Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Sinüzit&geniz akintisi ve aci kavun iliskisi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Konu: Sinüzit&geniz akintisi ve aci kavun iliskisi
    Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2016 Saat 22:05
Geniz akintisi sürekli olarak dilin arka kisimlarina bakteri tasiyarak daimi bir koku olusturdugu bir cogumunuzun malûmu. Nefes alma problemleri neticesinde sinüzit denen hastalik iltihapli bir sekilde bosluklari dolduruyor ve fazlasi da geniz akintisi olarak bizim hayatimizi mahvediyor. Aci kavun bütün bu sinüsleri bosaltiyor. Zehirli bir bitki oldugu herkes tarafindan biliniyor. Bu yüzden 2-3 damla bir fincan suya karistirilip kullaniliyor ve 1 gün boyunca akinti oluyor. Acaba deneyen var mi aramizda? Benim samimi arkadasimin akrabasi denemis ve tamamen kurtulmus. Bir çok kisi zaten kurtuldugunu söylüyor ama oran-orantiya dikkat edilmezse , ciddi sonuçlari var. Evet fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2016 Saat 22:15
Artik kesin teshisi koymus bulunuyorum Allahin izniyle. Kokunun tamamen geçtigi veya minimuma indigini teshis ettigim iki durum var. Birincisi burnumun çok aktigi ve sürekli saydam balgam seklinde yada renkli balgam seklinde geçirdigim gribal enfeksiyon. Digeri karbonat tuz belki sirke ile yaptigim sinus rinse aletiyle olan geniz ve burun temizligi. Kesinlikle sinüzit yada geniz akintisina sebebiyet veren baska bir etken ama ben sinüzit oldugunu dusunuyorum. Saydam bazen beyaz sekilde çikan balgamimsi ve yapiskan sivi bunun nedeni.

O yüzden kesinlikle bu aci kavunu deneyip tecrübelerimi paylasacagim insallah.

Yediklerimiz neyse o kokuyor diyen arkadaslara tavsiye ederim. Karbonat büyük ihtimal kokuyu nötralize ettiginden faydali oluyordu. Asil sebep sinüs ve burun bosluklarinda olusan ve bakteri yuvasina dönen sinüziti temizlemek ve en etkili oldugunu düsündügüm bu çözüm oldu. Nidazolda büyük ihtimal buradaki aneorop bakterileri oldurdugunden koku kesiliyordu. Neyse uzatmayin farkli fikirler varsa buyrun
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2016 Saat 15:32
Sinüziti aci kavunun geçirdigi dogru bende duymustum benim bi arkadasin babasininki bunla geçmisti adam bidaha sinüzit olmadim diyordu.
Ayriyetten Mehmet bu bakteriler kendini sürekli yeniliyor yani geniz akintisi oldugu ortada ben suan probiotik kullaniyorum çigneme tablet agiz kokuma etki etti diyemem mide veya bagirsak olsa ederdi herhalde bende sen gibi düsünüyorum bogazda yapiskan beyazlik felan sürekli bakteri topluyor.
Anaerob bakteri nidazol Flagly biteral felan bu yüzden geçiriyo eger sorun sinüs kaynakli degilse %100 yemek borusunda buna eminim ayriyetten sürekli bogaz temizleme ihtiyaci hisseden kisilet KBB a gitsin ses tellerine baktirsin zarar görmüs olabilir bende öyle yaptirdim hasarli çikti ama Gastro bakiyo reflü yok diyo yani sorun yemek borusunda bunada bogaz reflüsü deniyor.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2016 Saat 17:49
Deneyip sonuclari paylas kardesim
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2016 Saat 22:46
asil sebep geniz akintisina bagli olarak farenjit olmasidir. Geniz akintisi yapisik oldugu için dil arkasina yapisiyor ne yersen aninda pis koku orada birikiyor. Herkesin sorunu geniz akintisidir sinüs rinse iyi bir sey günde 4-5 defa yapin 1 haftaya gidiyor her gün yapin kalmiyor bir sey. Tabi sorunun kaynagini bulmak lazim sinüzit varsa burunda et ve egrilik olabilir
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2016 Saat 22:53
Kardesim bu geniz akintisi nereden geliyor? Geniz akintisini kesmek lazim. Sinek öldürerek biter mi, batakligi kurutmadikca...?

Aci kavun hariç tamamen etki eden ve etkisi bu kadar uzun süren bir bildiginiz madde varsa buyurun yazin. Imkan bulursam uygulayacagim hafta sonu yoksa sinus rinse devam ama tabiki geçici çözüm olarak.
IP
süpheli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 11
Alıntı süpheli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Agustos-2016 Saat 20:52
Orjinalini yazan: Mehmet

Kardesim bu geniz akintisi nereden geliyor? Geniz akintisini kesmek lazim. Sinek öldürerek biter mi, batakligi kurutmadikca...?

Aci kavun hariç tamamen etki eden ve etkisi bu kadar uzun süren bir bildiginiz madde varsa buyurun yazin. Imkan bulursam uygulayacagim hafta sonu yoksa sinus rinse devam ama tabiki geçici çözüm olarak.

Siz biraz tecrübeli gibisiniz. Ben de geniz akinti sinüzit reflü falan yok. Sadece bogazimda bazen yanma ve agzimda kuruluk olusuyor nedeni nedir acaba? Nasil geçer ?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2016 Saat 16:47
Kardesim inan bilmiyorum murat hocaya sormalisin bu tip sorulari . Biz ancak faranjit su bu deriz geçeriz. Önce doktora gideceksin. Bn hiç gitmediysem 10 tane doktora gitmisimdir sirf tedavi için ama nafile. Belki senin durum tedavi ile düzeltecek bir seydir
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2016 Saat 23:22
Arkadaslar ne olursa olsun bu bitkiyi kullanmayin Allah korusun kötü sonuçlar verebiliyormus suyla veya az olsun yinede denemeyin benimde kronik sinüzitim var ama rinse kit yada çörekotu yagi kullanin bir damlayi geçmiycek sekilde ama bu bitkide çözüm aramayin
IP
süpheli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 11
Alıntı süpheli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2016 Saat 11:11
Yani bogaz agrisi da olmuyor ilginc. Yanma ve kuruluk sadece. O da surekli yok zaten oldugunda hissediyorum sanki koku oldugunu. Kronuk faranjit olsa surekli bi yanma olmaz mi. Murat hocam? Benimki alerjik bi sey mi acaba tedavisi yok mudur
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2016 Saat 14:42
Arkadaslar dozaji iyi ayarlamak gerekiyor. Normal olan dozajin bile altinda kullanmayi planliyorum ve kullanmadan xyzal hp içecegim bir tane ki alerjik reaksiyon olmasin, bogaza gitmemesine özen göstermek lazim ki yakmasin bogazi da. Sagda solda aramak lazim tam mevsimi ama daha bulamadim. Yol kenarlarina baka baka gidiyorum bakalim bulabilecek miyim.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2016 Saat 17:34
2 gündür denizdeyim ve dal çik yaptim baya bir. Sonuç sifir agiz kokusu... Uzun bir süre agzim kokmadi yani 12-20 saat arasi. Sonra gene basliyor bu geniz akintisi. Merak ettigim neden akinti genzime akiyor da burnumdan gelmiyor... Koyu yapiskan sivi burun kanallarimi mi kapatiyor ki. Bu arada aci kavun solüsyonum hazir yarin sabah uygulayacagim insallah.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2016 Saat 01:54
Haber ver bende yapicam buldum bitane solüsyonu nasil hazirladin bahsedermisin?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Agustos-2016 Saat 12:59
ArkDaslar solüsyonu yaptim denedim ama suyun içine çok az aci kavun koydum. Haliyle beklenen etkiyi yapmadi ama o bile hafif atesimi yükseltti ve hafif grip belirtileri yapti ve geniz akintim siddetlendi bu pazar dozu yükseltip tekrar deneyecegim ve akinti yapacagi kesin gibi. Sizleri sonuçtan haberdar edecegim, ben denemeden yapmayin malüm çok masum bir bitki degil. Insallah bekledigim sonuçlari verir
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2016 Saat 09:31
Murat hocam bende sinüzit geniz akintisi var ama bunun disinda burun eti ve geniz eti de var ve geniz eti büyüklerde olmazmis sonucumda ayrintili yaziyor ama doktor bunlar koku yapmaz dedi almakta istemedi ama ben size sormak istiyorum geniz eti agiz kokusu sebebi midir?
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2016 Saat 14:15
Bekliyoruz seni bende sükür buldum aci kavun ALLAH a sükür kolay oldu Istanbul gibi biyerde zor olabiliyor.Bence sek kullanmak lazim .Arkadasimin annesi kullanmis .Ama o resmen boca etmis burnundan .Bayilmis yanindakiler ayiltmis.Ama Sinüzit e baqli bas aqrisi kesilmis. Bu aci kavun bence is görür derim .Yoksa bu modern tip dedikleri sey bize çare olacaqi yok .
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2016 Saat 12:28
Orjinalini yazan: Hope

Murat hocam bende sinüzit geniz akintisi var ama bunun disinda burun eti ve geniz eti de var ve geniz eti büyüklerde olmazmis sonucumda ayrintili yaziyor ama doktor bunlar koku yapmaz dedi almakta istemedi ama ben size sormak istiyorum geniz eti agiz kokusu sebebi midir?

sinüzit var
geniz akintisi var
burun eti var
geniz eti var
---
bunlar agiz kokusu yapar mi diye soruyorsaniz. Evet yapabilir.
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2016 Saat 20:51
Hocam sinüziti geniz akintisi olan çok insan var hepsinin agzi niye bilmiyorum ama kokmuyor. Ve kronik sinüzittende kurtulabilecegimi sanmiyorum malesef. Ben aslinda ameliyat gerektigi için sadece geniz eti koku sebebi midir çünkü küçüklükten beri var olan bi koku var o zamandan beri sinüzit, geniz akintisi oldugunu sanmiyorum. küçülmesi gereken geniz eti bende kaldigi büyüme gösterdigi zamanlar kokumun baslangici olabilir mi acaba diye düsünüyorum. Çünkü mide desem sinüzit desem o zamanlar olmayan sey ama yinede bi umut arastiriyoruz umut ediyoruz. Sorma nedenim geniz etimin varligiyla baslayan bi koku olabilir mi sadece geniz eti yogun koku sebebi midir hocam?Ayrica sorumu cevapladiginiz için tesekkür ederim hocam
IP
kafayi yedim
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı kafayi yedim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2016 Saat 05:43
Arkadaslar dun murat hocaya gittim olcum icin bana tip bes teshisi koydu nasil olur bu herkes bana kucuklukten neri hep agzin kokuyor diyolar hep tepki aliyorum bu nasil nbirsey bende anlamadim
Biktim yasamaktan
IP
kafayi yedim
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı kafayi yedim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2016 Saat 05:47
Yenibirkac gundur farkettim bademcigimde bademcik taslari var cikarttim cok pis kokuyordu aceba bundan dolayimi agzim kokuyor yillardir esimle gittim murathocaya olcum yapti hepsi cok dusuk cikti ama ben hep tepki aliyorum artik bademcik tasina yogunlasicam
Biktim yasamaktan
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2016 Saat 11:49
Arkadaslar lütfen sek kullanmayiniz!!! Bu bitki Uludag üniversitesi tarafindan onlarca denek üzerinde denenmis sonuçlar olumlu internette pdf olarak sonuçlarina bakabilirsiniz. Ama hiç birisi sek degilmis hep seyreltilmis. Bakin çok ciddi sonuçlar dogurabilir dikkatli olun.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2016 Saat 18:01
Gene berbat ettim kusura bakmayin. Dalindan iki adet kopardim eve gittim. Ikisinin içindeki suyu çektim (seffaf buzdolabi posete koyun öyle çekin enjektörle yoksa igne girer girmez patliyor) toplamda 1.5 cc su çikti. Bende normalde 3 cc normal damacana suyu çekip yapacaktim ama gittim 4.5 cc ye kadar su çektim ve suan gene grip gibi oldum hafif burnum akiyor ya sabir ya selamet. Sinirlerim bozuldu. Kesinlikle bire bir yapin. 1.5 cc aci kavun suyu 1.5 cc su. 2-3 damla her iki delige burnunuza damlatin. Onu da tam beceremedim hala nasil damla damla damlatacagim onu da bilemiyorum. Alerji hapi atin 20 dk önce alerjik durum varsa engeller. Beni beklemeyin yapacak olan yapsin :D Yoksa bu gidisle bitkinin mevsimi bitecek :D
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2016 Saat 15:09
Evet, istedigim sonuçlari alamadim sürekli bir akinti olmadi aci kavun tatbikinin yanlis olmasi sonucu ama ona ragmen bugün gayet iyiyim normal günlere göre koku %80-85 oranininda yok. Kismen ferah bir nefesim var. Sucuklu tost yedim ona ragmen ayni güzel nefes devam ediyor. Insallah haftaya güzelce uygulayabilirim ve o zaman sonuçlari merak ediyorum. Mesela ne kadar süre etki edecek?

Geniz akintisi ile ilgili sikintisi olanlar ve tip 2 olanlar (en basa bela olan tip) için bir umuttur bu, bu saatten sonra.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2016 Saat 15:34
Yabancilarin yaptigi deney linki altinada kisaca sonucu kopyala yapistir yapiyorum;

https://www.google.com/patents/WO2009050743A1?cl=en

Sonuç:Study results: in 90% of the cases (n° 54) the patients considered and therefore subjected to the treatment with the solution containing Ecballium Elaterium juice evidenced the disappearance of the sinusitis symptomatology, previously identified by the family doctor. Only for 13 (thirteen) subjects, during the treatment, the occurrence of side- effects was present, like throat irritation, rhinorrhea and nasal mucosa irritation

Özetle: Aile hekimlerinin nasal yollarla ilgili sikintisi oldugunu teshis ettigi (sinüzit vs.) ve bu yüzden aci kavun suyunun tatbik edildigi hastalarin %90'inda sinüzit belirtilerinin kayboldugu kanitlanmistir. Sadece 13 hastada, tedavi devam ederken; nazal mukoza irritasyonu, burunda kanama ve bogaz tahrisi gibi yan etkiler olmustur.

Bu da Türklerin yaptigi çalisma, uludag üniversitesinden;

https://www.ekoloji.com.tr/resimler/27-6.pdf

Burada da faydali olmus ama diger çalismaya göre basari yüzdesi daha düsük. Sanirim hazirlamis olduklari solüsyonun içine koyduklari etken madde ile ilgili bir durum.

Belki Murat hocam daha iyi bir solüsyon çikarabilir malum bitki tehlikeli ve sadece yilin belli basli zamanlari oluyor. 8 ay gidecek bir ürün olsa kafidir.

Allah'im sifa versin hepimize. Amin
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2016 Saat 20:43
Bu gün itibariyle yaptim.Aci kavunun suyunu kulak çubuquna bandirdim.2 deliqede sokdum.Hatta butun siviyi içeri akittim.Belki 8 9 kere hapsurttu.Sonra burnum akmaya basladi sümkürünce sari sari iltahaplar geldi hep ama yattim sonra .Belkide yatmamam lazimdi.Çünkü yattiktan sonra akinti bence geldiqi yere geri gitti .Uyandiqimda basim aqriyodu ve burunumun iç delikleri sismis ve boqazim feha halde tahris olmusdu.Koku uyandiqimda disimi firçaladim hiç yokdu kesilmisdi ama simdi yine geldi.Ama yine deniyeceqim bu kez yatmicam aksin assaqiya kadar .Ama sunu söyliyim aqzim ilk defa çinkosuz macunla kokmadi hayret ettim.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2016 Saat 07:18
Aci kavunda 2.günüm.Aksam beni sersem etti erken yattim sabah uyandiqimda boqaz aqrim yokdu ve tahris düzelmisdi ama bas aqrim hala hafiften vardi.Sümkürdüqümda sari koyu sümük hep geliyo .Eskiye göre nefes almam kusursuz sok içindeyim ama koku azalmasina raqmen hala var yani kesilmedi .Burumun içi sisken simdi disida sisdi .Burnum bariz sis .Ama kokuda azalma var .Gün be gün size aktaracaqim .Lütfen dua edin.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2016 Saat 18:13
Sek yaptin degil mi? Keske yapmasaydin. Sulandir biraz az da olsa su koy. Ben asiri sekilde o seffaf yapiskan siviyi çikartiyorum balgam olarak kullandigim zaman. Bekliyoruz kardesim sonuçlarini. Lütfen az da olsa sulandir sakasi yok.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2016 Saat 18:15
Bu arada eklemeyi unuttum. Boru gibi açiliyor iki burunda akinti kesildikten sonra. Hiç bu kadar rahat nefes aldigimi hatirlamiyorum.

Arayan, burun yaklasik 8 saat boyunca aralikli biçimde akacak. Sen çok yanlis yapmissin yatmaman lazimdi.
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2016 Saat 00:20
Arayan aci kavunu nerden buldun ayriyetten çinkosuz macunla kokmadi demissin Çinko lu macun olarak ne kullaniyorsunki?
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2016 Saat 00:26
Arkadaslar pür dikkat izliyorum paylasimarinizi. Bu bitkiyi deneyecek kadar caresiz durumda olmamiz cok üzücü, ama ruh haliminizin durumunu ifade ediyor.
Ben de defalarca tomografi yaptirdim sinüzlere. Bir sey cikmadi ama belirtiler mevcut.
Yani agrisiz kronik sinüzit belirtileri var.
Kafamda sürekli bir basinc, nefes alamamak, asiri burun kurulugu, burunun arka kisminda asiri doluluk, tikaniklik hissi, sinüz rhinse kit kullaniminda (karbonat ve tuz esliginde..ki daha iki gündür kesfettim normal karbonat, yani pasta/hamur isleri icin kullanilan bildigimiz karbonat bende su an ingiliniz karbonatina göre daha iyi sonuc olusturdu) asiri yogun ve yapiskan bir sivinin genizden asagiya akmasi ile rahat nefes alabilme, uyuma istegi, cabuk yorulmak, konsantrasyon sorunlari vs.
Nasil oluyor anlamadim. Sanki bu durumun yarattigi oksijensizlikten her han her yerde uyuyabilirim hissi ve istegi. Biraz vit c'yi yükseltip akintiyi arttirdigimda sanki kafam yerine geliyor, burnumda hafif akinti ve arkadaki doluluk hissinde bir düzelme oluyor. Sanirim kanimizdaki oksijen eksikliginden böyle oluyor. Bir de anlatmasi sor ama doluluk òzellikle bölge olarak üst damagimin hemen üstündeki kisimda gibi. Yani burunun solunum yolunun hemen alti, üst damagin hemen üstü.
Orasi ne zaman karbonat ve tuz esliginde biraz bosaliyor, akintinin yapisi yapiskan olmaktan biraz daha duru hale geliyorsa kokuda da ciddi oranda düzelme farkediyorum. Hele de kabizlik sorunu yoksa o sira sanki gidiyor tamamen.
Bu aci kavunun etkisi ne kadar ciddiyse, sizin de yazdiginiz gibi, yan etkileri de fena. Mehmet arkadas alerji hapi alin önceden demis, bu önemli bir detay.

Bakin bunu nette buldum:
Bitkisel tedavide dikkat !
Sakarya’nin Adapazari ilçesinde, sinüzit hastasi kadin, burnuna aci kavun (yaban hiyari) suyu damlatinca fenalasarak hastaneye kaldirildi.

Hülya Bostan (43), AA muhabirine, 2 yildir sinüzit hastaligiyla mücadele ettigini belirterek, aci kavunun sinüzite iyi geldigini duydugunu, bu nedenle kullandigini söyledi.

Aci kavununun bir tanesinin suyunu sikarak burnuna damlattigini kaydeden Bostan, basina gelenleri söyle aktardi:

”Aci kavunun bu mevsimde yetistigini duymustum. Bir tane aci kavunun suyunu burnuma damlattim. Burnumdan hep iltihap akti. Rahatladim ama bogazim yanmaya basladi. Fenalasmam üzerine esim tarafindan hastaneye kaldirildim. Olayi doktora anlattim, doktor bana çok kizdi; zararli bir yöntem oldugunu anlatti. Aci kavunun suyu sinirlerimi delebilirmis, çok zehirliymis. Ucuz atlattim. Bunu kimseye tavsiye etmiyorum.”

-”ACI KAVUN ZEHIRLI BIR MADDEDIR”

Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi Kulak Burun Bogaz Uzmani Op. Dr. Cevdet Izmirli, aci kavunun insanlarin görme yetenegini kaybetmesine yol açabildigini söyledi.

Hastanin çok büyük bir tehlike atlattigini belirten Izmirli, ”insanlarimiz bu yöntemlere inanmasin” dedi.

Bilimsel bir açiklamasi olmayan yöntemlerin, insanlarin hayatlarini karartabilecegini ifade eden Izmirli, sunlari söyledi:

”Sinüzit hastasi 2 vatandasimiz da aci kavun kullanmis. Onlar da bir süre hastanede tedavi gördüler. Aci kavun insanlarin görme yetenegini kaybetmesine yol açabilir. Sinüzitin oldugu bölgeye yakin görme sinirleri var. Aci kavun, hem bu sinirlere hem de beyne zarar verebiliyor. Beyin sivisinin akmasina ve menenjit hastaligina neden olabiliyor.

Insanlar üzerinde bilimsel açidan denenmemis ve uygun görülmeyen her sey zararlidir. Aci kavun zehirli bir maddedir. Tip çok ilerledi, artik sinüzit ameliyatlari lazerle yapiliyor.”

Yani sanildigindan da tehlikeli, aman dikkat. Menenjitin sakasi yok.
Ben de arastirdim, ama Almanyada bu bitki pek bulunmuyor. Hazir burun damlalari var. Fakat onlar da etki gösterir mi, bilemiyorum.
Belki bunu bir burun bogaz hekimine danisarak, solüsyonu ona hazirlatarak ve hekim kontrolünde alabilirsiniz?

Tüm kalbimle iyilesmenizi diliyor ve sonuclari coj merak ediyorum..Ama yine de iyi bir doktorla irtibata gecseniz daha iyi olur.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2016 Saat 12:01
Mehmet evet sek yaptim malesef yattim ama inanilmaz sümük ve sari irin akdi hemde çok .Bu akinti 2 gün sürdü.Bugun 3.gün akinti kesildi.Ama koku hala ayni sekilde var .Tekrar demek lazim ama burun içi sisdi.Biraz beklemem lazim.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Agustos-2016 Saat 10:11
Aci kavun zehirlidir ondan dolayi sek olarak burnunuza damlatmayin dedim. Iste bir arkadas paylasmis kötü sonuçlarini. Arayan nickli arkadasinda burnu sismis yani aman dikkat. Seyreltin su ile.

Gelelim bugüne. Arkadaslar sabah kalktigimda bir koku var ama su içiyorum o yapiskan siviyi çikartiyorum öksürerek zorlayarak ve bugün aci kavunu tatbik etmemin üzerinden 5 gün geçti ve güzelde yapamadim ama koku %60 hala yok! Adam gibi yapmak lazim. InsAllah bir aksilik çikmaz da yaparim bu pazar.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Agustos-2016 Saat 05:18
Dikkat edin genizinize kaçmasin. Mahvetti beni. Direkt basi egip sinuselere dogru çekmek lazim ben gittim gebze dogru çektim insallah 36-48 saat içinde bogaz tanrisi geçer
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2016 Saat 20:42
Arkadaslar bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum. 
Ben bugüne dek 'natron' isimli, yanilmiyorsam ingiliz karbonati dedikleri tozu katiyordum rhinse kit'e (tuzla birlikte tabii). 
Son iki haftadan bu yana bildiginiz karbonati, yani hamur islerinde kullanilan kabartma tozunu kullaniyorum. 
Ya inanilmaz derecede bir bosalma oluyor burnun arka kisminda ve genizde birikmis olan o kati salya/balgam vs. gibi adlandirabilecegimiz yapiskan ve tikayan sivida.
Yaptiktan sonra da bir saat boyunca sürekli (afedersiniz) bir mendile sümkürme ihtiyaci duyuyorum ve orasi tamamen bosaliyor ve tertemiz oluyor.
Diger kullandigim karbonatta bu hem bu sekilde hem de bu yogunlukta olmuyordu.
Belki denemek isteyen ve sonucu bizimle paylasmak isteyen olur diye yazdim. 
Söyle yapiyorum:
Rhinse kiti kullandiktan sonra (kafayi arkaya,saga sola 10ar saniye egerek) dislerimi ve dilimi macunla fircaliyorum. Bu yaklasik 3dk. sürüyor.
Ardindan da kabartma tozunu dis fircasina döküp dilimi de fircaliyorum. Incitmeden en arkalari ve hafifce(!!) alinmis olan bademciklerimi de fircaliyorum. Olasi girinti ve deliklere de nüfuz etmesi acisindan.
Natron tamamen tuzluyken, kabartma tozu hem tuzlu hem de eksimsi bir tada sahip.
Ardindan bol suyla iki üc defa agzimi calkaliyorum ve dil kaziyiciyla (ya da kahve kasigiyla) dilimi kaziyir ve tekrarluyorum.
Hem agzimda duru bir tat hem de genzimde rahat bir solunum imkani olusuyor. 
Ha bir de disleri fircalamaya basladiginizda dis fircasini, macunu dislere kabaca temas ettirdikten sonra kenara birakmanizi ve disler üzerinde mevcut olan macunu kullanarak dis arasi fircasi kullanmanizi tavsiye ediyorum.
Ama cok kalin olupta dis etlerini tahris etmemesine ve gereken kalinlikta olmayipta dis arasi boslugunda kaybolmamasina özen gösterin. Farkli kalinliklarda bulabilirsiniz.
Iste yukaridaki islemi yaptiktan sonra, yani kabartma tozunu dilde de uyguladigimda tekrar dis arasi fircasini kullaniyorum.
Bu defa da kabartma tozunu döküyorum dis arasi fircasinin üzerine.
Ardindan agzimi suyla calkaladigimda cok ferah oluyor ve disariya ciktigimda soludugum havanin icindeki koku nuanslarini detaylica alabiliyorum. Mesela bir agacin kokusu, ekzos kokusu vs.
Bunlari normal halde, yani genzim dolu ve dilimin arkasinda o yapiska tabaka varken alamiyorum. 
Lütfen siz de deneyin ve sonucu paylasin arkadaslar. 
Bir de bunlari yaparken bir hafta boyunca vitC takviseyi alin lütfen. Genzin bu sekilde bosalmasi buna da bagli olabilir.
Tavsiye edilen doz günde 100-150mg arasinda. Cünkü günlük yüksek dozda alinmasi bir süre sonra böbrek taslarina yol acabiliyormus.
Benim kullandigin 500mg'lik hap. Ama bir ya da iki hafta boyunca 500mg kullanmanizda zarar olmaz sanirim. Sirf deneme amacli siz de bu dozda alin bence.
IP
Meari
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
Alıntı Meari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2016 Saat 09:07
@BezginBetül tüm bunlari yaptiktan sonra agiz kokunda azalma hissediyor musun peki?
Ya Safi
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2016 Saat 17:11
Genizden gelen o asiri yogun seffaf sivi azaldikça koku azaliyor. Düzenli bir sekilde netpod/sinüsrinse7sinüskit tarzi seylerle tuz ve az biraz karbonat belki konulabilir yavas yavas alnina dogru ilik karisimi sikmak gerekiyor. Insallah sifa buluruz. Namazda secdeye gidince artik gözüm burnum dolmuyor çok fazla ve agri vermiyor. Resmen bosaliyor. Ama önemli olan o akintinin durup durmayacagi. Neden burnuma dogru akmiyor da genze dogru akiyor ve neden o kadar koyu.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2016 Saat 21:31
@Meari
Bunlari yapmadan sadece dislerimi fircaladigimda kokuda bir degisiklik olmuyor. Tabii ki yemek, kahve vs. verdigi tat gidiyor, ama koku kaliyor. Bu kabartma tozuyla agzimda duru bir tat olusuyor, ergenlik öncesi dönemlerden tanidigim tat yani. Bu yüzden kokunun o esnada olmadigindan eminim, cünkü cocuklugumda yoktu.
Ama eger tüm gün koku yok mu diye soruyorsan, ne yazik ki var. Yemek yedigimde yine basa dönüyor. Ayrica aksama dogru, agzim ve genzim kuruyunca etkisini yitiriyor yapsam da. Ama sabahlari faydasi oluyor. En azindan yemek yemedigim esnada sorun yok. Kahve&cay tamamen etkisini bitiriyor bu arada. Hic dokunmamam lazim aslinda.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2016 Saat 15:04
Aci kavunu 2.kullanisim ama bu kezde hep genzime kaçdi.O bile sinüzleri bosaltiyor.Bu gün 2. gün hala akinti var.Gelismelerden haberdar edicem.Aranizda istanbuldan olan varsa erkek görüsmek isterim .
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2016 Saat 20:15
Genzime öyle bir kaçti ki resmen canima okudu :) sakin gerizekali sikmayin iyice alma dogru çekin. Bu arada arayan sonuçlari yaz kardesim bekliyoruz
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu