Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Geniz Akintisindan Dolayi Agiz Kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2014 Saat 23:48
Internetten arastirdigim kadari ile Konka hipertrofisi 2 durumda olabilirmis;
1) mukozanin altindaki sümgerimsi dokunun büyümesi
2) konkanin içindeki kemigim büyümesi.

Konka smr , konka içindeki kemigin alinmasi demek, ama bu ameliyat, kemikte bir hipertrofi oldugu durumda anlamli olurmus.
Kemikte hipertrofiyi nasil tespit edicez onu bulamadim.

Doktorun bana dedigi çok ümit baglama ama konka smr'in biraz yarari dokunur. Bu cümle için ameliyat olunur mu simdi? Hemde ikinci kez.

Simdi doktora kemikte hipertrofi var mi diye sorsam alay eder benimle. Cevap vermeye bile tenezzül etmez.

Murat Hocam size kbb tomografi sonucumu CD ile göndersem bakar misiniz?

Bir de konka kemigi hipertrofisi nasil anlasilir. Bu bilgiye nasil ulasirim canlar yorumu olan var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2014 Saat 19:37
Bu benim alanima girmez. Belki fikir verebilirim. Forum içine yollayin.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2014 Saat 21:32
Murat Hocam tesekkür ederim.
Cd den birkaç görüntü ekranlayip iletecegim buraya.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2014 Saat 21:36
arkadaslar sorunu agiz-kbb kaynakli olanlar için sahane bir dis macunu kesfettim.
gerçekten kokuya çok etkili.

Densite whiter fresh

Çok iyi bir temizlik sagliyor. uzun saatler koku olmuyor.
Zamanla agiz florasini bozacak bir madde içeriyor mu bilemem ama bana gerçekten çok iyi geldi.
IP
serkomen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı serkomen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2015 Saat 14:28
Akupunktur tedavisi hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim

(Reklam linki mesajdan silinmistir)

Düzenleyen aydinmur - 21-Eylül-2015 Saat 15:13
IP
bilginog
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı bilginog Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2016 Saat 20:08
Geniz akintisi sunislerin tikanmasiyla ortaya cikan hastalik turudur.Aslinda nedense bunuda hastalik olarak gormez hicbir doktorumuz :)...

Ama cozumu var !.

Geniz akintisi bagirsakda olan gazlarin,agiz kapaliyken baski sonucu burundan cikma asamaasinda sunusleri tikamasiyla ortaya cikar.Bu gazlar agiz bakimi (Dis curugu olan) kotu olan insanlarda agiz icinden kaynaklida olabilir,dilde takaba gorulur,bakteri ve mikroplarla kapli olan akinti mide bulantisi yapar.Bunun icin dogal olmayan sekeri kesin yagli yemek yemeyin aksamlari elma,armut,muz,portakal dan 1 er adet yiyin tum sunusler 2 saat sonra acilacakdir.

IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2016 Saat 23:00
Orjinalini yazan: bilginog

Geniz akintisi sunislerin tikanmasiyla ortaya cikan hastalik turudur.Aslinda nedense bunuda hastalik olarak gormez hicbir doktorumuz :)...

Ama cozumu var !.

Geniz akintisi bagirsakda olan gazlarin,agiz kapaliyken baski sonucu burundan cikma asamaasinda sunusleri tikamasiyla ortaya cikar.Bu gazlar agiz bakimi (Dis curugu olan) kotu olan insanlarda agiz icinden kaynaklida olabilir,dilde takaba gorulur,bakteri ve mikroplarla kapli olan akinti mide bulantisi yapar.Bunun icin dogal olmayan sekeri kesin yagli yemek yemeyin aksamlari elma,armut,muz,portakal dan 1 er adet yiyin tum sunusler 2 saat sonra acilacakdir.

Yag derken, yogurttaki yagdan bahsetmiyorsun degil mi? Hicbir yagli gida alinmayacak mi yoksa bildigimiz yagli ev yemeklerinden mi bahsediyorsun?
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2016 Saat 09:11
Bilginog çok tesekkürler bilgiler için

Bende geniz akintisindan ziyade burun tikanikligi sorunu var. konka hipertrofisi mevcut. Burun etleri o kadar büyük ki, hangi doktora gitsem sende alerji mi var diyor. Konkalari kalici olarak küçültecek bir teknolojiye ulasamadik henüz. Bekliyoruz.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2016 Saat 09:17
Murat Hocam

Burun tikanikligi için sulfarhin'i önermistiniz bu forumda. Bir sürü eczane de aradim. Artik üretilmiyormus. Burun tikanikligimi suan sadece narivent'le açabiliyorum. Ödem çözücü görevi görüyor, kullaninca burnum birden akmaya basliyor, düzeliyorum birkaç saat.
Geçici süreligine. Sürekli ayni ürünü kullanmamak adina, sizin önerdiginiz sulfarhin'e muadil bir pomad var midir?

Tesekkürler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2016 Saat 21:28
Evet, Sülfarhin piyasadan kalkti. Çünkü satilmadi. Firma piyasadan geri çekmek zorunda kaldi. Biz sahip çikamadik. Halbuki uzun etkisinin üzerine bir baska ürün tanimam.
Muadili yok maalesef.

Sayisi ürüne sahip çikamadik ve satilmadigi için geri çekildi. Penipastil, agizdaki bakteriler için penisilinli (antibiyotikli) tek ürün idi. pyralveks, dentinox, polivit, kloder, metronidazol fresenius ve daha bir düzine güzel ilacimiz vardi.
-M
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2016 Saat 21:03
:/ Yeterince tanitilmadi belki de.
KBB uzmanlari varsa yoksa bir iki standart burun spreyini önerip duruyor. Onlar da hiç ise yaramiyor.
Narivent' den de çok korkuyorum kaldirilirsa diye. Fiyati da pahali. Umarim satis vardir yeterince.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2016 Saat 17:27
Firma eczaneye gidiyor ve diyor ki:

Doktor her elma yazdiginda sen muadil olan benim armut'umu hastaya verirsen sana "sattigin her armut için 2 tane bedava armut verecegim" diyor. Siz istediginiz kadar reçetenize elma yazin. Hastanin elinde armut görüyorsunuz

Elma'yi ecza deposuna vermek istediginiz zaman almam diyor. neden almiyorsunuz dediginizde. Armut her satistan __ tl veriyor, siz bana her satistan kaç tl vereceksiniz? diyor

Bilmem anlatabiliyor muyum?
Kloder alkolsüz antiseptik bir gargaraydi. Nobel firmasi üretiyordu. Ama fazla dayanamadi.

SülfarhiN'in üstüne burun ilaci tanimam. Ama burun spreylerine karsi direnemedi.

Konumuzun disina çikan sayisiz ilaç hatirliyorum. mesela sindirim enzimeleri (combizym draje), hemoroid ilaci (hemoraljin), antihipertansifler, ve daha düzinelerce mükemmel ilaç çarpik sistem tarafindan silindi gitti.

Lactulac, Osmolac, PharmolZn, Magnesia Calcinee, de-nol, nidazol, zovirax, terramycin, rosa jel, klamoks tablet desteklenmesi gerekenler içerisinde hatirlayabildiklerimdir. Piyasadan silinip giderse üzüleceklerimdendir.

-M

IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2016 Saat 01:02
Burun tikanikligi bir agiz kokusu sebebi ise buna sebep olan unsur sadece ilaç sprey gibi kimyasal ilaçlarlar mi yoksa sorun teskil eden hastaligin tibbi müdahale ile tedavisi uygundur.

Yani tüm koku yapan mesala dil pasi ise bu pas olusumu neden oluyor
Saçtaki kepegin bir benzerimi vücüt bir yerde error veriyor hem koku hemde dilde kendini belli ediyor.

Koku yapan seyin illaki bir sebebi olmali.
Eger koku sindirim sistemi kaynakli ise bu gidalar tam sindirlemediginden çikan gaz sonucu meydana geliyorsa demek sorun orada. Sinirim asamasi olan birinci kisim agiz ; çigneme olayi sirasinda agiz kendi görevini yapmiyorsa bagirsak zaten yapamaz ve agri ishal kabizlik gaz ve en kötüsü koku mu olusuyor.
O çikan kokulu gaz nasil oluyorda mideden yemek borusundan çikipta dil üzerine birikip koku meydana geliyor. Biz dis firçalasakta bakteriler yeniden yerini aliyor.

Saglili bir sindirim gerçeklesmediginde yedigimiz gidalarin gereken vitamin ve minarellerini alamadigimizdan dolayida metabolizma zayifliyor, mikroplara karsi direnç azaliyor , kronik yorgunluk oluyor ve bu tüm vücüdün çalisma sistemini etkliyor.

Bagirsak mantari, helico bakteri , reflü , gastirit gibi agir agiz kokusu sebebi olan saglik sorunalarinin temel nedeni savunmada yetersiz olan hücreler dokular hatta organlar.
Midedeki virüs yararli tüm bakteri etkisiz kiliyor ve onlari isleri olan mide korumasini yapamaz hale sokuyor. Bu mantik tüm organlar için geçerli bagirsakta ayni sünüslerde ayni agiz içinde ayni.
Güçlü virüs ötekilerin çalisma sistemini bozuyor. Biz ne kadar dis firçalasak gargalar yapsak endoskopi olsak kbb lerde sürünsek disçilerin kliselerini dinlesek hatta benim gibi pinner testte yaptirsak bu sorunlar böyle çözülmeyecek anlasildi.

InsaAllah bu illet kokudan hep beraber kurtuluruz. Insanlarla yüzyüze konusmanin bile bir nimet oldugunu anlamis biri olarak birbirimize dua edelim ve arastiralim hergün ölmektense biraz gayretle kurtulalim.
Eger bir sorun varsa mutlaka çözümüde vardir.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2016 Saat 09:55
Mnsm guzel yazi kardesim   yani oyle bi sanssizlikki bizimkisi 100 kisilik bigrupta gelmis seni beni bulmus e diger 98 kisi ile benim aramdaki adaletsizlik ne olacak
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2016 Saat 17:59
Sulfarhin yurt disinda satiliyormu Murat Hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2016 Saat 18:03
Bilmiyorum.
Santa Farma firmasi çikariyordu. Onlara sormak lazim.
-M

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Subat-2016 Saat 19:37
Hani yurtdisina çikma ihtimaline karsi ogrenmek istedim.
Mumkunse bir ara sorabilirseniz makbule gecer Hocam.
Vakit sikintiniz olmadigi bir anda.
Saygilar
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2016 Saat 21:20
mmkk kardes adaletsizlik degil bence kader ama bizim vucudumuz koku ureten bakterilere karsi korumasiz veya eksiklikleri var
Tum aile ileayni seyleri yiyoruz ama tepkimesi farkli ve tum sorun orda yeterki onu bulalim.
Ben arastiriyorum fakat hepsi gecici olarak etki ediyor kalici cozum ariyorum.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayis-2016 Saat 04:26
effect
Acaba son durun nedir? Su an ameliyat gerceklesti mi? Gerceklesmediyse son edindigin bilgiler var mi?
Tesekkürler.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2016 Saat 17:21
** Ayrica tuzlu ve karbonatli suyu hazirlarken su ilik olmasin. Biraz sicak olsun. Bu genzi daha iyi temizliyor. Nefes kokusu için mutlaka braz sicak olacak. Iliktan biraz daha sicak.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2016 Saat 20:00
Arkadaslar öncelikle herkese geçmis olsun. Burada çok okudum geniz akintisi ve balgam gibi sikayeti olanlari. Hemen tarifi veriyorum.
1 çay kasigi çörek otunu dövüyoruz(Tahta havanda olursa daha iyi)
Dövülen çörek otunu 5-6 çay kasigi sirke ile karistirin, aksam yaptiginiz bu karisimin agzini kapatin sabaha kadar beklesin. Sabah kalktiginizda 2 burun deligine 2'ser damla damlatin suyundan. Çok yakiyor ama geniz akintisi diye birsey birakmiyor. Kesin çözüm arkadaslar deneyin. Burundan kaynakli kokuyada faydasi var.

***Sirke organik yapim olmali, bakkallardan marketlerden sirke alip kullanmayin. Faydasindan çok zarari olur. Ev yapimi organik sirke kullanin.
***Çörek otunuda bilirsiniz zaten siyah küçük tanecikler seklinde olur.
**HOCAM LÜTFEN PAYLASIN HERKES GÖRSÜN YAZIMI**
Arkadaslar buna ek olarak Tuzlu ve karbonatli suyu burna çekmeyi sabah aksam ihmal etmeyin. Bu nefes kokusuna birebirdir.

*** Ek olarak sinüsleri açmak için okaliptus yagi alin. Önce bir buruna pamuga 4-5 damla damlatip katin. SOnra diger buruna baska bir pamukla yapin. Sinüsleri açacatir. 20 dk kalmasi yeterli.

Ben nefes kokusundan çok çektim. Allaha sükür sifayi buldum. Isteyen arkadaslar özelden mesaj atabilirler, sorularini cevaplarim. Herkese geçmis olsun.

** Ek olarak bende konka hipertrofisi var
IP
Samanyolu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı Samanyolu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2016 Saat 18:27
Arkadaslar merhaba. Bende birçok seyi denedim ama en sonunda 1-2 günü kurtaran çözümü buldum.Hemen anlatiyorum.
---Ev yapimi sirke buluyoruz önce.
---Sabah çay kasigi veya biraz daha fazlasini avuca alip direk burunun iki deliginede çekiyoruz.
---Saf sirke olacak içine su katmayacaksiniz. Aksamda ayni sekilde yatmadan önce.
---Eger burnunuzu çok yakarsa az bali içinde eritip çekin burnunuza.
Sirke kesinlikle ev yapimi olacak balda ayni sekilde dogal olacak. Marketlerden sirke alip denemeyin yarardan çok zarar verirsiniz.
--- 1 kereden fazla çekmeyin burnunuza bir seferde.Çekerken iyice genize kadar gelsin iyice çekin. Geniz akintisini çikarmaya zorlayin ayni zamanda. 30 saniye sonra burnunuzdan sümkürün.

-- Sonuçlari bekliyorum. Nefes kokusunada Agiz kokusunada Çözüm oldu bende. InsaAllah sizdede olur. Ayrica Dil pasinida geçiriyor.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2016 Saat 15:08
Yapma derim ben azkalsin koku alan duyulari yakiyordum sirkeyle.Vazgec.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2016 Saat 22:36
Kullandigin sirke ev yapimimi yoksa marketten alip mi yaptin?
IP
Samanyolu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Samanyolu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2016 Saat 23:35
Milleti niye yanlis yönlendiriyorsun ki? Ev yapimi sirke kullanirsan hiç bise olmaz.Ben yapiyorum arkadaslar ve kokuyu kesiyor. Ben görevimi yaptim. Herkes kendisi bilir.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2016 Saat 14:15
Bende gorevimi yaptim koku duyularini geri donusu olmayacak sekilde yakiyorsun.Burda mahoni diye biri vardi onda geciyo diye bende yaptim hicbirseyin kokusunu alamaz hale geldim.Denemesi bedava.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2016 Saat 14:17
Ise yarayip yaramadiqini birine sor derim koklasin aqzini objektif olarakda cevap versin.
IP
Samanyolu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Samanyolu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2016 Saat 08:23
Kardesim anneme sürekli soruyorum zaten. Bu konuda bi sikinti yok yani rahat ol. Kokuyuda gayet iyi alabiliyorum. O arkadas element uydurmus bence.
IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2016 Saat 20:46
Arayan hakli. Ben de cok yaptim o karisimlari faydasi oluyordu ama kisa sureliydi ve cidden koku almam zayifladi.
IP
Samanyolu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Samanyolu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2016 Saat 18:00
Bu burun nasil oluyorda parfüm kokusuna falan çok hassas oluyorda bu kokuyu almiyor? Nasil bi his kaybindan bahsediyorsunuz anlamiyorum.Eger zayifliyorsa hiç koku almamasi gerek. Arkadas geçiyor diyorum yok geçmemeli diyorsunuz. Siz inanmak istemiyorsunuz hepsi bu.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2016 Saat 09:32
Bir kimyasal medde koku hücresinin membranina ulastigi zaman kendisine özgün bir reseptöre tutunur. Böylece kokuya özgün bir elektrik uyari ortaya çikar. Diger reseptörler açiktir, faal ve çalisir vaziyette kalirlar.

Bunun anlami sudur. Insanlar belirli bazi kokulara karsi duyarsiz olabilirken baska bazi kokulari kolayca algilayabilirler.

Örnegin Tip 1 agiz kokusu hastalarinin burunlarina disaridan H2S gazi gönderildiginde 10 ve hatta 30 ppm e kadar duymayabildikleri halde parfüm kokusunu, alkol veya naftalin kokusunu kolayca duyarlar.

-M
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2016 Saat 09:42
Tesekkuler Hocam. Samanyolu omrunun sonuna kadar sirke mi cekeceksin? Ben dogru bulmuyorum. Eger geniz akintinin yaninda burun tikanikligin da varsa once onu hallet eger alerjikse ve burnun ilaclara ragmen tikaniksa once sisen burun etlerini kucultmeni oneririm daha sonra koruyucu tedavi uygularsan eskisi kadar sismez.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2016 Saat 18:44
sirke ne kardesim insanlarla dalga geçmeyin sunumu demek istiyorsunuz? örnegin 10 kisiden 4 kisisi agiz kokusuna sahip bu 4 kisi sirke kullanirsa düzelir peki 6 kisi düzenli sirke kullandigi içinmi agiz kokusundan kurtulmuslar? akil mantik isi degil hangi toplum hangi ülke bizim agzimiz kokmuyor çünkü sirke kullaniyor diyor veya böyle bi sart kuralmi var insanin dogasinda sirke kullanmassaniz kokar kullanirsaniz kokmaz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Samanyolu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Samanyolu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2016 Saat 20:44
Denizedogru ben sirke sorunu kökten çöZüyor demedim ki. 1-2 günü kurtarir dedim. Ayrica murat hocam sizin söyledikleriniz dogru olabilir ancak benim soyledigim sey farkli. Ben kokunun olup olmadigini soruyorum anneme. Önceden koku varken car diyordu. Ben sirke kullaninca oda yok diyor. Ikimizin birden koku duyularimi felce ugruyor "))
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2016 Saat 08:05
Hahahaha sabah sabah guldurdun
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2016 Saat 12:05
dostum eger kokuyu yok ediyorsa harika diyecek birseyim yok ama beni üzen nokta insanlarin birseylere ihtiyaç duymasi sürekli onlarsiz yasiyamamasi , sirkeyi denemedim yinede tavsiyen için tesekkür ediyorum herkes adina sonuçta iyi bi is iyi bir niyetle yazmissin kusura bakma yukarda biraz fazla hiddetlendim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
denizedogru
Üye
Üye

Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2016 Saat 15:09
Hocam geniz akintisinin nasil veya neden koku olusturdugunu aciklayabilir misiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2016 Saat 21:53
Orjinalini yazan: denizedogru

Hocam geniz akintisinin nasil veya neden koku olusturdugunu aciklayabilir misiniz?

Güzel soru.
Dilim döndügünce anlatayim.

Geniz akintisinin agiz kokusu yaptigi yakin zamana kadar kuvvetle iliskili zannediliyordu. Akinti yapisinda yer alan mukus, albumin, globulin ve müsin isimli proteinler bakteriler için beslenme kaynagi oluyor ve koku için yakint oluyor diye öne sürülüyordu.

Simdilerde söyle zit görüsler ortaya atildi:

1- Agiz kokusu geniz akintisi sebebi ile degil, geniz aktisi agiz kokusu sebebi ile meydana gelmektedir

2- Geniz akintisi agiz kokusunu aaltir, eger geniz akintisi yoksa agiz kokusu olur

Klasik görüs mü yoksa bu iki görüs mü dogrudur?
Buna henüz karar verecek kadar delil yok elimizde.

Bunlar simdilik bir hipotez kivaminda görüslerdir
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2016 Saat 22:18
hocam bende bogazimda gicik denen kuru öksürükle sümüksü balgamsi sey atiyorum iste sürekli olusuyo kendiliginden hisirtili ses çikartmam gerekiyor ve bogaz duvarimdada beyaz yapiskan sivi akiyor hocam zannediyorumki bunu kesemiyorum durduramiyorum tahris oluyo bogazim tükürmekten ama sanki tüm problemin kaynagi bu neden diceksiniz nereden bunu uydurdun diceksiniz anlatayim

agizi kokusu problemi olmuyan bi arkadasim bigün bogazinda gicik oldugunu söylmeisti ayni bende sürekli oldugu gibi oda tuhaf tuhaf hisirtili ses çikartarak balgamini yutuyomuydu tükürüyomuydu biseyler yapiyodu ondanda yakindan konustugunda bana kötü koku geliyodu sonra o sikayeti geçtigi günler ve sonrasi günümüz yani öyle bi koku gelmiyor bana bu beni süphelendirdi iste
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2016 Saat 22:20
birde su ihtimal geliyor aklima hocam 1-akan balgam bogazda bekliyor ve sonra kuruyor oradan kokulu sekilde nefesimize geliyor ? sizcede olma ihtimali varmidir mantiklimidir?

2- bu akan balgam bademcikleri olan kisilerde bademcigine akiyor ve orada birikip belki kuruyarak bunu meydana getiriyor çünkü bademcigime nezaman baksam süt gibi bembeyaz seyler görüyorum ve bigün yine agziimi açtigimda bogazimdan balgamin bademcigim tarafina aktigini gözlerimel gördüm buda koku için bi sebepmidir sizce

sizce her 2 ihtimalde koku için iyi bir sebepmidir görüslerinizi merak ediyorum saygilar
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu