|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Meari
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 15:25 |
Arkadaslar aranizda evli olanlar var mi bu hastalik esinizle olan iliskilerinizi nasil etkiliyor?
Bende evlenmeyi düsünüyorum erkek arkadasimin burnunda tikaniklik problemi var benim kokumu pek farketmedi ama evlendigimizde illaki farkedecek bunu ona açikça söylemek istiyorum çok utaniyorum gerçekten Allah yardimcimiz olsun bunu nasil atlatacagiz insallah sifa buluruz arkadaslar |
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
Funda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Subat-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
Meari ben 36 yasindayim 16 yillik evlilik 4 yildir bu sorun basinda.Önceden açda gezsem koku sorunum yoktu.Benim burunda olan etler sis,1 haftadir bademciklerime inceliyorum hayatimda ilk defa bademciklerimi isik tutup inceledim ve sok bademcikler delik desik ve dilimi disari iyice çikardim ve cepler beyaz tas dolu bu haftada Numune hastanesine gitcem orda çalisan tanidik ayarlayacak iyi doktor bekliyorum.
Evlilige gelince güzel ve bakimli bir bayanim esimden daha iyiyim ama o bile benimle konusurken agzini kapatiyor ama konuyuda açip konusamiyoruz.Beni üzmek istemez çünkü alingan bir insanim.Hastaneye gitcem deyince git bi sorun var kesin diyor yoksa sen gitmezdim diyor.Rencide ettigide oluyor beni ondan baskasi çekmezmis tabii imadan anliyosun neden öyle diyor.Ki ben neseli bir insanim konusmayi çok severim ama artik insanlarin benimle konusurken agzini kapatmasi bitiriyor beni.A sosyal oldum biraz eve kapandim resmen.Umudum Numune hastanesinde simdi doktora direkt söyleyecegim zaten. Evlilige gelince evlenme bence bu sorununu halletmeye bak derim bir abla olarak.Bu zor bir olay Allah yardimcimiz olsun canim |
|
Tükenmislik
|
|
![]() |
|
Meari
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Bu sorunu halletme konusunda gitgide umutsuzluga kapildim abla :( Benimde bademcigim seninki gibi taslar açikça görülüyor bir defa universite hastanesine bir defada özel hastanede arastirip burada iyi olarak taninan doktorlara gittim ama bana bademcigimde hiç bir sorun olmadigini hatta normalden daha küçük oldugunu söylediler bi spray verip yolladilar bademcik taslarima da geçmezse geri gel dediler abla insallah sen bir sonuç alirsin bizimlede paylas gelismeleri lütfen...
|
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
bengeldim
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
Allah yardim etsin yapmaniz gereken sorunu bulmak yani neden agziniz kokuyor bademcik nedenlimi sinuzit nedenlimi vs.. nedeni bulduktan sonra cozum basitlesiyor
|
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
Funda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Subat-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
Benim artik kendi durumundan anladigim geniz akintisi bademcik ceplerini doldurarak tas olusumuna neden oluyor ve dilde tabaka olusturarak bakteriler agiz kokusuna neden oluyor.Hastane isin temmuza kaldi arkadasimin önerdigi doktor avrupaya gitmis.Sabirli olmaya alistim inaniyorum ki foruma iyilestim yazacagiz.
|
|
Tükenmislik
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Evlilik dusunuyorum cok az kaldi bir kac ay .Aqzim lesden daha beter ama cinkolu urunle geciyor kisa bir sure .Bende bilmiyorum umarim beni kapi onune koymaz.
|
|
![]() |
|
Meari
![]() ![]() ![]() |
Funda abla insallah..
Arayan evlenecegin kisi bu durumun farkinda mi peki |
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorumki bisey demedi bi o haric herkez soyledi .Belki uzmemek icin soylemiyor olabilir.Ama boyle evlilik mantiklimi bunu zaman gosterecek.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Bir hadiste bu evliligin olmamasi yönünde bir uyari var. Bu hastalik gecmezse evlilik imkansiz. Yani ben kendi kokuma dayanamazken baskasindan bunu beklemek büyük hata. Tavsiyem evlenmemenizdir!
Resulullah (a.s.m.) Ümmü Süleym’i bakmasi için bir kadina göndermis, ‘ayak üstlerine bak, agzini kokla’ buyurmuslardir.” |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Evlenin. !
Agiz kokusu var diye hiç kimsenin soyunun kurumasi gerekmez. Evlenin, sevin, çogalin, sosyal olun. herkeste agiz kokusu olabilir. Bu durum bir insanin gelecegini yörüngeden çikartmamalidir. -M |
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Mehmet kardesim dogrulugu kesin olmayan ki yanlis bir hadisten dolayi kimseye evlenme diyemezsin herkesin kendi tercihi adam sonra kurtulabilir bu hastaliktan sirf o yüzden sevdigi kisiyi terkmi etcek Allah askina.
|
|
![]() |
|
Meari
![]() ![]() ![]() |
Mehmet yazdigin hadis sahih bir hadis mi acaba onu arastirmak lazim..
Murat hocaya katiliyorum tamam çok zor bir durum evet kendimiz bile katlanamiyoruz ama yinede karsilikli sevgi bunun üstesinden gelebilir diye düsünüyorum yani empati yapiyorum bu hastalik bende degilde erkek arkadasimda olsaydi asla bu yüzden ondan vazgeçmezdim.. |
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
insanin kardesi bile iletsim kurmaktan çekiniyorken zor bencede bir yerde okumustum bizimkisi özür diler gibi yasamak
|
|
![]() |
|
Funda
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam komsum ogluna kiz ariyordu diger en samimi komsümda aman dikkat et agzi kokuyorsa alma dedi bende arsiza baglamisim bir insanin en olmadik göremedigimiz yeride kokabilir dedim.Akrabam karisini sevmiyor bir evdeler ama evlilik bitmis.anlamda karisinin agzi kokuyor tabii sevmez onu deyip durur ve daha neler.Toplum içinde önemli bir sorun gerçekten.Kendimi ifade edemiyorum artik gak guk gecistir.Zaten iyilesebilirsem son adimda mutlaka psikologa gidecegim.
|
|
Tükenmislik
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Evlilige kadar kendimizi karsi taraftan bir sekilde sakladik diyelim tedbirle falan.nasil olacaksa artik.eeeeee sonra evlendik ditelim.cocuk olmus ama karsi taraf daha yeni farketti diyelim.o zaman ne olacak.Katlanirmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Degerli arkadaslar,
Her agiz kokusu hastasi bekledikçe kendiliginden aksiyete hastaligi gelisir. Anksiyete agiz kokusunun ilerleyen dönemlerinde hastaligin bir parçasidir. Agiz kokusu iyilesirse/iyilesince anksiyete geriler ve kaybolur. Eger hastalik uzarsa, agiz kokusu devam ederse anksiyete ilerler ve psikolojik rahatsizlik imajiner forma dönüsmeye baslar. Artik bu saatten sonra agiz kokusu tedavi edilse bile imaginer halitosis kolayca iyilesmez. Psikiyatristin yardimi gerekir. Bu tibbi bir konudur. Bilimsel yöntem ve uygulamalar ile kesinlik kazanmis bir konudur. Hadislerle ne desteklenebilir, ne de egilip bükülebilir. "Aklinizi kullanin" ayeti var iken efendimizin kaynagi kesin olmayan sözleri ile evliligin men edilmesi teklifini fevkalade sakincali ve tehlikeli bulurum. Dini hikayeler, ve diger dini içerik tasiyan yazi ve düsüncelerden daha çok kendi deneyimlerimizi paylasmakta sayisiz fayda görüyorum. kendi isimize bakalim. -M |
|
![]() |
|
Arayan
![]() ![]() ![]() |
Bu evlilikde kendimi kronik bir hastaliqim var her saniye ilac kullanmak zorunda olduqumu dusuncem.Hep disimi dilimi fircalayacaqim .Cinkosuz yasamayacaqim.Olabilecekmi bilmiyorum ama onu cok seviyorum.Birakamam .Hep arayis icinde olcam ,sirrim var onun bilmesine izin veremem .Hergun ALLAH tan iyilesmek icin bir sebep istiyorum.
|
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Kimse ümidini kaybetmesin arkadaslar bu agiz kokusu çogumuzda ilaçlada olsa geçti benim bazen ilaçsiz bile geçti sorunun kaynagini bulmak lazim mesele orda çogumuzda sorun bakteri kaynakli dildeki pas felan daha öncede önerdim kim uyguladi bilmiyorum ama DIslerinizi firçalayinca birde gargara ile firçalayin ayni sekilde dilinizide gidin Eczaneden alin bitane deneyin ben bunu yapiyorum 1 gün yapmasam sabahki kötü koku basliyor bence bu sorun bogazdan yemek borusundan geliyo orda bi sorun var ya da midedeki veya bagirsakteki, gazlar buna neden oluyo isinde uzman her konuya hakim doktorlar ile görüsmek sart.
|
|
![]() |
|
Arayan
![]() ![]() ![]() |
Hangi gargarayi kullaniyirsun.
|
|
![]() |
|
Amazon
![]() ![]() ![]() |
Gargara olarak Klorhex Farhex Andorex farketmez ayni etkiye sahip eger sabahlari igrenç koku oluyosa dene bunlardan birini ben Farhexle denedim tam geçirmesede fayda sagliyo tabiki. ayriyetten Pharmol ZN kulanip faydasini görenler birde onla firçalamayi denesin etkisi artar.
|
|
![]() |
|
by_arda2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
ne demek evlenmeyin ? e ölelim o zaman. Yapmayin arkadaslar allah askina. Evlilik den önce daha heryerde hayatimizi sikintiya sokan bu hastalik için mücadele etmekten baska çare yok. Ona bakarsaniz hepimizin isi var veya olacak. Ben seneye atilicam is hayatina. Sizleri çok merak ediyorum madem bu kadar hassasiz peki orada nasil çalisiyorsunuz. Yanyana gelip rapor incelemek, karsilikli sohbet etmek is yasaminda olmassa olmazlardan, yani en azindan bizde öyle. Hayitimizi devam ettirebilmemiz için çalismak evlilikden daha da önemli olduguna göre forumdaki is hayatinda aktif olan arkadaslar günü nasil geçiriyorsunuz veya geçistiriyorsunuz ?
|
|
![]() |
|
myildi3452
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Agustos-2018 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar ben 21 yasinda bir erkegim ve 14 yaslarimdan beridir agzim kokuyor ozman dan bu yana hep icime kapanik yasamaya alisdim fakat insanlar yakisikli oldugumu dusundukleri icin beni acmak isdediler ama basaramadilar :))cunki neden boyle oldugumu bilmiyorlar benim diyecegim oki biz nasil evlenicez kizlarla konismaya baslasigimda ellerini burunlarina koyuyolar yada oksuruyolar bende heyecanlanip sacma hareketler yapiyorum sonus y by bidaha gorusmuyoruz eminim benim gibi olanlar vardir napicaz biz harbiden ya gercekden merak ediyorum kalbin artik dayanmiyor birine asik olmak icin elinden geleninyapiyor bense asik olmamak icin kafa mi baska seylere veriyorum cevaplarinizi bekliyorum
|
|
Hi
|
|
![]() |
|
wolfscream
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2018 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
myildi3452 kardesim ayni yasta ayni sekilde baslamisiz. Hayatimiz neredeyse ayni geçmis. Bende 97 dogumluyum ve çevremdeki çogu insan beni çekici bulur fakat insanlara yaklastigim zaman isler degisiyor maalesef.
|
|
![]() |
|
tekyasayan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2018 Konum: Amasya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Selamun aleyküm,bütün arkadaslara sifalar diliyorum.30 yasindayim,bekarim hayatin bir geregi olarak evlenmek zorunda oldugumu düsünüyorum.
Ilkokul 1.siniftan beri(bir sene erken basladim okula)6 yas imdan beri nefesimin koktugunu biliyorum.Lise yillarimda çok siddetli idi felaket durumlar yasadim.Bu hastalik sebebiyle üniversiteye devam etmedim.Insanda bu sartlar içerisinde dogal olarak Ruhsal psikolojik hastaliklar ortaya çikiyo.Çok sükür,yalnizlik odakli bi hayatim var.Çok sükür çünkü "keske nefesim koksada bunlari yasamasaydim "denilebilecek birsürü durum var dünyada. Sayisiz doktor görüsmesi,bir sürü ilaçlar,3 ameliyat ve geçen 24 seneden sonra özel beslenme plani ,düzenli ve devamli agiz dis bakimi ile koku hafifledi bazen kisa süreli hep kayboluyo. Insani vasiflari yüksek maneviyata kiymet veren bir erkek yada kadin bizleri her türlü kabul edecektir arkadaslar ben böyle inaniyorum ,çünkü kendim öyle izdiraplar yasadim ki derdinden sikintisindan mahcup çaresiz insanlar gördügümde mahcup olmaya ,sikilmaya gerek olmadigini ima eder bitavirla onlari mutlu etmeye çalisiyorum .Hayatta anlayisli ,fedakar,saygiya ve sevgiye ,tatli dile güler yüze..."insani degerlere"kiymet veren birçok insan var inaniyorum.Önemli olan "insan kalabilmek" ve bu hastaligi"normal insani bir durum"olarak idrak eden kalbi kuvvetli bir es aramak.Allahü Teala hepimize hayirlar ihsan eylesin amin! (Ayrica bu hastalik olagan üstü yipratici bir etkiye sahip bunu çok iyi biliyorum ama insan öyle bir varlik ki bedenimizde kalbimizde ruhumuzda...milyarlarla ifade edilemeyecek kadar çok birim var,bir tek hücremiz koskoca bir fabrika formunda.Sayisiz zerremiz olagan üstü sekilde çalisirken bir nefes problemi bizi ne hale düsürüyor.Eniyi kendimden biliyorum:)lütfen ne olursa olsun sükretmeye devam edelim.) |
|
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |