|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: tavsiyeler | |
Yazar | Mesaj |
gepupagep
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Agustos-2014 Konum: Burdur Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Konu: tavsiyeler Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2015 Saat 17:34 |
merhaba arkadaslar ben üniversite ögrencisiyim 6 senedir bu sorunla yasiyorum elimden geleni yaptim diyemem çok az sey yaptim sürekli okudum arastirdim ama herkes o kadar umutsuz ve o kadar sonuç alamamiski ben de bunu kabullenip sineme çekilmistim iyilismek için çok az çaba gösterdim bu yüzden ama artik bi yerden baslamaliyim nice hastaliklar iyilesiyo bundan neden kurtulamayalim ki neden iyi olamayalim? Umudum var artik elimden geleni yapmaya baslayacagim ama kisa sürede sonuç almam imkansiz ve okudugum bolum surekli konusmayi gerektiriyo sürekli insanlarlayim bana tavsiye edebileceginiz cözümler var mi ilaç gargara bitkisel... Yazarsaniz çok memnun olurum arkadaslar en azindan gün icinde bu koku kesilirse bende biraz rahatlarim çaremi buluncaya kadar. Cok fazla konu basligi var hepsinin icinde farkli farkli tavsiyeler var ama bir araya toplarsak daha faydali olur diye dusunuyorum allah hepimize sifa versin tavsiyelerinizi bekliyorum
|
|
erkannn1
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2015 Saat 06:25 |
Dilinden kaynaklanan bi kokuysa en kolay yontem dilini kokune kadar fircala ama uzun sure idare etmez gecici cozumleride unut kardes kokuyu hangi hastalik yapiyorsa oraya yogunlas ve yoket yoksa o hastalik kroniklesirse devamli cekersin.
|
|
gepupagep
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Agustos-2014 Konum: Burdur Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2015 Saat 10:18 |
yok hayir sindirimden kaynakli büyük ihtimalle ben azindan okulda insanlaei rahatsiz etmemek icin bir cozum gecici bi formul ariyorum ondan yoksa doktora gidicem tatil sonunda. Tesekkurler yorumun icin
|
|
bir hayalim var
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2015 Saat 20:54 |
4.HIJYEN ÖNEMLIDIR
Simdi de arkadaslar, kendim de uzun bir zamandir agiz hijyeni için yaptigim uygulamalari tek tek yazacagim. Biliyorum çogumuz da belki böyle yapiyordur veya yapmiyordur ancak sizlerle paylasmak istiyorum. Faydasini çok gördügüm için yazmak istiyorum. Hem dikkat ederseniz sürekli her yazdigim seylerde "Hijyen" vurgusu yapmaktayim. Çünkü arkadaslar, hijyen özellikle ama özellikle bizler için, gerçekten çok önemli bir yere sahip olmalidir. Ayrica hepimiz biliyoruz ki dis hekimleri ve doktorlar, bakin normal insanlar için, sadece günlük bakim için her gün en az 3 defa dis ve dilinizi firçalayiniz demiyorlar mi? peki biz bu konuya ne kadar önem veriyoruz? Bunu kendimize bi soralim lütfen... Ayrica burda üzerinde durmamiz gereken daha önemli olan sey ise "DIS IPI". evet arkadaslar dis ipi o kadar önemlidir ki, düzenli bir sekilde kullandigimizda faydasini epey görecegimizi düsünüyorum.. Söyle söyleyebilirim ki, eger agzimizda paslanma-metalimsi tad ve koku varsa veya nasil söylesem hamur mayasi tadi mevcutsa dis ipi ve düzenli hijyen uygulayarak bu sorunlardan kurtulabileceginizi düsünüyorum.. bana göre bu sorunlara dis taslari,dis aralarinda kalan artiklar ve dis aralarinda bulunan bakterilerin sebep oldugunu düsünüyorum. Yani bunlarla mücadele edin. simdi bir günde ortalama olarak yaptigim hijyen söyle; - sabah uyanir uyanmaz el ve yüzümü yikadiktan sonra hemen ardinda temiz bir sekilde dil ve dislerimi firçalarim. daha güne yeni 6- .......... yazarin istegi üzere silinmistir .......... baslarken yan - ardindan kahvaltidan sonra(10-15 dakika sonra) tekrar güzel bir sekilde dil ve dislerimi firçalarim. - daha sonra disari çikarken yani ise güce baslarken tekrar dil ve dislerimi firçalarim ve ardindan Phormal ZN ile güzel bir sekilde gargara yapip, çikarim. - simdi gün içinde de tekrar birkaç defa daha dil ve dislerimi firçaliyorum. bunu geçici çözümde anlatacagim. - ardinda aksam yemigi yedikten sonra (15-20 dakika sonra) tekrar güzel bir sekilde dil ve dislerimi firçalarim. - en son olarak gece yatmadan önce de yine güzel bir sekilde dil ve dislerimi firçalarim.. ardindan Phormal ZN ile gargara yapip günü bitiririm. Simdi böyle anlatinca çok yorucu ve yogun gözükebiliyor. ancak emin olun benim için bunlar artik siradan seyler gibi gelmeye basladi. öyle ki böyle yapmadigim günlerde kendimi eksik hissediyorum ve rahat olamiyorum. Artik bende bu aliskanlik haline geldi diyebilirim. zaten böyle birkaç ay böyle yaptiginizda eminim siz de alisacaksiniz buna. Düzenleyen aydinmur - 01-Subat-2015 Saat 10:45 |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2015 Saat 22:03 |
Simdi de geldik en önemli seye.yani dis ipine. eger yogun bir hijyen yapmiyorsaniz, yapmamissaniz
ve bundan sonra yapmaya baslamak isterseniz. size tavsiyem ilk 2 ay günde en az 1 kere dis ipini kullanin. Ben dis ipini genelde gece yatmadan önce kullanirim. gece dis ve dil temizligi yapmadan önce dis ipiyle güzel bir sekilde dis aralarini temizlerim ardindan ise dis ve dil temizligi yaptiktan sonra gargara yapip bitiriyorum. 2-3 aydan sonrasi ise yapabilirseniz yine her gün dis ipini kullanin. ancak unutkanliktir, is-güç derken belki her gün vakit ayiramayabilirsiniz.. o yüzden 2-3 aydan sonra 2 günde 1 de yapsaniz yeterlidir diye düsünüyorum. Yalniz her gün yapmaniz daha faydalidir. Yapmaya da gayret edin lütfen. simdi ise dil ve dislerimi nasil firçaladigindan bahsedeyim biraz; Önce dislerimin her yerini güzelce firçalarim. Ardindan yikadiktan sonra bu sefer de dilimi dislerimi firçaladigim gibi macunla ön,arka, sag ve sol yanlari olmak üzere temiz bir sekilde firçalarim. Özellikle dil kökü olan kismi güzelce firçalamaya gayret ederim. Biliyorum dili firçalarken midemiz bulanabiliyor veya kusma hissi olusabiliyor. Bunun önüne geçmek için yöntem sudur; bizzat kendim ilk baslarda bunu uygulardim ancak suan artik ihtiyaç hissetmiyorum. çünkü dilim firçalanmaya o kadar alisti ki, artik dil firçalarken kusma hissini beyin kendi kendine önleyebiliyor:) benim için dil firçalama artik dogal bir seymis gibi geliyor. Peki kusma hissini nasil önleyebiliriz? söyle ki dilimizi firçalarken firçalama esnasinda burundan degil de agizdan nefesinizi verin. Yani burundan nefes alip firçalama esnasinda agizdan nefes verin. hepsi bu. Farkedeceksiniz ki kusma hissi falan olusmayacaktir sizde. Burda kendim kullandigim farkli seyler de tavsiye etmek isterim. Marka ismini verecegim Murat hocam uygun görmezseniz silebilirsiniz, takdirinize kalmis.. Zaten faydasini görmeseydim kesinlikle yazmam bir seyin ismini. Mesela dis macun olarak piyasadaki hemen hemen bütün dis macunlarini kullanan biri olarak kesinlikle ama kesinlikle siddetle tavsiye ettigim macun Colgate "Triple Action" dir. Yani üzerinde "üçlü etki" diye de geçiyor. sunu rahatlikla söyleyebilirim piyasadaki bütün macunlardan kalite ve memnuniyet bakiminda oldukça öndedir. Benim üzerimde inanilmaz bir etkisi var. Sizlerde de böyle bir etkisi olur mu bilemeyecegim. belki aramizda bunu da kullananlar vardir. dedigim gibi piyasadaki o markali ve oldukça pahali olanlara göre benim için inanilmaz bir yere sahiptir. arkadaslar bu sadece bir tavsiye alip almayacaginiz beni ilgilendirmez.lütfen yanlis anlamayin. ayrica kesinlikle piyasadaki o meyveli bilmem ne aromali olan macunlardan uzak durun derim kendi adima söyleyim hiçbir yaralarini görmedim aksine zararlari( ciddi degil tabi.zaten faydasini görmedigim de birakiyordum kullanmayi) oldu diyebilirim. diger bir tavsiyem de sakiz kullanmayi seviyorsaniz yine piyasadaki o pahali ve aromali sakizlar yerine, piyasadaki en ucuz ve kaliteli olan sakizi tavsiye edebilirim.hangisi derseniz? " Falim " damla sakizli olani ( hani 5'li sekilde oluyor ya) tavsiye edebilirim. gerçekten kaliteli bir sakiz oldugunu söyleyebilirim. hem diger sakizlardan en önemli farkinin içinde seker ve asiri tstlandirici ve degisik türde kimyasal maddeler içermiyor olmasidir bana göre. bakin digerlerini kullanmayin demiyorum. çünkü bazen ben de onlari kullaniyorum ama kesinlikle ilk tercihim damla sakizdir:) sakizi da gün içinde arada bir çigniyorum. çünkü tükürük bezinin çalismasinda önemli bir islevi oldugunu hissediyorum. bu arada sakizi fazla çignemenizi tavsiye etmem. Fazla çignendiginde bu sefer ters etki yapiyor. Yani bu sefer agiz kuruluguna sebep olabiliyor.kendimden biliyorum ben sahsen sik sik kullanirim ama genelde 20-30 dakika çigneyip çöpe atiyorum. Bazen 1 saat ta olabiliyor. ve bazen de kendimi kaybederek 2 hatta 3 saat çigniyorum. iste bu seferde agiz kurulugu meydana geliyor. Bana göre ideal olan 30 dakika ile 1 arasi çignemek. arkadaslar tekrar söylüyorum bunlar sadece tavsiyelerimdir. Bunlari alirsiniz- almazsini, uygularsiniz-uygulamazsaniz beni ilgilendirmez son olarak gün içinde elinizden suyu eksik etmeyin. içmiyorsaniz bile agzinizi sulandirip çalkalayiniz. Simdilik Sürç ü lisan ettiysek affola... devamini sonra yazarim arkadaslar, yoruldum biraz :) |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2015 Saat 22:34 |
devam ediyorum, aklima geldi yazmak istiyorum. Bu dis ipinin bizim için önemli oldugunu üstüne basa basa söyledim.
simdi iki türlü dis ipi kullandim simdiye kadar. Daha önce kullandigim pamuk seklindeydi (neyden yapildigini bilmiyorum) Sonraki ve suan kullandigim ise polyester mi diyim plastik mi diyeyim bilmiyorum (siz daha iyi bilirsiniz Murat hocam) ama plastikten olani daha kaliteli ve kullanisli geliyor bana. çünkü pamuktan olan tükürükle islaninca sisip dis arasinda kalmasina neden olunuyordu. Ayrica bazen pamuk iplikleri dis arasinda kaliyor gibiydi ve sistigi için dis aralarina girmesi zor oluyordu sanki. O yüzden digerini kullaniyorum ve memnunum açikçasi. Murat hocam siz daha önce dis ipinin nasil olmasi gerektigini burda söylemistiniz galiba. hatirlayamadim.. bir de arkadaslar dis ipini ilk kullandiginizda dis etlerinizde kanama olabilir korkulacak bir sey yok diyebilirim:) Sonradan kullanmasina alistikça kanama falan olmuyor. Ayrica disleriniz hassas ise protez veya daha önce herhangi bir islem uyhulamissaniz dis ipini lütfen daha dikkatli kullanin. Fayda veriyim derken daha çok zarar verebilirsiniz dislerinize. |
|
|
|
erkannn1
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2015 Saat 16:53 |
Kardes tavsiyelerin icin tesekkurler ama biz bunlari hakkedecek naptik diye hergun kendime soruyorum oyle insanlar var agizlarin dis fircasi degmez hic kokmaz ama biz gunde 3 degil 6 defa fircalasakta gitmiyor.bendeki koku dilimden geliyor sunun farkina cok iyi vardim arkadaslar babamin agzida ayni benim gibi kokuyor sabahki kokuda oyle tipatip ayni babam saglamdir ama soyledgine gore mide rahatsizligi varmis vaktinde suan onunda dili beyaz benimkide sanirsam ayni yerden kaynaklanan bi rahatsizlik var ben direktmen dahileyeye gittim dislerim dis etlerim saglam ztn ozeldede devletdede baktirdim kbb icinde birseyim yok sanirsam ben vaktinde cok sik reflu olurdum asiri hizli ve duzensiz beslenirdim aci su olayi ve reflu cok olurdum simdi yeme icmemi degistirdim rahatim ama v daha pas ve koku var allahim ins acil sifalar verirsin cumlemize yoksa hergun aglamaktan isyan etmekten biktim..
|
|
gepupagep
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2015 Saat 18:19 |
herkesin isine yarayacak bu yaziniz için ben kendi adima tesekkür ediyorum dediklerinizi sizinde anlattiginiz özende uygulayacagim :)
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2015 Saat 20:13 |
Yukarida gargaralar konusunda önemli bir seyi atlamisim.
evet bu konuda da suan piyasada bulunan hemen hemen çogu (4-5 gargara marka ) gargara markasi arasinda yine en etkili ve kaliteli olan Murat hocamizin bulusu olan "Phormal ZN" gargarasidir. kendi üzerimde duydugum memnuniyetten net bir sekilde digerlerinden oldukça daha iyi oldugunu söyleyebilirim. (Sayin Murat hocamiza tesekkür ediyorum tekrardan) Sizde de faydasi olur mu olmaz mi veya oluyor mu bilemeyecegim. Ne yalan söyliyim daha önce kullandigim gargaralar arasinda bir tane gargara markasi vardi. ( o gargarayi da aktarcidan almistim. Yani tamamiyle bitkisel bir gargaraydi.) Phormal ZN ile ayni memnuniyeti hissetmistim. Gerçi daha sonra Phormal ZN yi kullanmaya basladim. O gargaranin Phormal ZN den farki ise bitkisel oldugu için agizda biraktigi tad ve koku daha güzel ve hostu. Yalniz etki olarak her ikisinden de ayni etkiyi gördüm. Markasini hatirlamiyorum. Geçenlerde ayni aktara gidip tekrar almak istedim istedim ancak farkli gargaralar vardi ve o aradigim gargarayi bulamadim maalesef.Yoksa o gargaranin markasini da yazardim sizin için. Anlayacaginiz o gargara Phormal ZN nin tadlandirilmis ve kokulu versiyonu gibiydi. Ayrica burda "CB12 Gargarasi" kullanip memnun olan arkadaslarimiz mevcuttu. Bunu kullanmadigim için hakkinda bir sey diyemem ama piyasadaki diger ürünler bes para etmez. |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2015 Saat 20:38 |
Hijyen konusunda ufak düzeltmeler yapmak istiyorum.
- yukarida sabah kahvaltisindan sonra dis ve dilimi firçalarim ve daha sonra disari çikmadan önce tekrar firçalarim demisim. Bunu iki defa üst üste yaptigim seklinde anlasilmasin. Eger kahvaltidan sonra ve disari çikma vakti arasinda uzun bir zaman varsa öyle yapiyorum. Yoksa tabiki kahvaltidan sonra çikmam gerekiyorsa bir kere dis ve dilimi firçalar ardindan gargara kullandiktan sonra çikarim.(genelde de böyle oluyor zaten) - Hijyen konusunda hemen bir netice beklemeyin. Malum hepimiz hemen güzel bir netice almak isteriz. o yüzden 1 hafta, 3 hafta, 1ay, 2 ay veya daha fazla bir süre böyle yapip ben olumlu sonuç alamiyorum deyip pes etmeyin. sunu da unutmayin lütfen kesinlikle böyle yaparak olumlu sonuç alacaksiniz demiyorum. yani her seyde oldugu gibi bunun da bir garantisi yok. Zaten hijyen konusunda hiçbir beklentimiz olmadan uygulamamiz gerekiyor. yapmak zorundayizdir, farkindayizdir umarim. - Ayrica yaklasik 2 senedir böyle bir hijyen uygulamaytayim(daha önce de normal olarak dis ve dilimi firçalardim) tamam söyle bir sey de tabiki bazi zamanlarda böyle düzenli olarak yapamadigim günler oldu ve aksadigi zamanlar oldu. 2 senedir körü körüne böyle bir hijyene bagliyimdir demem yalan olur ama elimden geldigince uygulamaya çalistim, uyguluyorum ve insallah bundan sonra da böyle yapmaya gayret edecegim. - Sunu da belirtmemde fayda var; bademcik ve burun ameliyati olup, bunlardan olumlu sonuç alan birisi olarak hijyen ve diger tavsiye ettigim seylerden memnun oldugumu söyleyen birisiyim. bu konuya da dikkatinizi çekmek isterim.. |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2015 Saat 21:52 |
- Gün içinde uygulayabileceginiz önerim ;
simdi de gün içinde ufak zaman dilimleri de olsa kendimizi iyi hissedebilecegimiz geçici uygulamaya. belki aramizda bunu yapanlar vardir,bilemeyecegim.. Bu bir çözüm degil.ilk görünüste yapilabilecek bir seye de benzemedigini düsünebilirsiniz. ancak kendi adima konusmam gerekirse uzun bir zamandir bu yöntemi kullaniyorum ve gayet memnunum. Aslinda bu yöntem de hijyenin bir uzantisidir, günlük hissetme ihtiyaci duydugunuz ve uygun buldugunuz her an yapabileceginiz ama ilk baslarda biraz zor gelebilecek bir yoldur. Günlük çözümler arasinda en etkili yöntem oldugunu düsünüyorum. eger ögrenciyseniz gerek hissederseniz her ders arasinda, çalisansaniz uygun oldugunuz ve ihtiyaç hissettiginiz her an yapabileceginiz ve özel gün ve davetlerde uygun vakit bulup yapabileceginizi düsündügüm bir yöntem.peki nedir bu sey? söyle ki; eczaneye (bazi marketlerde de bulunur) gidiyorsunuz ve " cep dis firçasi" aliyorsunuz. hani katlamali, küçük, renkli ve seffaf olan dis firçalari var ya, onlardan 1 tane aliyorsunuz. bu aldiginiz cep firçasi artik sizin can yosdasiniz, zor zamanlarinizda imdadiniza yetisecek olan yegane silahinizdir. adindan da anlayacaginiz üzere cep veya çantalarinizda rahatlikla tasiyabileceginiz bir alettir. yani bu demek oluyor ki bizler için evdeki hijyen tek basina yeterli olmayabiliyor. bence bundan sonraki hayatimizda parolamiz "her zaman,her yerde Hijyen" olsun:) Sonuç olarak simdiye kadar en etkili gördügüm geçici çözümüm bu arkadaslar. simdi hade bundan sonra cebimizde bu firçayla dolasacagiz,tamam,anladik ta, peki macunsuz firça mi olur? bu firçayla beraber cebimizde koca dis macununu da mi tasiyacagiz yani? der gibisiniz sanki.. tabiki hayir arkadaslar, o koca dis macununu tasimaniza gerek yok. ancak dis firçasinin oldugu yerde dis macunu da olmak zorunda.eger tasiyabilirseniz tasiyin tabi. yalniz pratikte hiç uygulanacak gibi degil ve tasimak ta pek mantikli degil açikçasi. o zaman bunun yerine ne yapilabilir diye düsündüm ve et ve sebzeler için paketlemede kullandigimiz çok ince ve seffaf olan streç film(rulo seklinde) den yararlaniyorum. yani rulodan ufak bir parça kesip içine fasulye büyüklügünde dis macunu koyup bu macunu paketliyorum ve o cep firçasi içindeki bosluga yerlestiriyorum. bundan sonra artik gün içinde ihtiyaç duydugumda ve uygun vakitlerde cebimde hem macun hem firçam bulunuyor. Bu sekilde diyelim ki arkadaslarla cafeye,lokantaya mi gittik, belli bir süre sonra arkadaslardan lavaboya elimi yüzümü yikamak için izin aldigimda uygun görürsem cebimdeki firça ve macunla temiz bir sekilde dis ve dilimi de firçalarim ve rahat bir sekilde arkadaslarimin yanina dönüp kaldigim yerden devam ederim. Durum bu arkadaslar.. ekstra olarak hepimizin de az çok bildigi yanimizda geçici olarak günlük kullanabilmek için karanfil,sakizlar, mint (bu markayi tavsiye etmiyorum.tamam naneli ve ferahlatici etkisi var ancak bittikten sonra agizda biraktigi enkaz çok büyük.kendimde gördügüm kadariyla bir tane seker almis olsaydim bile dilimdeki pas artiyordu ve su içmesem tükürügümün azalmasina neden oluyordu.bu yüzden pek tavsiye etmiyorum ama illaki kullanmak istiyorsaniz da geçenlerde Bim'den mint tarzinda markasi yanilmiyorsam powesense idi.(sadece bu seker için isim verdim diger ürünleri hakkinda konusmuyorum) Bundan bi kutu alip bakayim dedim nasil bir sey olduguna ve gözlemledigim kadariyla mint markasindan oldukça daha iyiydi diyebilirim. bir kere mint gibi agizda kireç gibi yayilip dagilmiyordu ve daha çok ilgimi çeken ise dil üzerinde kesinlikle kalintisi falan kalmiyordu(kireç gibi beyaz kalintidan bahsediyorum) ) Ve çesitli otlar ,bitkiler kullanabilirsiniz. Yalniz üstüne basa basa söyleyebilirim ki kesinlikle bunlara fazla güvenmeyin(bitki ve otlara) Yine de en iyi yöntem cepte dis firçasi tasimak oldugunu söyleyebilirim. bu arada eger dis firçasi gibi yaninizda gargara tarzi bir sey de tasimak isterseniz bu konuda size tavsiyem çok küçük bir fisfis alin(ilaç türü bisey osmasin ve bunu kullanmayin.genelde piyadaki birçok gargara gibi bunlarin da çogu bize hitap etmedigini düsünüyorum) ve içindekini bosaltip güzelce temizledikten sonra içine Phormal ZN ile doldurup gün içinde ihtiyaç hissederseniz gargara niyetine kullanabilirsiniz. bunu yapmadigimi söyliyim ama kafamdan da geçmiyor degil:) Arkadaslar hijyen konusunda ve diger seyler hakkinda simdilik aksimda olanlar bunlar.. Bir de sunu da söyliyim Hijyen konusunda hiçbir sikintim yok aksine fayda görüyorum diyebilirim. Kafa olarak ta iyiyim allaha sükür;) BAKIN TEKRAR SÖYLÜYORUM BUNLAR SADECE BIRER TAVSIYEDIR. YAPIP YAPMAYACAGINIZ VEYA ALIP ALMAYACAGINIZDAN KONUSUNDA SORUMLULUK ALMIYORUM.bilginizee |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 03-Subat-2015 Saat 01:36 |
arkadaslar bir müddet yogun bir sekilde hijyen yapabilir misiniz?
her seyi denemis fakat netice alamayan ve özellikle dil pasi sorunundan sikayeti olan arkadaslarim bunu deneyebilir misiniz lütfen? çaremiz hijyene mi kaldi? diyebilirsiniz belki. ancak denemekten de bir sey kaybetmeyeceksiniz. en son sorunum, dil pasi kalmisti. uzun bir zamandir da bununla ugrasmaktaydim. Ve son zamanlarda gördügüm kadariyla dil pasimda gözle görülür bir sekilde azalma var. söyle söyliyim, 2 sene önce dilimim üzerindeki o beyaz tabakayi bazen disimle kemirerek bazen de tirnaklarimla cimbiz gibi kopardigimi hatirliyorum. anlayin yani nasil bir tabaka vardi. simdi ise emin olun dilimi bir kere firçalasam bile çok temiz oluyor. tamam, normal kipkirmizi pembemsi bir sekilde olmasa bile 1-2 sene öncesine göre çok iyi duruyor. tabi uzun bir zaman öyle kalmiyor. eskisi gibi olmasa bile yine yanlarda tabaka olusuyor( hijyeni fazla aksattigimda) zaten dedigim gibi çok sik temizlik yaparim. bu sekilde dil yüzeyinde biriken bakterilerin oraya kalici olarak yerlesmeden hemen onlari yok etmeye çalisiyorum. simdilik bu halimden çok memnunum. umarim en azindan böyle de devam eder. böyle bir duruma da raziyim. ve ins ilerleyen zamanlarda da eski haline dönmez.(bu bakteriler mi mantarlar mi artik neyse umarim hijyene de bagisiklik kazanmazlar) Bu durumu zaman gösterecek artik.böyle mi devam edecek veya eski haline mi dönecek diye. yalniz sunu farkediyorum ki ilerleyen zamanla kendimi daha da iyiye gittigimi hissediyorum. Insallah içinde bulundugum durumu Cenabi Hak sizlere de nasip eder arkadaslar. lütfen umudunuzu,hayallerinizi yitirmeyiniz. Yarinlara hep güzel bakin. Hayat sürprizlerle dolu. Bir bakmissiniz birgün siz de kendi durumunuzun iyiye gittigini görebilirsiniz. Inanin olmayacak sey degil. yeter ki sabredin,inançli olun ve çabalayin. bir de adim gibi eminim ki bu dertten gerçekten kurtulan insanlar var. belki geçmislerini hatirlamak istemedikleri için geri dönmüyorlardir veya belki de bu sorunlarina aslinda çok basit sebepler neden olmustur da bunlari dile getirecek sebepler katagorisine yerlestirmedikleri için yazma ihtiyaci hissetmiyorlardir. saglicakla kalin... ölmezsem:) durumumu paylastigim gibi ins sizlerle yine paylasacam |
|
|
|
latte
Üye Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
Gönderim Zamanı: 04-Subat-2015 Saat 21:56 |
cep dis macunu da var küçük, hatta firçayla ikili satilanlar da var.benim çantada duruyorlar sürekli.
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 05-Subat-2015 Saat 15:33 |
latte, o bahsettiginiz dis fircasi tasimak için biraz büyük sanki. ve yaninda verilen küçük macun da hiçbir sekilde etkili degil..
yine bence en iyisi söyledigim Colgate macunu. yalniz hala anlamadigim sey bu macunun neden bu kadar ucuz oldugu?:) eczanelerde ortalama 4-5 tl iken bazi marketlerde 1-2 tl ye kadar da bulunuyor.kalite olarak ikisi arasinda hiçbir fark ta yok yani. ayrica sunlari da hatirlatmak isterim; -dil firçalanirken egilerek firçalamayiniz.yoksa mideniz,bagirsaklariniz,kalbinizin agzinizdan çíkma ihtimali var:) o yüzden dik bir sekilde firçalayiniz dilinizi. -çok eskiden "Freshies" de kullanmistim.mide için.somut bir sekide faydasini gördügümü söyleyemem ama zararini da görmedim açikcasi. yalniz kullanilabilir diye düsünüyorum. çok affedersiniz gegirdigimde burnuma dogru güzel bir hava akimi geliyordu. bunu düsünerek ten belki mideden rahatsizlik duyan arkadaslar için kullanilabilecegini düsünüyorum. -reflü ve agzina dogru acimsi su gelen arkadaslar için tavsiyem; uyuma pozisyonlarini degistirin.yani daha önce dedigim gibi yastik açinizi biraz yükselttin ve yastiginizin orta sertligin üzerinde olmasina dikkat edin. yastiginizin üzerinde sadece basiniz olmasin. omuz hizanízín da yastik üzerinde olmasina özen gösterin. burdaki amaç yemek borunuzun dolayisiyla midenizin yukariya dogru bakmasini saglamak. yani yemek borunuza ve agziniza aci su gelmesinin önüne geçilebilir böyle bir durumda. ayrica bol bol su tüketilmeye özen göstermelisiniz. su bazik bir maddedir.midemiz ve salgiladigi kimyasallar asidik bir yapiya sahiptir. dolayisiyla böyle bir ortami nötrlestirmek için su en iyi maddedir. veya kullanmak için diger bazik maddeleri arastirabilirsiniz.. -nefes egzersizlerini de yapabilirsiniz |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 14:01 |
- gargara ve dis ipi konusunda sunlari da ilave etmek isterim.
gargara için yukarida belirttigim gibi sadece sabah ve gece kullandigimi söyleyemem. sabah disari çikarsam kullanirim ve gün içinde ihtiyaç hissedersem tekrar kullanirim. (mesela evdeyken misafirler geldiginde ihtiyaç duyarsam gargarayi kullanirim) bu yüzden bazen gece kullanmam gerekmeyebiliyor.ayni sekilde bazen gün boyu evdeysem de gargara kullanma geregi duymuyorum. dis ipi konusunda ise ne yazik ki son zamanlarda biraz gevseme var bende. ilk zamanlarda buna çok dikkat ederken ne yalan söyliyim suan fazla dikkat ettigimi söyleyemem. bunun sebebi ise kesinlikle dis ipinden faydalanabildigim kadar faydalandigimi düsünüyorum. bu düsünce bende biraz gevseklige neden oluyor maalesef. bunun iyi birsey degil olmadigini biliyorum zaten:) yani artik her gün veya iki günde bir degil de bunu(dis ipi) düzensiz bir sekilde kullandigimi söyleyebilirim. ayni gargara da oldugu gibi dis ipine de artik ihtiyaç hissedersem kullaniyorum. (bazen hergün bazen iki günde bir bazen de daha fazla süre araliklarla dis ipini kullanirim ama kullanirim) - kesinlikle ama kesinlikle sabah uyanir uyanmaz güzel bir sekilde dis ve dil temizliginizi yapin lütfen. faydasini baya göreceksiniz.burasi çok önemli. |
|
|
|
bir hayalim var
Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 14:07 |
ÖZET OLARAK;
Hijyen sayesinde kendimde iyilesme adina sunlari gördügümü söyleyebilirim: (tamam bitki,ot ve birkaç ilaç ta kullandim ancak kesinlikle bunlardan uzun vadede fayda görmedim) - agiz içinde olan metalimsi ve paslanma tad ve kokusu ✓ - agiz içi ve dil yüzeyinde olan hamur mayasi mi diyim tam tarif edemeyecegim tad ✓ - salya ve tükürügüm asiri yogun ve kivamliyken simdi ✓ - bogaz bölgesindeki kivamli tükürügün azalmasi ✓ - tükürük miktarinin artmasi ✓ - agiz içi ve bogazda olan kurulugun azalmas✓ - eskiden her sabah uyanirken agzimdan yogun bir sekilde koku gibi bir hava akimi hissediyorken, simdi baya bir azalma var ✓ - eskiden gün içinde burnuma dogru hafif bir sekilde üfledigimde az da olsa buhar seklinde bir hava akimi hissediyorken simdi o hava akimini hissetmemek ✓ - eskiden özellikle sabah uyanirken bogazimdan gelen nerdeyse nohut büyüklügünde olan ve nasil söylesem kati, yumusak, ilk baslarda sarimtirak veya koyu kahverengi olan sonralari ise beyaza bürünen, kokusuz, çok affedersiniz balgam yumagi seklinde gibi olan maddeler olusuyorken simdi bunun da olusmamasi ✓ ( bu durumu bademcik ameliyatimdan uzun bir zaman sonra, kisa bir zamanda içinde gördüm ve bunlar kesinlikle bademcik taslari degildi. Evet bogazda bademciklerin oldugu yerden geliyorlardi ama bademcik taslari degildi.) - eskiden üst büyük azi disleri aralarindan dilimle baski yaparak burna dogru üfledigimde kokuya benzer bir buhar seklinde iyi olmayan hava akimi hissediyorken simdi bunu hissedememek ✓ ( dis ipine dikkat !!! ) - en önemlisi de dil pasimdaki gözle görülür sekilde azalma ✓ ( bitmis durumda degil, hijyen yapmadigim zamanlar tekrar olusuyor) Bende bunlarin hepsinin azalmasi veya bitmesi Hijyen sayesinde oldugunu söyleyebilirim... Sizde de faydasi olur mu olmaz mi bilemeyecegim. Unutmayalim ki bir elin 5 parmagi ayni degil:) Not: Hijyeni uzun bir zaman boyunca, sabirli bir sekilde ve hiçbir beklentiniz olmadan yapmanizda fayda var. En azindan,ben uzun bir zamandir bir beklenti içerisinde olmadan yapiyordum, yapmaktayim da ve faydasini da görüyorum. - burda paylastigim ürünler ve yöntemler birer tavsiyedir. Eger kullanmak isteyip herhangi bir fayda görmezseniz lütfen kullanmayi birakiniz.(hijyene devam tabi ki) Düzenleyen aydinmur - 23-Subat-2015 Saat 19:48 |
|
leylak
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
Gönderim Zamanı: 20-Subat-2015 Saat 22:32 |
bak canim ben 22 sene cektim ve bir gun kurtulursam herkese nasil kurtuldumu anlaticam dedim.ben senelerce doktor doktor gezdim hemde özel muayehanelere birsuru para döktum.hep elimde mide koruyucu receteyle geri döndüm.artik antepsin gaviskon rennie kutusunu gorsem kusuyorum.am 2 ay önce bir dis hekimi dis etinde bakteri olabilir dedi flagly,rovamycine tanflax verdi.14 gun kullandim artik koku yok [object HTMLImageElement]
|
|
leylak
|
|
sifa
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
Gönderim Zamanı: 23-Subat-2015 Saat 00:19 |
flagly mi? bu bir antibiyotik degil mi? ve kisa süre tedavi eder. 14 günden sonra antibiyotigi biraktiginizda da koku gelmiyorsa çok sükür kurtulmussunuz demektir. Ama biraz zaman verin hatta bayagi vücut tepkisine gör ebu süre degisebilir, kokunun geri gelmesi muhtemel olabilir..
|
|
Aleho
Üye Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2015 Saat 11:30 |
Arkadaslar burda çogu kisi biseyler denedi su içme karbonat propolis gibi bu arkadaslarin durumunu merak ettim cevap verirlerse sevinirim halen olumlu sonuç aliyomusunuz tam olarak ne durumasiniz digerleride cevap verse iyi olur herkezinki ne durumda bazi durumlarda geçiyomu?
|
|
Tatasorkun
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15-Aralik-2016 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2016 Saat 09:57 |
Arkadaslarim agiz kokusuyla hergun basim belada biri olarak denemedigim agiz kokusu urunu kalmadi.sorun cok yakinimdaydi.tek sunu soyleyecegim.cb12...deneyin.
|
|
M.T.Atasorkun
|
|
Tatasorkun
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15-Aralik-2016 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2016 Saat 10:00 |
Cb12 urun bambaska.....
|
|
M.T.Atasorkun
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2016 Saat 12:15 |
Bence CB12 iyi bir ürün olmayabilir. Çünkü içinde alkol bulunur. Bir süre sonra agizda kötü bir koku yapar. Suikast gibidir. Agiz kokusu için imal edilmis ve agiz kokusu yapabilen kimyasi olan bir üründür. Ayrica CB12, klorheksidin içerir. en çok 1 hafta kullanilabilir ve terk edilmelidir. Zaman siniri vardir. Aksi halde disleri kahverengiye boyar. Bugünkü piyasamizda faydali olma ihtimali olan 3 tane agiz kokusu gargarasi bulunmaktadir 1- PharmolZn 2- Oderol 3- Oxyfresh (Hiç birisi ile maddi baglantim yoktur) -M |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2016 Saat 12:17 |
bir hayalim var isimli kullanici acaba iyilestimi merak ettim dogrusu
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2017 Saat 01:24 |
ben küçük dis macunu tüplerini bosaltip içine çinkolu dis macunumu sikica tutarak digerinin içine sikiyorum böyle tasimasi daha kolay oluyor
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|