara var çok çok düsük bir ihtimal olsa da geçer belki... Biktim artik otobüste yer olmasina ragmen ayakta gitmekten, kendimi rahatça ifade edememekten, insanlarla konusamamaktan bazen soruyorum kendime bu kisacik hayatta cidden böyle bir sey için bu kadar çaba mi sarf etmem gerekiyor diye. Bu sene sinav senem. 11.sinif benim için tam bir rezaletti. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi ders çalismiyorum sadece bos bos oturuyorum bütün gün zaten ameliyat oldugum için disari da çikmiyorum bir seyler yiyip içemedigim için. Bademcik ameliyati olmak isteyenler bütün sorularini sorabilir elimden geldigince yanitlarim
IP
Sinirbozucu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sinirbozucu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2019 Saat 22:56
Bende bademcik ameliyati oldum ama gecmedi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2019 Saat 07:46
Zaten bademcik ameliyati ile agiz kokusu iyilesen pek az insan gördüm.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2019 Saat 07:49
Bademciklerim parmak veya bir alet ile dokununca koktugunu anlayabiliyoruz. Fakat bu koku salya içinde çözündügü için agiz kokusu yapmiyor. Elimde delil yok ama böyle oldugunu tespit ediyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2019 Saat 07:49
Baska bademcik ameliyati olan var mi grupta ?
IP
Simyaci
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı Simyaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2019 Saat 16:53
Orjinalini yazan: aydinmur

Baska bademcik ameliyati olan var mi grupta ?

Hocam bademcik taslari olan ve koku yaptigini ileri süren arkadaslar direkt burnuna yönelsin..Agizdan sürekli nefes alan insanlarin bademcikleri kuruyor deliniyor ve tas olusumuna sebep oluyor..bence durum bundan ibaret..
IP
Sinirbozucu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sinirbozucu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2019 Saat 23:47
Doktorum da aynisini söyledi fakat psikolojik olarak iyi geleceginden ameliyati yapti. Agiz kokusunun oldugunu ögrenince dislerime çamasir suyu sürüp fircalamistim. Dilimi asprin cif sürüp yikadim. Artik saçma sapan olan hersey kokuyu ve onun yuzunden uzaklastigim arkadaslarimi aklima getirince mantikli geliyordu.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2019 Saat 18:29
Aman arkadaslar agziniza toksik kimyasallar sürmeyin.
IP
Sinirbozucu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sinirbozucu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2019 Saat 20:32
Çikar yolu kalmiyor, akil disi davraniyorum.Tüm hayatimin bittigini düsünüyorum.
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2019 Saat 01:20
hocam tas yüzümden bademiciklerimi aldirmistim 5 sene oldu geçmedi yeniden tas olustugu gördüm geçen cikardim ufak birseydi ancak cikinca 2 3 gün koku gitti neyden kaynaklaniyor olabilir derinin altina nüfus etmisti disteki siyah leke yapabilir mi doktorlar bu koku yapmaz demisti tam olarak ne olusturugunu bulamaiyorum
Belki birgün
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2019 Saat 07:46
Alinmis yani olmayan bademcik tas yapiyorsa tamami alinmamis olabilir.
Bademcik taslari diste renklesme yapmaz
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2019 Saat 07:47
Orjinalini yazan: Sinirbozucu

Çikar yolu kalmiyor, akil disi davraniyorum.Tüm hayatimin bittigini düsünüyorum.

Mesela ne gibi akil disi davrandiginizi tespit ediyorsunuz?
-M
IP
Sinirbozucu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Sinirbozucu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2019 Saat 22:09
Insanlarla iletisim kuramadiktan sonra hiç birseyin anlami olmuyor.Tarih boyunca bile agiz kokulu insanlar lanetlenmis.Günümüzde ise durum farksiz degil.Kimyasal maddeleri sürekli kullanmaya basladim.Biliyorum zararli faydasiz rahatlamak için yapiyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2019 Saat 07:19
Orjinalini yazan: Sinirbozucu

Insanlarla iletisim kuramadiktan sonra hiç birseyin anlami olmuyor.Tarih boyunca bile agiz kokulu insanlar lanetlenmis.Günümüzde ise durum farksiz degil.Kimyasal maddeleri sürekli kullanmaya basladim.Biliyorum zararli faydasiz rahatlamak için yapiyorum.

Not etmek için soruyorum: Tarihte lanetlenen agiz kokulu bireyler kim ?

Narkotik mi kullaniyorsunuz? Agiz kokunuz bulunduigu için mi basladiniz?
-M
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2019 Saat 12:06
Merhabalar, bademcik ameliyati oldum su an 2.günümdeyim.Su an açliktan, ve yaralar nedeniyle çok fazla duymasam da koku hissi var. Sonrasi için bilemiyorum,neler olacak.
Asil mesele su; genel olarak kötü bir tat,agizda kuruluk,burun tikanikligi mevcut ancak koku alamayan ancak bazi insanlarla konusurken kokuyu duyan birileri var mi aramizda benim gibi merak ediyorum.
Bunun nedenini hiçbir zaman onlarin nefesi kokuyordur olarak algilamadim, her daim kendimden suphe duydum ki bence dogrusu bu. Ama neden o insanlarla iken duyuluyor koku sizce?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2019 Saat 14:51
Orjinalini yazan: lulupi

....ancak koku alamayan ancak bazi insanlarla konusurken kokuyu duyan birileri var mi aramizda benim gibi merak ediyorum. ... Ama neden o insanlarla iken duyuluyor koku sizce?

Sevgili arkadasim öncelikle bademcik ameliyeatiniz için geçmis olsun.

Soru:
Agiz kokusu sebebi ile mi bademciklerinizi aldirdiniz ?

Soru:
Koku alan/duyan/duydugunuz bazi insanlar dediginiz insanlar kendi aralarinda tanisiyor mu?

Soru: Asagidakilerden hangisi dogru?

A- Bazi insanlar ile karsilastiginizda kendinizde agiz kokusu duyuyorsunuz

B- Bazi insanlar ile karsilastiginizda onlar sizde agiz kokusu duyuyor

IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2020 Saat 23:18
Sevgili hocam, cevabinizi yeni görüyorum maalesef..

Evet bademciklerimi kokudan kurtulabilmek ümidiyle aldirdim.Kbb doktorum alalim zaten islevsiz hale gelmis fakat yüzde yüz koku geçer diyemem demisti.
Aldirdim lakin hala kokunun var oldugunu hissediyorum.Geniz akintim mevcut ve sabahlari bazen kokuyu alabiliyorum.

Bazi insanlarla konusurken kokuyu net duyabiliyorum, ama onlar benden rahatsiz olmus gibi davraniyor. Burunlarini kapatiyorlar veya kasiyorlar, burunlarini çekiyorlar veya uzaklasiyorlar.
tonsillektomi /check
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2020 Saat 00:52
Orjinalini yazan: lulupi

Sevgili hocam, cevabinizi yeni görüyorum maalesef..

Evet bademciklerimi kokudan kurtulabilmek ümidiyle aldirdim.Kbb doktorum alalim zaten islevsiz hale gelmis fakat yüzde yüz koku geçer diyemem demisti.
Aldirdim lakin hala kokunun var oldugunu hissediyorum.Geniz akintim mevcut ve sabahlari bazen kokuyu alabiliyorum.

Bazi insanlarla konusurken kokuyu net duyabiliyorum, ama onlar benden rahatsiz olmus gibi davraniyor. Burunlarini kapatiyorlar veya kasiyorlar, burunlarini çekiyorlar veya uzaklasiyorlar.

asama asama bu isler. geniz akinti zaten 2-3 nedenden dolayi oluyor, yattigin oda kuru hava varsa, deviasyonun veya burun etin varsa, yada reflü varsa.

bademcik alindi, 1 asama gitti, simdi hala varsa diger asamayi bulup-çözüp sorunu kökten çözeceksin.
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Subat-2020 Saat 23:34
Deviasyon ve burun etlerimin büyük oldugunu söyledi doktor sinus BT çektirip gosterdigimde... Bu islemlerden sonra geniz akintisi ve agiz kokusu biten var mi acaba?
tonsillektomi /check
IP
Belinda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 31
Alıntı Belinda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mayis-2020 Saat 16:27
Bacemcikler alinsa bile tas olusmaya devam edio bazi durumlarda okudugum kadariyla çünku vucut kendisi üretio belki calismayan bi hormon yüzunden parathormon olabilir...vucutta kalsiyum çökmeleri oluo böbrek tasi icin böbrek alinmio ama bademcik tasi icin bademcikler alinio dogru deil bnce. peki tükürük bezlerinizde tas olabilirmi herzamn görüntüleme cihazlarinda çikmaya biliniomus bi arastirin isterseniz sialendoskopi yöntemiyle görülüp cikarilabiliniomus o da ayni sikayetleri yapio agizda kuruluk dilde beyazlik koku vs...
IP
PesYok
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 8
Alıntı PesYok Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2020 Saat 20:21
Merhaba, yutkunurken kursaginizda batma olan varmi, sanki küçük yuvarlak bisey var, 4 yil önce bademcik tasim oldugu için bademciklerim aldirdim, endoskopi de olmustum, bisey çikmamisti
Pes etmek yok!!
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2020 Saat 22:23
Orjinalini yazan: PesYok

Merhaba, yutkunurken kursaginizda batma olan varmi, sanki küçük yuvarlak bisey var, 4 yil önce bademcik tasim oldugu için bademciklerim aldirdim, endoskopi de olmustum, bisey çikmamisti

zaten kursakta yutkunmada takilma vs, 2 seçenek var, biri kanser digeri, reflü-farenjit . tabi reflüdür genellikle.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Haziran-2020 Saat 07:25
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

zaten kursakta yutkunmada takilma vs, 2 seçenek var, biri kanser digeri, reflü-farenjit . tabi reflüdür genellikle.

Tatminsiz yutkunmadan bahsediliyor galiba. Bunun çok sayida sebebi olabilir. 2 seçenek ile daraltmak dogru olmaz.
Küçük dilde ödem, adenoid vejetasyon, peritonsiller iltihap, bademcik hipertrofisi, mukosel, kafa çarpismalari, beyin hasari vesaire.
Farinjit tatminsiz yutkunma da yapabilir. Fakat Reflu , genellikle tatminsiz yutkunmaya sebep olmaz.

IP
Rftoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 5
Alıntı Rftoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2020 Saat 13:32
Merhabalar benim burunda tikaniklik var iki tarafta tikali konkalar deviasyon haliyle geniz akintisi var ve bademcik agizdan aldigimiz icin hergün enjektörle su tutup temizliyorum ve tas olusmadan sadece geniz akintisinin o mukusunu temizliyordum çok batma ve yutkunma oluyor 2-3 gün temizlemesem hafiften bogazdan koku basl8yordu bu süre kisin 1 gündü ama hiç agzim kapaliyken burnuma koku gelmezdi taki 3 gün öncesine kadar banyoda bademciklere parmakla basmistim ve 3 gündür kokuyu hissediyorum bunun sebebi nedir sayin hocamdan ricamdir acaba bademcik arkasinda vardi da ezilince orda koku mu yapmaya basladi arada vuruyor ama bu durumda olan arkadaslar varsa bi yazsin
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu